Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@09:19:29 GMT

ضرورت محتوابخشی به مساجد؛ در راستای تبیین بحث امامت

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۹۴۹۱۹

ضرورت محتوابخشی به مساجد؛ در راستای تبیین بحث امامت

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد وفایی، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان در نشست خبری که 26 مردادماه به مناسبت فرارسیدن روز جهانی مسجد در محل حوزه علمیه خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مساجد همواره در طول تاریخ اسلام و بعد از نبی مکرم نقش ارزشمندی داشته و دشمن نیز نقش مساجد و ارتباط آن با بدنه مردم را به خوبی می‌داند که دست به جنایت زد و مسجدالاقصی را به آتش کشید و از این‌رو 31 مرداد روز جهانی مسجد نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: مبدا همه حرکت‌های اساسی و کلیدی نظام مقدس جمهوری اسلامی مسجد بوده، مردم خداجو و ولایی با اجتماع در مساجد انقلاب شکوهمند اسلامی را در قرن بیستم به وجود آوردند و از همان روز اول دشمن با انقلاب ما در ستیز بوده و طولانی‌ترین جنگ را برای براندازی نظام نوپای اسلامی با ما به راه انداخت اما مردم ولایتمدار با گذشتن از جان و مال خود در این صحنه حضور یافتند و البته دشمن با خفت و خواری مغلوب شد که در این جریان نیز مجامع بین‌المللی حق را به ملت ایران دادند.

وفایی با اشاره به اینکه با ورود به گام دوم انقلاب اسلامی مساجد رونق خاصی گرفته است، ادامه داد: از آنجا که نقش مساجد را دشمنان به خوبی فهمیده‌اند، با ترفندهایی که انجام دادند، بعد از مدتی فعالیت‌های مساجد کمرنگ شد، اما بار دیگر به برکت تلاش‌هایی که در این حوزه صورت گرفته، شاهد رونق دوباره مساجد هستیم.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان اضافه کرد: با توجه به رصدهای چند ساله اخیر که در مرکز رسیدگی به امور مساجد صورت گرفته است، در خراسان بزرگ 9508 مسجد داریم که از این تعداد 3363 مسجد فعال و نماز جماعت در آن اقامه می‌شود.

وی افزود: از تعداد کل مساجد خراسان، تعداد 6490 مسجد در خراسان رضوی، 1509 مسجد در خراسان شمالی، 1959 مسجد در خراسان جنوبی وجود دارد که به ترتیب 2935 مسجد در خراسان رضوی، 219 در خراسان شمالی و 163 مسجد در خراسان جنوبی فعال است.
وفایی گفت: البته مساجد غیرفعال مساجدی هستند که در روستا بنا شده و به عنوان مثال در پنج مسجد روستا امام جماعت نیست، لذا در یک مسجد اقامه نماز صورت می‌گیرد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان در تشریح برنامه‌های روز جهانی مسجد بیان کرد: برنامه‌های روز جهانی مسجد از روز چهارشنبه آغاز شده که اولین آن مربوط به دیدار اعضای مرکز شورای سیاستگذاری با امام جمعه مشهد بود که در آن روز نیز مساجد جهانی مقاومت نیز افتتاح شد.

وی تصریح کرد: اجتماع عظیم جوانان جهادی مسجدی و میثاق شهدا در مزار شهدای سراسر استان روز پنج شنبه 31مردادماه انجام شد و عصر امروز نیز آیین افتتاح مناطق شهری امور مساجد صورت می‌گیرد.


وفایی ادامه داد: برگزاری نشست بانوان نخبه استان، اجتماع سادات در مساجد، بازدید مدیریت و مسئولان مرکز شورای سیاست گذاری از برخی مساجد و مراکز نیکوکاری و نیازمندان و برگزاری همایش بزرگ فعالان مسجد و ائمه جماعات مشهد از دیگر برنامه‌های روز جهانی مسجد است.


رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان ابراز کرد: یکی از مهمترین مسائل در راستای رونق یافتن مساجد محتوابخشی از سوی ائمه جماعات به نمازگزاران است و با توجه به اینکه در روز میلاد باسعادت امام هادی(ع) هستیم و زیارت جامعه کبیره از سوی این امام همام بسیار سفارش شده است، چرا که در زیارت جامعه کبیره یک دوره مباحث امامت و ولایت تبیین شده است، لذا محتوابخشی به مساجد باید با رویکرد امام هادی(ع) و در راستای تبیین مباحث امامت و ولایت باشد.


انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد روز جهانی مسجد کارکرد مساجد حوزه علمیه خراسان قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۴۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سردار حسن شاهوارپور بیان کرد: اجرای طرح حلقه‌های صالحین در پایگاه‌های مقاومت بسیج مساجد کشور طی چند سال اخیر دستاورد‌های فراوان تربیتی داشته است.

وی ادامه داد: ده‌ها هزار نفر در رده‌های سنی مختلف در مساجد خوزستان در قالب طرح شجره طیبه صالحین سازماندهی شده است و برنامه‌های مختلف تربیتی، آموزشی و تفریحی برای این اعضا در طول سال برگزار می‌شود.

فرمانده سپاه خوزستان با تاکید بر اینکه طرح شجره طیبه صالحین موج تربیتی در همه مساجد ایجاد کرده است گفت: شهرستان دزفول با سوابق طولانی فرهنگی و فعالیت چشمگیر مساجد و جلسات قرآن یکی از شهر‌های نمونه و قابل الگوبرداری در استان و کشور است.

وی ادامه داد: تشکیل قرارگاه استانی تعلیم و تربیت در شهرستان‌ها به منظور بررسی وضعیت شبکه تربیتی مساجد شهر‌های مختلف، بازدید از فعالیت‌ها و هم اندیشی در مورد اقدام‌های آینده حلقه‌های صالحین است که نخستین نشست استانی این قرارگاه در سال جاری در دزفول برگزار شد.

سردار شاهوارپور افزود: اعضای قرارگاه تعلیم و تربیت با تشکیل پنج تیم، به طور همزمان در پنج مسجد هر شهر حاضر و ضمن بازدید از مساجد فعال و بررسی فعالیت حلقه‌های صالحین، محتوای جلسات مساجد بررسی برنامه‌های آینده هم اندیشی می‌شود.

وی با اشاره به بازدید از تعدادی از مساجد دزفول در قالب قرارگاه استانی تعلیم و تربیت گفت: کار‌های بسیار خوبی در مساجد دزفول در حال انجام است و فعالیت گسترده مساجد این شهر امیدآفرین و بی نظیر است که این ظرفیت‌ها باید تقویت شود.

امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه امید و امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است، گفت: علاوه بر تلاش برای حل نقاط ضعف و مشکلات، نباید از نقاط قوت موجود غافل بود.

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری وجود مسوولان همدل را از جمله نقاط قوت خوزستان دانست و ادامه داد: گره گشایی از مسایل خوزستان نیاز به کار شبانه روزی تمام دستگاه‌ها دارد.

وی با اشاره به ضرورت مردم داری و حفظ ارتباط دستگاه‌های فرهنگی به ویژه امامان جمعه افزود: امامان جمعه باید مردمی باشند و ارتباط خود با مردم را حفظ کنند.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان با تاکید بر اینکه دزفول از دیرباز در زمینه فرهنگ و علم الگو و پیشتاز بوده است گفت: تربیت علما و شخصیت‌های برجسته از جمله شیخ اعظم مرتضی انصاری از علمای بزرگ جهان اسلام و موسس فقه و اصول در دزفول نشان از غنای علمی این شهر دارد.

وی ادامه داد: حوزه علمیه دزفول در زمان نه چندان دور با داشتن اساتید و علمای برجسته و شاخص، مرجعیت علمی داشت و در بین علما زبانزد بود.

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به سابقه درخشان فعالیت جلسه‌های قرائت قرآن در دزفول افزود: آغاز فعالیت قرارگاه تعلیم و تربیت خوزستان به منظور تقویت طرح شجره طیبه صالحین از دزفول اقدامی شایسته است.

وی با بیان اینکه مساجد باید محور فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در محلات باشد بیان کرد: طرح اشتغال مسجد محور در برخی استان‌های کشور آغاز شده است که باید تلاش کرد این طرح در خوزستان نیز اجرایی شود.

سالانه صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی در مساجد دزفول برگزار می‌شود

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این نشست با تشریح برنامه‌های متنوع قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان گفت: صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی، ورزشی و تفریحی سالانه توسط این قرارگاه در مساجد دزفول برگزار می‌شود.

سرهنگ پاسدار بهروز حکمت پور با اشاره به ایجاد ۲ شبکه تربیتی و مدیریتی در قالب قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان افزود: دزفول با داشتن سوابق فرهنگی، دینی و حوزوی جزو شهرستان‌های ممتاز فرهنگی خوزستان است.

وی یکی از ویژگی‌های بارز دزفول را وجود نیروی انسانی نخبه و مستعد دانست و ادامه داد: یکی از اهداف اصلی طرح صالحین تربیت نیروی انسانی در تزار انقلاب اسلامی است که با اقدام‌های انجام شده با رویش‌های فراوانی نسل‌های جدید در مساجد دزفول مواجه هستیم.

 

دیگر خبرها

  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • ۱۲۰ روستای سردشت دارای تنش آبی هستند
  • ضرورت جهادتبیین در موضوعات اقتصادی/تعیین مشوق‌های ویژه برای استان
  • اقامه نماز جمعه به امامت آیت الله مهدوی
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب