Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استانها: اگرچه مدیریت پسماند بخش‌ها و اجزای مختلفی دارد که از زمان تولید، تا پردازش و بازیافت ادامه می‌یابد، اما به دلیل اهمیت و نقش ویژه‌ای که تفکیکِ از مبدأ در موفقیت و کیفیت بخش‌های بعدی مدیریت پسماندها دارد، اجرای صحیح این بخش همواره مورد تأکید بوده و از منظر زیست‌محیطی، مدیریت شهری و مسئولیت اجتماعی حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور در مورد وضعیت و ضرورت مسئله تفکیک از مبدأ با علی دهنوی  مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان به گفتگو نشست‌هایم که مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید. 

آقای دهنوی، سالهاست که مدیریت شهری اصفهان مردم را به سمت تفکیک پسماندها در مبدأ دعوت می‌کند. هدف از این امر چیست؟

پسماندها بخش اجتناب‌ناپذیر زندگی هر انسانی هستند و برای آن که آسیب این مواد زائد به محیط زیست و سلامت انسان کاهش یابد، لازم است اصولی را رعایت کنیم.

بر این اساس الگوی مورد تأیید در سطح جهان، پیروی از هرم استراتژیک مدیریت پسماند است که بر اساس آن بهترین روش‌ها کاهش تولید(Reduction)، استفاده مجدد(Reuse) و در ادامه تفکیک و بازیافت (Recycle) هستند که اصطلاحاً به آنها « R3»گفته می‌شود.

گرچه به طور مستمر برای آموزش و فرهنگ‌سازی در زمینه کاهش پسماندها تلاش می‌کنیم، اما از آنجایی که حذف کامل پسماندها و یا حتی کاهش چشمگیر آنها به سرعت محقق نمی‌شود، لازم است برای مدیریت پسماند تولیدی برنامه داشته باشیم و با ترویج امر تفکیک از مبدأ و فراهم سازی زیرساختها، زمینه مدیریت صحیح و جمع‌آوری این پسماندها برای بازیافت و مدیریت صحیح را فراهم کنیم تا از پراکندگی آنها در محیط زیست و آسیب‌های متعددشان جلوگیری شود.

در حال حاضر تفکیک از مبدأ و بازیافت در اصفهان چه فرآیندی دارد؟

هم اکنون شهروندان اصفهانی بعد از تفکیک پسماندهای خشک خود، آنها را یا به ایستگاه‌های ثابت بازیافت در نواحی مختلف شهر تحویل داده و یا در اختیار خودروهای مجاز جمع‌آوری قرار می دهند.

البته در برخی موارد هم به دلیل عدم آگاهی یا کم‌کاری شهروندان این پسماندها در اختیار عوامل غیرمجاز و دوره‌گردها  قرار می گیرد و یا در کیسه پسماند تر قرار می‌گیرند اما آن دسته از شهروندان که پسماندهای خشک خود را به ایستگاه‌ها و یا خودروهای مجاز تحویل می‌دهند، در ازای مقدار پسماند، از اقلام تشویقی و هدایای سازمان برخوردار خواهند شد که این هدایا شامل مواد شوینده، شارژ اصفهان کارت، کیسه زباله و غیره خواهد بود.

این اقلام پس از جمع‌آوری در مرکز پردازش پسماند خشک انباشت و مورد پردازش قرار می‌گیرند تا هر کدام به فرآیند تبدیل مربوط به خود منتقل و بازیافت شوند.

پسماندهای تر نیز بعد از تحویل به کارخانه تولید کود آلی ارسال شده و در آنجا به فرآیند تبدیل به کمپوست می‌پیوندند که لازمه این امر نیز تفکیک صحیح و جداسازی پسماندها با دقت بالاست؛ البته باید بدانیم تفکیک تنها در پسماند تر و خشک خلاصه نمی‌شود و منظور ما جداسازی همه گروه‌ها از جمله جزء ویژه و خطرناک نیز هست.

برای شهروندان در ارتباط با تشخیص پسماندهای تر و خشک و دیگر گروه‌ها تردیدهایی وجود دارد و نمی‌دانند کدام پسماندها از چه طریقی تحویل دهند؟

شهروندان باید به این نکته توجه کنند که پسماند خانگی، بخشی از پسماندهای عادی است اما همین پسماند خانگی، خود دارای بخش‌های مختلفی مانند پسماند تر، خشک، ویژه و خطرناک است که هر کدام باید به درستی شناخته و جمع‌آوری شود.

پسماندهای تر عبارت‌اند از هر گونه مواد آلی موجود در پسماندها که قابلیت تجزیه داشته باشد، مانند باقی مانده غذاها، میوه‌ها، سبزیجات، تفاله چای و غیره که باید به طور مجزا در کیسه مخصوص جمع‌آوری و در روز و ساعت مقرر بیرون از منزل قرار بگیرد.

 پسماندهای خشک نیز گروه مشخصی هستند که از آن جمله می‌توان به کاغذ و کارتن، بطری‌های شیشه‌ای و پلاستیکی، قوطی‌های فلزی و انواع بسته باندی‌ها اشاره کرد که همه تحت عنوان پسماند خشک تحویل ایستگاه‌ها و یا خودروهای مجاز می‌شوند.

موکت و فرش کهنه، منسوجات، مبلمان وغیره دیگر دسته پسماندهای خانگی هستند که تحت عنوان پسماند حجیم شناخته می‌شوند و شهروندان برای تحویل آنها باید با سامانه ۱۳۷ارتباط برقرار کند.

گروه دیگر پسماندهای خانگی هم پسماندهای ویژه هستند که انواع تیغ، ژیلت، سر سوزن دار سرنگ، سرنگ استفاده شده، لانست قندخون، باتری و موارد مشابه را شامل می شودکه لازم است پس از جمع آوری در جعبه‌های ایمن، تحویل ایستگاه‌های بازیافت شوند.

در حال حاضر سطح مشارکت شهروندان در فرآیند تفکیک از مبدأ چطور است؟

به طور کلی و نسبت به وضعیت کلی کشور، مردم اصفهان همکاری خوبی در مبحث جداسازی پسماندها دارند.

اگر چه هنوز با سطوح جهانی فاصله زیادی داریم اما در سطح ملی وضعیت خوبی داریم و این تنها محدود به پسماندهای تر و خشک نمی‌شود بلکه طرح جداسازی پسماندهای ویژه هم علی‌رغم نوپا بودن در سطح کشور، بازخوردهای خوبی از مشارکت به همراه داشت.

خوشبختانه مردم اصفهان در پذیرش و همراهی با طرحهای جدید حوزه پسماند پیشگام هستند و به نظر می‌رسد در این مسیر مشارکت به تدریج بهبود می‌یابد.

در راستای همین مشارکت هم طرح جداسازی پسماند ویژه و خطرناک با جعبه‌های ایمن برای اولین بار در کشور در شهر اصفهان در حال انجام است که طی آن شهروندان پسماندهای ویژه خود را در جعبه‌های ایمن جداسازی کرده و پس از تحویل جعبه پرشده به ایستگاه بازیافت، جعبه جدید دریافت می‌کنند.

کد خبر 4697955

منبع: مهر

کلیدواژه: مدیریت پسماند پسماند زباله تفکیک زباله بوشهر قزوین شیراز شهرکرد عید غدیر خم ایلام گرگان خطبه های نماز جمعه عید سعید قربان روز خبرنگار سانحه تصادف یاسوج هفته دولت اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۸۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فناوری‌های نوین در اصفهان برای تبدیل شیرابه‌ها به مواد و انرژی

شهردار اصفهان گفت: ویژگی کار در کلان‌شهر اصفهان نسبت به سایر شهرها استفاده از فناوری‌های نوین است، به‌طوری که با حداقل فضای ممکن و آخرین تکنولوژی‌ها فرایند تبدیل پسماند ساختمانی و تصفیه شیرابه انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز_چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در سی‌ودومین ویژه‌برنامه «به احترام مردم اصفهان» با محوریت بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اظهار کرد: یکی از مسائل مدیریت در هر کلان‌شهر، حتی شهرهای کوچک‌، مدیریت پسماند است؛ پسماند می‌تواند تهدیدی برای شهر، محیط زیست و سلامت مردم محسوب شود، از طرفی اگر به چرخه طبیعت بازگردد، تبدیل به یک فرصت می‌شود.

وی با بیان اینکه در مدیریت پسماند تلاش بر این است که پسماند تر و خشک در چرخه بازیافت تبدیل به مواد و انرژی شود که هر کدام به اقتضای نوع پسماند تکنولوژی مربوط به خود را می‌طلبد، افزود: در مدیریت پسماند شهر اصفهان سعی شده است انواع پسماند تفکیک و هر کدام با استفاده از آخرین فناوری‌ها به ماده یا انرژی تبدیل شود.

شهردار اصفهان با اشاره به پروژه‎‌هایی که عملیات احداث آن‌ها آغاز شده است، گفت: امروز شاهد کلنگ‌زنی احداث شهرک پسماند خشک بودیم تا بتوانیم این پسماند را به‌صورت متمرکز در یک شهر تفکیک کنیم، این یک گام ابتدایی برای بازیافت پسماند است، احداث کارخانه تبدیل ضایعات ساختمانی به مصالح ساختمانی اتفاق ویژه‌ای است.

وی با بیان اینکه یکی از پسماندهایی که به‌صورت انبوه کلان‌شهرها را درگیر کرده، پسماندهای ساختمانی است، ادامه داد: پسماندهای ساختمانی که اطراف شهرها رها می‌شود، انواع مشکلات زیست‌محیطی را ایجاد می‌کند که یکی از آن‌ها انواع ذرات معلقی است که هنگام وزیدن باد در هوا منتشر و موجب آزار و اذیت شهروندان می‌شود.

قاسم‌زاده با اشاره به بهره‌برداری از واحد تصفیه شیرابه تصریح کرد: پسماندهای تر شیرابه‌ای دارد که اگر جذب زمین شود، خاک را از بین می‌برد و در صورت تبخیر، هوا را آلوده می‌کند؛ اصفهان با استفاده از یک فناوری نوین این شیرابه‌ها را به مواد و انرژی تبدیل می‌کند.

شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: این موارد قبلاً در برخی کلان‌شهرها اجرا شده، اما ویژگی کار ما در اصفهان استفاده از فناوری‌های نوین است، با حداقل فضای ممکن و آخرین تکنولوژی‌ها فرایند تبدیل پسماند ساختمانی و تصفیه شیرابه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مجموعه هزینه صرف شده برای پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند ۲۷۰ میلیارد تومان است، گفت: با توجه به اینکه در سالی قرار داریم که رهبر معظم انقلاب بر استفاده از بخش خصوصی برای تولید تاکید دارند، دو پروژه تبدیل ضایعات ساختمانی و تبدیل شیرابه به کمک سرمایه‌گذار خصوصی انجام می‌شود.

کد خبر 751746

دیگر خبرها

  • استفاده از فناوری‌های نوین در اصفهان برای تبدیل شیرابه‌ها به مواد و انرژی
  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی تفکیک پسماند در تهران!
  • «اصپاک» بیش از ۱۳ هزار مشترک دارد/ تفکیک از مبداء ۱۲ درصد پسماندها در اصفهان
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • مدیریت پسماند در اصفهان رسالت بسیار سنگینی دارد
  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی مافیای پسماند در تهران
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی