Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب الله نیکزادی پناه عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،   اظهار کرد: بخش کشاورزی و تولیدات این حوزه  از مزیت های  کشور ماست، اما شاهد بازار بهم ریخته و نبود آمار‌های واقعی و موثق در این بخش هستیم که باید مسوولان فکری اساسی برای این موضوع کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکزادی پناه گفت: با وجود آنکه عمده ترین فعالیت‌ بخش کشاورزی به شکل سنتی و بدون بهره وری مناسب انجام می‌شود، اما همچنان به شیوه‌های قدیمی دل بسته ایم و قصد استفاده از تکنولوژی های نو  در این بخش را نداریم. این در حالیست که می‌توان در گام نخست نسبت به عرضه کالا‌های کشاورزی در بورس اقدام کرد تا اصلاحات ساختاری بخش کشاورزی کلید بخورد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: زیرساخت‌های بخش کشاورزی همگی نیاز به اصلاح دارد به طوری که انبار‌ها و سردخانه‌های نگهداری محصولات کشاورزی باید استانداردسازی شوند و مهم تر از آن باید برندسازی و شناسنامه دار کردن کالا‌های کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد تا از این طریق یک بانک اطلاعاتی از نام کشاورز به عنوان تولید کننده، محل تولید و عرضه محصولات کشاورزان و نیاز کشور به تولید انواع محصولات مشخص شود.

بیشتر بخوانید: ساختار سنتی تولید و معامله، مهم‌ترین مشکل بخش کشاورزی 

او با اشاره به ضعف در حوزه بسته بندی و درجه بندی و ثبت نشان تجاری، گفت: در وهله نخست برای بهبود معیشت کشاورزان و بهبود اقتصاد بخش کشاورزی باید بازار محصولات سامان یابد تا عرضه کالا‌ها در بورس بهترین نسخه در این زمینه  تلقی شود.

نیکزادی پناه افزود: با ورود محصولات کشاورزی در بورس و امکان عرضه مستقیم تولیدات کشاورزان در این بازار، سود واقعی حاصل از تولید به کشاورزان می‌رسد و انگیزه تولید در این بخش احیا می‌شود. از طرفی با  تمرکز معاملات در بستری قابل نظارت و شفاف، عمده مشکلات دولت در حوزه تنظیم بازار نیز مرتفع می‌شود و دیگر نیازی به ورود در حوزه قیمت گذاری نخواهد بود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: نبود شفافیت در روند داد و ستدها، واردات و صادرات محصولات کشاورزی نیز از دیگر معضلات این بخش است که می‌توان با تکیه بر عرضه کلیه محصولات در بورس به شفافیتی مطلوب در این امر رسید.

وی معتقد است که برای فاصله گرفتن از بحران اقتصادی و تجربه نشدن رویداد‌های یکی ۲ سال اخیر، امروز که شاهد ثبات نسبی قیمت‌ها هستیم باید زمینه شفافیت بازار و اصلاح زیرساخت‌ها را فراهم کنیم تا در مواقع بحرانی بهترین تصمیم‌ها در جهت حمایت از تولید گرفته شود.

او در پایان  گفت: راهی جز مدرن کردن بازار‌ها و آشنایی کشاورزان با سازوکار بورس نداریم؛ این همان مسیری است که در دنیا نیز انواع کالا‌های کشاورزی در بورس‌های کالا معامله می‌شود و امروز ابزار‌های مالی روی این محصولات از رونق قابل توجهی برخوردار است.

انتهای پیام/

راهی جز مدرن کردن بازار‌ها و آشنایی کشاورزان با سازوکار بورس نداریم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار بورس بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۲۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه