Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@11:58:06 GMT

عدم توجه به « زنان معتاد» در سیاست گذاری های دولت

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۵۵۸۱

عدم توجه به « زنان معتاد» در سیاست گذاری های دولت

علیزاده از عدم برنامه دولت برای زنان معتاد در سیاست گذاری های نظام انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سازمان های مردم نهاد و موسسات کاهش آسیب در سال های اخیر فعالیت های زیادی رادر راستای كاهش آسیب های اجتماعی انجام داده اند که مدیرعامل مؤسسه نور سپید هدایت (مؤسسه کاهش آسیب) از جمله افرادی است که از سال 88 فعالیت‌ های خود را در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی آغاز کرده  و تا کنون هم در راستای کار آفرینی و اشتغالزایی برای زنان بهبود یافته قراردادهای زیادی در رابطه با گشت فوریت‌های خدمات اجتماعی، گشت 137 و پایگاه‌های مددکاری و خدمات اجتماعی و زنان معتاد با شهرداری تهران منعقد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«سپیده علیزاده» در پاسخ به این سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان که فعالیت های شما شامل چه برنامه هایی در موسسه نور سپید هدایت می شود گفت:قبل از فعالیت خود در مؤسسه نور سپیده هدایت به مدت دو سال مسئول فنی «کمپ بانوان مرهم» بودم که به دلایلی تعطیل شد و اکنون «خانه‌ی میانراهی» یا همان مرکز توانمندسازی و اجتماع‌پذیری زنان معتاد کارتن خواب در حال فعالیت است، این خانه سرپناهی برای زنان معتاد بهبودیافته است که با کارآفرینی و راه‌اندازی کارگاه‌های مختلف از جمله خیاطی از این قشر از زنان حمایت می کند.

 

چه تعداد از زنان بهبود یافته در مرکز خانه میان راهی نگهداری می شوند؟

با توجه به اینکه سازمان بهزیستی مجوز این مراکز را براساس مساحت ملک در اختیار ما قرار می‌دهد لذا فقط به اندازه‌ی ظرفیت این فضا یعنی 20 نفر می‌توانیم زنان بهبودیافته را نگهداری و خدمات ارائه دهیم. یکی از مشکلات ما کمبود فضا است و به دلیل مسائل مالی نمی‌توانیم متراژ بزرگتر اجاره کنیم ،ولی خوشبختانه طی سال‌های اخیر توانستیم کارآفرینی را به حدی برسانیم که فعالیت زنان بهبودیافته را افزایش و درآمد بیشتری هم داشته باشیم ،همچنین در حال هماهنگی با شهرداری تهران برای برای گرفتن مکانی جهت نگهداری  زنان بهبود یافته هستیم.

 

آیا شهرداری تهران هم در این زمینه به شما کمک می‌کند؟

با توجه به اینکه شهرداری تهران ساختمان‌هایی مانند بهاران و سایر مکان‌های مناسب را دارد لذا با هماهنگی‌های صورت گرفته مقرر شده است در این حوزه ،شهرداری تهران مساعدت‌های لازم را با ما داشته باشد، ضمن اینکه اخیراً هم اقدامات خوبی از سوی شهرداری تهران در راستای نگهداری معتادان متجاهل و کاهش آسیب صورت گرفته است.

 

کمک‌های سازمان بهزیستی در راستای  کاهش آسیب برای شما بیشتر در چه زمینه‌ای است؟

سازمان بهزیستی سالیانه 50 میلیون تومان، کمک هزینه برای هر مرکز کاهش آسیب می‌پردازد، این در حالی است که ما فقط 90 میلیون تومان هزینه اجاره‌ی منزل می‌پردازیم. مشکل دیگر این است که بهزیستی در پایان سال این مبلغ را در اختیار ما قرار می‌دهد که یک مقدار کار ما را سخت ترمی‌کند و با توجه به اینکه مدل سیستم مالی سازمان بهزیستی به این صورت است لذا  نمی‌توان کرد کاری کرد.

 

 شما در مورد فعالیت باشگاه مثبت که یک مرکز کاهش آسیب است ،صحبت کردید، فعالیت های این مرکز شامل چه اقداماتی می‌شود؟

 باشگاه  مثبت خدمات حمایتی، اجتماعی مانند خدمات مشاوره، مددکاری، تورهای تفریحی، کارگاه‌های آموزشی و کمک هزینه به افراد مبتلا به HIV ارائه می‌دهد. ضمن اینکه ما در حوزه درمان نیز اطلاع‌رسانی لازم را در خصوص این بیماری به خانواده‌های این افراد می‌دهیم ،حدود 110 نفر از افراد مبتلا به HIV دارای پرونده در باشگاه مثبت هستند که خدمات دریافت می‌کنند.

 

 میانگین سنی زنان نگهداری شده در باشگاه حمایتی مثبت چقدر است؟

اغلب زنان دارای HIV جوان هستند. برخلاف تصور برخی از مردم جامعه که انگ رفتارهای پرخطر را به این زنان می‌زنند ولی واقعیت این است که بیشتر زنانی که به این مرکز مراجعه می‌کنند افرادی هستند که به واسطه داشتن همسران معتاد تزریقی و از طریق رابطه‌ی جنسی معمولی و بدون سابقه داشتن رفتارهای پرخطر، مبتلا به HIV شدند. این مردان بیشتر شرکای جنسی متعدد داشتند که زنان آنها در این میان قربانی شدند ولی در حال حاضر اغلب زنان بیماری که به این مراکر مراجعه می کنند دیگر به دلیل داشتن همسران تزریقی مبتلا به این بیماری نشدند این مورد بسیار کاهش یافته و بیشتر به دلیل رابطه جنسی دچار HIV شدند.

 

 آیا شما پیگیر شرایط زنان معتاد بعد از بهبودیافتگی آن‌ها  نیز هستید؟

پیگیری‌های ما بیشتر به صورت موردی است، واقعیت این است که بیشتر افراد با اراده و تمایل خود به این مراکز نمی‌آیند، بلکه یا توسط پلیس دستگیر می‌شوند و یا توسط خانواده‌هایشان تحویل این مراکز داده می‌شوند. این که ما به عنوان روان‌شناس یا مددکار وضعیت آن‌ها را پیگیری کنیم، خیر. ما زنانی را که به صورت داوطلبانه خود را به خانه میانراهی معرفی می‌کنند تحت نظارت و پیگیری قرار می‌دهیم.

 

 آیا معتادان در این مراکز تحت آموزش هم قرار می‌گیرند؟

اعتیاد یک بیماری مزمن، پیشرونده و تقریباً خانوادگی است، فردی که معتاد می‌شود در واقع سایر اعضای خانواده وی نیز به نوعی درگیر آسیب‌های اجتماعی دیگر هستند، اقداماتی که امروزه در حوزه درمان انجام می‌شود، بیشتر در بعد جسمانی اعتیاد است در صورتی که بعد روحی و روانی این مسئله خانمان‌سوز مهمتر است، آموزش‌هایی که روانشناسان ما در این مراکز می‌بینند، بسیار محدود بوده و جامع نیستند به همین دلیل روانشناسان از دانش کافی برای آموزش معتادان برخوردار نمی‌باشند. در حال حاضر کلینیک‌های متادون درمانی بسیار افزایش یافته و روانشناسانی که در آنجا فعالیت می‌کنند. دوره‌های آموزشی را سپری کرده و هیچکدام بدون مدرک و مجوز نمی‌توانند در این کلینیک‌ها و مؤسسات مسئول فنی باشند ولی واقعیت این است که آموزش‌های آنها محدود است و نمی‌توانیم بگوییم افرادی که تحت این آموزش‌ها قرار گرفتند واقعاً از مهارت‌ لازم برخوردارند یا خیر.

 

چرا با وجود اقدامات صورت گرفته در حوزه مبارزه با مواد مخدر هنوز استقبال از مواد در جامعه زیاد است؟

مسئله مهم این است که هنوز بسیاری از مسئولان شناخت درستی از بیماری اعتیاد ندارند. بنده بارها و بارها در جلسات شنیدم که برخی از مسئولان می‌گویند، کاش می‌شد معتادان را در دریا می‌ریختیم که من صریحاً جواب دادم آیا شما در مورد خانواده و عزیز خود نیز چنین پیشنهادی را ارائه می‌دهید. این در حالی است که اعتیاد بسیار به ما، جوانان و عزیزان ما نزدیک است و با شکل‌ها و رنگ‌های مختلف خانواده‌ها را تهدید می‌کند. لذا باید دانش و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهیم ضمن اینکه مسئولان بیشتر از دیگر افراد جامعه نیازمند اطلاعات در این زمینه  هستند. امروزه به قدری شناخت مافیای مواد مخدر از جوانان و جوامع زیاد شده است که انواع و اقسام مواد مخدر با نام‌های مختلف را در جامعه ترویج می دهند.

 

 فرزندان زنان معتاد در چه شرایطی قرار دارند؟

بدترین بخش مربوط به زنان معتاد، تولد فرزندان بدون هویت و شناسنامه آن‌هاست. دختران معتاد باردار زیر 20 سال زیادی وجود دارند که هیچ کس از شرایط آن‌ها باخبر نیست و خود آنها نیز به دلیل عدم اطلاعات حقوقی نمی‌دانند فرزندان خود را از چه کسی باردار شدند و باید چه اقدامی در این خصوص انجام دهند. ضمن اینکه بیشتر زنان کارتن خواب معتاد نیز بیش از دو یا سه فرزند دارند. این درحالی است که چون تعداد زنان معتاد کمتر از مردان معتاد می‌باشند لذا در تصمیم‌گیری‌های سیاسی، زنان کمتر از مردان در برنامه‌ها لحاظ می‌شوند و بیشتر اقدامات صورت گرفته برای مردان معتاد است.

 

بنده بارها برای کمک به زنان معتاد به دستگاه‌های دولتی مراجعه کردم و با وجود اینکه هم اقدامات لازم و هم فضای مناسب داشتند با این بهانه که زنان پرحاشیه هستند ،راضی به همکاری با من نشدند و در قبال این درخواست از من خواستند که اقدامات خود را برای مردان معتاد انجام دهم که من پاسخ دادم: «من زن هستم و دغدغه زنان را دارم، هر چند حاشیه دار بودن زنان را هم نمی‌توان منکر شد، ولی تأثیرات اقدامات در حوزه زنان معتاد بسیار بیشتر از مردان معتاد در جامعه است.

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: غدیر خبرگزاری شبستان گلپایگان نماز جمعه عید غدیر اردبیل دهه ولایت و امامت دعای عرفه خراسان جنوبي زنان معتاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۵۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پدیده‌ نشر کتاب، یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران نظام‌ها و کشور‌های مختلف دنیا بوده و به‌عنوان مهمترین شاخص پیشرفت و توسعه‌یافتگی در نظر گرفته شده است.

در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که این صنعت مانند هر صنعت دیگر نیازمند برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری و تامین زیرساخت‌هایی است تا بتواند به یک اهرم فرهنگی و اقتصادی موثر تبدیل شود. برخورد سطحی، سنتی و تجربی با مساله نشر جوابگوی نیاز‌های جامعه کنونی نیست؛ زیرا نشر پیوندی عمیق با تاریخ، اقلیم، فرهنگ، اقتصاد و آموزش دارد و نیازمند حرکتی همه جانبه و در تمام ابعاد است. روشن است که این حرکت‌ها بازخورد سریع ندارند، اما در درازمدت تغییرات اساسی ایجاد می‌کنند.

* وضعیت نشر در ایران

 در این پژوهش آمده است که  نشر در ایران طی عمر کوتاه خود همواره با مشکلات عدید‌ه‌ای روبرو بوده و با فراز و نشیب‌های گوناگون برخاسته از تحولات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و پیشرفت‌های فنی مواجه بوده است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که منابع پزشکی با سلامت جامعه ارتباط مستقیم داشته و کتاب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع، از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف آسیب‌شناسی وضعیت نشر کتاب‌های علوم پزشکی و همچنین شناسایی مشکلات تولید محتوا، تولید فرهنگی و تولید فنی در ایران از دیدگاه ناشران انجام شده است.

بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد

این پژوهش توضیح می‌دهد وجود نوسان و نابسامانی در مواردی مانند تعداد عناوین سالانه، نوبت چاپ، تالیف و ترجمه، شمارگان و قیمت در هر سال نشان از عدم برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در امر نشر دارد.

* ارتباط سطح سلامت جامعه با نشر پزشکی

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که نشر پزشکی به‌دلیل تاثیر مستقیم آن بر سلامت بشر، از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت؛ بنابراین با بررسی چالش‌های پیشروی این صنعت و تلاش در جهت برطرف‌کردن آنها، می‌توان بر پویایی و بازدهی آن و در نتیجه بالارفتن سطح سلامت جامعه افزود با توجه به اینکه پژوهش‌های مختلف صورت‌گرفته در این حوزه بر اساس دیدگاه متخصصان و ناشران در تمامی حوزه‌های موضوعی نشر می‌باشد.می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد.

* عوامل موثر بر آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران

این پژوهش مطرح می‌کند که مهمترین آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران را می‌توان ضعف در سیاست‌گذاری‌ها و قوانین و چارچوب‌ها در نظر گرفت. از بعد دیگر، نبود نیروی متخصص فنی در قسمت‌های مختلف نشر پزشکی به تنهایی آسیب زیادی را به این حوزه وارد کرده است. مخاطبان کتاب نیز به دنبال کتاب‌های کم‌حجم و منابع امتحانی به جهت قبولی در آزمون‌ها و امتحانات هستند و این مساله ناشر را نیز با چالش تولید محتوای علمی مواجه می‌کند.

این پژوهش مطرح می‌کند که مسایل سیاسی و اقتصادی حاکم برکشور بر نشر نیز تاثیر گذاشته است که نمود آن را بیشتر درحوزه‌ تولید فنی و خرید و نگهداری مواد اولیه چاپ می‌توان مشاهده کرد. درنهایت متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است.

متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است

پیشنهاد‌های برگرفته از پژوهش حاضر، عبارتند از:

در نظر گرفتن تخصص ناشر هنگام اخذ مجوز نشر، برگزاری جلسات ارتباط مستقیم بین ناشران و سیاست‌گذاران نشر، نیازسنجی مشکلات سلامت کشور و سفارش تولید محتوای متناسب با آن، تجدیدنظر در معیار‌های ارزیابی ناشران و اتخاذ فرایند تشویق و تنبیه بر اساس آن،  اصلاح قوانین ارزشیابی در فرایند ارتقای هیات‌علمی.

 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توجه جدی‌تر به نشر تخصصی پزشکی از سوی دولت، می‌تواند بسیاری از مشکلاتی را که ناشران حوزه‌ی تخصصی نشر پزشکی و به‌ویژه ناشران خصوصی با آن دست به گریبان هستند، مرتفع سازد و کتاب، این کالای فرهنگی پراهمیت، در استانداردترین حالت‌ممکن و در کوتاه‌ترین زمان به‌ دست مخاطب برسد.

* بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ تولید محتوا

از نظر این پژوهش بیشترین آسیب‌ها در حوضه تولید محتوا در نشر کتاب به شرح زیر است:

نبود سیاست‌گذاری تولید محتوا ترجمه‌ای بودن درصد بالای آثار نشر پزشکی و تخصص نداشتن ناشران پزشکی بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ی تولید محتوا را در برمی‌گیرد.

در ادامه این پژوهش آمده است که مشکلات تولید فرهنگی شامل تخصصی و هزینه‌بر بودن ویراستاری کتاب، حرفه‌ای نبودن داوران و نبود قوانین ساختارمند داوری با آسیب‌ها بیان شده است و مسایل بخش تولید فنی که مشکلات مواد اولیه چاپ و نشر، مشکلات فناوری چاپ و نشر و کمبود نیروی متخصص فنی سه آسیب اصلی در تولید فنی از دیدگاه ناشران برشمرده شده‌اند.

لیکن بر اساس یافته‌های این مطالعه، باتوجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش درباره‌ آسیب‌های موجود در صنعت نشر پزشکی، می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌های کلی و قوانین و فرهنگ حاکم دارد.

بنابراین توجه جدی‌تر به حوزه‌ تخصصی نشر پزشکی از سوی دولت و سیاست‌گذاری کاملاً بی‌طرفانه در جهت برطرف‌کردن دغدغه‌های ناشران می‌تواند موانع و مشکلات زیادی را برطرف سازد. 

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه‌ی پزشکی با رویکرد پدیدارشناسی» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟