Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@04:38:54 GMT

انجمن میراث فرهنگی گنبدکاووس تشکیل شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۸۷۹۲

انجمن میراث فرهنگی گنبدکاووس تشکیل شد

به گزارش ایرنا، فرماندار گنبدکاووس به عنوان رییس این انجمن، رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان به عنوان دبیر و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، شهرداری و شورای شهر، بخشداری ها و دهیاری ها به عنوان اعضای آن معرفی شدند.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی تشکل های مردم نهاد انجمن میراث فرهنگی گنبدکاووس گفت: انجمن میراث فرهنگی بر حسب ضرورت و تشخیص سازمان میراث فرهنگی در مراکز استان ها، شهرستان ها، شهرها، بخش ها و روستاها به نام محل و حوزه اثر تاریخی تشکیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم آق آتابای افزود: جلب حمایت مادی و معنوی مردم و شریک کردن همه جانبه آنان در زمینه پژوهش، حفظ، احیا، معرفی و آموزش میراث فرهنگی از مهمترین اهداف تشکیل انجمن میراث فرهنگی است.

وی آشنایی با قوانین و مقررات ناظر به پژوهش، حفظ و احیا و معرفی آثار به مردم، ارائه مشاوره فرهنگی و اجتماعی به منظور اجرای مطلوب برنامه های پژوهشی، شناسایی وجوه ناشناخته میراث فرهنگی مناطق، تشویق و ترغیب مردم به رعایت احترام به میراث فرهنگی و حفظ و صیانت از آن، پیدا کردن راه های عملی برای جلوگیری از حفاری های غیرقانونی و تخریب آثار تاریخی و همکاری با هیات های تخصصی اعزامی از سازمان میراث فرهنگی را از شاخص ترین وظایف این انجمن برشمرد.

وی ادامه داد: با توجه به پیشینه روستاهای شرق استان گلستان در حوزه میراث فرهنگی و وجود آثار تاریخی بسیار، میراث فرهنگی برای استفاده از ظرفیت های مردمی قرار است در محل بخشداری یا مرکز دهستان‌های شهرستان گنبدکاووس، جلسه مشابه امروز را با حضور اعضا تشکیل دهد.

رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گنبدکاووس گفت: در کنار حفظ آثار فرهنگی، حفظ و احیای آیین های بومی و محلی فراموش شده و تلاش برای ثبت آثار ملموس و ناملموس منطقه با تشکیل انجمن میراث فرهنگی مورد توجه قرار می گیرد.

 مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد قابوس نیز در این نشست با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی متعلق به مردم است، بیان کرد: مردم باید برای حفظ میراث فرهنگی به منظور انتقال به نسل آینده همکاری کنند.

عبدالمجید نورتقانی افزود: تشکیل انجمن میراث فرهنگی بهانه ای برای افزایش مشارکت مردم برای حفط هویت خود و افزایش مطالبه گری آنان برای نگهداری دست از آثار تاریخی و انتقال آن به آیندگان است.

وی اظهار داشت: آثار تاریخی و باستانی زیادی در کنار آیین ها و رسوم در حوزه میراث فرهنگی در روستاها و بخش های مختلف شرق استان گلستان وجود دارد که نیازمند همکاری مردم برای حفظ آنها هستیم.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این نشست گفت: تشکیل انجمن میراث فرهنگی فرصتی بسیار خوب برای استفاده از ظرفیت دهیاری ها و شوراهای روستایی در کنار مردم برای حفظ و نگهداری از میراث با ارزش تاریخی است.

عبدالقدیر کریمی افزود: به طور قطع با ساختار تعریف شده در تشکیل انجمن میراث فرهنگی در حوزه اجرای برنامه های میراث فرهنگی شاهد موفقیت های خوبی خواهیم بود.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت و تنوع اقوام، فرهنگ ها، آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری همچون برج قابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان، شهر تاریخی جرجان، امامزاده یحیی بن زید (ع)، سه تالاب بین المللی، گمرک و بازارچه مرزی، دریاچه مصنوعی و بوستان های زیبای شهری در شرق استان گلستان واقع است.
۳۰۴۲/۱۸۶۰

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر باستانی شاخص صنایع دستی و گردشگری فرهنگ و ارشاد اسلامی قوانین و مقررات قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۸۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب اعضای کارگروه همایش «حکیم طوس»

طی احکامی جداگانه از سوی محمود شالویی مشاور وزیر فرهنگ و رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، جمعی از استادان و مدیران ارشد فرهنگی و هنری استان خراسان رضوی به عنوان اعضای کارگروه همایش ملی و بین‌المللی «حکیم طوس» منصوب شدند. 

به گزارش ایسنا، محمد حسین‌زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیدجواد موسوی، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان خراسان رضوی، جاوید کیانی، معاون فرهنگی شهرداری مشهد، مجید عسگری، رئیس حوزه هنری استان خراسان رضوی و فرزاد قائمی، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد اعضای این کارگروه را تشکیل می‌دهند.
در متن این احکام آمده است:  «احتراماً، با عنایت به نقش و جایگاه شاعر شیعی حماسه‌سرای ایران، ابوالقاسم فردوسی در تاریخ فرهنگ ایران اسلامی و در راستای پاسداشت مقام شامخ این فرهنگبان فرزانه، جنابعالی به عنوان عضو کارگروه «حکیم طوس» منصوب می‌شوید.
امید است با استعانت از خداوند متعال، با همراهی و همکاری دیگر اعضای کارگروه و در نظر داشت اهداف ذیل جهت انجام وظایف محوله موفق و مؤید باشید.
محمود شالویی، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی»

بر اساس این گزارش، اهداف اصلی این کار گروه ملی عبارتند از:

 برنامه‌ریزی سالانه با هدف معرفی حکیم طوس به مخاطبان مختلف به‌ویژه جوانان و نوجوانان کشور  برگزاری همایش‌های علمی با محوریت اندیشه‌ی فردوسی، شاهنامه و ادبیات حماسی با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد   تشکیل ستاد بزرگداشت حکیم فردوسی در استان خراسان رضوی جهت  هماهنگی و هم‌افزایی به منظور استفاده از ظرفیت اجرایی دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف  اهتمام در برگزاری مراسم بزرگداشت سالانه در محل آرامگاه فردوسی و دهه حماسه انقلاب اسلامی از ۲۵ اردیبهشت ماه تا ۳ خرداد ماه  ایجاد بستر مناسب به منظور فعالیت دستگاه‌ها و سازمان‌های استانی و ملی جهت معرفی هر چه بهتر حکیم طوس در سطح ملی و بین‌المللی حمایت از تولیدات فرهنگی ـ هنری پیرامون شاهنامه و ادبیات حماسی و نظارت بر طرح‌های پیش رو در استان خراسان رضوی حمایت از نشر کتب و پژوهش‌های با موضوع فردوسی و ادبیات حماسی، خاصه آثاری که در طول تاریخ به تبعیت از شاهنامه سروده شده‌اند. تلاش در زمینه تدوین آیین‌نامۀ داخلی کارگروه و اساسنامۀ تشکیل بنیاد حکیم طوس برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب به منظور تجمیع و تثبیت فعالیت‌های شاهنامه‌پژوهی و شناخت شخصیت فردوسی با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی.

بنا بر اعلام روابط عمومی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در دور جدید مدیریت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از سال ۱۴۰۱ تاکنون، آیین‌های گرامیداشت و پاسداشت مفاخر فرهنگی، ادبی و حکمی ایران و جهان پارسی  از یک روز به یک هفته گسترش پیدا کرده است و در سال ۱۴۰۳ نیز با برگزاری هفته بزرگداشت سعدی شیرازی، هفته بزرگداشت حکیم فردوسی، حافظ شیرازی و... نیز در دستور کار انجمن قرار خواهد داشت.
 

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • انتصاب اعضای کارگروه همایش «حکیم طوس»
  • نشست «ارمغان سعدی» برگزار شد
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟