Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- از محصول عسل فرآورده‌هایی همچون بره موم، ژله رویال، زهر زنبور، گرده گل و موم به دست می‌آید و از این چند قلم، بیش از ۳۰۰ نوع محصول تولید می‌شود که در بخش‌های مختلف پزشکی، غذایی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تاریخ انتشار: 10:32 - 30 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۴۱۴۱۲

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، عسل از جمله خوراکی های محبوب برای ایرانیان و تمام مردن جهان است که از ارزش های غذایی زیادی نیز برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  عسل علاوه بر یک خوراکی مفید، خواص دارویی زیادی نیز دارد که در درمان بسیاری از بیماری ها مانند سنگ کلیه، بیماری های پوستی و... مورد استفاده قرار می گیرد.   همچنین از این محصول پر برکت می توان بیش از ۳۰۰ نوع محصول فرآوری کرد که در بخش های مختلف پزشکی، صنعتی و غذایی کاربرد فراوان دارند.   اما متاسفانه بازار این محصول به تازگی با مشکلات زیادی مواجه شده که تولید این محصول را در کشور با اختلال مواجه کرده، همچنین جایگاه عسل ایرانی در بازارهای جهانی نیز ضعیف شده است.   در همین راستا عفت رئیسی در گفتگو با خبرگزاری میزان در خصوص انواع فرآورده‌های عسل اظهار کرد: از محصول عسل فرآورده‌هایی همچون بره موم، ژله رویال، زهر زنبور، گرده گل و موم به دست می‌آید و از این چند قلم، بیش از ۳۰۰ نوع محصول تولید می‌شود که در بخش‌های مختلف پزشکی، غذایی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وی در ادامه افزود: فرآورده‌های عسل قابلیت استفاده برای زنبور‌ها نیز هستند به عنوان مثال، زنبور‌های عسل از بره موم به عنوان پوشاندن روزنه‌هایی که امکان ورود میکروب به کندو وجود دارد استفاده می‌کنند.
رییس کانون علم و دانش صنعت زنبور عسل تصریح کرد: بسیاری از اقلام روز مره و مورد نیاز ما از جمله محصولات آرایشی، بهداشتی، داروها، عطر، نخ دندان، خمیر دندان، آب نبات‌های خوراکی و ... از فرآورده‌های عسل به دست می‌آیند.
رئیسی عنوان کرد: فرآورده‌ها به تازگی بازار خوبی را برای زنبور داران ایجاد کرده اند، اما در کشور بیشتر این فرآورده‌ها خام فروشی شده و محصول نهایی به کشور وارد می‌شود.
وی در رابطه با فواید ژله رویال و بره موم ادامه داد: ژله رویال و بره موم از جمله فرآورده‌های شفا بخش هستند که در بسیاری از بیماری‌های پوستی و روانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
رییس کانون علم و دانش صنعت زنبور عسل خاطر نشان کرد: به دلیل کلاس‌های آموزشی که برای زنبورداران برگزار می‌شود به تازگی تولیدات فرآورده‌های عسل رشد قابل توجهی داشته، اما متاسفانه درصد بسیار زیادی از آن‌ها به اصطلاح خام فروشی می‌شوند.
رئیسی با اشاره به لزوم حمایت از زنبور داران گفت: باید از اتحادیه زنبور داران حمایت شود تا این گونه کلاس‌های آموزشی و طرح‌های مشوق بیشتر شوند همچنین بازار عسل بتواند به خودکفایی کامل برسد و درادامه بتوانیم محصولات خود را به میزان بالا صادر کنیم.
وی با ذکر این مطلب که برخی بیماری‌های نادر به دست این فرآوری‌ها قابل درمان اند، ادامه داد: برای تهیه این درمان این بیماری‌ها باید واردات آن‌ها به کشور انجام گیرد درصورتی که مواد اولیه ساخت این دارو‌ها در کشور فرآوری می‌شوند.
رییس کانون علم و دانش صنعت زنبور عسل افزود: سازمان دامزشکی باید واردات بی رویه زنبور مادر را به کشور پیگیری و از واردات آن‌ها جلوگیری کند چراکه ژن زنبور‌های وارداتی با زنبور‌های ایرانی متفاوت است و امکان بروز انواع بیماری برای زنبور‌های ایرانی وجود دارد.
رئیسی مطرح کرد: واردات زنبور ملکه قاچاق باعث به هم خوردن نژاد ملکه ایرانی می شود و غیر قانونی است همچنین نباید کمیت را فدای کیفیت کرد.
وی بیان کرد: هم اکنون که بازار عسل وضعیت خوبی را به سر نمی‌برد، باید از قاچاق این محصول به کشور جلوگیری شود تا با افزایش عرضه و تقاضا در بازار داخل، این صنعت رونق و جان دوباره‌ای به خود بگیرد.
رییس کانون علم و دانش صنعت زنبور عسل اظهار کرد: بیش از ۸۰ هزار زنبوردار در کشور داریم که نشان دهنده این است که حدود یک میلیون نفر از این صنعت پول در می‌آورند و درصورتی که این صنعت با مشکل مواجه شود بسیاری از هم وطنان بیکار خواهند شد پس حمایت از زنبوردار و تولید زنبور در کشور از لزوم زیادی برخوردار است.
رئیسی در رابطه با بیمه زنبور داران گفت: بیمه زنبور داران از جمله حمایت‌های کاربردی است که می‌توان از فعالان این صنعت کرد و می‌تواند با افزایش رغبت تولیدکنندگان، رونق را به بازار برگرداند همچنین تخلف را در این صنعت به حداقل می‌رساند.
وی خاطر نشان کرد: گرده افشانی که یکی از مهم‌ترین مراحل تولید عسل است از هزینه‌های بالایی برخوردار بوده و در این راستا از دولت خواستاریم که به تولیدکنندگان کمک‌های مالی کند ویا عمل گرده افشانی را به صورت رایگان برای زنبور داران تقبل کند.   با این تفاسیر در میابیم که باید حمایت های ویژه ای از زنبور داران و تولیدکنندگان زنبور در کشور انجام شود تا علاوه بر افزایش استفاده از این محصول و فرآورده های آن در سبد غذایی افراد، جایگاه عسل ایرانی را در بازار های جهانی حفظ کنیم. 
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عسل بازار فرآورده زنبوردار تولیدکننده موم ژله رویال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۵۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد بزرگ دشت غذا در تهران برگزار شد

به گزار، خبرگزاری مهر، همزمان با هفته سلامت، رویداد بزرگ دشت غذا با مشارکت و همکاری تعداد ۴۵۰ شهروند خلاق از اقوام و گویش‌های مختلف ایرانی در هجدهمین قسمت از پایتخت برگزار شد.

این رویداد بزرگ آموزشی و فرهنگی در هفته سلامت از سوی معاونت اجتماعی وفرهنگی منطقه، انجمن آشپزان و سر آشپزان پایتخت و صنایع تولید فرآورده های لبنی پگاه به میزبانی بوستان ۵۰ هکتاری قائم ترتیب داده شده بود، تعداد ۴۵۰ شهروند زن و مرد علاقمند به حرفه آشپزی مشارکت داشته و انواع و اقسام غذاهای بومی ومحلی را در معرض دید عموم و هیأت داوران جشنواره قرار دادند.

پس از ارزیابی غذاهای بومی ومحلی اقوام و گویش های لری، کردی، کویری، آذری، جنوبی، تهرانی، شمالی و خراسانی، تعداد ۲۳ برگزیده انتخاب و جوائز نقدی و غیر نقدی مدیریت شهری منطقه و صنایع تولید فرآورده های لبنی پگاه را از آن خود ساختند.

کد خبر 6092844

دیگر خبرها

  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • رویداد بزرگ دشت غذا در تهران برگزار شد
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور