Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی گفت: عده‌ای در جامعه به دنبال این هستند تا با ایجاد انحراف، مسجد را تنها محلی برای عبادت انفرادی نشان دهند و مساجد را سکولار کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ صبح امروز همایش بزرگ فصلی ارکان مساجد مشهد مقدس به مناسبت روز جهانی مسجد در مجتمع فرهنگی آیه‌ها با حضور هزار تن از ائمه جماعات مشهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم حبیب‌الله آسوده، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی از امضای تفاهم نامه‌ای با مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان خبر داد و اظهار کرد: بر اساس این تفاهم نامه، مراکز نیکوکاری در مسجد سطح استان شروع به کار می‌کنند.

وی افزود: نیازمند همکاری بیشتر مساجد در زمینه امور نیکوکاری هستیم و با توجه به اینکه یکی از شعارهای کمیته امداد در سال 98، مسجد محوری است، در شب عید غدیر در 110 مسجد سطح استان اقدام خدا پسندانه اطعام را داشتیم.

ایجاد 200 مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد در خراسان رضوی

آسوده از ایجاد 200 مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد در خراسان رضوی خبر داد و گفت: این مراکز به دنبال شناسایی افراد نیازمند و فقرای محله در زمینه‌های مختلف هستند تا بتوانیم کمک‌های مردمی را به دست نیازمندان واقعی برسانیم.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی تصریح کرد: 500 هزار نفر در خراسان رضوی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارند که از 540 هزار صندوق صدقه در سطح استان تنها 26 میلیارد تومان جمع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مبالغ جمع شده از صندوق‌های صدقه پاسخ نیازهای ما را در استان نمی دهد، گفت: ماهیانه حدود 60 میلیارد تومان هزینه درمان و 250 میلیارد تومان هزینه کمک به معیشت افراد تحت پوشش کمیته است.

آسوده ادامه داد: هیچ صدقه‌ای از هیچ منطقه‌ای خارج نمی‌شود و صدقه جمع آوری شده از هر منطقه هزینه نیازمندان همان منطقه می‌شود؛ طی چند سال گذشته مقوله زکات مغفول مانده است از این رو نیازمندیم تا ائمه جماعت این فریضه دینی را آموزش دهند و امروز نیازمند آنیم تا ائمه جماعت به کمک کمیته امداد بیایند.

پس از آن حجت‌الاسلام محمد وفایی، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان در این همایش ضمن تبریک اعیاد قربان و قدیر، اظهار کرد: این افتخار نصیب ما شده است که خادم مکانی هستیم که محل ارتباط مخلوق با خداوند است.

وی با تأکید بر اینکه امروز دشمن، مساجد و مراکز ولایی را هدف قرار داده است، گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی در جهت احیا مساجد و خنثی کردن دسیسه‌های دشمن در مساجد انجام شده است اما این اقدامات کافی نیست.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان افزود: مراکز نیکوکاری که در مساجد ایجاد می‌شود در خصوص معیشت مردم که دشمن آن را نشانه گرفته است فعالیت می‌کنند و کار آن‌ها شناسایی افراد مستضعف محله و جذب کمک‌های مردمی و رساندن آن‌ها به نیازمندان واقعی است.

باید نسل جوان با مساجد انس بیشتری بگیرند

حجت‌الاسلام وفایی تصریح کرد: باید نسل جوان با مساجد انس بیشتری بگیرند و ائمه جماعت و هیئت مدیره مساجد باید برنامه‌های ویژه‌ای برای جذب نسل جوان انجام دهند؛ یکی از این اقدامات می‌تواند تشکیل هیئت نوجوانان در ماه محرم است.

وی با اشاره به روز جهانی مسجد، گفت: عده‌ای افراطی در 50 سال گذشته به بهانه ایجاد مقدمه برای ظهور حضرت مسیح، بیت المقدس را به آتش کشیدند و این روز در تاریخ به‌عنوان روز مسجد ثبت شود تا این جنایت صهیونیست‌ها از خاطر جهانیان نروید.

وی در پایان تأکید کرد: امیدواریم با اقدامات شما ائمه جماعت جوانان و نوجوانان بیشتری به مساجد و مراکز فرهنگی مساجد جذب شوند تا بتوانیم با آموزش صحیح نسل جوان، در مقابل جنگ فرهنگی دشمن پیروز شویم.

عده ای به دنبال سکولار کردن مساجد هستند

در پایان حجت‌الاسلام عباس فرازی نیا، مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس ضمن عذرخواهی از حضار به دلیل عدم حضور حجت‌الاسلام مروی، تولیت آستان قدس در این جلسه، اظهار کرد: متأسفانه عده‌ای در جامعه به دنبال این هستند تا با ایجاد انحراف، مسجد را تنها محلی برای عبادت انفرادی نشان دهند و مساجد را سکولار کنند.

وی ادامه داد: مسجد از سیاست و حاکمیت جدا نیست و محل مقابله با تهاجم‌های دشمن در زمینه‌های مختلف است، در واقع مسجد باید مدافع حریم اسلام باشد و با جر زدایی، غفلت زدایی و آزادی پروری نگذارد به اسلام خدشه‌ای وارد شود.

مسجد باید استقلال اقتصادی و اجتماعی داشته باشد

حجت‌الاسلام فرازی نیا بابیان اینکه مسجد باید استقلال اقتصادی و اجتماعی داشته باشد، افزود: اگر مسجد سنگر حل مشکلات اقتصادی مردم باشد آن سنگر خواهید درخشید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۴۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خداوند متعال خواندن قرآن را از مهم‌ترین و بهترین اعمال قرار داده است. گواه این است که خداوند متعال می‌فرماید: «إِنَّ هَٰذَا الْقرآن یَهْدِیلِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ؛ همانا این قرآن به راست و استوارترین طریقه هدایت می‌کند.» (سوره اسرا، آیه ۹). در روایتی از پیامبر نیز بر فضیلت خواندن روزانه قرآن شواهدی وجود دارد، چنان‌که پیامبر صلی‌الله علیه و آله می‌فرماید: «بخوانید قرآن را که شفیع شما در روز قیامت می‌شود.» لذا به‌منظور بهره‌مندی از اثرات مادی و معنوی قرآن باید قرآن را وارد متن زندگی خود کنیم.

حجت‌الاسلام وحید پیرشریف از جمله کسانی است که با فعالیت‌های ارزشمند خود در مسجد فاطمه الزهرا قمسال شهرستان خوی سعی دارد قرآن را از مهجوریت خارج کرده و با تدبر و تفکر در اقیانوس معرفت باعث انس بیشتر با قرآن شود.

حضور ۲۰۰ نوجوان در پویش قرآنی زندگی با آیه‌ها

این امام محله دغدغه‌مند، در ماه رمضان باتکیه برطرح «زندگی با آیه‌ها»، هر روز برنامه‌های متنوعی از قبیل آشنایی با احکام و نهج‌البلاغه، جز خوانی و مسابقات قرآنی را تدارک می‌دید و هر روز ۴۰۰ نفر را افطاری می‌داد.

حجت‌الاسلام پیرشریف در خصوص استقبال جوانان از طرح زندگی با آیه‌ها می‌گوید: «این طرح باعث انس بیشتر نوجوانان و جوانان با قرآن شده است؛ تا جایی که در ماه رمضان که ۴۰۰ نفر در مراسم قرآن‌خوانی شرکت می‌کردند، حدود ۲۰۰ نفر از آنها نوجوانان بودند.»

این روحانی فعال، در طول سال هم از این دریای علم و معرفت بهره جسته و در طول سال هر هفته دو روز را به تلاوت یک صفحه و تفسیر یک آیه از آن صفحه اختصاص می‌دهد. حدوداً دو سه ماه یک بار جز خوانی قرآنی نیز در این مسجد انجام می‌شود و جایزه بچه‌ها در آن محفل قرآن اهدا می‌گردد.

طرحی برای تشویق نوجوانان و جوانان

حجت‌الاسلام پیرشریف طرحی را در مسجد فاطمه الزهرا دنبال می‌کند و درباره آن توضیح می‌دهد: «حدود چهار ماه است که طرح بچه‌های مسجد را اجرا کرده‌ایم. در این طرح حدود ۳۵۰ نفر نوجوان را ثبت‌نام و برای آنها کارت نماز صادر کردیم؛ هر وعده نماز که آنها در مسجد حضور پیدا می‌کنند، ما در آن کارت‌ها مهر می‌زنیم و در نهایت به آنها جایزه می‌دهیم؛ این امر باعث تشویق نوجوانان به حضور در مسجد و خواندن نماز اول وقت شده است.»

جذب نوجوانان به حفظ قرآن با اهدای جوایز

برگزاری کلاس‌های حفظ و روخوانی قرآن در مسجد فاطمه الزهرا قمسال یکی دیگر از اقدامات این امام محله است و هر روز یک ساعت مانده به اذان برنامه قرآن‌خوانی و آشنایی با احکام و نهج البلاغه در این مسجد برگزار می‌شود.

این روحانی به‌منظور جذب کودکان و نوجوانان به حفظ قرآن مسابقه حفظ جز سی قرآن را در مسجد برگزار کرد و در این مسابقه حتی از بچه‌هایی که دو سوره از قرآن را حفظ بودند، دعوت به عمل آورد. او در این باره می‌گوید: «اگرچه این برنامه با عنوان مسابقه برگزار شد؛ اما سعی کردیم بین بچه‌ها رقابت ایجاد نکنیم و در پایان مسابقه به همه بچه‌ها جایزه اهدا کردیم و همین باعث شد تا بچه‌هایی انگیزه حفظ قرآن پیدا کنند.»

رونق مسجد با کمک‌های مردمی

تأمین مخارج مسجد یکی از دغدغه امام محله‌های مساجد است؛ اما این روحانی دغدغه‌مند با جلب‌اعتماد مردم توانسته تمایل به کمک‌های مالی را در مردم ایجاد نماید. به گفته او، در ماه رمضان امسال نزدیک به ۱۵۰ میلیون تومان بابت افطاری، قاریان و جوایز مسابقات در این مسجد هزینه شد که تمام این هزینه‌ها از کمک‌های مردمی تأمین شد. در هر سه شب قدر نیز نزدیک به هزار افطاری داده شد و هزینه این سه شب نزدیک به حدود ۸۰ میلیون تومان تمام شد که همه این هزینه را یک نفر از تهران تقبل کرد.

کارآمدی قرآن در رشد جوامع اسلامی

حجت‌الاسلام پیرشریف معتقد است کارآمدی قرآن کریم در رشد و بالندگی جوامع اسلامی بسیار مؤثر بوده و ملت‌ها را بیدار می‌کند. او دلیل بی‌رغبتی مردم به تلاوت و حفظ قرآن را ناشی از کم‌کاری مساجد در این زمینه می‌داند و دراین‌باره می‌گوید: «اگر مردم به خواندن قرآن اقبال نشان نمی‌دهند ما مقصر هستیم. اگر تمام مساجد تلاش کنند برای برگزاری برنامه‌های قرآنی ما تأثیر آن را در کل جامعه می‌بینیم.»

استفاده از ظرفیت مسجد برای دستگیری از نیازمندان

با توجه به سفارش‌های مؤکد ائمه معصومین (ع) درباره دستگیری از نیازمندان، این روحانی پرتلاش با کمک مرکز نیکوکاری مسجد، سالانه بالای ۲ میلیارد تومان را صرف کمک به نیازمندان کرده و هر ماه حدود ۲۰-۳۰ میلیون را هزینه درمان نیازمندان می‌کند. به دنبال ویران شدن برخی خانه‌ها در زلزله سال گذشته خوی نیز این روحانی با استفاده از ظرفیت مسجد ساخت و ساز خانه برای بچه یتیمان را دنبال کرد.

بها دادن به روحانیان راهی برای بهتر شدن وضع مساجد

حجت‌الاسلام پیرشریف که پنج سال است مسئولیت مسجد فاطمه الزهرا را برعهده دارد، یکی از مشکلات مساجد را محدود کردن روحانیان در اداره مساجد می‌داند و می‌گوید: «یکی از مشکلات خیلی از مساجد بر می‌گردد به اینکه امام محله کاره‌ای نیست. در همین محله ما شاید یکی - دو مسجد باشد که روحانی در رأس امور است و آنها موفق‌ترین مساجد شهر ما هستند.»

وی تأکید می‌کند: «اگر مسئولین ما به روحانیان بها دهند و مدیریت مساجد را به دست خود روحانیان بسپارند و کمی از نظر مالی به مبلغین رسیدگی کنند ما شاهد وضع بهتری از مساجد خواهیم بود.»

کد خبر 6086668

دیگر خبرها

  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است
  • ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن
  • تجلیل از خیران همراه کمیته امداد در فارس
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • شبکه ملی تسهیل‌گر جوانی جمعیت در سمنان ایجاد می‌شود
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس
  • ‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند