Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدرسه‌های تابستانه فرصتی مناسب برای کسب مهارت‌های لازم در حوزه استارت‌آپی و کسب و کار‌های نوپا هستند که دانشگاه‌های ما را به سمت نسل چهارم سوق می‌دهند.

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو- حمیده آقاجانی؛ اسم مدرسه که به میان می‌آید یاد سال‌های تحصیلی در دوران کودکی و نوجوانی می‌افتیم، اما این اصطلاح چند سالی است که رنگ و بوی دیگر به خود گرفته است؛ مدارس تابستانی در مقطع ابتدایی و راهنمایی، بیشتر جنبه‌ آموزشی و تفریحی دارد، اما در دبیرستان، دانشکده یا دانشگاه، تعریف مدرسه تابستانی متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین هدف از برگزاری مدرسه‌های تابستانی دانش افزایی و ارتقا مهارت‌های کاربردی مورد نیاز دانشجویان است و یکی از برنامه‌های موفق و مؤثر در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی معتبر دنیا به حساب می‌آید.  

برگزاری مدرسه‌های تابستانی برای دانشجویان فرصتی است تا قبل از فارغ‌التحصیلی و وررد به بازار کار محفوظات علمی خود را به صورت عملی پیاده سازی کنند؛ فرصتی که کمک می‌کند تا دانشگاه‌های ایران نیز بتوانند به سمت نسل سوم و چهارمی شدن حرکت کنند، شعاری که بسیاری از دانشگاه‌های برجسته دنیا سال‌هاست به آن دست یافته‌اند و دانشگاه‌های معتبر ایران نیز در تلاشند به این هدف برسند.  
آنچه مشخص است؛ دانشگاه‌های طراز اول ایران به اذعان خود مسئولین آموزش عالی در تمام این سال‌ها تنها به بحث آموزش و پژوهش پرداخته و آموزش عملی مغفول مانده است؛ شاید مهمترین راه برای رسیدن به یک جامعه پویا و اقتصاد فعال در کشور عملیاتی کردن پژوهش‌های دانشگاهی است.  

آنچه مشخص است باید پژوهش‌های دانشگاهی متناسب با مسائل روز صنعت و فضای واقعی کسب و کار کشور باشد و دستیابی به این هدف است که کمک می‌کند تا مشاغل جدید با رویکرد‌های کارآفرینی با کمک شرکت‌های استارت‌آپی و دانش بنیان به اقتصاد کشور تزریق شود. مطمئنا تنها دانشگاهیان را نمی‌توان کارآفرین دانست، زیرا بسیاری از افراد خلاق و موفق در حوزه کسب و کار و کارآفرینی تحصیلات دانشگاهی ندارند، اما تجربه بسیار موفقی در کنار شغل خود دارند که می‌تواند برای دانشجویانی که به زودی فارغ التحصیل می‌شوند، مفید باشد.

مدرسه‌های تابستانی می‌تواند بهترین محل برای دستیابی به این تجربیات در کنار دانش علمی اساتید باشد، از طرف دیگر بسیاری از دانش آموزان تمایل دارند تا قبل از ورود به دانشگاه و دنیای کار برخی مهارت‌ها را بیاموزند و این می‌تواند فرصتی مناسب برای دانشجویان تا مهارت‌های کسب و کار و کارآفرینی که آموخته‌اند را در اختیار علاقمندان قرار دهند.  

برگزاری مدرسه تابستانی توسط دانشگاه‌ها و برخی مراکز علمی و تحقیقاتی در ایران نیز رواج دارد و در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کند که برخی از آن‌ها تجربیات موفقی نیز در حوزه استارت‌آپ و دانش بنیان داشته‌اند و آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

مدرسه تابستانی اینترنت اشیاء در پارک فناوری تهران
آکادمی اینترنت اشیاء با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، امسال پنجمین مدرسه تابستانی اینترنت اشیاء را با موضوع «مدیریت منابع انرژی در پیک مصرف برق» در مرداد ماه برگزار کرد. تیم‌ها در این دوره مهارت‌های لازم را آموختند که چگونه اجزای اصلی سازنده یک محصول مبتنی بر اینترنت اشیاء شامل سیستم نهفته، شبکه ارتباطی، پلتفرم اینترنت اشیاء و اپلیکیشن را در کنار یکدیگر قرار دهند و در نهایت هر تیم کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) مبتنی بر اینترنت اشیاء را به عنوان یک راهکار برای «مدیریت منابع انرژی در پیک مصرف برق» ارائه کرد.
  مدرسه تابستانه دانشجویی علوم اعصاب شناختی
علوم اعصاب شناختی، به علم اعصاب،  روانشناسی و علم کامپیوتر‌ می‌پردازد و لازم است با پیشرفت علوم به این حوزه بیشتر پرداخته شود، به همین منظور برگزاری مدرسه‌های تابستانی در سطح دانش آموزی و دانشجویی اقدامی برای ترویج بهتر حوزه‌های مختلف علمی است.

با همین رویکرد مرداد ماه امسال مدرسه تابستانی علوم اعصاب شناختی برگزار شد و در آن دانشجویان با فناوری‌های نوین شناختی، تقویت کارگروهی و تفکر بین رشته‌ای و با تأکید بر اجرای پروژه‌های علمی آشنا شدند؛ در این کلاس‌ها به ۱۰ موضوع مختلف علوم اعصاب شناختی از جمله تشریح عملی مغز، حس و ادراک، و تفکر، حافظه و یادگیری، شناخت اجتماعی و توانبخشی شناختی، آشنایی با ساختار سیستم عصبی، بیماری‌های عصبی، فیزیولوژی سیستم عصبی و مدل سازی شناختی و هوش مصنوعی پرداخته شد.

برای برگزاری این مدرسه، دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلینیک مغز و شناخت و مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه شهید بهشتی میزبان دانشجویان علوم پزشکی، علوم پایه، روانشناسی و فنی و مهندسی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای است بودند تا آموزش‌های لازم به آن‌ها با حضور اساتید برجسته داده شود.    
مدرسه تابستانی بلاک‌چین
امروزه در ایران موضوع بلاک چین در حوزه استارت‌آپ بسیار جریان ساز بوده و برپایی مدرسه تابستانی در این حوزه مورد توجه و علاقه جوانانی است که مایلند در حوزه طرح‌های توجیهی اقتصادی و کدنویسی فعالیت کنند. «بلاک چینی شو»، «کمپ بلاک چین»، «کافه محتوا»، «کاف گپافه» یا کافه خلاقیت از دورهمی‌های این استارت‌آپ بود.

شبکه نئو با برگزاری مدرسه تابستانه نانو
مدرسه تابستانی نانو در راستای کاربردی‌سازی علم نانو مرداد ماه برگزار شد؛ در این دوره تلاش شد تا دانشجویان ایرانی و سایر کشور‌ها به ویژه کشور‌های منطقه که تمایل به یادگیری علم نانو، کاربرد‌های آن و تعریف پروژه‌های علمی در این زمینه داشته باشند در قالب برنامه‌های هدفمند با یکدیگر و در قالب یک شبکه مرتبط شوند.

در این مدرسه ۴ روزه به مباحثی همچون کارگاه دانش تئوری نانو، کارگاه‌های عملی تخصصی فناوری نانو، زیست فناوری و تقلید زیستی، کارگاه‌های عملی خلاقیت و کارآفرینی در حوزه نانو، آموزش کسب‌و‌کار در حوزه نانو از ایده‌پردازی تا ارائه محصول در قالب استارت آپ و مسابقات علمی-عملی برای آموزش تیم‌سازی و کار عملی در قالب تیم پرداخته شد.  
مدرسه تابستانی رویان
دست ورزی ژن در سال ۱۹۶۰ ظهور کرد تا راهی برای درمان و علاج بیماری‌ها باشد، اما در مقطعی از زمان فعالیت‌ها در این حوزه متوقف شد و کمتر نامی از آن برده می‌شد، اما در یک دهه گذشته اتفاقات مناسبی برای توسعه و گسترش آن در کشور ما رخ داده و شواهد حاکی از آن است که می‌تواند فضای مناسبی برای اشتغال‌زایی ایجاد کند به طوری که در حال حاضر این علم یک بازار بیلیون دلاری دارد و به سرعت در حال رشد است؛ این درآمد نشان دهنده آن است که کمتر فناوری در دنیا از این سرعت رشد برخوردار است. با همین هدف نیز در ایران دهمین مدرسه تابستانی پژوهشگاه رویان با موضوع «زیست پزشکی مولکولی: از تشخیص تا درمان» برگزار شد.

آنچه مشخص است، کشور ما امروز به لزوم برگزاری مدارس تابستانی پی برده‌ و بسیاری از دانشگاه‌های برجسته همچون دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران و شهید بهشتی در حوزه‌های مختلف علمی برای دانش‌آموزان، دانشجویان و علاقمندان برگزار کرده است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تازه های فناوری مدرسه تابستانی اینترنت اشیا علوم اعصاب علم نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۷۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی کاظمی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که وزارت آموزش و پرورش چه مشارکتی برای جهش تولید می‌تواند داشته باشد، افزود: بر اساس فرمایشات رهبری، که تحقق این شعار و مشارکت مردم از طریق مهارت افزایی است؛ ما هم در همین راستا ماموریت خود را توجه به مهارت آموزی و مهارت افزایی نوجوانان برای همه دانش آموزان و به صورت خاص تقویت هنرستان‌ها و مراکز فنی حرفه‌ای را مدنظر قرار دادیم. معتقدیم اگر می‌خواهیم زنجیره ارزش در استان‌های کشور محقق شود طبیعی است که نیروی انسانی توانمند در آن موضوع خاص باید شکل بگیرد.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم ارتباطی مناسب بین آموزش دهنده و بهره‌بردار با رویکردهای مناسب سیاستگذاری را فراهم کنیم

کاظمی با اشاره به ایجاد هنرستان‌هایی در جوار صنعت و کارخانه‌های صنعتی، گفت: اگر بوم یک استان صنایع دستی است قطعاً تربیت نیرو در راستای صنایع دستی خواهد بود یا اگر استانی کشاورزی خوبی داشته باشد ما هنرستان‌های خوبی در رشته‌های متعدد کشاورزی داریم که می‌تواند تربیت نیروی انسانی متخصص را در آن حوزه تربیت کند.

معاون آموزش متوسطه افزود: در دو سال گذشته وزارت آموزش و پرورش توانسته بیش از ۲۱۳ هزار دانش آموز هنرستانی را به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه کند که این یک اقدام بزرگ است. در برنامه‌ای که وزارت آموزش و پرورش متناسب با نیازهای کشور در راستای تحقق برنامه هفتم طراحی کرده است سهم ۵۰ درصدی دانش آموزان هنرستانی با توجه به آمایش منطقه‌ای است.

کاظمی با اشاره به مشارکت استانداری‌ها، اتاق‌های صنایع و معادن و اتاق‌های بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی گفت: در همین راستا جلسات متعددی داشتیم؛ هم معاون اول رییس‌جمهور در جلسه ای که با اعضای اتاق بازرگانی، کشاورزی و اتاق‌های اصناف داشت، چندین بار بر مسئله راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت تاکید کرد. در این زمینه اقدام بزرگی صورت گرفت که بر این اساس در هفته گذشته در هیات دولت آیین نامه با موضوع تقویت و توسعه مهارت آموزی دانش آموزان به تصویب رسید که رویکرد اصلی آن توجه به زنجیره ارزش است که راه اصلی ان تقویت هنرستان‌ها است.

معاون آموزش متوسطه افزود: بر اساس یک نقشه راهی که در وزارت آموزش و پرورش با مشارکت استان‌ها و استانداری ها تدوین شده است؛ اقدامات خودمان را تنظیم کردیم. در گام اول آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی اتفاق افتاد که چطور سند آموزش‌های فنی و حرفه‌ای خود را مبتنی بر نیاز و آمایش منطقه‌ای و زنجیره ارزش تدوین و اجرایی کنند. بر این اساس، در گام اول بیش از ۹۰ درصد استان‌ها سند آمایش خود را تا پایان برنامه هفتم توسعه، تدوین کرده‌اند و نظارت و ارزیابی و بازخورد بر همین اساس به استان‌ها ابلاغ شده است. امسال پیش بینی شرکت ۴۰ درصدی دانش آموزان در رشته های فنی را داشتیم که محقق شد.

وی با اذعان به اینکه در برخی از استان‌ها تعداد دانش آموزان هنرستانی به ظرفیت پیش بینی شده نرسید؛ گفت: بخشی از این مسأله به دلیل نبود زیر ساخت کافی در آستان ها بوده که تلاش شد تا این زیرساخت‌ها در استان ها آماده شود.

کاظمی با تاکید بر اینکه رویکرد دولت توجه به مهارت آموزی است گفت: رئیس جمهور دیروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری یکی از موضوعاتی را که به عنوان اولویت دولت مطرح کردند، همین توجه به هنرستان‌ها بود. خوشبختانه در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران امسال با همکاری وزارت کشور غرفه‌ای به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شد تا در راستای همین مهارت آموزی به معرفی ظرفیت‌های هنرستان ها و اقداماتی که پیش از این انجام شده بود بپردازیم.

کاظمی خاطر نشان کرد: طبیعی است که بازدید از این غرفه از سوی کارشناسان و مسئولان به همافزایی و ایجاد یک شبکه گسترده هم در بحث تحقق شعار سال و هم بحث توجه به زنجیره ارزش کمک زیادی خواهد کرد.

کد خبر 6093377 علی قدمی

دیگر خبرها

  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • اصلاح کشور از مسیر مدرسه می‌گذرد
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • ۲۴۰ هزار سرباز در کشور مهارت تخصصی فرا گرفتند
  • مهارت آموزی کارکنان وظیفه در استان