Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارک ملی دریاچه ارومیه با داشت ۱۰۲ جزیره زیستگاه بسیاری از جانوران است و یکی از ۵۹ منطقه بین‌المللی ذخیره‌گاه زیست‌کره به شمار می‌آید ولی خشکی چندین ساله این دریاچه سبب شده است آسیب‌های فراوانی را متحمل شود و امروز نیازمند احیاء این زیست‌بوم هستیم. ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۸ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، دریاچه ارومیه و جزایر آن ( به‌جز جزیره اسلامی) در سال 46 به عنوان پارک ملی دریاچه ارومیه نام‌گذاری و به سبب اهمیت زیاد آن برای استان و کشور تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار گرفت و همچنین جز تالاب‌های بین‌المللی در سایت رامسر معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دریاچه ارومیه با 52 هزار و 300 هکتار در 21 کیلومتری شرق ارومیه و در میان دو استان آذربایجان غربی و شرقی واقع‌شده است، پارک ملی دریاچه ارومیه دارای 102 جزیره با گونه‌های جانوری مهم و متفاوت است که از جمله آن‌ها پلیکان سفید، فلامینگو و انواع پرندگان شکاری نظیر لیل، عقاب طلایی، کرکس مصری و انواع اردک‌ها ازجمله اردک سرسفید، اردک سر حنایی و اردک مرمری در تالاب‌های اقماری است.

این پارک ملی از سوی سازمان یونسکو جز یکی از 10 پارک ملی بین‌المللی کره زمین و همچنین جز یکی از 59 منطقه بین‌المللی ذخیره‌گاه زیست‌کره معرفی‌شده است، حیات‌وحش این دریاچه در سیستم اکولوژیکی ویژه‌ای رشد کرده و در هیچ نقطه‌ای کشور نظر ندارد و از میان 53 گونه پستاندار شناسایی‌شده در آذربایجان غربی تعداد 23 گونه در پارک ملی دریاچه ارومیه زیست می‌کنند که قوچ و میش ارمنی و گوزن زرد ایرانی در داخل جزایر و پستاندارانی چون گرگ، شغال و روباه در محدوده پیرامون پارک ملی از جمله آنها است.

افزایش آب جریان حیات را به تالاب‌های اطراف دریاچه ارومیه برگرداند+تصاویرکلانتری: معادل امروزی 8700 میلیارد تومانی برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده استکشتی آرتمیا؛ سفیر حیات در پهنه دریاچه ارومیه

از میان 225 گونه پرنده شناخته‌شده در استان آذربایجان غربی 115 گونه در محدوده پارک ملی دریاچه ارومیه شناسایی‌شده است که مهم‌ترین آن‌ها پلیکان سفید، فلامینگو و انواع مختلف پرندگان شکاری، اردک سرسفید و اردک سر حنایی هستند.

این دریاچه تا سال گذشته با خطر خشکی مطلق روبرو بود ولی با بارش‌هایی که در اواخر سال 97 و بهار سال 98 رخ داد این دریاچه جانی دوباره گرفت و امید برای بازگشت به حیاتان بیشتر شد و این جان گرفتن سبب شد حیات‌وحش اطراف این دریاچه نیز از خطر جدی نابودی دور شوند.

پرآب شدن دریاچه ارومیه این واقعیت را از بین نمی‌برد که چندین سال‌خشکی آسیب‌ها فراوانی به گونه‌های جانوری که در این پارک ملی زیست می‌کنند وارد کرده است و حتی امروز نیز برخی از این گونه‌ها با خطر انقراض مواجه هستند.

اجرای پروژه‌های مختلف باهدف احیاء زیست‌بوم دریاچه ارومیه

معاون محیط‌زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌گوید: خشک شدن دریاچه ارومیه باعث وارد شدن آسیب‌های فراوانی به زیست‌بوم جزایر این دریاچه خصوصاً جزایر اشک و کبودان شد این جزایر به عنوان ذخیره‌گاهی برای دو گونه گوزن زرد ایرانی و قوچ و میش ارمنی مورداستفاده قرار می‌گیرند اما شرایط نامطلوب دریاچه ارومیه در چند سال اخیر باعث به خطر افتادن جمعیت این دو گونه در این جزایر شده است.

حمید ظهرابی می‌افزاید: در حال حاضر اجرای چهار پروژه با هدف احیای این زیست‌بوم‌ها و حفظ حیات وحش موجود را در دستور کار داریم، اجرای راهکارهای مدیریت گونه گوزن زرد در جزیره اشک به منظور کنترل عوامل تهدید و جلوگیری از کاهش جمعیت، مدیریت جمعیت قوچ و میش در جزایر دریاچه ارومیه و انجام اقدامات اجرایی در راستای احیای اکولوژیک جزایر، مدیریت و اجرای برنامه حفاظت از پوشش گیاهی و گونه جانوری جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه و تعیین ظرفیت برد زیستگاه‌ها و اجرای برنامه حفاظت و احیای اکولوژیک زیستگاه‌های ضلع جنوب شرقی دریاچه ارومیه، عناوین این پروژه‌ها هستند.

وی بیان می‌کند: این پروژه‌ها با همکاری مشترک معاونت محیط طبیعی، ستاد احیای دریاچه ارومیه و اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی در دست انجام هستند.

پارک ملی دریاچه ارومیه بزرگ‌ترین زیست‌بوم گونه‌های جانوری

رئیس اداره پارک ملی دریاچه ارومیه می‌گوید: هرسال و در اواسط فصل بهار بره آوری میش‌های ارمنی در سطح جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه و به ویژه جزیره کبودان انجام می‌شود و گزارش محیط‌بانان بیانگر آغاز دوباره این روند در منطقه است.

بهزاد شیر پنجه می‌افزاید: امسال با بارندگی‌های مناسب ظرفیت آب‌انبارهای جزایر پارک ملی به حالت اشباع رسیده و دبی چشمه‌های جزایر نیز افزایش‌یافته که در کنار پوشش مطلوب گیاهی شرایط برای زیست و زادوولد این نژاد اصیل را مهیا کرده است.

وی با اشاره به اینکه جزیره کبودان بزرگ‌ترین جزیره پارک ملی دریاچه ارومیه است، بیان کرد: این جزیره کوهستانی و چشم‌اندازی استپی دارد و به عنوان یک زیستگاه منحصربه‌فرد برای زادآوری قوچ و میش ارمنی به شمار می‌رود.

رییس پارک ملی دریاچه ارومیه با بیان اینکه جزیره کبودان دارای بیش از سه هزار هکتار وسعت است، بیان می‌کند: این جزیره به عنوان بخشی از پارک ملی دریاچه ارومیه تحت مقررات حفاظتی سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار دارد.

وی می‌گوید: پارک ملی دریاچه ارومیه بزرگ‌ترین زیستگاه گوزن زرد وحشی در سطح جهانی و بزرگ‌ترین خاستگاه خالص‌ترین نژاد قوچ و میش ارمنی است.

رئیس اداره پارک ملی دریاچه ارومیه می‌افزاید: قوچ و میش ارمنی در سایر جزایر دریاچه ارومیه ازجمله اسپیر، اشک و به‌صورت فصلی نیز در جزیره آرزو زیست می‌کند اما زیستگاه اصلی آن در جزیره کبودان به دلیل پوشش گیاهی مناسب و منابع آبی خوب آن است.

شیر پنجه بیان می‌کند: افزون بر یک هزار و 200 رأس قوچ و میش ارمنی در پارک ملی دریاچه ارومیه زیست می‌کنند و در آبان ماه شمارش دوباره این‌گونه آغاز می‌شود.

گزارش از ثمین کاظمی

انتهای پیام/ ع

R41361/P1494/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم

حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از ثبت تصاویری از بزرگترین گونه گوزن جنگل‌های هیرکانی خبر داد و گفت: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست لنگرود پس از هفته‌ها تلاش شبانه روزی موفق به ثبت تصاویری زیبا از ۴ رأس گوزن قرمز (مرال) در ارتفاعات جنگلی این شهرستان شدند.

او افزود: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه باارزش در استان گیلان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تصریح کرد: مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاو وحشی» و «گاو کوهی» نیز گفته می‌شود، یکی از نماد‌های تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های این استان است. 

به گفته عشوری، مرال به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند و امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

او تأکید کرد: محیط بانان گیلانی با حضور و تلاش شبانه روزی، جنگل‌ها و زیستگاه‌های استان را برای حیات وحش امن می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان افزود: زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهر ماه انجام می‌شود و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟