Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیین پایانی جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک ۲۶مردادماه با حضور برخی چهره‌های حوزه نمایش کودک و نوجوان کشور، هنرمندان و صاحبان آثار در تالار حافظ برگزار شد.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز تعداد آثار ارسال شده به این جشنواره را  ۱۲۰ اثر برشمرد و افزود: از این تعداد ۱۵ نمایش به بخش رقابتی راه یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خواست کودکان در زمینه هنری توجه شود

ابراهیم گشتاسبی‌راد آشنایی با فرهنگ بومی را مطالبه جامعه دانست و گفت: افزایش صفا و دوستی و صمیمیت باعث می‌شود خشونت در جامعه کاهش یابد و بخش مهمی از این موضوع بر عهده هنرمندان است.

قائم مقام دبیر نخستین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک شیراز بیان داشت: خواست کودکان در زمینه‌های هنری باید در نظر گرفته شود و این موضوع به مخاطب‌شناسی ویژه‌ای نیاز دارد که به‌خصوص در حوزه نمایش باید به آن توجه شود؛‌ زیرا کودکان به شادی بیشتری در جامعه نیاز دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در این آیین عنوان کرد:  نمایش خیابانی از دل مردم برمی‌آید و توجه همگان را برای تأثیر و انتقال پیام و گسترش داشته‌های اصیل ایران اسلامی نمایان می‌سازد.

صابر سهرابی ابراز داشت: این هنر به‌صورت چهره‌به‌چهره اجرا می‌شود و از همین رو است که  تاثیر شگرفی بر مخاطب به‌جای می‌گذارد.

تئاتر خیابانی دغدغه‌ها و مشکلات جامعه را جراحی می‌کند

وی ادامه داد: تئاتر خیابانی می‌تواند، دغدغه‌ها و مشکلات جامعه را جراحی کند و تماشاچی را در موقعیتی قرار دهد که بیاموزد چگونه باید با مشکلات برخورد کند.

دبیر شورای فرهنگی عمومی استان فارس با بیان اینکه حمایت مادی و معنوی برای تئاتر خیابانی ضروری است، خاطرنشان کرد: اجرای تئاتر خیابانی می‌تواند فرهنگ دیدن تئاتر را در جامعه افزایش دهد و مردم را با سالن‌های نمایش آشتی دهد؛ در واقع این نوع تئاتر اگر به صورت حرفه‌ای و با نگاهی دقیق ‌تر و جدی‌تر پیش رود، به نوعی مبلغ ارزشمندی برای هنر و هنرمندان است.

وی افزود: در این گونه هنری به‌جای اینکه مردم به سمت نمایش بیایند، تئاتر به سراغ مردم می‌رود و توسعه این هنر، به شناسانده شدن و پذیرفته شدن آن نزد مردم کمک می‌کند و رغبت ایجاد نگاه مشتاقانه‌تر را در مردم پدید می‌آورد.

در ادامه این مراسم، از ۱۰ هنرمند به نمایندگی از گروه های نمایشی شرکت کننده در نخستین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک شیراز در ۱۰ رشته تجلیل شد.

مریم سعادت، رضا فیاضی و بهرام شاه‌محمدلو مهمانان و هیئت داوران نخستین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک شیراز بودند.

در این جشنواره  که ار ۲۲مردادماه آغاز شد، ۱۲ اثر در بخش رقابتی (کودک) و سه اثر در بخش آزاد (غیررقابتی) این جشنواره راه یافتند.

هنرمندان تئاتر از استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، خوزستان، فارس، قم، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، هرمزگان و همدان به مدت پنج روز مهمان شهروندان شیرازی بودند.

۹۸۸۵ / 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تئاتر خیابانی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۶۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آگنیتاژ» به نویسندگی رسول حق‌جو و کارگردانی حسین کارگر این روزها در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر میزبان مخاطبان تئاتر است. این اثر نمایشی برگزیده جشنواره تئاتر منطقه ۲ بوشهر بود که در چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بیشترین جوایز بخش مسابقه صحنه‌ای را از آن خود کرد. این اثر نمایشی که از ماهشهر به جشنواره راه یافته بود تقدیر طراحی بروشور، برگزیده طراحی صحنه، رتبه دوم بازیگری مرد، زن و کارگردانی و رتبه اول نویسندگی را در این دوره از جشنواره تئاتر فجر دریافت کرد.

در اجرای جشنواره عبدالرضا نصاری، مژده خیاط و موسی رضازاده بازیگران این اثر نمایشی بودند که در اجرای عمومی دیبا زاهدی جایگزین مژده خیاط و سیدصدرا سبحانیان جایگزین موسی رضازاده شده است.

«آگنیتاژ» اثری درباره مهاجرت، رویای آزادی و رسیدن به آرزوهایی است که شخصیت اصلی نمایش در سرزمین خیالی آگنیتاژ به دنبالش می‌گردد. داود که حالا نام دیوید را برای خود انتخاب کرده برای رسیدن به آرزوهایش، خانه پدری را گرو گذاشته و حالا در کمپ مهاجران آگنیتاژ منتظر روز مصاحبه برای پذیرفته شدن در این دنیای جدید است، غافل از اینکه اینجا آخر خط است و باید بین مرگ و زندگی یکی را انتخاب کند. با آمدن دریا خواهر داود به کمپ، پرده از رازهای برداشته می‌شود و قصه مهاجرت و رویای پرواز شخصیت‌ها به نقشه‌ای شوم گره می‌خورد که راه بازگشتی برایش نیست.

انتخاب موضوعی به‌روز و متناسب با خواسته‌های جوانان، پرداخت درست به جزییات و شخصیت‌پردازی غیرکلیشه‌ای از جمله ویژگی‌های این اثر نمایشی به حساب می‌آید اما مهمترین ویژگی نمایش «آگنیتاژ» را می‌توان طراحی صحنه جذاب آن دانست که پیش از این هم در جشنواره منطقه‌ای بوشهر برگزیده شده بود؛ دکوری مکعبی شکل و دَوران که طبقه پانزدهم کمپ آگنیتاژ را به شکلی مینیمال و کاربردی به تصویر می‌کشد و چرخیدن آن در موقعیت‌های مختلف به شکلی که هر بار یک طرف دیوار اتاق رو به تماشاگران قرار می‌گیرد، داستان را از زاویه دیدهای مختلفی روایت می‌کند. علاوه بر طراحی منحصر به فرد دکور، در جزییات و آکسسوار نیز تلاش شده تم کلی اثر که بر پایه مهاجرت و سفر استوار است، مورد توجه قرار گیرد به شکلی که عنصر چمدان در همه ابعاد اتاق قابل مشاهده است و در ابعاد بزرگ‌تر نیز انگار این اتاق کوچک چمدانی است که درش باز شده و شخصیت‌ها قرار است بخشی از داستان دردناک زندگی شان را در آن روایت کنند.

«آگنیتاژ» با قصه مهاجرت آغاز می‌شود اما در ادامه روایتی از تلاش برای بقا را در قالب داستانی از جنایت، خیانت، رفاقت و عشق به تصویر می‌کشد تا نشان دهد رسیدن به آزادی و رهایی را نمی‌تواند با پشت سر گذاشتن گذشته به دست آورد.

نمایش «آگنیتاژ» هر شب ساعت ۲۱:۱۵ در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر میزبان علاقه‌مندان به تئاتر است.

تیزر نمایش «آگنیتاژ» را اینجا ببیند.

کد خبر 6087720 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲ نمایش از البرز به جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟
  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • این خبرها را از دست ندهید
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد معرفی شدند
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • نمایش خیابانی «لکه‌های پاک»؛ بازتابی از حادثه عاشورای تاریخی حرم رضوی