Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@17:11:15 GMT

سیگار الکترونیکی چه خطراتی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۰۸۱۸

آفتاب‌‌نیوز :

سیگار الکترونیکی (E-VAPORIZER/E-CIGARETE) و هر وسیله دیگری که امکان استنشاق بخار نیکوتین را برای شما فراهم می‌کند، خطرناک و تهدید سلامتی شما و جامعه به شمار می‌رود. با این حال، خطرات سیگار الکترونیکی از خطرات سیگار عادی کم‌تر است. این یک مثال قدیمی است: «سیگاری ها، خود خواه هستند!» استعمال دخانیات یک فرهنگ ناپسند و نکوهیده در سطح بین المللی محسوب می‌شود که سالانه صد‌ها میلیارد‌ها دلار سرمایه جهان را هدر می‌دهد و عامل مرگ و میر صد‌ها هزار نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنها در ایران، سالانه ۶۰ هزار نفر به دلیل استعمال دخانیات و بیماری‌های ناشی از آن فوت می‌کنند.

فرد سیگاری، اول به سلامت خود آسیب می‌زند و سپس تهدیدی جدی برای صنعت بهداشت و درمان کشوری است که در آن زندگی می‌کند. استعمال دخانیات، اول قلب و ریه و کلیه و بهداشت دهان و دندان را تهدید می‌کند و سپس، پول شخص و سرمایه ملی را دود می‌کند و به هوا می‌فرستند. یکی از دلایلی که سیگاری‌ها را مصادیق خودخواهی عصر مدرن خطاب می‌کنند، همین مساله است که آن‌ها می‌دانند که خطا می‌کنند و بر خطای خود، اصرار می‌ورزند!

البته در این بین، نباید از سود عظیم تولید کنندگان و فروشندگان محصولات دخانی را در سراسر جهان غافل شد که به هر آسمان و ریسمان و حیله‌ای متوسل می‌شوند تا مثل فروشندگان فست سود و نوشیدنی‌های گاز دار پرشکر، محصولات بی ارزش خود را به خرد جامعه داده و از خودخواهی و نادانی قشر عظیمی، ثروت اندوزی کنند.

استعمال دخانیات، هزاران ماده شیمیایی را سوزانده و سموم حاصل را وارد بدن فرد می‌کند. سیگار‌های الکترونیکی که نمی‌سوزند، افراد را به اندازه سیگار‌های معمولی در معرض این سموم قرار نمی‌دهند. آن‌ها حاوی ۶۰ ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دخانیات نیستند. یک مزیت دیگر سیگار‌های الکترونیکی این است که افراد را در معرض دود سیگار محیطی قرار نمی‌دهند

با این حال، در مقوله مسئولیت احتماعی شرکت‌ها (CSR)، چنین کسب و کار‌هایی مغایر با کسب و کار‌های سبز است. بر خلاف تصور عام، سیگار الکترونیک هم خطرات بسیار دارد. بیماری‌های قلبی و ریوی و احتمال ابتلا به سرطان، عوارض دردناک سیگار الکترونیکی است که نباید از آن غافل شد.

سازمان بهداشت جهانی در اوایل مرداد ماه ۹۸ با انتشار گزارشی، مصرف سیگار الکترونیکی را تهدیدی برای سلامت جامعه جهانی توصیف کرد. شرکت‌های بزرگ دخانیات معتقدند سیگار‌های الکترونیکی ضرر کمتری برای سلامت دارند و به افراد سیگاری کمک می‌کند تا به دنبال جایگزین ایمن‌تری باشند.

هرچند سازمان جهانی بهداشت هشدار داده این اطلاعات اشتباه که توسط شرکت‌های دخانیات در مورد سیگار‌های الکترونیکی منتشر می‌شود تهدید جدی و واقعی است. سانفرانسیسکو امریکا، جولای ۲۰۱۹ میلادی، تولید و فروش سیگار الکترونیکی را ممنوع کرد.

کارکرد سیگار الکترونیکی چگونه است؟
کارکرد سیگار الکترونیکی خیلی ساده است. به سادگی آسیب که به سلامتی فرد مصرف کننده می‌زند. سیگار‌های الکترونیکی، وسایل باتری دار هستند. مثل سیگار واقعی بوده با این تفاوت که برای روشن کردن آن، نیاز به روشن کردن کبریت ندارید. بعضی از آن‌ها دارای محفظه‌هایی قابل پر شدن هستند.

این محفظه ها، یا کارتریج ها، با مایعی ساخته شده از نیکوتین پر می‌شوند که با رایحه‌هایی خوشبو همراه می‌شود. بخش گرم کننده این سیگارها، مایع را به صورت بخاری درآورده که فرد با پک زدن، استنشاق می‌کند. معمولا چراغ‌های LED که روی سیگار‌های الکترونیکی است، سوختن را تداعی می‌کند.

سیگار‌های الکترونیکی دارای ماده شیمیایی نیکوتین هستند. اعتیاد آور بوده و کسانی که آن را ترک می‌کنند، در کوتاه مدت، با علائم افسردگی اضطراب مواجه می‌شوند. برای افراد دچار بیماری قلبی، زیان بار و به شریان ها، آسیب جدی وارد می‌کند. مغز کودکان را تهدید کرده و حافظه را در بلند مدت مختل می‌کند.

اگر بانوان باردار، سیگار الکترونیکی مصرف کنند، سلامت جنین و نوزاد را تهدید خواهند کرد. رایحه‌هایی که در سیگار‌های الکترونیکی استفاده می‌شود نیز خطرناک است. استنشاقش می‌تواند خطرناک باشد.

در برخی افراد، استعمال سیگار الکترونیکی نتیجه‌ای معکوس دارد، به این معنا که در محل‌هایی که سیگار کشیدن ممنوع است، از آن‌ها استفاده می‌کنند و در مکان‌های دیگر سیگار روشن می‌کنند.

توصیه کلی این است که برای استفاده از دارو‌ها و سایر وسایل با تاثیر ثابت شده در ترک سیگار به پزشکتان مراجعه کنید. انجمن قلب آمریکا می‌گوید سیگار‌های الکترونیکی فقط باید به عنوان آخرین چاره برای ترک سیگار استفاده شوند.

سیگار الکترونیکی می‌تواند تنفس سریع را مختل کند و بیماری‌های ریوی را توسعه دهد. نیکوتین سیگار الکترونیکی، رتیم قلب را سریع کرده و فشار خون را بالا می‌برد که یکی از عوامل ابتلا به حمله قلبی خواهد بود. مصرف سیگار الکترونیکی، ابتلا به مصرف ماری جوانا و دیگر مواد افیونی را تسریع می‌کند. ویپ کردن بر اساس بعضی از تحقیقات، صد‌ها ژن مهم مربوط به دستگاه ایمنی را مهار می‌کند و به دستگاه ایمنی بدن، آسیب می‌رساند.


منبع: روزیاتو

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سیگار سیگار الکترونیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۰۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سیگار‌های قاچاق در بهاباد

سرهنگ عباسی فرمانده انتظامی شهرستان بهاباد گفت: ماموران نظارت بر اماکن عمومی پلیس، ضمن انجام اقدامات قانونی اقدام به بازرسی از یک واحد صنفی در شهرستان بهاباد کردند. 

وی ادامه داد: در بازرسی صورت گرفته ۷۲ هزار نخ انواع سیگار قاچاق کشف شد. 

فرمانده انتظامی بهاباد خاطر نشان کرد: در این خصوص پرونده قضایی تشکیل و در دست اقدام است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • کشف سیگار‌های قاچاق در بهاباد
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر