Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به مناسبت گرامیداشت ایام عید قربان و نیز غدیر و نیز همزمانی با چهارمین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر کشور در محل نمایشگاه بین المللی تهران (‌از ۲۴ تا ۲۷ مرداد) نوای ساز و دهل اقوام مختلف ایرانی نیز این روزها در ایستگاه های مترو تهران به گوش می رسد و سبب شده مسافران در حین عبور از ایستگاه، دقایقی از وقت خود را شاد سپری کنند و با گوشه هایی از آداب و سنت های جای جای ایران آشنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسیقی دیار لر و کرد، بلوچ و فارس، ترک و گیلکی و سایر اقوام ایرانی همراه با خوانندگانی از این قومیت ها حس خوبی را برای شهروندان تهرانی به ارمغان می‌آورد و مسافران مترو هم از این رویکرد و برنامه های شاد استقبال کرده‌اند.

یکی از مسافران مترو تهران که از نزدیک شاهد این اجرای بومی و محلی اقوام ایرانی بوده به خبرنگار ایرنا گفت: شهر تهران میزبان همه قومیت‌ها و اقوام ایرانی است و بی شک اجرای چنین برنامه هایی در تقویت همبستگی ملی و نیز افزایش شادی و نشاط شهروندان تاثیرگذار است.

وی که خود را رضایی معرفی کرد افزود: زندگی در شلوغی شهر تهران با ترافیک و شرایط خاص این شهر دردسرهای زیادی برای شهروندان دارد و بعضی از مردم گاه فرصت فراغت و رفتن به کنسرت های موسیقی را پیدا نمی کنند اما اجرای این برنامه ها آن هم موسیقی اقوام در ایستگاه ها می تواند بخوبی از شهروندان میزبانی کند.

وی که خود را از دیار آذربایجان غربی معرفی کرد اظهارداشت: این اجراهای زیبا موجب می شود که مردم از هر قومیت و منطقه ای، با دیگر قومیت ها و اقوام کشور نیز آشنا شوند.

در این باره مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه نیز با بیان اینکه بازخوردها و استقبال شهروندان از این برنامه های موسیقی اقوام بسیار مثبت بوده است گفت:‌ به مناسبت اعیاد قربان و غدیر اجرای ویژه برنامه های فرهنگی و هنری در ۱۳ ایستگاه مترو تهران در حال اجراست.

«فرنوش نوبخت» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برنامه «آوای سرزمین من» برای چهارمین دوره در ایستگاه های پرتردد برگزار می‌شود اظهارداشت: ۱۳ گروه از اقوام مختلف ایران در این ایستگاه‌ها موسیقی اقوام و نواحی را اجرا می‌کنند.

وی تصریح کرد: این برنامه به منظور فراهم کردن لحظاتی شاد برای مسافران مترو تهران توسط گروه‌های موسیقی از استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان، خراسان، گیلان، آذربایجان غربی و شرقی، ایلام، زنجان، بندر ترکمن، هرمزگان و سه گروه از تهران در ایستگاه‌های منتخب مترو در حال اجراست.

نوبخت با اشاره به اینکه این برنامه با همکاری معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شرکت مترو و معاونت توسعه روستایی ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود افزود : این برنامه برای چهارمین سال در ایستگاه‌های تجریش، شهید بهشتی، قلهک، شوش، ارم سبز، تئاترشهر، دروازه شمیران، پیروزی، میدان آزادی، میدان حضرت ولیعصر(عج)، میدان جهاد، امام خمینی(ره) و دانشگاه علم و صنعت در حال برگزاری است.
مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه گفت: مجموعه اجراهای موسیقی «آوای سرزمین من» در دو نوبت صبح از ساعت ۱۰ تا ۱۲ و عصر از ساعت۱۵:۳۰ تا ۱۷:۳۰ برای مسافران مترو تهران به اجرای موسیقی می پردازند.
به گفته وی، همچنین به منظور فضاسازی محیطی شرکت بهره‌برداری مترو تهران اقدام به طراحی و نصب بنرهایی با موضوع برنامه های اجرای گروه های موسیقی در ایستگاه‌های منتخب کرده است.

نوبخت اظهارداشت که اجرای این برنامه همزمان با برپایی نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر در تهران بوده و از حضور اقوام مختلف در این نمایشگاه استفاده شده است.

چهارمین نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر با شعار روستای ایرانی- کالای ایرانی در سال رونق تولید با مشارکت استانداری‌های سراسر کشور و توجه به اقتصاد مقاومتی در ۱۰ سالن نمایشگاه بین‌المللی تهران به وسعت ۲۶ هزار متر مربع و ۱۴ هزار متر مربع فضای باز از ۲۴ تا ۲۷ مرداد پذیرای علاقه‌مندان است.

این نمایشگاه در ۱۴ سرفصل با رویکرد طرح‌ها و پروژه های موفق تولیدی و اشتغالزا، بازاریابی و تجاری‌سازی تولیدات روستایی، سالن کسب و کارهای آینده روستا، ایل نمادین، موسسات مالی و نهادهای عمومی غیردولتی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، خیرین، خیریه‌ها و گروه‌های جهادی، معرفی اجرای زنده بازی‌های بومی و محلی، دهکده جهانی، کودک و روستا، سالن اجرای مراسم، سفره‌خانه و چایخانه سنتی در حال برگزاری است.

تهرام/۷۲۴۳/ ۱۰۰۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موسیقی شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۲۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم

غزلی از موسی عصمتی با اقبال عمومی همراه شده، این سروده که درباره کارگران معدن است، در یک‌ماه اخیر بیش از دو میلیون بازدید داشته است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شعر میراث ایرانیان است، همواره و همیشه با ما بوده و هست, از گهواره تا گور، در سفر و در حضر این شعر است که لحظه‌های زندگی ما را معنایی دیگر می‌بخشد و آنقدر این همراهی همیشگی و نزدیک است که گاه حضور آن را س نمی‌کنیم. 

با وجود این، شعر سهم ناچیزی از رسانه ملی را به خود اختصاص داده است. به جز معدود برنامه‌هایی که حاضران در آن خود اهل شعر و فرهنگ بوده‌اند، عموماً نگاه به شعر نگاهی تفننی بوده است؛ به‌طوری که می‌توان از آن به‌عنوان زینت‌المجالس یاد کرد. 

در چندماه گذشته پخش برنامه تلویزیونی "سرزمین شعر" که در آن شعر امروز و شاعران جوان در یک رقابتی ادبی، آثار خود را ارائه می‌کردند، توانست تا حدی این جای خالی را در قاب سیما پر کند. اجرای برخی از شاعران در این برنامه مقبولیت عام یافت و بارها در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شد. از جمله این اجراها می‌توان به شعرخوانی موسی عصمتی، شاعر روشندل اهل سرخس، اشاره کرد با غزلی درباره پدرش: 

پدرم را خدا بیامرزد، مرد سنگ و زغال و آهن بود
سال‌های دراز عمرش را،کارکرد بود، اهل معدن بود...

اجرای این غزل عصمتی حاضران را تحت تاثیر قرار داد و در یک‌ماه گذشته بیش از دو میلیون بازدید در شبکه‌های مختلف اجتماعی به همراه داشت. خبرگزاری تسنیم با او درباره این غزل و دلیل استقبال مخاطبان به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید: 

آقای عصمتی غزل شما درباره زندگی و تجربه پدر بزرگوارتان، چند روزی است که در شبکه‌های اجتماعی مورد اقبال قرار گرفته است. این سروده در چه فضایی خلق شده است؟

روستایی که من در آن زندگی می‌کردم، یک روستای کارگری است که بیشتر ساکنان آن در معدن کار می‌کردند. روستای «معدن» حوالی سرخس قرار دارد. کوه‌های اطراف این روستا سرشار از زغال سنگ است و 99 درصد مردم آنجا، امرار معاششان را از طریق معدن انجام می‌دهند، کارگرند، زندگی کارگری دارند و حتی خانه‌های آنها مربوط به شرکتی است که معدن را اداره می‌کند. من فرزند یک کارگر هستم و زندگی کارگری را تجربه کرده‌ام.

کار کردن در معدن بسیار سخت است؛ چون نیروها با امکانات ابتدایی در داخل معدن تونل می‌زنند و افقی پیش می‌روند. گاه معدن ریزش می‌کند و برخی از نیروها زیر خاک و سنگ معدن می‌مانند و گاه تا بیمارستان برسند، جان خود را از دست می‌دهند.

«ما دو تن شاخه‌های یک بیدیم»

پدرم در بخش‌های مختلف معدن کار می‌کرد. مدتی داخل معدن کار می‌کرد و مدتی به قول خودش بیرون‌کار بود و خارج از معدن، در کنار کوره‌هایی با درجه حرارت بالا که زغال سنگ را به کُک تبدیل می‌کند، کار می‌کرد. من از نزدیک شاهد دغدغه‌ها و زحماتی بودم که او می‌کشید. بعد از اینکه پدرم درگذشت، تمام این سختی‌هایی را که او در این مدت کشید، پیش چشم من قرار گرفت. مثلاً گاه پیش می‌آمد که مهندس معدن به نفع شرکت، 10-12 روزی را که پدرم جلوی کوره داغ کار کرده بود، در نظر نمی‌گرفت و اضافه‌کاری او را خط می‌زد. شرکت‌ها هم عموماً خصوصی هستند و پاسخگوی درخواست‌های کارگران نیستند. کارگران معمولاً هشت یا 10 ماه حقوق عقب‌افتاده دارند، حقوقشان پرداخت نمی‌شود و عموماً با اعتراض و ... موفق به دریافت حق و حقوق خود می‌شوند.

 

.

از  این موارد برای اهالی روستا زیاد رخ می‌داد. همه این مشکلات و سختی‌ها پس از فوت پدر در من انباشته شده بود. من با این شعر خواستم روزگار سختی را که بر کارگران روستا گذشت، بیان کنم. این غزل را در برنامه سرزمین شعر خواندم و بازتاب خوبی داشت؛ چون درد دل جامعه و کارگران بود.

در این مدت چقدر بازدید داشته است؟

در اینستاگرام فقط یک میلیون و 300 هزار بازدید داشته است. در دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز بازنشر شده، در مجموع بیش از دو میلیون تا امروز بازدید داشته است.

سال‌هاست در فضای شعر حضور دارید و فعالیت می‌کنید، به نظر شما چرا شعر اجتماعی با وجود داشتن مشکلات متعدد در جامعه، ضعیف عمل کرده است؟ فضای عمده شعر امروز فارغ از مسائل اجتماعی است و اگر هم بخواهد به این حوزه ورود کند، بیشتر از منظر سیاسی و جناحی به قضیه می‌پردازد. چرا با وجود گسترش اطلاع‌رسانی‌ها، شاعر امروز درد و دغدغه جامعه خود را ندارد؟

این بخش از سوی دوستان شاعر مورد غفلت قرار گرفته است. شعر شاعران جوان عمدتاً فضای عاشقانه دارد و اگر پا را فراتر بگذارند، وارد فضای سیاسی می‌شوند که کارهای گروه دوم، کمی دیده شده است. اما متأسفانه سطرهای نانوشته بسیاری از اتفاقات تلخی که در دل جامعه رخ می‌دهد و آنچه در زیر پوست جامعه می‌گذرد، در شعر امروز دیده می‌شود. حرف‌های ناگفته بسیاری در شعر امروز دیده می‌شود که اگر غیر از این بود، ارتباط مردم با شعر امروز بیشتر می‌شد. شاید یکی از دلایل بازخورد خوب این غزل در جامعه طی روزهای گذشته، همین موضوع باشد.

دغدغه کارگران، موضوعی است که در شعر امروز کمتر گفته شده است؛ وگرنه غزلی که از طرف من ارائه شد، از نظر تکنیک ویژگی خاصی نسبت به دیگر آثار نداشت. حرف صمیمانه‌ای که در شعر گفته شد، از جنس آن حرف‌هایی بود که کمتر در شعر امروز مجال بروز یافته است. شاعران جوان باید در این زمینه فعال‌تر باشند و راه‌های نرفته را بیازمایند.

درست است که مشکلات جامعه و دغدغه مرم در رسانه‌ها مطرح می‌شود، اما ما تنها نوک قله یخ را می‌بینیم. برای طرح بهتر این دغدغه‌ها، لازم است که شاعر خود تجربه و لحظات را کشف کند. در شهر پرسه بزند و با اقشار مختلف و آسیب‌پذیر جامعه زندگی کند.

با توجه به تجربه حضور در برنامه سرزمین شعر، در یک نقد منصفانه فکر می‌کنید چقدر این برنامه در ایجاد ارتباط میان مردم و شعر موفق بوده است. ما پس از برنامه مرحوم حسینی یا ساعد باقری و یا مشاعره، برنامه‌ای با محوریت شعر که بتواند در ایجاد این ارتباط موفق عمل کند، کمتر داشته‌ایم.

به نظرم این برنامه در سطح قابل قبولی موفق بوده و توانسته این ارتباط را ایجاد کند؛ چرا که این برنامه مستقیماً خود شاعر را مورد توجه قرار داده بود. برنامه مرحوم حسینی با تمرکز بر شعر کلاسیک بود، اما برنامه سرزمین شعر، شعر امروز را محور کار خود قرار داده است.

رقابت در کنار شاعران مطرح امروز، سبب شد اقبال مردم به برنامه بیشتر شود. از سوی دیگر، در این برنامه شعرهایی خوانده شد که از کیفیت بالایی برخوردار بودند. مردم نیز با شعر و جریان‌های شعر امروز بیشتر انس گرفتند و آشنا شدند. مطمئناً اگر این برنامه با جضور چهره‌های جدید ادامه پیدا کند، می‌تواند جریان‌ساز باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسافران ایستگاه مترو میرزای شیرازی در پیچ و خم خروج از مترو + تصاویر
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم
  • آغاز یک صبح با نشاط همراه با برنامه «صبح صبا»
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • موضوع نشاط در برنامه‌های دهه کرامت لحاظ شود
  • این پروژه نماد همبستگی، تقویت دوستی و مایه افتخار دولت ایران و سریلانکا است
  • قبرستان‌ تاریخی طرشت زیر پای مسافران ایستگاه مترو دانشگاه شریف
  • سوغاتی چینی کی به تهران میرسه؟
  • ایجاد نشاط اجتماعی در جوامع محلی با برگزاری مسابقات ورزشی