Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@00:11:19 GMT

چرا گردشگران خارجی به ایران می‌آیند؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۹۶۲۴۴

چرا گردشگران خارجی به ایران می‌آیند؟

از روزهایی که مارکوپولو و ابن‌بطوطه روی نقشه‌های پوستی مسیر سفر خود را به شرق و غرب عالم مشخص می‌کردند تا امروز که اپلیکیشن‌ها و سایت‌های مختلف کار برنامه‌ریزی سفر گردشگران را انجام می‌دهند، ایران همواره جزء مقاصد جذاب برای جهانگردان بوده.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام خانه سفر پارس، روزگاری قرارگیری در مسیر جاده ابریشم پای سیاحان را به ایران باز می‌کرد و امروز زیبایی‌های به‌جامانده از آن دوران آن‌ها را به بازدید از کشوری کهن  ترغیب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز دیگر گردشگران تاجر و مورخ و مستشار نیستند که قصدشان از سفر اقتصادی و سیاسی باشد.

گردشگران امروز با اهداف و نگاه‌های مختلفی پا در راه سفر می‌گذارند و این اهداف در انتخاب مقصدشان نقش بسیار مهمی دارد. ایران یکی از کشورهایی است که می‌توان گفت چنته‌ای پروپیمان از جاذبه برای طیف‌های مختلف گردشگران دارد.

گرچه امروز ایران با استانداردهای بخش خدمات گردشگری در دنیا فاصله دارد، اما جاذبه‌هایی در محدوده مرزهای این کشور قرار دارد که در طول تاریخ بسیاری از جهانگردان را وسوسه کرده تا برای بازدیدشان سختی‌ها را نادیده بگیرند.

مقاصد کلاسیک گردشگری

اغلب گردشگرانی که برای نخستین بار به کشوری سفر می‌کنند، ترجیح می‌دهند در مسیرهای کلاسیک سفر کنند و از جاذبه‌های پرطرفدار آن کشور بازدید کنند و در سفرهای دوم و سوم است که به کشف نقاط کمتر شناخته‌شده می‌پردازند و به گوشه و کنار شهرها و روستاها سرک می‌کشند. در سال‌های اخیر شاهد حضور کوله‌گردها و گردشگران ماجراجو در شهرهای مختلف ایران هستیم، اما همچنان اکثریت با گردشگرانی است که در قالب تورهای ایران Iran tour از پیش برنامه‌ریزی‌شده، به مقاصد کلاسیک سفر می‌کنند. دفاتر خدمات مسافرتی چند مسیر کلاسیک با توجه به علاقه گردشگران و جاذبه‌های شناخته‌شده جهانی ایران تعریف کرده‌اند و به‌عنوان گزینه در اختیار تورها قرار می‌دهند که شهرهای گردشگر پذیری مثل اصفهان، شیراز، یزد، خوزستان، مشهد، تبریز، کرمانشاه، کرمان، کاشان و همدان را شامل می‌شود.

انگیزه سفر خارجی‌ها به ایران

در کنار این تورها که به مقاصد کلاسیک برگزار می‌شود، سفرهایی هم با نگاه تخصصی و اغلب به‌صورت فردی به نقاط مختلف ایران انجام می‌شود. در میان گردشگرانی که ایران را به‌عنوان مقصد سفر Travel to Iran انتخاب می‌کنند، هستند کسانی که برای سفرهایشان یک تم مشخص دارند، به طور مثال کسانی که بر اساس فهرست میراث جهانی یونسکو سفر می‌کنند و در سفرشان به ایران سراغ چغازنبیل و لوت و میمند و زنجان را می‌گیرند.

کسانی که برای صعود به قلل مرتفع جهان به کشورهای مختلف سفر می‌کنند و فتح دماوند و سبلان هدف اصلی سفرشان به ایران است. گردشگرانی هستند که لیستی بلندبالا از جاذبه‌های طبیعی دنیا دارند و با هر سفر مقابل تعدادی از آن‌ها یک نشانه می‌گذارند به معنای بازدید از آن جاذبه و در سفرشان به ایران هم به سراغ لوت و جنگل‌های هیرکانی و دریاچه ارومیه و چشمه‌ها و تالاب‌ها می‌روند. بعضی هم به گردشگری ادبی علاقه‌مندند و ایران را به‌قصد بازدید از مقبره سعدی و حافظ و فردوسی به‌عنوان مقصد سفر انتخاب می‌کنند. بعضی گردشگران برای تکمیل تحقیقاتشان در مورد هنر شرقی و برای مطالعه در مورد خوشنویسی، مینیاتور و صنایع‌دستی و فرش به ایران سفر می‌کنند. محوطه‌های باستانی ایران هم جاذبه‌ای است که بسیاری پژوهشگران را به این بخش از آسیا می‌کشاند تا از شوش و سیلک و دهتل و شهرسوخته و جیرفت بازدید و آثار کشف شده در این محوطه‌ها را از نزدیک مطالعه کنند. هر چند تعداد گردشگرانی که به‌صورت فردی و با اهدافی مشخص به ایران سفر می‌کنند، زیاد نیست، اما آمارها در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که تعداد این طیف از گردشگران رو به افزایش است.

دلایل محبوبیت ایران بین گردشگران

آنچه مسلم است ایران با ۲۳ اثر ثبتی در فهرست میراث جهانی یونسکو و با تاریخ و پیشینه‌ای قابل‌توجه، می‌تواند حرف‌های زیادی در حوزه گردشگری در سطح دنیا داشته باشد اما ضعف‌های مدیریتی در بخش‌های مختلف گاهی حرفی باقی نمی‌گذارد. باوجود تمام ضعف‌ها و مشکلات، هنوز هستند گردشگرانی که سودای بازدید از جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی ایران را در سردارند و نامش را در لیست مقاصد سفرشان حفظ می‌کنند. تصویری که امروز از نگاه گردشگران خارجی در مورد ایران در دنیای گسترده مجازی منعکس می‌شود -به‌جز چند مورد خاص- جز زیبایی و شکوه و مهربانی نیست.

به شهادت راهنمایان گردشگری، قریب به‌اتفاق گردشگرانی که برای نخستین بار سفر به ایران را تجربه می‌کنند، قبل از خداحافظی، خاطره‌شان از مهربانی و میهمان‌نوازی و فرهنگ مردم ایران را پررنگ‌ترین وجه سفرشان عنوان می‌کنند و این سخنی به‌گزاف نیست که مهم‌ترین جاذبه‌ایران فرهنگ و مردم آن است.

سفرهای موضوعی و هدفمند به ایران با SURFIRAN

تاکنون تبلیغات برون‌مرزی ما برای بازدید از جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی کشورمان، عمدتاً بر جذابیت سایت‌های گردشگری در شهرهای مهم متمرکز بوده، فارغ از اینکه امروزه گردشگری، در مکان و بازدید از یک سایت خلاصه نمی‌شود و بسیاری از جاذبه‌ها و تجربه‌ها، از کشتی با چوخه در خراسان تا جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران در لرستان می‌تواند موضوعی برای سفر گردشگران خارجی به ایران باشد. در همین راستا چند سالی است که این روال به همت گروه‌هایی از دانش‌آموختگان و فعالان عمدتاً جوان گردشگری دست‌خوش تغییر شده.

SURFIRAN یکی از این مجموعه‌ها است که یکی از اهداف مهم خود را معرفی جاذبه‌های کمتر شناخته‌شده ایران قرار داده تا به‌ این‌ ترتیب زیبایی‌های چهارگوشه ایران، در همه فصول سال مورد توجه گردشگران خارجی قرار بگیرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري سفر به ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز

شهردار منطقه ۱۰ تبریز از آماده‌سازی و ساماندهی مجموعه تاریخی و گردشگری مقبرةالشعرا تا پیش از آغاز تعطیلات تابستانی و آغاز فصل گردشگری با تخصیص اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، موسی زارعی ظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ با اشاره به اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریالی بودجه عمرانی شهرداری منطقه ۱۰ تبریز برای ساماندهی مجموعه تاریخی مقبره‌الشعرا، اظهار کرد: این مجموعه به عنوان پروژه‌ای حیاتی در حوزه گردشگری هر ساله در ایام تابستان پذیرای گردشگران است در این راستا شهرداری منطقه تلاش ۱۰ می‌کند تا با ایجاد فضایی مناسب و زیبا این مسیر ساماندهی شود.

وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات مطلوب و شایسته به گردشگران از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: ارائه این خدمات، خاطره خوب از سفر به تبریز را در ذهن میهمانان ثبت خواهد کرد.

شهردار منطقه ۱۰ تبریز با اشاره به اقدامات صورت گرفته این منطقه در خصوص پیاده‌محورسازی مجموعه تاریخی فرهنگی پروژه مقبره‌الشعرا تفرجگاه اندیشه گران، خاطرنشان کرد: عملیات اجرای سنگفرش بهسازی و مناسب‌سازی صحن جنوبی مرکزی مقبره الشعرا، ضلع شرقی، غربی و جنوبی پیرامون موزه احد حسینی به مساحت ۵۰۰۰ مترمربع با استفاده از سنگ حکمی اسپراخون و ترکیبی از سنگ قرمز آذرشهر و سنگ کوبیک و مطابق با معماری مقبره‌الشعرا توسط شهرداری منطقه ۱۰ اجرا شده است.

زارعی ادامه داد: بعضی نواقص جزئی در قسمت‌های سازه‌ای، ورودی مقبره‌الشعرا، جداره‌سازی، بدنه‌سازی و تکمیل آب‌نما و زیبایی بصری صحن جنوبی آغاز شده و این مجموعه فرهنگی و گردشگری پس از دو دهه رکود آماده میزبانی شایسته از گردشگران داخلی و خارجی است.

وی تصریح کرد: احداث سوغات‌سرا با اعتبار افزون بر ۱۶۰ میلیارد ریال، جدیدترین اقدام شهرداری منطقه در این مجموعه است که امکان معرفی و حمایت از صنایع‌دستی و هنری تبریز را فراهم می‌کند که هم‌اکنون عملیات اجرایی آن توسط عوامل عمرانی منطقه در حال انجام است.

کد خبر 747842

دیگر خبرها

  • جنگل فندقلو میزبان گردشگران و اردوهای دانش آموزی
  • نجات گردشگران گم‌شده در جنگل‌های خلیل‌شهر بهشهر
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • گردشگران جشنواره «گیلاس کن»رشد ۵۰ درصدی داشته است
  • بازدید معاون مدیر منطقه ای برنامه جهانی غذا از یزد
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • بازگشت «تهرانگرد» به شبکه تهران
  • بازگشت تهرانگرد به قاب شبکه تهران
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی