Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، به جریان افتادن طرح «جامع پذیرش و آموزش وکالت»، بحث انحصار در بازار وکالت را به یکی از مهم‌ترین موضوعات حوزه قضایی و حقوقی کشور بدل کرده‌ است.

هر یک از طرفین برای اثبات ادعای خود و یا رد ادعای طرف مقابل،  استدلال‌هایی دارند. مطرح‌کنندگان موضوع انحصار، تعیین ظرفیت برای آزمون وکالت را به عنوان یکی از مهم‌ترین ادله خود مطرح می‌کنند و معتقدند این انحصار که منشأ آن نیز قانون است، باید از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل، رئیس و اعضای کانون وکلا به عنوان اصلی‌ترین نهاد صنفی حوزه وکالت معتقدند وکالت شغل نبوده بلکه یک شأن است و بنابراین، نمی‌توان ادبیات اقتصادی را به آن تسرّی داد.

گذشته از اصل وجود انحصار، یکی از چالش‌ها و موضوعات مورد اختلاف در حوزه وکالت بحث آمار شفاف و واقعی در خصوص تعداد واقعی وکلای فعال در کشور است.

در این خصوص، عیسی امینی، رئیس کانون وکلای مرکز معتقد است در کشور 75 هزار وکیل وجود دارد. برخی نیز تعداد وکلا را حدود 90 هزار نفر عنوان کرده‌اند.

وی به خبرنگار فارس می‌گوید: 75 هزار وکیل در مقابل 82 میلیون جمعیت، نسبت مناسبی است و قرار نیست با این تعداد وکیل مشکل ملی را حل کرد.

امینی ادامه می‌دهد: به ما اعلام می‌کنند برحسب جمعیت، تعداد وکیل کم است در حالی که در مقایسه با سایر کشورها می‌بینیم که در جامعه ما برعکس سایر کشورها تعداد وکیل کافی است.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز معتقد است: در کشور ژاپن نسبت وکیل به جمعیت 1500 به یک، در مالزی 1700 به یک، در فرانسه 960 به یک، ارمنستان 1700 به یک، کشورهای عربی 1600 به یک و در ایران 1050 به یک است بنابراین با این آمارها می‌توانیم به این نتیجه برسیم که کمبودی از بابت وکیل در جامعه نداریم.

اما واقعیت کدام است؟

فعالیت حدود 63 هزار وکیل در بازار خدمات حقوقی

در حال حاضر، وکلای کشور به دو دسته وکلای عضو کانون و وکلای مرکز تقسیم می‌شوند. بر اساس گزارش وزارت دادگستری  در سال 95، تعداد وکلای فعال عضو کانون‌های وکلای دادگستری مجموعاً 35.360 نفر بوده که با احتساب ظرفیت تعیین‌شده برای آزمون‌های وکالت سال‏های 95 و 96 ، در حال حاضر حدود 42هزار و600 وکیل عضو کانون وکلا وجود دارد.

فرزام اردلان به عنوان نماینده مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه نیز در خصوص تعداد وکلای این مرکز عنوان می‌کند: در حال حاضر 25 هزار وکیل فعال در این مرکز عضو هستند و به ارائه خدمات حقوقی می‌پردازند.

مجلس: 70 هزار وکیل در کشور فعال است

از طرف دیگر نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس به خبرنگار فارس می‌گوید: افزایش سطح دسترسی مردم به وکیل و خدمات حقوقی یکی از محورهای اصلاح نظام وکالت است و ارزان کردن بازار وکالت باید به عنوان هدف در اصلاح قانون وکالت مد نظر باشد.

وی با اشاره به معضل کمبود وکیل در کشور و تأکید بر ضرورت افزایش تعداد وکیل، می‌گوید: در حال حاضر در برخی کشورها به ازای هر 100 هزار پرونده، 202 وکیل وجود دارد اما در کشور ما حدود 70 وکیل وجود دارد.

البته بر اساس آمارهای غیر رسمی، از مجموع وکلای عضو مرکز وکلای قوه قضائیه تنها حدود 21 هزار نفر آن‌ها فعالیت جدی در حوزه وکالت دارند.

بنابراین، تعداد کل وکلای فعال کشور در سال 98، مجموعاً عددی بین 63 تا 67 هزار نفر خواهد بود و بهتر است مسؤولان مربوطه حداقل نسبت به آمار وکلای فعال کشور دقت نظر بیشتری داشته و از این حیث بسیاری از مشکلات این جامعه را بشناسند و برای رفع آنها تلاش کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۸۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار می‌گوید: پرسپولیس «تخت گاز» به دنبال پایین کشیدن استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

با توجه به نزدیکی فاصله امتیازات تیم‌های استقلال و پرسپولیس در رده اول و دوم جدول لیگ برتر کاملا مشخص است که این دو تیم تا اینجا خود را به عنوان کاندیدا‌های اصلی کسب عنوان قهرمانی بیست و سومین دوره لیگ برتر معرفی کرده‌اند.

اما نگاهی به تعداد برد‌های اخیر این دو تیم و نکته نهفته در کلین شیت‌های سرخابی ها، این واقعیت را مشخص می‌کند که تیم پرسپولیس انگیزه بیشتری برای گرفتن جایگاه استقلال در بالای جدول دارد.

شاگردان اوسمارویرو در ۵ بازی آخر (از هفته بیست و یکم تا بیست و پنجم) موفق شدند تیم پیکان را دو بر صفر، گل گهر سیرجان را یک بر صفر، ملوان بندر انزلی را یک بر صفر و صنعت نفت آبادان را ۳ بر صفر پشت سر بگذارند و در دیدار حساس مقابل تیم سپاهان با نتیجه تساوی بدون گل متوقف شوند.

کسب ۴ پیروزی و به ثمر رساندن ۷ گل بدون دریافت حتی یک گل خورده در این تعداد بازی موجب شد تا علاوه بر نزدیک‌تر شدن پرسپولیس به استقلال در صدر جدول و کم کردن فاصله امتیازی به عدد یک زنگ خطر جدی را برای شاگردان جواد نکونام به صدا در بیاورند.

اما در نقطه مقابل تیم استقلال در ۵ دیدار اخیر خود با دو مساوی مقابل تیم‌های این مس رفسنجان و تراکتور دو امتیاز از دست داد تا از مجموع ۱۵ امتیاز ۵ بازی اخیر تنها ۱۱ امتیاز گرفته باشد. هرچند که تیم استقلال توانست تیم‌های هوادار و آلومینیوم اراک را با نتیجه مشابه یک بر صفر و شمس آذر قزوین را سه بر دو از پیش رو بردارد، اما نکته جالب توجه در تعداد گل‌های خورده و زده این دو تیم است که استقلالی‌ها هم هفت گل در این ۵ هفته به ثمر رساندند تا به لحاظ گلزنی از پرسپولیس عقب نباشند، اما دریافت ۴ گل خورده شرایط خط دفاعی این تیم را متزلزل‌تر نسبت به پرسپولیسی مشخص می‌کند که ظرف ۵ هفته یک گل هم نخورد.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • آمار می‌گوید: پرسپولیس «تخت گاز» به دنبال پایین کشیدن استقلال
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • مراسم تجلیل از وکلای معلم قزوین
  • آمار پلیس فتا از جرایم غیراخلاقی در اینستاگرام
  • رئیس دیوان عالی کشور: آمار پرونده‌های «خانواده» مناسب نیست
  • آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست
  • پیگیری طرح وکلا در مساجد از سوی رئیس قوه قضاییه
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟
  • آخرین آمار از تعداد دامنه‌های فارسی ثبت در کشور
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن