Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@02:54:58 GMT

اتحادیه‌ها به افزایش قیمت سبوس اعتراض کردند

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۶۰۸۱

به گزارش فارس؛‌ پس از آنکه وزارت صمت قیمت سبوس گندم را از کیلویی 850 تومان به 1200 تومان افزایش داد اتحادیه‌های تولید  طی نامه‌ای ضمن اعتراض خواستار لغو  این مصوبه شدند. متن این نامه خطاب به وزیر صمت به این شرح است.

احتراماً امضاکنندگان ذیل تشکل‌های دامپروری به عنوان نمایندگان کل دامداران و عشایر ایران در رابطه با تصمیمات کارگروه ملی ساماندهی گندم که طی نامه 60/92201 مورخ 1398/03/29 معاونت بازرگانی داخلی آن وزارت ابلاغ گردیده و طی آن قیمت عرضه سبوس گندم را افزایش و 1250 تومان اعلام نموده است، به استحضار می‌رساند:

1- همیشه قیمت‌گذاری سبوس از طریق ستاد تنظیم بازار و با حضور همه تشکل‌های دامپروری صورت می‌گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2- با توجه به اینکه مصرف سبوس گندم در دامداری‌های نیمه‌صنعتی و روستایی بیشتر مصرف داشته و بعضاً تا 50 درصد جیره غذایی این گونه دام‌ها را تشکیل می‌دهد، بنابراین هر گونه افزایش در قیمت سبوس گندم، تبعات بسیار زیادی از جمله افزایش قیمت تمام شده و ضرر و زیان و نارضایتی قشر زیادی از دامداران را به همره دارد.

3- در سالیان اخیر با وجود تورم بالا و تغییر در سیاست‌‌های ارزی کشور، هیچ نهاده‌ای در 5 ماه، حدود 150 درصد افزایش قیمت نداشته است، بنابراین چگونه قیمت سبوس گندم از 520 تومان به 840 و نهایتاً 1250 تومان افزایش پیدا می‌کند؟

4- شیوه قیمت گذاری سبوس در دنیا، 50 درصد گندم می‌باشد که نرخ اعلام شده قبلی نیز بالاتر از قیمت واقعی آن است.

5- کارشناسان محترم دقت کافی در محاسبه میانگین چند عدد ساده قیمت گندم یارانه‌ای (665 تومانی)، نیمه‌یارانه‌ای (900 تومان) و آزاد (1850 تومان) نداشته‌اند چون تقریباً 65 درصد گندم به صورت یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای توزیع می‌گردد که میانگین این اعداد زیر 1000 تومان است و نکته قابل توجه اینکه این عدد میانگین قیمت گندم می‌باشد و به تبع آن قیمت سبوس باید 50 درصد قیمت آن باشد. بنابراین قیمت 840 تومان نیز غیرعادلانه است. 

6- هر گونه دستورالعمل در خصوص قیمت سبوس گندم از طریق ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی باید ابلاغ شود و ارسال دستورالعمل از طریق انجمن و یا تشکل دیگر وجاهت قانونی ندارد.

7- ابلاغ یک دستورالعمل دولتی توسط کانون انجمن‌ها که منافع خود را دارد (نامه شماره 79/10771 مورخ 1397/04/01 کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران - بند 3) جای سؤال است و نتیجه آن ایجاد تشویش در اذهان عمومی می‌باشد و چنانچه در این زمینه اتفاقی رخ دهد، آن تشکل جوابگو خواهد بود.

همچنین در سالی که به نام رونق تولید نام‌گذاری شده است، شایسته نیست به خاطر منافع و زیاده‌خواهی حدود 300 نفر، منافع چند میلیون دامدار به خطر افتاده و با افزایش قیمت تمام شده و ایجاد ضرر و زیان زیاد، چراغ کسب و کار آنها خاموش شود چون به دنبال آن تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی برای جامعه در این شرایط بحرانی دارد. 

بنابراین خواهشمند است در اسرع وقت نسبت به لغو مصوبه فوق مساعدت نموده و از تبعات زیان‌بار آن در آینده جلوگیری نمایید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: قیمت سبوس گندم وزیر صمت اعتراض مصوبه اردوگاه شهید باهنر هاشم یکه زارع محمد جواد لاریجانی لیگ نوزدهم علی اصغر مونسان علی فرجی ائتلاف دریایی آمریکا کشمیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۶۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت جهانی موادغذایی

آژانس مواد غذایی سازمان ملل‌متحد اعلام کرد که قیمت جهانی موادغذایی در ماه آوریل برای دومین ماه افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس موادغذایی سازمان ملل‌متحد در ماه آوریل برای دومین ماه متوالی افزایش یافت، زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس در روز جمعه (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که از ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. با این حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود. این شاخص در ماه فوریه به پایین‌ترین حد خود در سه سال اخیر رسید زیرا قیمت موادغذایی همچنان از اوج رکورد در مارس ۲۰۲۲ و در آغاز درگیری روسیه و اوکراین صادرکننده محصولات کشاورزی ادامه داشت.

گوشت در ماه آوریل، با ۱.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل، بیشترین افزایش قیمت را نشان داد. شاخص غلات فائو برای پایان‌دادن به افت سه ماهه افزایش یافت که به دلیل افزایش قیمت‌های صادراتی ذرت بود. قیمت روغن نباتی نیز بالاتر رفت و به دلیل قدرت در روغن آفتابگردان و کلزا، افزایش قیمت‌های قبلی را به بالاترین سطح ۱۳ ماهه رساند.

با توجه به بهبود چشم‌انداز عرضه جهانی، شاخص قند به شدت کاهش یافت و نسبت به ماه مارس ۴.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۴.۷ درصد کمتر از سطح سال قبل خود رسید. قیمت لبنیات کاهش یافت و به ۶ افزایش ماهانه متوالی پایان داد. در داده‌های جداگانه عرضه و تقاضای غلات، فائو برآورد خود را از تولید جهانی غلات در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۲.۸۴۶ میلیارد تن از ۲.۸۴۱ میلیارد تن پیش‌بینی کرده بود که ۱.۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که به دلیل به‌روزرسانی ارقام میانمار و پاکستان بود.

آژانس پیش‌بینی خود را برای محصولات آتی و برای تولید جهانی گندم در سال ۲۰۲۴ از ۷۹۶ میلیون تن در ماه گذشته به ۷۹۱ میلیون تن کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش بیشتر در کاشت گندم در اتحادیه اروپا از آنچه قبلاً انتظار می‌رفت، بود.

بر اساس گزارش رویترز، چشم‌انداز بازنگری شده تولید گندم در سال ۲۰۲۴ با این وجود حدود ۰.۵ درصد بالاتر از سطح سال قبل بود.

دیگر خبرها

  • قیمت نفت صعودی شد
  • نظر مجلس درباره اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به مصوبه افزایش حقوق؛ همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی