Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@14:18:38 GMT

آمریکایی ها چرا نشست محرمانه را لو دادند

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۵۵۱۵

آمریکایی ها چرا نشست محرمانه را لو دادند

از دیروز تا امروز

 

تحرکات ضد ایرانی برخی دولت های حاشیه جنوبی خلیج فارس یعنی عربستان و امارات، امر تازه ای نیست؛ از دوران "باراک اوباما" این تحرکات شروع شده بود؛ از هنگام شروع بحران در سوریه ؛ سعودی ها و اماراتی ها به هر دری زدند؛ هنوز از روزی که ریاض در سال ۲۰۱۳ از عضویت شورای امنیت انصراف داد، زمان زیادی نگذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن هنگام دلیل این انصراف وتوی روس ها در برابر یک قطعنامه شورا علیه دولت سوریه عنوان شده بود، اما وقتی رهبران سعودی در آوریل ۲۰۱۶ از رئیس جمهوری وقت آمریکا یعنی اوباما با سردی استقبال کردند، مشخص شد که همه خشم آنان مذاکراتی بود که به "برجام" ختم شد.
بعدها برخی رسانه های بین المللی و منطقه ای فاش کردند که رهبران عربستان و امارات به اوباما پیشنهاد حمله نظامی به ایران را داده و تمامی هزینه های آن را نیز تقبل کرده بودند. اوباما اما از آنان خواسته بود تا مشکلات خود را بر سر میز مذاکره با ایرانی ها حل کنند؛ موضوعی که خشم حکام خلیج فارس را از واشنگتن دو چندان کرد.
این رویه و سیاست گذاری در ریاض و ابوظبی بعد از اوباما و ورود "دونالد ترامپ" به کاخ سفید به شکل افراطی تری ادامه یافت؛ اما نیمه های یک دوره از ریاست ترامپ بر کاخ سفید کافی بود تا مشخص کند ، "از این دیگ آبی نمی جوشد".

زمان مناسب تجدید نظر
اکنون اوضاع از هر زمان دیگری در خلیج فارس و منطقه غرب آسیا خطرناک تر است؛ دولت های منطقه که قدرت تاب آوری ایرانی ها در اوج تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا را باور نداشتند و مهمتر از آنکه تصور قدرت نمایی نیروهای مسلح ایران را هم نمی کردند، حالا برآورد بهتری از هزینه های یک جنگ تمام عیار در منطقه بدست آورده اند.
از طرفی ، سعودی ها هم سرمایه گذاری هایشان در سوریه، عراق و جنگ همه جانبه و مستقیم در یمن جواب نداده و حوثی ها حالا به قلب تاسیسات نفتی و پایگاه های هوایی سعودیها به آسانی دسترسی دارند و جنگ را به داخل خاک عربستان کشانده اند و به علاوه اهداف مهم و اساسی در امارات نیز چندان دور از دسترس این نیروها نیست.
از یک سو خروج از جنگ بی حاصل و پرهزینه یمن و از دیگر سو خطرات یک درگیری احتمالی میان ایران و آمریکا برای این کشورها، منطق و دلایل کافی را برای یک عقب گرد و تجدید نظر در سیاست های تهاجمی کشورهای منطقه را فراهم کرد تا شاهد اولین پالس ها از آن سوی خلیج فارس باشیم.

واقعیاتی پیش روی ملت های منطقه
حوادث اخیر بویژه بحران امنیتی در خلیج فارس، اگرچه به دلیل تحریم های ظالمانه، برای مردم ایران شرایط سختی رقم زد ، اما حقیقت سیاست های استکباری آمریکایی ها و اهداف و نیات صهیونیست ها را برای ملت های منطقه آشکار کرد.
اکنون مشخص شده ، علت تشنج زایی و افزایش سطح تنش ها در منطقه از سوی آمریکایی ها  چه بوده و چه منافعی برای آنها و اسرائیلی ها داشته است.
افشای نشست های محرمانه میان امارات و عربستان با آمریکا و اسرائیل ، خبر عجیبی برای ایرانیان نبود، چرا که دشمنی ورزیدن این کشورها بر کسی پوشیده نیست و جمع آنان باشگاه ضد ایرانی را در سال های اخیر شکل داده و وزیر خارجه ایران بهترین تعبیر را از این باند جنگ سالار با عنوان "تیم بی" داشته است.
اما نکته مهم در ماجرای افشاگری عجیب اخیر آمریکایی ها اینجاست که نشان داد این کشور اساسا با هرگونه تنش زدایی در منطقه مشکل دارد. آنها که پول نفت کشورهای عرب زیر زبانشان مزه کرده است؛ از فروش سلاح تا صورت حساب هزینه های استقرار نیروهای آمریکایی را برای آنها می فرستند.
از همین رو تحرکات دیپلماتیک در منطقه، بویژه اعزام یک هیات از امارات به ایران و ارسال سیگنال های مثبت از عربستان، نگرانی این نیروها را سبب شد و جریان جنگ سالار و افراط گرای آمریکایی و صهیونیستی را به تکاپو انداخت. آنها از اواخر هفته گذشته از وجود تماس هایی میان امارات و عربستان با ایران خبر دادند و در ادامه افشاگری "وال استریت ژورنال" در ۲۴ مرداد ماه جاری! که نوشته بود همکاری های ادامه دار و دیدارهای محرمانه میان اسرائیل و امارات نتیجه "کنفرانس امنیتی ورشو" در فوریه (بهمن ماه ) گذشته است.
اقدام شتاب زده آمریکایی ها در افشای نشست های محرمانه ضد ایرانی، در دل خود یک پیام دیگر هم دارد و آن اینکه تیم بی مورد نظر "محمد جواد ظریف" ، عملا فروپاشیده و افشاگری آمریکایی ها هم نشانه آن است که واشنگتن تلاش دارد به هر قیمت اگر شده با تهدید و رسوایی دولت های عرب ، از حرکت به سمت کاهش سطح تنش در منطقه جلوگیری کند.

310 310

کد خبر 1291644

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: امارات متحده عربی رژیم صهیونیستی اسرائیل ایران و اسرائیل ایران و امارات ایالات متحده آمریکا ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نوزدهم محمدجواد ظریف باشگاه استقلال ایران و آمریکا خودرو روسیه سوئد محمد یزدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۵۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست بریکس در مسکو با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در مسکو در جمعه خبرنگاران در خصوص این نشست گفت: مجموعه بریکس یه نقش بسیار جدی و موثری در تحقق چندجانبه گرایی در عرصه مناسبات بین المللی دارد.

وی افزود: نشست امروز نخستین نشست در سطح خودش از چند جهت مهم بود؛ نخستین نشستی بود که مجموعه بریکس در موضوع مهم فلسطین و سایر مسائل مهم غرب آسیا برگزار کرد و مسئولان عالی وزارت خارجه های کشورهای عضو بریکس در این نشست مواضع و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

باقری با اشاره به اهمیت این نشست اظهار داشت: همه اعضا به اتفاق بر توقف جنایت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید داشتند و اراده خودشان را برای ایفای نقش در جهت کمک به مردم فلسطین به ویژه دسترسی مردم فلسطین به کمک‌های انساندوستانه ابراز کردند.

معاون سیاسی وزیر خارجه همچنین گفت: در این چارچوب ایران با تاکید بر مواضع اصولی خود، تصریح کرد تا زمانی که ریشه مسئله فلسطین که همانا در تجاوز و اشغالگری رژیم صهیونیستی است حل نشود، قطعا اقدامات دیگر جنبه تسکینی دارد و نمی‌تواند مسئله را حل کند. به همین جهت است که در طول 75 سال گذشته هیچ نسخه‌ای به نتیجه نرسیده، زیرا معطوف به این ریشه و موضوع اصلی که تجاوزگری و اشغالگری رژیم صهیونیستی است پرداخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه درباره موضوعات دیگر منطقه و تنش‌ها بحث شد، ادامه داد: این نکته مورد تاکید طرف ایرانی بود که وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. اگر این اختیار به ملت‌های منطقه داده شود که خودشان برای آینده تصمیم بگیرند و بیگانگان بر اساس منافع نامشروع خودشان در منطقه دخالت نکنند، زودتر می‌توانیم به ثبات و پایداری در منطقه دست پیدا کنیم.

باقری افزود: نکته مهم دیگر این است که ایران در این نشست به طور جدی تاکید کرد که حاضر است از همه ظرفیت‌های خود برای تحکیم ثبات و بسترسازی برای توسعه کشورهای منطقه و تامین رفاه ملت‌های منطقه استفاده کند و این اراده جدی را حاضر است با دیگر اعضای بریکس به اشتراک بگذارد.

وی با بیان اینکه این نشست از این جهت که اولین نشست بود که ایران به طور رسمی در یک موضوع بسیار مهم در منطقه و جهان در میان اعضای بریکس قرار گرفته بود، شرکت کرد، گفت:  در این جلسه مسئله حمله و تجاوز رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق مورد توجه قرار گرفت و رییس جلسه به طور صریح این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کرد و این اقدام صهیونیست‌ها را هم در امتداد رویکرد و سرشت تجاوزگری صهیونیست‌ها برشمرد.

باقری خاطر نشان کرد: ما در این جلسه تاکید کردیم که پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی در دمشق حق قانونی ایران بوده و در چارچوب اقدام متقابل و ایران در قبال هرگونه تعدی و تعرض به سرزمین، منافع و شهروندانش به طور جدی، صریح و بسیار سخت پاسخ خواهد داد.

معاون سیاسی وزیر خارجه افزود: ما نشان دادیم در پاسخ قاطعی که به جنایت و تجاوز صهیونیست‌ها انجام دادیم، راه حل صیانت از ثبات و پایداری منطقه سرجای خودش نشاندن متجاوز است. تا زمانی که متجاوز برای تجاوزگری پاداش دریافت کند یا سکوت ببیند، ما نباید امید به ثبات در منطقه داشته باشیم. 

وی در آخر تصریح کرد: اقدام ایران در پاسخ به جنایت رژیم در سوریه علاوه بر اینکه حق قانونی ایران بود، نشان دهنده اراده ایران برای تحکیم ثبات در منطقه بود.

کلید "برقرای ثبات" توقف جنایات رژیم اسرائیل استآغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • محکومیت حمله اسرائیل به سفارت ایران در نشست بریکس
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • باقری در نشست بریکس چه گفت؟
  • عمان و امارات خواستار خویشتنداری ایران و اسرائیل شدند
  • ایران و سریلانکا همکاری در سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی را گسترش می‌دهند
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر
  • توافق الاعرجی با احمدیان درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات