Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@15:01:02 GMT

ایران در پی افزایش همکاری ها در خلیج فارس است

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۳۰۵۲

ایران در پی افزایش همکاری ها در خلیج فارس است

روزنامه های کویتی و رسانه های عربی منطقه امروز یکشنبه به این موضوع پرداخته و موضوع ضرورت همکاری در منطقه خلیج فارس را پررنگ تر کردند و سفر وزیر خارجه ایران را ادامه تلاش تهران برای فعال کردن گفت و گوهای منطقه ای دانستند.

برخی از رسانه ها نیز احتمال دادند که ظریف در این دیدار موضوع امضای توافق عدم تجاوز میان  کشورهای منطقه را در کویت مطرح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه کویتی الرأی به نقل از بیانیه وزارت خارجه ایران گزارش داد که ظریف در کویت در نشست با اعضای کمیته دوستی ایران و کویت مهم ترین تحولات سیاسی در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس را بررسی و بر ضروت همکاری در منطقه خلیج فارس تأکید کردند.

اداره کل اطلاع رسانی و سخنگویی وزارت امور خارجه گزارش داد که جمعی از اعضای انجمن دوستی ایران و کویت شامگاه شنبه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کردند.

طبق این گزارش روابط دوستانه و دیرینه ایران و کویت، مسائل منطقه ای از جمله اوضاع فلسطین، ضرورت همکاری در خلیج فارس، شرایط جاری در منطقه، تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران از جمله محورهای گفت وگو و تبادل نظر در این دیدار بود.

روزنامه السیاسه کویت نیز نوشت که محور گفت و گوهای وزیر خارجه ایران با صباح خالد الصباح همتای کویتی خود وضعیت امنیتی منطقه و حفظ آزادی دریانوردی در منطقه خلیج فارس برای حمایت از گذرگاه نفت بوده و احتمال دارد طرح ابتکار عمل ایران درباره توافق عدم تجاوز میان کشورهای منطقه مطرح شود.

این روزنامه به نقل از منابع خود مدعی شد که کویت در این دیدارها از نظر ایران درباره تحولات بین المللی منطقه ای  مطلع شده و دو طرف راه های تقویت روابط دو جانبه را بررسی کرده و موضع کویت درباره ائتلاف دریایی پیشنهادی آمریکا برای تأمین امنیت دریانوردی در خلیج فارس نیز هنوز مشخص نبوده و پیش از آگاهی از همه جزئیات ، این موضع مشخص نخواهد شد.

روزنامه الأنباء نیز گزارش داد که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز شنبه در کویت تداوم رایزنی های منطقه ای را دنبال کرد.

این روزنامه به نقل از سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران افزود که وزیر خارجه ایران با "صباح خالد الصباح " همتای کویتی خود و دیگر مسئولان کویتی مهم ترین مسایل دو جانبه و آخرین تحولات منطقه ای مرتبط به دو طرف را بررسی می کند.

شبکه خبری اماراتی اسکای نیوز در خبری درباره سفر وزیرخارجه ایران به کویت گزارش داد که محور گفت و گو های وزیر خارجه ایران با مقامات کویتی تحولات منطقه خلیج فارس و خاورمیانه که مرتبط به دو کشور بود.

شبکه لبنانی المنار هم با اشاره به بیانیه وزارت خارجه ایران گزارش داد که ظریف در کویت ضروت همکاری ها در منطقه خلیج فارس را دنبال می کند.

روزنامه فرامنطقه ای العرب نیز با عنوان اینکه ایران بر مساله گسترش روابط خود با همسایگان خود در منطقه خلیج فارس متمرکز شده است، نوشت که ظریف با سفر به کویت در تلاش برای ایجاد روابط با این کشور در سطح روابط با سلطنت عمان و قطر است.

سفر وزیر امور خارجه ایران به کویت یک هفته بعد از سفر وی به دوحه و دیدار با مقامات قطری از جمله "شیخ تمیم بن حمد آل ثانی" امیر این کشور انجام شد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۳۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

به گزارش قدس آنلاین، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در مسکو در جمعه خبرنگاران در خصوص این نشست گفت: مجموعه بریکس یه نقش بسیار جدی و موثری در تحقق چندجانبه گرایی در عرصه مناسبات بین المللی دارد.

وی افزود: نشست امروز نخستین نشست در سطح خودش از چند جهت مهم بود؛ نخستین نشستی بود که مجموعه بریکس در موضوع مهم فلسطین و سایر مسائل مهم غرب آسیا برگزار کرد و مسئولان عالی وزارت خارجه های کشورهای عضو بریکس در این نشست مواضع و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

باقری با اشاره به اهمیت این نشست اظهار داشت: همه اعضا به اتفاق بر توقف جنایت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید داشتند و اراده خودشان را برای ایفای نقش در جهت کمک به مردم فلسطین به ویژه دسترسی مردم فلسطین به کمک‌های انساندوستانه ابراز کردند.

معاون سیاسی وزیر خارجه همچنین گفت: در این چارچوب ایران با تاکید بر مواضع اصولی خود، تصریح کرد تا زمانی که ریشه مسئله فلسطین که همانا در تجاوز و اشغالگری رژیم صهیونیستی است حل نشود، قطعا اقدامات دیگر جنبه تسکینی دارد و نمی‌تواند مسئله را حل کند. به همین جهت است که در طول 75 سال گذشته هیچ نسخه‌ای به نتیجه نرسیده، زیرا معطوف به این ریشه و موضوع اصلی که تجاوزگری و اشغالگری رژیم صهیونیستی است پرداخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه درباره موضوعات دیگر منطقه و تنش‌ها بحث شد، ادامه داد: این نکته مورد تاکید طرف ایرانی بود که وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. اگر این اختیار به ملت‌های منطقه داده شود که خودشان برای آینده تصمیم بگیرند و بیگانگان بر اساس منافع نامشروع خودشان در منطقه دخالت نکنند، زودتر می‌توانیم به ثبات و پایداری در منطقه دست پیدا کنیم.

باقری افزود: نکته مهم دیگر این است که ایران در این نشست به طور جدی تاکید کرد که حاضر است از همه ظرفیت‌های خود برای تحکیم ثبات و بسترسازی برای توسعه کشورهای منطقه و تامین رفاه ملت‌های منطقه استفاده کند و این اراده جدی را حاضر است با دیگر اعضای بریکس به اشتراک بگذارد.

وی با بیان اینکه این نشست از این جهت که اولین نشست بود که ایران به طور رسمی در یک موضوع بسیار مهم در منطقه و جهان در میان اعضای بریکس قرار گرفته بود، شرکت کرد، گفت:  در این جلسه مسئله حمله و تجاوز رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق مورد توجه قرار گرفت و رییس جلسه به طور صریح این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کرد و این اقدام صهیونیست‌ها را هم در امتداد رویکرد و سرشت تجاوزگری صهیونیست‌ها برشمرد.

باقری خاطر نشان کرد: ما در این جلسه تاکید کردیم که پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی در دمشق حق قانونی ایران بوده و در چارچوب اقدام متقابل و ایران در قبال هرگونه تعدی و تعرض به سرزمین، منافع و شهروندانش به طور جدی، صریح و بسیار سخت پاسخ خواهد داد.

معاون سیاسی وزیر خارجه افزود: ما نشان دادیم در پاسخ قاطعی که به جنایت و تجاوز صهیونیست‌ها انجام دادیم، راه حل صیانت از ثبات و پایداری منطقه سرجای خودش نشاندن متجاوز است. تا زمانی که متجاوز برای تجاوزگری پاداش دریافت کند یا سکوت ببیند، ما نباید امید به ثبات در منطقه داشته باشیم. 

وی در آخر تصریح کرد: اقدام ایران در پاسخ به جنایت رژیم در سوریه علاوه بر اینکه حق قانونی ایران بود، نشان دهنده اراده ایران برای تحکیم ثبات در منطقه بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • واکنش ایران به ادعای کویت درباره میدان آرش | به کویت توصیه می‌کنیم ...
  • وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • خطیر: تغییر حق مالک جدید است
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی