Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@16:12:55 GMT

سیارک خطرناک گمشده پیدا شد!

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۹۸۵۶۵

سیارک خطرناک گمشده پیدا شد!

از بین تمام چیزهایی که ستاره شناسان نمی‌خواهند از دست بدهند، یک سیارک با احتمال برخورد با زمین در صدر فهرست قرار دارد که برای یک سیارک به نام "2006 QV89" اتفاق افتاده بود و 13 سال بود که مفقود شده بود.

اکنون این سیارک دوباره در مداری که آن را به زمین نزدیک می‌کند، پیدا شده است و ستاره شناسان احتمال برخورد آن با زمین را حداقل طی قرن آینده بررسی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سیارک "2006 QV89" در ماه اوت سال 2006 کشف شد، هنگامی که از کنار زمین عبور کرد و به مدت 10 روز قابل مشاهده بود. در طول آن زمان، ستاره شناسان با دقت نقشه آن را ترسیم کردند و تشخیص دادند که با احتمال یک هفت هزارم در سپتامبر 2019 با زمین برخورد می‌کند. سپس این سنگ فضایی به مدت 13 سال بدون هیچ ردی ناپدید شد.

با نزدیک شدن تاریخ گمان زده شده، ستاره شناسان از اوایل سال جاری میلادی شروع به گشتن آسمان برای هرگونه علامت بازگشت این سیارک کردند. مشکل این بود که منطقه‌ای که باید به دنبال آن می‌گشتند مساحتی 60 برابر عرض ماه داشت.

منجمان به جای تلاش برای جستجوی سوزن در انبار کاه، روی معدود نقاطی که سیارک در صورت وجود در آنها با زمین برخورد می‌کرد، تمرکز کردند و پس از انجام این کار، آژانس فضایی اروپا در ماه ژوئیه اعلام کرد که هیچ اثری از سیارک مذکور در آن نقاط پیدا نکرده است، به این معنی که خوشبختانه قرار نیست این سنگ در ماه سپتامبر با زمین برخورد کند.

با این حال هنوز هم دانستن اینکه این سیارک کجاست و یافتن آن مهم بود. از این گذشته، این سیارک امسال با زمین برخورد نمی‌کند، اما محاسبات نشان می‌داد که ممکن است به جای آن سال آینده به زمین اصابت کند.

در حقیقت تقریبا دو جین تاریخ برخورد احتمالی دیگر طی 100 سال آینده وجود داشت که 8 تای آنها طی دهه آتی بود.

اکنون این سنگ سرکش بالاخره موقعیت یابی شده است. مشاهداتی که در 11 اوت با تلسکوپ کانادا-فرانسه-هاوایی انجام شد، این سیارک را در یکی از نقاطی که تصور می‌شد به احتمال زیاد ظاهر شود، یافت.

"دیوید تولن" سرپرست تیم یافتن این سیارک می‌گوید: ما شنبه شب هفته گذشته با وجود برخی ابرهای نازک سیروس و مهتاب زیاد، فقط به چهار دقیقه داده تلسکوپ نیاز داشتیم تا اثبات کنیم که شیء مورد نظرمان را پیدا کرده‌ایم.

پس از اعلام این خبر در روز یکشنبه به انجمن نجوم آمریکا، تیم‌هایی از ناسا و دانشگاه "پیزا" شروع به تحلیل داده‌ها کردند تا مسیرهای به روز شده این سیارک را تهیه و بررسی کنند که آیا هنوز خطر آن زمین را تهدید می‌کند یا خیر.

خبرهای خوب به سرعت پدیدار شدند و محققان گفتند که سیارک "2006 QV89" سیاره زمین را در قرن آتی تهدید نمی‌کند و با آن برخوردی نخواهد داشت.

البته این تنها سنگ فضایی نیست که احتمال برخورد با زمین را دارد. ناسا و سایر سازمان‌های فضایی هزاران مورد از این اشیاء را مورد توجه قرار داده‌اند. این در حالی است که نزدیک شدن این سیارک‌ها به زمین یک اتفاق شایع است اما تاکنون هیچکدام از آنها در یک مسیر برخورد قرار نگرفته‌اند.

چنانچه در آینده مشخص شود که هر کدام از این سیارک‌ها به زمین اصابت خواهند کرد، ناسا برنامه‌ریزی خود را برای محافظت از زمین خواهد داشت.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری سیارک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۹۸۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!

سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، سیستم ارتباطی لیزری ناسا که به همراه کاوشگر سایکی به سمت سیارک فلزی در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری پرتاب شده بود، برای نخستین بار با موفقیت داده ارسال کرد. این سیستم به نام "ارتباطات نوری فضای عمیق" یا DSOC شناخته می‌شود و در 14 نوامبر از فاصله 226 میلیون کیلومتری (140 میلیون مایل) داده‌هایی را به رصدخانه پالومار موسسه فناوری کالیفرنیا در سن دیگو، کالیفرنیا ارسال کرد.

این انتقال "اولین نور" برای DSOC محسوب می‌شود و گامی مهم در جهت توسعه فناوری جدیدی است که می‌تواند روزی انقلابی در نحوه ارسال داده‌ها از فضا ایجاد کند. ارتباطات رادیویی که در حال حاضر روش معمول ارسال داده از فضاپیماها است، با افزایش فاصله، به طور قابل توجهی کندتر می‌شود. DSOC با استفاده از لیزر به جای امواج رادیویی، می‌تواند داده‌ها را با سرعت بسیار سریع‌تر و با پهنای باند بیشتر ارسال کند.

ماموریت آرتمیس 3 ناسا برای پرورش گیاه روی کره ماه

این فناوری نه تنها برای مأموریت‌های عمیق فضایی مانند سایکی، که در آن کاوشگر باید داده‌های زیادی را از راه دور ارسال کند، مفید خواهد بود، بلکه می‌تواند برای مأموریت‌های آینده به ماه و مریخ نیز استفاده شود.

DSOC در حال حاضر در حال ارسال داده‌های آزمایشی است اما در نهایت برای ارسال تصاویر و سایر داده‌های علمی از سیارک سایکی استفاده خواهد شد.

سایکی قرار است در سال 2026 به سیارک سایکی برسد. این سیارک تصور می‌شود که هسته فلزی یک سیاره اولیه باشد که میلیاردها سال پیش در اثر برخورد از بین رفته است. مطالعه سایکی می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر شکل‌گیری منظومه شمسی ما کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عصبانیت ستاره یونایتد: دست از آزارم بردارید
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • جانشین سپاه درباره احتمال ورود به خودروسازی : هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کند
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • سه هزار مورد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • زندگی ۴۹ درصد مردم ایران روی فرونشست زمین
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • ۳ هزار مورد تغییرکاربری زمین‌های‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد