Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مذهبی و قرآنی با تاکید بر اهمیت اطعام به نیازمندان، گفت: در طرح رسم ابرار، افراد سه روز روزه می‌گیرند و افطار خود را به نیازمندان می‌دهند که همنوایی و پیروی کردن از اهل بیت(ع) است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام وحید بهرام پور کارشناس مذهبی و قرآنی در گفتگو با خبرنگار مرآت، با اشاره شان نزول سوره "هل اتی" و سنت حسنه اطعام به نیازمندان و مساکین، گفت: معروف ترین جریانی که در قرآن آمده جریان نزول سوره " هل اتی" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تفسیر آیات "هل اتی" و داستان انفاق افطار اهل بیت(ع) اظهار کرد: امام حسن(ع) و امام حسین(ع) دچار بیماری شده بودند که حضرت علی(ع) و زهرا(س) نذر کردند حسنین از بیماری شفا یابند و سه روز روزه بگیرند و به نذر خود نیز وفا کردند.

این کارشناس قرآنی اضافه کرد: در این سه روزی که روزه گرفتند در هر روز، لحظه افطار نیازمندی اعم از مسکین و یتیم و اسیر به در منزل می آمدند و تقاضای طعام می کردند و هربار این حضرات این نیازمندان را بر خود مقدم دانستند و  حضرت علی(ع) و زهرا(س) که افطار خود را به نیازمند می بخشیدند، حسنین و کنیز آنها فضه نیز به تبع این بزرگواران افطار خود را بخشیدند.

بهرام پور با بیان اینکه خداوند  از نیت و کرامت این بزرگواران راضی شد و سوره "هل اتی" را در شان آنها نازل کرد، افزود: خوب است ما از این جریان الگو بگیریم و برای گرفتن حاجت خود به خصوص برای مشکل فرزند، سه روز روزه بگیریم.

وی بیان کرد: اخیرا شنیده می شود گروهی به این حرکت اهل بیت(ع) تاسی می کنند و برای همنوایی با این بزرگواران سه روز روزه می گیرند و افطار خود را به نیازمندان می دهند که هر چند این حرکت نمادین است ولی در حقیقت پیروی کردن واقعی از سیره اهل بیت است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه قرآن علاوه بر اینکه به مؤمنین دستورالعمل‌های کلی می‌دهد پیغمبر و اهل بیتش را به عنوان نمونه های قابل تاسی معرفی می‌کند، ادامه داد: تاسی کردن از این بزرگواران در اطعام دادن و رسیدگی به فقرا از دستورات قرآنی است.

بهرام پور با اشاره به اینکه خداوند برای اطعام نیز احکام و آداب قرار داده است، تصریح کرد: اگر اطعام دادن پیامبر(ص) یکی دو بار می‌بود برایش احکام گفته نمی‌شد، پس سنت اطعام به مردم و نیازمندان اقدام همیشگی پیامبر اکرم(ص) و از سیره انبیا بوده است.

وی اظهار کرد: قبل از اینکه فقیری اظهار نیاز و اطعام کند، پیامبر اکرم(ص) خود آنها را برای اطعام دعوت می کرد که در سوره احزاب خداوند به مردم می فرماید وقتی برای غذا خوردن به منزل پیغمبر می روید، بعد از موعد نروید و وقتی غذایتان را خوردید نیز زود برگردید و وقت پیامبر را نگیرید.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در قرآن کریم در زمینه اطعام در سوره‌های مختلف مکرر تاکید شده و در خصوص اهمیت انفاق در سوره بقره بسیار پرداخته شده است، افزود: وقتی یک مال در راه خداوند بدهیم نزد پروردگار حداقل 700 برابر می شود.

بهرام پور انفاق را جزو بالاترین اعمال دانست و تصریح کرد: در قرآن کریم هرکجا از نماز سخن گفته شده در کنار آن زکات نیز آمده و زکات نیز انفاق برای فقرا و مساکین است.

وی خاطرنشان کرد: روزگاری که گرانیست و فقرا زیاد هستند، اطعام دادن توصیه ویژه‌ای شده و تاسی کردن به سیره اهل بیت(ع) در این امر اقدام بسیار خوبی است.

این کارشناس قرآنی با تاکید بر اهمیت اطعام به نیازمندان، گفت: خداوند می فرماید کسی می تواند از راه پیچیده قیامت عبور کند که اهل اطعام به گرسنگان و رسیدگی به بیچارگان باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۲۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا

 

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مریم طهماسبی در حاشیه بازدید از طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» که در روستای ایزی سبزوار اجرا می شود،‌ گفت: هدف وزارت جهاد کشاورزی، تبدیل هر خانه‌ روستایی به یک کارگاه تولیدی به منظور کمک به اقتصاد و معیشت خانوارهای روستایی است.

وی افزود:‌ وزارت جهاد کشاورزی با این طرح تلاش می‌کند با درگیر کردن زنان روستایی در اجرای طرح های اشتغالزا، رونق اقتصادی و توسعه زنجیره ارزش یک محصول خاص را متناسب با ظرفیت هر منطقه، امکان‌پذیر کند.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز گفت:‌ طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد»، برای نتخستین بار در استان خراسان رضوی،‌ با هدف بهبود معیشت خانوار روستایی در روستای ایزی از توابع بخش مرکزی شهرستان سبزوار، به اجرا درآمده است.

علی اصغر امانیان افزود:‌ زنان عضو صندوق اعتباری خرد زنان روستایی، به عنوان زنان کارآمد در این طرح حضور دارند و توسعه نقش آفرینی زنان در عرصه اقتصادی و اجتماعی به عنوان بخش مهمی از جمعیت فعال جامعه یکی از ارکان مهم توسعه همه جانبه کشور و اهتمام بخشی به توسعه پایدار است.

وی اضافه کرد: جهاد کشاورزی سبزوار این طرح را به منظور توسعه کشاورزی خانوادگی، توسعه مشاغل مکمل کشاورزی و بهبود معیشت خانوار روستایی به صورت نمونه در روستای ایزی به اجرا درآورده است.

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار اظهار کرد: با درگیر کردن زنان روستایی در اجرای طرح های اشتغال‌زا و تشکیل زنجیره تولید پرورش مرغ بومی و تولید تخم مرغ، رونق اقتصادی و توسعه زنجیره ارزش یک محصول خاص حاصل خواهد شد.

بازدید از چند طرح تولیدی زنان روستایی در روستاهای ایزی و دولت آباد از جمله برنامه های سفر مشاور وزیر جهاد کشاورزی به شهرستان سبزوار است.

روستای ایزی، با جمعیتی حدود سه هزار نفر در پنج کیلومتری شمال شرق سبزوار قرار دارد.

 
 

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج
  • طرح نور طرحی برای صیانت از عفاف و حجاب دختران ایران
  • شب خاطره خلبانان هوانیروز در حوزه هنری می شود
  • طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • کاسب حبیب الله‌،طرحی برای تجلیل از کاسبان خوشنام
  • طرح پزشک خانواده طرحی برای ارتقای نظام سلامت
  • اهدای ۴۰۰ کیسه آرد رایگان به نیازمندان در بشاگرد
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • رهبر معظم انقلاب: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری تبعیت کند/ بعضی انشاءالله خیرخواهانه توصیه می‌کنند که با آمریکا {کنار بیاییم}؛ یک چیزی می‌گویم گوش کنید، توقعات این‌ها تمامی ندارد