Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: «امام موسی کاظم (ع)» اقدام ایجاد پایگاه ارتباطی، مبتنی بر اطلاع‌رسانی سیاسی اجتماعی بین شبکه شیعیان کرد، بدین ترتیب ارتباط برای توسعه فرهنگ اسلامی باتدبیر این امام همام تا حدودی فراهم شد. همچنین پایگاه اقتصادی و معیشتی نیز در کنار پایگاه اجتماعی ایجاد شد که این پایگاه انسجام ویژه‌ای اقتصادی را برای شیعه پایه‌ریزی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 07:00 - 31 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۴۳۱۲۹

ناصر حمزه نژاد کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان با اشاره بر سکوت سنگین خلفای عباسی در زمان امامت «امام موسی کاظم (ع)» گفت: این امام همام در طول ۳۵ سال امامت خود با ۴ خلیفه عباسی هم‌دوره بودند. سختگیری این خلفا و ظلم آنان سبب شد تا امام موسی کاظم (ع) دوران پرفراز و نشیبی را طی کنند و با دشوار‌های فراوانی روبه‌رو شوند. حتی زمانی که ایشان در برخی روستا‌های شام مخفی بودند، شیعیان جرات دیدار با این امام بزرگوار را نداشتند.

وی در همین راستا ادامه داد: هارون و الرشید برای اینکه بتواند «امام موسی کاظم (ع)» را بیشتر زیر نظر داشته باشد ایشان را از مدینه به بغداد و پس از مدتی به زندان‌های سندی بن شاهک فرستاده و در آنجا به شهادت رساند. در طول امامت «امام موسی کاظم (ع)» منصور، هادی، مهدی و هارون خلفای عباسی بودند و شرایط بسیار دشواری برای امام هفتم (ع) فراهم کردند.

حمزه نژاد به ابعاد شخصیتی «امام موسی کاظم (ع)» اشاره کرد و افزود: این امام همام را «کاظم به معنی فرو برنده خشم» می‌خواندند. وی بر مردم بسیار خوش‌رفتار و دلسوز بود و به «عبد صالح» نیز در بین مردم شهرت داشت، ایشان کرامت فراوانی داشتند، لذا در بین مردم به‌عنوان «باب الحوائج» مشهور بودند و هم‌اکنون نیز به علت زعامت روحی و معنوی به «باب الحوائج» مشهور هستند.

وی در خصوص استراتژی «امام موسی کاظم (ع)» در مقابل حاکمان زمانش اظهار کرد: با تمام سخت‌گیری‌های حاکمان وقت، امام دست از رسالت خود برنداشته و با استراتژی خود تلاش داشت تا اسلام را از انحراف دور بدارد، لذا ایشان با تشکیل گروه‌های مختلف فرهنگی و علمی به حفاظت از محتوای قرآنی پرداختند و تلاش داشتند تا انحرافات اعتقادی را که در زمان حاکمان عباسی شیوع یافته و در زمان امامت «امام موسی کاظم (ع)» به اوج رسیده بود منحل کنند.

این کارشناس قرآنی افزود: «امام موسی کاظم (ع)» اقدام به ایجاد پایگاه‌هایی در کوفه و شام که مرکز گسترش انحرافات بود کرد و به مبارزه با اعتقادات نادرست که به اسلام صدمه می‌زد پرداختند.

حمزه نژاد ابراز کرد: «امام موسی کاظم (ع)» زمانی زیادی را در زندان حکام بنی‌عباس گذراندند، این زندان به نحوی بود که تشخیص روز از شب برای زندانی معین نبود. هنگامی‌ که از این امام بزرگوار در خصوص شرایط‌شان و سختی زندان پرسش می‌شد، ایشان جمله‌ای زیبا را بیان می‌کردند و می‌فرمودند؛ من از خداوند فرصتی می‌خواستم برای فراغت از کار و پرداختن به عبادت که هم‌اکنون فراهم‌شده است.

وی پیرامون خصیصه‌های رفتاری و عبادی «امام موسی کاظم (ع)» ابراز کرد: این امام همام به سجده طولانی شهرت داشتند گا‌ها ایشان از صبح به سجده می‌رفتند و تا نزدیک اذان ظهر در سجده بودند و ذکر می‌گفتند این کار از خصیصه‌های بارز رفتاری ایشان بود.

وی در خصوص لزوم تأمل در حالات «امام موسی کاظم (ع)» تصریح کرد: خواندن زیارت‌نامه «امام موسی کاظم (ع)» نیازمند تأمل است تا بتوان درس‌های فراوانی را از ابعاد گوناگون از این امام همام گرفت. فشار فراوان حکومت بر این امام همام و مشکلاتی که حاکمان وقت برای این امام بزرگوار فراهم می‌کردند، سراسر درس و تجربه برای زندگی امروز است، آنچه بیش از همه در ویژگی اخلاقی «امام موسی کاظم (ع)» دیده می‌شد و نیاز جوانان امروز است صبر ایشان بود که سبب می‌شد تا ایشان دروان سخت امامت خود را با سربلندی پشت سر بگذارد.


حمزه نژاد در خصوص آداب و مراسم روز ولادت «امام موسی کاظم (ع)» خاطرنشان کرد: خواندن زیارت‌نامه این امام همام و خواندن قرآن و هدیه آن به امام هفتم بسیار ارزشمند است از دیگر آداب این روز صلوات بر «امام موسی کاظم (ع)» صلوات بر «امام کاظم (ع)»:اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْأَمِینِ الْمُؤْتَمَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ الْبَرِّ الْوَفِیِّ الطَّاهِرِ الزَّکِیِّ النُّورِ الْمُبِینِ الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ الصَّابِرِ عَلَى الْأَذَى فِیکَ اللَّهُمَّ وَ کَمَا بَلَّغَ عَنْ آبَائِهِ مَا اسْتَوْدَعَ مِنْ أَمْرِکَ وَ نَهْیِکَ وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ وَ کَابَدَ أَهْلَ الْعِزَّةِ وَ الشِّدَّةِ فِیمَا کَانَ یَلْقَى مِنْ جُهَّالٍ قَوْمِهِ رَبِّ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ وَ أَکْمَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِمَّنْ‏ أَطَاعَکَ وَ نَصَحَ لِعِبَادِکَ إِنَّکَ غَفُورٌ رَحِیمُ

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام موسی کاظم خلفا هارون باب الحوائج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۶۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸

میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ مشخص شدند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بنابر تصمیم هیئت اجرایی فدراسیون بین المللی وزنه برداری، شهرهای ایروان پایتخت ارمنستان و کاراکاس در ونزوئلا، میزبان رقابت‌های جهانی وزنه برداری در سال 2027 و 2028 خواهند بود.

ایروان در سال 2023 مسابقات قهرمانی اروپا را با موفقیت برگزار کرد و کاراکاس نیز در همین سال جاری میلادی میزبان رقابت‌های پان آمریکا بود. علاوه بر دو رویداد فوق، میزبانی مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان در سال 2026 نیز به شهر بوینوس آیرس پایتخت آرژانتین داده شد.

محمد جلود رئیس IWF از انتخاب میزبان رویدادهای جهانی در قاره های مختلف دنیا استقبال کرده و انتخاب زودهنگام این دو شهر را موجب ثبات تقویم و برنامه ریزی بهتر برای برگزاری آنها دانست.

با وجود این که سیستم کسب سهمیه برای بازی‌های المپیک 2028 هنوز مشخص نشده اما در هر صورت، مسابقات جهانی سال 2027، یکی از رویدادهای مهم کسب سهمیه خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره برداری از دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری
  • بیش از ۷۰ پروژه سلامت در خراسان شمالی آماده راه اندازی است‌
  • اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸
  • ترکیب تیم وزنه‌برداری نوجوانان و جوانان همدان مشخص شد
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم
  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال جوانان منطقه است
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • اهمیت اجرای برنامه‌های دهه کرامت با محوریت جوانان