Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: رضا حاجی آبادی مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس درباره حضور ایران در نمایشگاه های کتاب کشورهای همسایه، فارسی زبان و کشورهایی که در حوزه تمدنی ایران اسلامی هستند، گفت: برای حضور در نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر نباید نفع ناشران را در نظر بگیریم بلکه باید نفع ادبیات را هم در نظر بگیریم و ببینیم اقدامات مسئولان به نفع ادبیات این مرز و بوم هست یا نه؛ این تصمیمی که برای حضور ایران در نمایشگاه های کتاب کشورهای همسایه، فارسی زبان و کشورهایی که در حوزه تمدنی ایران اسلامی هستند همان بخشی بود که از آن غافل شده بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه  به جای حضور در نمایشگاه های کتاب کشورهای هم زبان بیشتر سراغ کشورهای اروپایی رفتیم که در آنجا موفق نبودیم، گفت: همزمان و با توجه به اهمیت حضور در کشورهای هم زبان که مورد غفلت واقع شده است  از حضور در نمایشگاه های کشورهای دیگر غفلت نکنیم.

حاجی آبادی گفت:بحث ترویج ادبیات فرهنگی مملکت را در کشورهای دیگر فراموش نکنیم.چون هدفمان این است که ادبیات فرهنگ و هنر این مرز و بوم در جهان معرفی شود و  باید جنبه جهانی حضور ایران در نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر درنظر گرفته شود.

مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس از لزوم حضور ایران در نمایشگاه های کتاب منطقه و حضور قوی تر در نمایشگاه های کتاب منطقه و جهانی گفت: اگرچه کشورهای آسیایی و خاورمیانه از نظر فرهنگی به ما نزدیک تر هستند و حضور در نمایشگاه های کتاب این کشورها راحت تر است و هزینه زیادی ندارد  اما تنها نباید در نمایشگاه های کتاب این منطقه حاضر شویم بلکه باید در نمایشگاه هایی هم حاضر شویم که در آن می توان تبادل فرهنگی انجام داد و به ترویج فرهنگ کشورمان در جهان هم توجه کرد.

حاجی آبادی با اشاره به لزوم اولویت بندی برای حضور در نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر اشاره و بیان کرد: ما از سر عادت به نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر می رفتیم همانطور که هر ساله از سر عادت در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر می شویم بدون آنکه هیچ برآوردی از نتایج شرکت در این نمایشگاه ها داشته باشیم. اولویت بندی برای حضور در نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر لازم است اما نباید این اولویت بندی براساس  صرفه جویی های اقتصادی  برای حضور در نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر پیش برود بلکه باید به ترویج فرهنگ و هنر ایرانی در نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر توجه کنیم.

وی ادامه داد: گاهی حضور در نمایشگاه کتاب کشورهای عربی بیشتر از حضور در نمایشگاه کتاب بولونیا برایمان سودمند است و نتایج بهتری در اثر این حضور نصیبمان می شود.مدت زمان زیادی است به حضور ایران در نمایشگاه کتاب کشورهای آفریقای جنوبی به دلیل دوری این کشورها از ایران و مسائل مالی حاضر نمی شویم درصورتی که ادبیات این کشورها در حوزه های شعر سپید و رمان به ادبیات کشور ما نزدیک است. اگر کتاب های ایرانی درست ترجمه و در نمایشگاه های کتاب این کشورها عرضه شود به معرفی ادبیات ایران کمک می کند. 

مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس تصریح کرد: نمایشگاه هایی که جنبه جهانی دارد در اولویت حضور ایران در نمایشگاه های کتاب کشورهای دیگر قرار بگیرد و این نمایشگاه ها نباید از فهرست اولویت هایمان خارج شود از این رو با تعامل با ناشران در این نمایشگاه ها حاضر شویم.

حاجی آبادی گفت:اگر نمی توانیم به نمایشگاهی مانند شانگهای چین برویم یک حمایت مختصر از ناشران مختلف انجام شود. چهار ناشر به طور مستقل در نمایشگاه حاضر باشند تا نیازی به حضور دولت در نمایشگاه نباشد و به معرفی فرهنگ این مملکت کمک شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۷۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب و علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، قائم مقام و سخنگوی این‌رویداد در نیم طبقه شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

رمضانی در این نشست با اشاره به ارزیابی صورت گرفته از دوره گذشته نمایشگاه کتاب، گفت: امیدوارم این اتفاق به فرایند کار جدیدی تبدل شود. آنچه در دوره گذشته و این دوره تجربه می‌شود، نمایشگاهی به وسعت مرزهای کشورهای ایران عزیز است و تلاش می‌شود اتفاقاتی که در محل گردهمایی [مصلی] رخ می‌دهد، در سراسر کشور فراهم شود که بخشی از اتفاق، بخش مجازی است و بخش دیگر مرهون رسانه‌ها است.

وی با تشکر از ۷۰ دستگاه و نهاد دخیل در برگزاری نمایشگاه، افزود: همه ناشران در بخش مسقف جانمایی شده‌اند و دیگر سازه موقتی نداریم. همچنین عمده کارگاه‌های ساخت و ساز که محل عبور مرور بود، جمع‌آوری و محیط بهسازی شده است.

سخنگوی نمایشگاه کتاب با اشاره به افزایش ۵ هزارتایی پارکینگ‌ها، گفت: با این حال از عموم مردم درخواست می‌کنیم، برای بازدید از نمایشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند؛ شهرداری وعده کرده سرفاصله قطارها را کوتاهتر کند. سه درب جدید به مصلی اضافه شده است؛ دو در برای ورود نفرات و یک در برای ورود خودرویی در نظر گرفتیم. در واقع از سه جهت خیابان قنبرزاده، خیابان شهید بهشتی و اتوبان مدرس، ورودی نفررو و خودروی داریم.

رمضانی با توضیحی درباره شعار نمایشگاه به موضوع گردشگری ادبی اشاره کرد که در این دوره مورد توجه بوده است.

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران، همچنین درباره میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه نیز گفت: دانشجویان ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند که ۴۰ درصد را وزارت ارشاد و حامیان مالی پرداخت می‌کنندو و ۶۰ درصد دیگر را دانشجویان. میزان یارانه استادان نیز ۸۰۰ تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت ارشاد و حامیان و مابقی توسط خودشان پرداخت می‌شود. یارانه در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و احساس محرومیت، این دغدغه را نداشته باشند که نمی‌توانند مسافتی را طی کنند.

رمضانی گفت: مرکز پاسخگویی این رویداد نیز با حضور ۱۰۰ پاسخگو با شماره های ۹۱۰۰۹۸۹۸ درباره نمایشگاه اطلاع رسانی های لازم را انجام می دهند.۸۴ نفر از شهروند خبرنگاران در فرایند نمایشگاه ثبت نام کردند امیدواریم و به سرویش های فرهنگ کمک کنند ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه های خارجی نیز در نمایشگاه مستقر هستند شبکه اجتماعی بله و نشان در جستجوی ناشر و نمایشگاه کمک می کنند تلاش می شود با کمک سازمان زیباسازی تبلیغات محیطی در کل کشور پراکنده شود

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: مشاوره های کتاب در بخش های مختلف شبستان و در بخش کودک مستقر شده و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می کنند. همچنین اجرای برنامه بزرگداشت فردوسی را در تقویم کاری خود خواهیم داشت. غرفه های جوایز ادبی نیز به غیر از جوایزی که در طول سال توسط خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می شوند حضور دارند.

وی در پایان گفت: تا امروز حضور دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قطعی شده و ۲۵۰ ناشر نیز در مراحل قطعی شدن حضور خود هستند که اگر حضورشان امکان پذیر نباشد به بخش مجازی اضافه می شوند.

کد خبر 6097191 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • پویش نقالی شاهنامه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند