Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@11:45:32 GMT

دکتر مرتاض، چهره‌‎ای ماندگار و پای کار

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۷۰۶۸

دکتر مرتاض، چهره‌‎ای ماندگار و پای کار

دکتر مرتاض که بیمارستانی خوش نام به همین نام در استان یزد بنا کرده و خدمات پزشکی آن زبانزد خاص و عام است ۸۸ سالگی را پشت سر گذاشته اما همچنان استوار و سرحال به بیماران خود خدمت می کند.

چند سالی هست که به بهانه روز پزشک برای ملاقات او به بیمارستان و دفترش می رویم؛ او هیچ تغییری نکرده، همانی هست که باید باشد، خوش رو، متواضع، مردمی، سرزنده، استوار، بی ریا و ساده با لباس سفید پزشکی؛ او نزدیک به نیم قرن است که در رشته پر مشغله و حساس پزشکی، فعالیت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حاجب مرتاض فرزند میرزا عزیزالله در سال ۱۳۱۰ در یزد به دنیا آمد، الگوی دوره تحصیلش، عمویش دکتر روحی بود، او در سال ۱۳۲۹ در رشته پزشکی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل می شود.
در سال ۱۳۳۵ به دلیل علاقه زیاد به کمک به همنوع، رشته جراحی عمومی را برای تخصص انتخاب می کند و در سال ۱۳۴۳ برای گذراندن دوره های آموزشی به انگلیس و آمریکا می رود و اواخر سال ۱۳۴۳ به یزد باز می گردد.
'بانک خون' برای نخستین بار در استان به همت و تلاش دکتر مرتاض راه اندازی شد.
با تلاش و پشتکار دکتر مرتاض، یزد به قطب درمان جنوب و جنوب شرق کشور تبدیل شد و در همان سالها بخش درمانی 'مراد' با ۱۶۰ تختخواب در یزد راه اندازی شد.

مدیریت بیمارستان گودرز، ساخت زایشگاه لعل فیروز با ۱۵۰ تخت، افتتاح دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد و افتتاح بیمارستان مرتاض در سال ۱۳۸۲ ' ساخت زایشگاه لعل فیروز با ۴۰ تختخواب در سال ۱۳۵۰، افتتاح بخش مدرن و مجهز مرکز درمانی 'مراد' با ۱۶۰ تختخواب در سال ۱۳۵۵ و راه اندازی بیمارستان گودرز یزد با ۶۰ تختخواب در سال ۱۳۴۰ بخشی از افتخارات و سوابق  این پزشک نام آشنا و مردمی است.

وی در همان سالها، تکنیک جراحی استخوان مدرن و جراحی عمومی را در خارج از کشور فرا گرفت و فعالیت خود را در بیمارستان قدیمی گودرز با ۶ تختخواب آغاز کرد و در طول ۲۷ سال فعالیت در این بیمارستان، تعداد تخت ها را به عدد ۲۵۰ افزایش داد.

در سال ۱۳۷۰ کلنگ احداث بیمارستان مرتاض به دست 'پروفسور عدل' به زمین زده شد، بیمارستانی که نمونه کوچکی از بیمارستان ‌های مجهز دنیاست.
بیمارستان مرتاض که حالا نه در استان یزد بلکه در سطح کشور پر آوازه شده در زمینی به مساحت ۱۵ هزار متر مربع و زیر بنای ۱۶ هزار متر مربع و در ۵ طبقه ساخته و در سال ۱۳۸۲ افتتاح شد.

دکتر مرتاض از سوی انجمن علمی جراحان عمومی ایران بعنوان جراح پیشکسوت در سال ۹۰ انتخاب شد.

دکتر مرتاض می گوید: طی ۵۰ سال فعالیت پزشکی، ۱۴۳ هزار عمل جراحی انجام داده که سرشار از خاطرات خوش و البته کمی هم خاطرات ناخوش همراه بوده است.
وی اظهار می دارد: بهترین سرمایه پزشکی من، شادی و دعاگویی کسانی است که ۵۰ سال قبل، آنها را جراحی کردم و حالا وقتی آنها را می بینم خوشحال می شوم.

دکتر مرتاض، چهار فرزند دختر و پسر تربیت کرده که یک دختر و پسر پزشک و متخصص و ۲ نفر دیگر هم مهندس هستند.
همسر این پزشک مشهور و مردمی هم در زمره خیرین استان محسوب می شود و خرید یک دستگاه مجهز پزشکی برای بیمارستان افشار یزد از جمله فعالیت های خیری وی بوده است.

دکتر مرتاض با تبریک روز پزشک به همکارانش، از طرحهای توسعه‌ای خود در بیمارستان تحت نظرش گفت؛ او گفت که از کودکی علاقه زیادی به پزشک شدن داشته و به آن افتخار می کند.

وی همچنین با اشاره به برخی مسائل این روزهای محافل پزشکی و از جمله برخی هجمه‌ها به پزشکان افزود: پرداخت مالیات یک امر قانونیست که باید برای توسعه کشور انجام شود اما نصب کارتخوان در هیچ کجای دنیا اجباری نیست.

وی درآمد پزشکان ایرانی در مقایسه با پزشکان دنیا را ناچیز دانست و گفت: در انگلستان، ویزیت یک پزشک متخصص ۲۵۰ پوند است.

سالروز تولد ابن سینا و روز پزشک مبارک.

۶۱۹۷

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر انگلیس دانشگاه آزاد دانشگاه تهران درآمد شادی قیمت خودرو قیمت دلار حقوق زنان نقل و انتقالات لیگ برتر امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۷۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود

مرتضی صانعی طاهری گفت: با اینکه هوش مصنوعی توانسته در قسمت‌های مختلف حوزه سلامت وارد شود، اما به دلایل زیاد از جمله پیچیدگی‌های حوزه پزشکی باعث حذف پزشک نشده است و از اینکه هوش مصنوعی بتواند، تمام فعالیت‌های یک پزشک را انجام دهد، فاصله بسیار زیادی داریم.

وی با تاکید بر اینکه در آینده پزشکانی موفق‌تر خواهند بود که بتوانند با هوش مصنوعی فعالیت کرده و از این مهارت بهره ببرند، تصریح کرد: میزان تاثیرپذیری رشته‌های مختلف پزشکی از هوش مصنوعی متفاوت است و برخی رشته‌ها مثل رادیولوژی بسیار تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به برپایی سی و نهمین کنگره انجمن رادیولوژی ایران که ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک برگزار می‌شود، افزود: یکی از محور‌های اساسی کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران نقش هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی است که مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت. در این کنگره چالش‌های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مباحث دیگر از جمله تصویربرداری سیستم عضلانی/اسکلتی، زنان و بارداری، سر وگردن و همچنین اخلاق پزشکی در رادیولوژی ارایه خواهد شد.

به گفته صانعی طاهری، از هوش مصنوعی می‌توان در تسریع و افزایش دقت تصویربرداری، کاهش دوز اشعه دریافتی بیماران، پردازش سریع‌تر و دقیق‌تر تصاویر، ارتقای کیفیت تصویربرداری قلبی عروقی، تشخیص سریعتر سرطان‌ها، تصویربرداری سایر ارگان‌ها و تصویربرداری جنین می‌توان بهره گرفت.

وی ادامه داد: از دیگر کاربرد‌های هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی می‌توان به وقت‌دهی بیماران، کمک به انتخاب بهترین پروتکل درمانی به منظور تعیین میزان اشعه دریافتی و در روند تصویربرداری بازسازی‌ها، افزایش کیفیت تصاویر، اندازه گیری ها، مستند سازی، کمک به جمع آوری و استخراج اطلاعات بیماران نام برد.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران یادآور شد: یکی از نمونه‌های بارز مطالعات هوش مصنوعی در رادیولوژی در دوران پاندمی کووید بود که پزشکان سراسر دنیا با حجم بالای کار و کار طاقت فرسا و شرایط بحرانی تشخیصی روبرو بودند. انجمن رادیولوژی نیز تجربه مدیریت موفقی برای ارایه خدمات تله رادیولوژی و ارائه خدمت به هم‌میهنان سراسر کشور داشت.

وی گفت: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگترین کنگره‌های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می‌رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست‌ها و سایر رشته‌های تخصصی است. این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست‌ها، دستیاران رادیولوژی و رشته‌های مرتبط و نیز با حضور بیش از ۴۰۰ سخنران به ارایه جدیدترین دستاورد‌های علم تصویربرداری خواهد پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • تجلیل از چهره های ماندگار تعلیم و تربیت آذربایجان شرقی
  • تجلیل از چهره‌های ماندگار تعلیم و تربیت استان
  • هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی