Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مرتضی مکی» کارشناس مسائل اروپا در تشریح ابعاد و پیامدهای استعفای نخست‌وزیر ایتالیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با نگاهی به کارنامه سیاسی دولت‌ها در ایتالیا به این خروجی می‌رسیم که مساله سقوط دولت‌ها و عمر کوتاه آنها یکی از مسائلی است که در طول تاریخ سیاسی این کشور امری بدیهی و غیر قابل انکار است؛ به گونه‌ای که از جنگ جهانی دوم تاکنون حدود ۶۰ دولت در ایتالیا روی کار آمدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت تنها دو دولت توانست تا آخرین روز زمام امور را در دست داشته باشد که یکی از آنها دولت «سیلویو برلوسکونی» بود که توانست از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ در راس امور باقی بماند و کار خود را به پایان برساند. در زمان تشکیل دولت فعلی ایتالیا که «جوزپه کونته» به عنوان نخست‌وزیر آن انتخاب شده بود گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه دولت ائتلافی نتواند کار خود را به صورت کامل به انتها برساند وجود داشت.

وی ادامه داد: بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران از همان ابتدای کار، ترکیب دو حزب پنج ستاره و لیگ را نامتعارف قلمداد می‌کردند و خیلی‌ها بر این باور بودند که این دو حزب از اول کار با یکدیگر مشکل داشتند و هیچ هماهنگی بین آنها دیده نمی‌شد. یکی از دلایل ایجاد و تعمیق شکاف میان دو حزب پنج ستاره و لیگ، عدم تجربه سیاسی کونته به عنوان نخست‌وزیر ایتالیا بود. واقعیت این است که او یک حقوقدان بود و اساساً تجربه فعالیت سیاسی نداشت و به همین دلیل نتوانست هر دو جریان سیاسی را با یکدیگر همسو کند. همین عدم تحر‌ک‌ها باعث شد تا ماتئو سالوینی (معاون نخست‌وزیر ایتالیا) وارد میدان شود و ابتکار عمل را به دست بگیرد. به گونه‌ای که سالوینی علناً طرح‌های خود را به دولت ارائه می‌داد و به صورت کلی او گرداننده صحنه سیاسی ایتالیا بود. از این منظر است که می‌گوییم کونته کاملاً منفعل بود و حتی در عرصه رسانه‌ای هم به چشم نمی‌خورد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به دلیل برجسته شدن سالوینی در عرصه سیاسی ایتالیا گفت: انفعال نخست‌وزیر ایتالیا و فعال شدن نقش سالوینی موجب شد تا محبوبیت حزب لیگ افزایش پیدا کند و همین موضوع باعث شد که حزب پنج ستاره عملاً به حاشیه رانده شود. این مسائل به علاوه دعواهای حزبی باعث چندپاره شدن فضای سیاسی ایتالیا شده است. طبیعی است این روند موجب شده تا ایتالیا نتواند برای بحران پناهجویان و بحران مالی کاری کند و نهایتاً شاهد یک اکثریت شکننده در پارلمان ایتالیا هستیم. در مقطع کنونی عده‌ای معتقدند که یکی از سناریوهای پیش‌رو، به روی کار آمدن ماتئو رنتزی (نخست‌وزیر سابق ایتالیا) است اما به نظرم حتی اگر وی بتواند با جنبش پنج‌ستاره یا هر جریان دیگری به توافق برسد باز هم نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مشکل اصلی و فعلی در ایتالیا این است که هر شخصی وارد گردونه قدرت شود بازهم نمی‌تواند شعارهای خود را محقق کند؛ چراکه ایتالیا و یونان دو کشوری هستند که بیشترین سطح و میزان بدهی در اروپا را دارند. اگر در شرایط کنونی دموکرات‌ها بتوانند با جنبش پنج ستاره ائتلاف کنند اوضاع و احوال تا حد زیادی تغییر خواهد کرد و این موضوع خوشایند سالوینی نخواهد بود. اگر حزب لیگ با رهبری سالوینی بتواند با حزب منتسب به برلوسکنی ائتلاف کند و انتخابات زودهنگام هم برگزار شود، آن‌وقت تا حدودی می‌توان معادلات را به صورت دقیق تحلیل کرد. بنابراین در فضای فعلی باید منتظر بود تا ببینیم چه اتفاقی در روند سیاسی و یارکشی‌های حزبی خواهد افتاد و سپس تحلیل ارائه کرد.     

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایتالیا سیلویو برلوسکونی ماتئو سالوینی جوزپه کونته حزب پنج ستاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۷۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس

به گزارش جماران؛ شبکه خبری العربیه گزارش داد سخنگوی عرب‌زبان وزارت خارجه آمریکا برای اعتراض به سیاست‌های دولت «جو بایدن» در قبال غزه از سمت خود استعفا داده است. 

«هالا هاریت» در پیامی در صفحه خود در «لینکدین» نوشت: «من روز ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ بعد از ۱۸ سال خدمت برجسته برای اعتراض به سیاست آمریکا در قبال غزه استعفا کردم.»

استعفای این مقام وزارت خارجه آمریکا در ادامه موج استعفای دیپلمات‌های آمریکایی برای اعتراض به حمایت‌های بی‌چون و چرای آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه محسوب می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • نخست وزیر اسپانیا در فکر کناره گیری از قدرت
  • از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • مقاومت سخت برای عزل وزیر اقتصاد؛ افاضات قبل از تکیه بر صندلی را ببینید | فیلم
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • رسانه‌های عبری: زمان استعفای مقامات نظامی اسراییل نزدیک شده است