Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد گفت: شفاف‌سازی مالی و امانتداری مردم در دانشگاه آزاد یکی از اهداف ماست. لذا بودجه واحدها باید شفاف بوده و مورد حسابرسی قرار گیرد و واحدها باید منطبق با بودجه خود حرکت کنند. ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از دانشگاه آزاد، محمدمهدی طهرانچی در چهاردهمین جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، ضمن تبریک عید سعید غدیرخم، با اشاره به نقش هیأت امناهای استانی، اظهار داشت: در گذشته دانشگاه آزاد اسلامی، دو دوره فعالیت قابل تقسیم است؛ گام اول دانشگاه از ابتدای تأسیس تا سال 1396 بود که دوره گسترش کمی بود که دانشگاه را به یک شبکه اجتماعی، علمی و فرهنگی تبدیل کرد که یک میلیون و 700 هزار دانشجو را در خود جای داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوره اول باعث شد دانشگاه آزاد اسلامی از حالت نخبگانی به دانشگاه گسترده وارد شود و 48 درصد جوانان جذب دانشگاه شوند که این دوره نقاط قوت و ضعف خود را داشت.

طهرانچی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، یکی از موارد توفیق نظام را تعداد بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی و هزاران واحد دانشگاهی در کشور عنوان کرده‌اند و مطمئناً نقش دانشگاه آزاد اسلامی در این توسعه، نقشی بی‌بدیل بوده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در گام دوم دانشگاه که از انتصاب دکتر ولایتی توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان رئیس هیأت موسس و هیأت امنا شروع شد، با توجه به نوع توسعه کمی که دانشگاه آزاد اسلامی داشت، با واقعیت‌هایی مواجه شدیم، گفت: یکی از مهمترین واقعیت‌ها، تغییر ذائقه مردم بود. در سال 1391 یک میلیون و 700هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کردند، اما امروز حدود یک میلیون و 200 هزار دانشجو داریم. این موضوع نشان‌ دهنده این است که در ذهن مردم علامت سوال بزرگی در مورد کارآمدی تحصیل و دانشگاه وجود دارد.

وی افزود: امروز می‌بینیم 700 هزار نفر در رشته علوم تجربی و حدود 110 هزار نفر در رشته ریاضی کنکور می‌دهند. این موضوع نشان دهنده مطالبه ای است که مردم از آموزش عالی دارند و آن «کارآمدی» است نه صرفاً «کیفیت». در گذشته تصور مردم این بود که مدرک دانشگاهی راهگشاست، اما امروز به این نتیجه رسیده اند که مدرک دانشگاهی صرف برای تضمین آینده آنها کافی نیست. همزمانی گام دوم دانشگاه با واقعیات موجود یک تغییر رویکرد را به همراه داشت.

تحصیل تنها 7 هزار دانشجوی آزاد در رشته کشاورزی

طهرانچی تأکید کرد: منابعی که در گام اول دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمده، امانت‌هایی است که باید با دقت و نهایت امانتداری نسبت به آنها برای توسعه استان اندیشید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه از یک میلیون و 200 هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، 7 هزار نفر در حوزه کشاورزی تحصیل می‌کنند، گفت: با اینکه ارتزاق 5 میلیون خانوار مستقیم از کشاورزی است، جوانان به هیچ وجه علاقمند به تحصیل در رشته ای که با 18 درصد تولید ناخالص ملی ارتباط دارد، نیستند، یعنی به این نتیجه رسیده اند دانشی که دانشگاه در این حوزه به ما می‌دهد، راهگشای زندگی ما نیست.

خروج رشته کشاورزی از کنکور یک نقص است

وی با اشاره به اینکه مشکل کشور در آینده، مشکل آب نیست بلکه مشکل نبودن افراد فن آور و متخصص است، تصریح کرد: این واقعیت را دانشگاه آزاد اسلامی چون به مردم وصل است، زودتر از بقیه درک کرده، دانشگاه‌های دولتی چون از پول نفت ارتزاق می‌کنند، خیلی برای آنها مشکل نیست. جالب است بدانید که امسال کل رشته کشاورزی از کنکور خارج شد، بدین معنا که از چهار برابر متقاضی هم این رشته کمتر شد. این یک نقص است. وضعیت صنعت هم بهتر از این نیست. تربیت حرفه ای ما ضعیف است و در مقابل تجربه ای در حوزه پزشکی داریم که در آن تربیت حرفه ای داریم و با کنترل وضعیت، مردم در این بخش به ما نمره قبولی می‌دهند.

تهرانچی در سمنان: سند تحول فرهنگی دانشگاه آزاد تدوین شد؛ اجرای سند در دستور کار استحضور دانشگاه آزاد در مسابقات لیگ کشتی آزاد و فرنگی قطعی شدانتخاب رشته متقاضیان با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی تا دوم شهریور ادامه دارد

طهرانچی تأکید کرد: در گام دوم، اگر به کمک توسعه اقتصاد شهری نیاییم، اگر در چارچوب سند توسعه استان حرکت نکنیم و اگر آموزش خود را کارآمد نکنیم، نمی‌توانیم دانشگاه آزاد اسلامی پایداری داشته باشیم. به این واقعیت باید به جدیت نگاه کرد و برای آن راهکار یافت و در آموزش‌ها شیوه‌های آموزشی و فرآیندها تغییر ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به سمت کارآمدسازی در آموزش و متناسب‌سازی با سند توسعه استان، تغییر جهت داده ایم، گفت: سند توسعه استان برای هر شهر یک منطق دارد و اشتغال هر شهر را به گونه ای می‌بیند و ما هم در همه شهرها حضور داریم. باید به آینده انسان‌هایی که می‌خواهند شهر را اداره کنند، توجه داشته باشیم.

عدم تناسب میان اعضای هیات علمی و دانشجو در سمنان

وی با تأکید بر اینکه استان سمنان از استان‌های فرهیخته ای است که تعداد مراکز دانشگاهی آن نسبت به جمعیت استان بسیار بالاست، گفت: اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان 30 درصد هیأت علمی استان را تشکیل می‌دهند، اما تنها 9 درصد جمعیت دانشجویی استان از آنِ دانشگاه آزاد اسلامی است که آمار خوبی نیست. مقام معظم رهبری می‌فرمایند «یکی از مراکز مهم تربیت قوه عاقله کشور، دانشگاه است» و می‌فرمایند که نکته اول تربیت قوه عاقله، استاد است.

طهرانچی ادامه داد: چطور بدون استاد و عضو هیأت علمی دانشجو تربیت می‌کنیم. با ساختمان کوچک آموزشی و مدرسان ترددی نمی‌شود تربیت قوه عاقله کشور را برعهده داشت. این زنگ خطر در استان سمنان، در بودجه دانشگاه آزاد، خود را نشان می‌دهد. بودجه دانشگاه آزاد اسلامی زنگ خطری است برای تحلیل وضعیت آینده دانشجویی استان.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در واقع شبکه‌ای اجتماعی و در خدمت توسعه استان است، تصریح کرد: این شبکه متعلق به نظام و مردم است. مردم استان سمنان در واقع شهریه می‌دهند تا فرزندانشان در توسعه استان خود سهیم شوند و ما وظیفه داریم جهت‌دهی درستی برای این مشارکت مردم داشته باشیم.

شفاف‌سازی مالی و امانتداری مردم در دانشگاه آزاد 

وی با اشاره به فرمایشی بودن بودجه دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های گذشته، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی برای اولین بار در سال گذشته مورد حسابرسی مستقل قرار گرفت و تا پیش از آن، بودجه دانشگاه آزاد اسلامی حسابرسی نشده بود. شفاف‌سازی مالی و امانتداری مردم در دانشگاه آزاد اسلامی یکی از اهداف ماست. لذا بودجه واحدها باید شفاف بوده و مورد حسابرسی قرار گیرد و واحدها باید منطبق با بودجه خود حرکت کنند. این حسابرسی باید نشان دهد که واحدها دقیق عمل کرده‌اند.

طهرانچی با بیان اینکه در دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی، هزینه‌ها با درآمدها مرتبط شده، گفت: به عنوان مثال؛ اگر شهریه ای برای درس معارف از دانشجویان اخذ می‌شود، باید خرج معارف و فرهنگ دانشجویان شود. مثال دوم این است که شهریه متغیر پایان‌نامه در تحصیلات تکمیلی به پژوهش اختصاص یافته است. می‌خواهیم دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بدانند هر پولی که به دانشگاه پرداخت می‌کنند، دقیقاً به همان منظور هزینه می‌شود.

انتهای پیام/

R1541/P/S1,1412/CT12 واژه های کاربردی مرتبط محمدمهدی طهرانچی دانشگاه آزاد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محمدمهدی طهرانچی دانشگاه آزاد محمدمهدی طهرانچی دانشگاه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۸۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب و عفاف دغدغه امروز مردم و مسئولان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست هم‌اندیشی مسئولان و مدیران حراست واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه اسلامی استان بوشهر و هادی دشتی معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی این دانشگاه برگزار شد.

مدیرکل حراست دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این نشست با ارائه گزارشی از مسائل، چالش‌ها و عملکرد حراست در سال گذشته و تشریح اجمالی برنامه‌های سال جدید، اظهار کرد: در دوره کنونی دانشگاه، تلاش کردیم دیدگاه‌های عموم نسبت به حراست و حفاظت فیزیکی تغییر کند و بیشتر تقویت بُعد فرهنگی فعالیت‌های مجموعه حراست در نظر گرفته شده است.

رضا آبشیرینی با بیان اینکه حجاب و عفاف یکی از دغدغه‌های اصلی امروز مسئولان و دلسوزان جامعه و کشور است، ادامه داد: در این نشست ضمن تدوین برنامه عملکردی یک سال پیش رو، کارگاه آموزشی مدیریت فضای سایبری و مجازی و گزارش‌نویسی برای مدیران حراست دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه دیدگاه فعالیتی در مجموعه حراست دانشگاه، در نظر گرفتن منفعت کارمند، استاد، دانشجو و دانشگاه بر منفعت شخصی است، خواستار جدیت و دغدغه‌مندی بیشتر همکاران حراست در انجام وظایف و مسئولیت‌ها شد.

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هم در این نشست با اشاره به اینکه حراست، خط مقدم ورود افراد به دانشگاه است، افزود: بُعد نظارتی و ارتباطی حراست بسیار تعیین‌کننده است و این بُعد می‌تواند عاملی برای جلوگیری از بسیاری از انحرافات و اصلاحات باشد.

هادی دشتی با اشاره به عملیات رزمندگان سپاه در پاسخ به وحشی‌گری‌های رژیم صهیونیستی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: «بزرگ‌نمایی ضعف‌های کشور خیانت است و باید این حماسه‌آفرینی‌ها که منجر به امیدآفرینی است، جامع و دقیق بازگو شود.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • مردمی سازی اقتصاد در استان بوشهر عملیاتی شده است
  • مسئولان باید در برابر سوژه‌سازی‌ها کار اقناعی انجام دهند
  • رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد
  • دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی
  • وجود تضاد جدی بین دولت‌سازی در توسعه غربی و مدل اسلامی
  • دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • حجاب و عفاف دغدغه امروز مردم و مسئولان است