Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-05@03:40:33 GMT

مقام معظم رهبری : غدیر وحدت آفرین است

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۵۹۶۵

مقام معظم رهبری : غدیر وحدت آفرین است

علامه امینى در کتاب ارزشمند الغدیر، ده ها روایت از ده ها کتاب مورد وثوق اهل سنت دال بر عید بودن روز غدیر در قرون اول اسلام و اینکه این عید، شایع و معروف بود، جمع ‏آورى و نقل کرده است. کافى است‏ به فصلى از این کتاب مراجعه شود که در آن تبریک و تهنیت ‏شیخین (ابوبکر و عمر) به حضرت على (ع) را به مناسبت انتصاب او از طرف رسول خدا (ص) به ولایت، ذکر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غیر از منابعى که تهنیت صحابه را بدین مناسبت ذکر کرده ‏اند و علاوه بر منابع بسیارى که بر عید بودن روز غدیر تصریح کرده ‏اند، علامه امینى تبریک شیخین را از شصت منبع معتبر ذکر کرده است.
علامه امینى در کتاب الغدیر (ج‏۱، ص‏۲۶۷) می نویسد بیرونى (که یکى از اهل تسنن است) روز غدیر را از روزهایى دانسته که: اهل اسلام آن را یکى از اعیاد شمرده ‏اند. ابن طلحه شافعى در کتاب مطالب السئول (ص‏۵۳) هنگامیکه از عید غدیر سخن می‌گوید چنین تصریح می‌کند: امیرالمؤمنین روز غدیر خم را در ضمن اشعارش یاد کرده است و از آنجا که پیامبر اکرم (ص) در روز غدیر این مقام بلند را از میان همه مردم به على (ع) داد، این روز به صورت یک عید بزرگ در آمد. آنگاه شافعى در صفحه ‏۵۶ اضافه می‌کند که: لفظ «مولی» هر معنایى را در بر داشته باشد، از سوى پیامبر براى على قرار داده شده، و این خود مقامى والا و منزلتى عظیم است که پیامبر آن را به على (ع) اختصاص داده است‏ بدین جهت این روز، روز عید و روز سرور دوستان او است.
علامه امینى می‌گوید: این بیان شافعى دلالت دارد بر اینکه تمامى مسلمین این روز را عید می گیرند چه مسلمانانى که حضرت على را خلیفه بلافصل پیامبر می دانند و چه مسلمانى که او را خلیفه چهارم به شمار می آورند، و خلاصه باید گفت، امت اسلامى در شرق و غرب، همگى در این عید با یکدیگر توافق دارند مخصوصا با توجه به اینکه مصریان و اهل مغرب و عراق در قرون گذشته به این روز توجه داشته و آن را روز نماز و دعا و خطبه و سرودن اشعار میدانسته ‏اند.

در این خصوص مقام معظم رهبری در سال 91 فرمودند ؛ غدیر حادثه مهمی است: یک حادثه اصولی است ناظر به توجه اسلام به مهم ترین رکن تشکیل نظام اسلامی و جامعه ی اسلامی است. یعنی مسئله امامت و مسئله ولایت و زنده نگه داشتن اسلام است مسئله فقط مسئله شیعه و معتقدین به ولایت امیر المومنین نیست.
اگر ما مردم شیعه و مدعی پیروی از امیر المومنین حقیقت غدیر را درست تبیین کنیم، هم خودمان درک کنیم، و هم به دیگران معرفی کنیم، خود مسئله ی غدیر میتواند وحدت آفرین باشد بحث اعتقاد قلبی و اتصال یک نحله دینی و مذهبی با یک اصل اعتقادی، یک بحث است: شناخت مسئله بحث دیگری است اسلام عالی ترین مسئله در باب تشکیل جامعه ای اسلامی و نظام اسلامی و دنیای اسلامی را مسئله غدیر متجلی کرده است.
امیدواریم ما به معنای واقعی کلمه به دنبال مفهوم و مضمون به معنای حقیقی غدیر و ولایت باشیم که این را شما جوان ها باید در ذهنتان داشته باشید و انشاالله در طول زندگی دنبال کنید. 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۵۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است

آیت الله سیدنورالدین شریعتمدار جزائری استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم درگفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تاکید بر لزوم وحدت میان کشورهای اسلامی در اولویت های جهان اسلام خصوصا مسئله غزه، اظهار داشت: مسئله وحدت از منظر علوم فقه ، سیاست و اجتماع در جایگاه بالایی قرار دارد زیرا بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون و مدیون وحدت و تقریب مذاهب اسلامی است.
 
وی افزود: تقویت ، تحکیم و حفظ وحدت از جمله اولویت های جهان اسلام است؛ دشمنان نیز دقیقا همین مسئله را نشانه گرفته و با آسیب رساندن به راس تقویت این وحدت یعنی جمهوری اسلامی ایران درصدد نابودی آن هستند که هوشیاری جهان اسلام را می خواهد.

این عالم شیعه، ادامه داد: در عملیات وعده صادق اقتدار و قدرت ایران اسلامی را مشاهده کردیم و فهمیدیم تنها آسیبی که انقلاب و اسلام را تهدید می کند تفرقه و اختلاف است و نه مسائل نظامی، از اینرو امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری امت اسلام را در داخل و خارج از کشور همواره به وحدت و تقریب توصیه نموده اند.

وی تصریح کرد: با مطالعه در تاریخ اسلام و عملکرد انبیا الهی و اهل بیت علیهم السلام و نیز سیره علما و اندیشمندان جهان اسلام می توان به این مسئله دست پیدا نمود که یکی از مسائل مهم و مورد اتفاق در تمامی ادیان و مذاهب اسلامی وحدت بوده است.

وی در پایان تاکید کرد: بزرگان و علمای اسلام پیوسته در تلاش بوده اند که اهداف تقریب موثر واقع شود و با تلمذ در مکاتب علمی وحدت بین مذاهب را گسترش داده اند، لذا باید مسئله غزه را بیش از گذشته همگان جدی بگیرند و با قاطعیت در مقابل صهیونیسم اقدام نمایند.
 
انتهای پیام/
 
 

دیگر خبرها

  • نشست گفتمان سازی بیانات مقام معظم رهبری
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین بازتاب نامه‌‌های مقام معظم رهبری است
  • دفاع دانشجویان غیر مسلمان از مردم مظلوم فلسطین و غزه بازتاب نامه‌های مقام معظم رهبری است
  • معلمان الگوی خوبی برای دانش آموزان باشند
  • بیداری در دانشگاه های جهانی حاصل دوراندیشی مقام معظم رهبری است
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • آموزش و پرورش محوری‌ترین دستگاه در شکل‌گیری هویت نسلی است
  • بیانات رهبری در جمع معلمان شور امید آفرین و انگیزه بخش بود
  • برنامه‌های بزرگداشت سالروز سفر مقام‌ معظم رهبری به کردستان
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است