Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@03:33:33 GMT

دعوت پاکستانی ها از فیلمسازان ایرانی

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۱۰۳۵

دعوت پاکستانی ها از فیلمسازان ایرانی

پنل همکاری مشترک در پاکستان موجب آشنایی بهتر سرمایه گذاران و تهیه کنندگان با فضای کار سینمایی در این کشور شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سومین پنل مشترک بخش بین الملل جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان قبل از ظهر امروز_ پنجشنبه ۳۱ مرداد ماه_ با عنوان "تولید مشترک در پاکستان" با حضور "ناریتا فرهان"، نماینده کشور پاکستان و جمعی از فیلم‌سازان و کارگردانان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهان در خصوص تاریخچه سینما پاکستان اظهار کرد: در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ میلادی سینمای پاکستان بسیار قوی بود و از منظر اقتصادی نیز بسیار خوب عمل می‌کرد، اما در دهه ۹۰ سینمای پاکستان رو به زوال رفت، اما از سال ۲۰۰۰ میلادی به بعد دوباره قدرت گرفت.

او سینمای تجاری را یک سینمای کامل دانست و افزود: سینمای تجاری بسیار مفید است و همه بخش‌های سینمایی را در خود جا داده است و علاقه داریم در این خصوص با سایر کشورها همکاری کنیم.

نماینده کشور پاکستان با اشاره به کمک های دولتی به فیلم سازهای این کشور، اضافه کرد: حکومت پاکستان برای تولید مشترک به تمام فیلم سازان سراسر دنیا که به پاکستان بیایند تسهیلات می‌دهد و دولت از هنرمندانی که دوست دارند با پاکستان همکاری کنند حمایت‌های خوبی می‌کند.

فرهان با بیان اینکه از سال ۲۰۰۰ میلادی امنیت این کشور نیز کاملا تایید شده است، تصریح کرد: پاکستان لوکشین‌های زیادی برای فیلم‌برداری دارد و یک کتابخانه آنلاین که از طریق آن می‌توان لوکیشن ها را مشاهده و انتخاب کرد.

او با بیان اینکه در تولید مشترک سیاست‌های خاصی وجود دارد، گفت: ۷۰ درصد پروژه‌ای که ساخته می‌شود برای پاکستان است که این مقدار شامل تمام موارد اعم از لوکیشن، پول،  عوامل و... می‌شود، اما باید یادآور شد وقتی تهیه کننده یا سرمایه گذار وارد کشور پاکستان می‌شود مانند سایر شهروندان مالیات به او تعلق می گیرد.

سیاست حکومت پاکستان تسهیل ساخت فیلم است

نماینده دولت پاکستان از لزوم تایید حکومت پاکستان برای تولید فیلم در این کشور خبر داد و افزود: اگر هدف تولید مشترک باشد باید همه کارها و قراردادها با هماهنگی دولت انجام شود و بعد از آن با هنرمندان همکاری می‌کنید؛ اما یک قرارداد بین دولت‌های دو کشور منعقد و ضمانت نامه ای برای پایان کار گرفته می‌شود.

او در خصوص لزوم تایید حکومت ادامه داد: پاکستان و کشور دوم ۴۵ روز برای مشاهده و تایید کار وقت دارند تا نظر خود را اعمال کنند و بعد از این مدت اگر نظر دو طرف مساعد بود باید پروژه تضمین شود بعد از آن نیز فیلم باید مورد تایید نهادهای مربوطه قرار بگیرد تا جنبه رسمی پیدا کند و به مرحله ساخت برسد.

فرهان با اشاره به حمایت‌های دولت پاکستان از فیلسمازان تمام کشورها تصریح کرد: پاکستان نه تنها با ایران بلکه تمایل همکاری با تمام فیلمسازان دنیا را دارد و در همین راستا حکومت، فرایند پیدا کردن همکار شما اعم از کارگردان، بازیگر و... را در پاکستان تسهیل می‌کند.

او افزود: شاید تعداد فیلم‌ها در پاکستان کم شده است، اما فیلم‌های موجود بسیار قوی و از کیفیت بالایی برخوردار است و اگر کشوری بر این اعتقاد است که بهتر از ما عمل می‌کند دعوت خواهیم کرد به پاکستان بیاید و به پیشرفت خود و ما کمک کند.

نماینده پاکستان در خصوص مجوزهای فیلمسازی در این کشور اظهار کرد: سیاست حکومت پاکستان تسهیل ساخت فیلم است و مجوزهای زیادی نمی‌خواهد؛ همچنین فیلم کودک و نوجوان در پاکستان در حال توسعه است و این دو کنار هم می‌تواند منجر به اتفاقات خوبی شود.

او ادامه داد: حکومت پاکستان در محتوای فیلم امر و نهی ندارد و خط قرمز آن فقط مسائل اخلاقی است؛ در سالیان گذشته هنرمندان زیادی به پاکستان آمده اند و این نشان از خوب بودن این کشور در فیلمسازی دارد.

 فرهان در خصوص پایتخت فیلمسازی در پاکستان اظهار کرد: ۵۰ درصد فیلم‌های سینمایی پاکستان در لاهور ساخته می شود و به همین دلیل این شهر به پایتخت فیلمسازی مشهور شده، اما به تازگی بندر کراچی نیز در امور سینمایی قوی عمل کرده است.

پاکستان به دوران اوج بر می‌گردد

همچنین "خالد طاریق"، فیلمساز پاکستانی با اشاره به همکاری‌های گسترده این کشور با کشورهای مختلف اظهار کرد: تولیدات مشترک زیادی با شرق دور داشتیم اما علاقه‌مندیم با کشورهای دیگر نیز همکاری‌های موثری داشته باشیم؛ در دهه‌های ۸۰- ۷۰ میلادی در پاکستان در طول یک سال ۲۰۰ فیلم ساخته می‌شد، اما در حال حاضر این تعداد به ۱۵ فیلم رسیده است.

او ادامه داد: می‌خواهیم دوباره قوی شویم برای همین از فیلمسازی ایرانی‌ها در پاکستان حمایت می‌کنیم؛ در پنج سال اخیر یک تولد دوباره در سینمای پاکستان رخ داد و این سینما در حال رشد است و کشورهای مختلفی نیز با ما همکاری کرده اند و در کشورهایی مثل دانمارک و نروژ فیلم‌های مشترک ما اکران می‌شود.

طاریق افزود: سعی می‌کنیم به قدیم خود برگردیم و حتی قدرتمندتر از گذشته نیز شویم؛ پاکستان، تمام دنیا در یک کشور است و همه نوع لوکشین را دارد و این قدرت این کشور است.

کد خبر 386752

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان پاکستان اصفهان جشنواره فیلم کودک و نوجوان 98 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۱۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد

  سفررئیس‌جمهور کشورمان به پاکستان که به دعوت رسمی مقامات این کشور صورت گرفت نیز از این دست اقدامات است. آیت‌ا... رئیسی در نخستین سفر خارجی خود در سال جاری که با استقبال زیادی از سوی مردم پاکستان مواجه شد، گفت‌و‌گوهایی را به منظور توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، تعاملات دو‌جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای را با مقامات ارشد اسلام‌آباد به بحث و گفت‌و‌گو گذاشت. دو کشور ایران و پاکستان بابیش از۳۰۰‌میلیون جمعیت از موقعیت ژئوپلیتیک ویژه‌ای که خاورمیانه و خلیج‌فارس را به جنوب آسیا، اقیانوس هند و همچنین اوراسیای مرکزی متصل می‌کند، برخوردار هستند و این مؤلفه به تنهایی کفایت می‌کند تا تراز اقتصادی این دو کشور اثر‌گذار در منطقه افزایش یافته وبه رشد و توسعه این کشورها کمک کند اما ظرفیت‌های ویژه ارتباطی و ترابری در این بخش پاسخگو نیست؛ در حالی که توسعه‌ اقتصادی دو کشور می‌تواند زمینه افزایش امنیت باشد، زیرا تروریست‌ها از فقر مردم منطقه سوءاستفاده کرده و اعمال تروریستی را با بومیان منطقه انجام می‌دهند. علاوه بر منفعت اقتصادی، زمینه‌های مشترک متعدد مرزی، تمدنی وفرهنگی که می‌تواند نقطه اتصال دوملت باشد، وجود دارد تا پیوندهای ایران و پاکستان را مستحکم‌تر کند که به بوته فراموشی سپرده شده است.
   
روابط حسنه دو کشور
استفاده از ظرفیت سازمان‌های منطقه‌ای برای روابط دو‌جانبه، امتیازی است که می‌تواند به روابط تهران و اسلام‌آباد عمق بخشیده و منجر به همگرایی بیشتر دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله شرایط امنیتی باشد تا در این رهگذر، نقش بازیگران ثالث که به مشکلات دامن زده و روابط حسنه دو کشور ایران و پاکستان را به چالش می‌کشند، شناسایی و راهکارهایی برای کنترل آنها و برون‌رفت از این بحران به کار گرفته شود. مقابله یکپارچه و مؤثر علیه تروریسم از‌جمله موضوعات مورد توجه در این دیدارها بود تا اصل نخست در توسعه اقتصادی فراهم شده و طرفین با رایزنی‌های مختلف، متعهد به حفاظت از مرزهای مشترک شوند و از هر اقدامی در داخل سرزمین‌شان علیه دولت‌ دیگر جلوگیری و مطابق پروتکل‌های مرزی و امنیتی بین‌المللی رفتار کنند و به تمامیت ارضی یکدیگر احترام گذاشته و مانع آسیب رسیدن به نیروهای مرزبانی شوند.
   
عملیات «وعده صادق»
عملیات «وعده صادق» صراحتا نشان داد که جمهوری اسلامی ایران هیچ مماشاتی در حفاظت از منافع ملی‌اش ندارد و از امکانات لازم برای تحقق امنیت ملی و منطقه‌ای برخوردار است اما تعاملات دیپلماتیک و گفت‌و‌گو را بر هر شیوه دیگری ترجیح می‌دهد و به نظر می‌رسد ایجاد و افزایش گشت‌های مرزی مشترک، افزایش کنترل دولت پاکستان بر مبادلات مالی و بانکی این کشور به منظور قطع حمایت‌های مالی برخی کشورهای همسایه از گروه‌های تروریستی و افزایش همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی با ایران برای شناسایی پایگاه‌های تروریستی و عملیات نظامی مشترک و هماهنگ برای نابودی گروه‌های تروریستی از‌جمله مطالبات تهران از طرف پاکستانی است تا به این ترتیب از بروز اتفاقات دلخراش تروریستی که منجر به شهادت مرزبانان کشور و نقص تمامیت ارضی کشورمان بود، جلوگیری شود.
   
مرز ۲ کشور یک فرصت است
سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک محمد شهباز شریف، نخست‌وزیر جمهوری اسلامی پاکستان از نخست‌وزیر و دولت محترم پاکستان برای میزبانی از هیأت جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد و گفت: از این‌که امروز در شهر زیبای اسلام‌آباد هستیم ابراز خرسندی می‌کنم از این سخن‌گاه به مردم خوب و دین‌مدار پاکستان عرض سلام و ادب و احترام دارم و به همه خانواده‌های محترم پاکستانی در جای‌جای این کشور از طرف رهبر معظم و فرزانه انقلاب و مردم ایران ابلاغ سلام دارم.وی خاطر نشان کرد: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی دفاع کردند و همواره از مظلومان فلسطین و غزه دفاع کرده‌اند در شهرهای مختلف پاکستان، آزادی قدس شریف را فریاد زده‌اند و همواره از حق و عدالت دفاع کرده‌اند، عرض سلام و قدردانی دارم. رئیسی با اشاره به این‌که سازمان‌های بین‌المللی کارآمدی خود را از دست داده‌اند، خاطر نشان کرد: آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه‌دار کرده این است که سازمان‌های بین‌المللی و به ظاهر مدافع حقوق‌بشر کارآمدی خود را از دست داده است، شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد و مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده‌اند.
   
روابط تاریخی تمدنی و اعتقادی
رئیس‌جمهور روابط ایران و پاکستان را پیوندی ناگسستنی تعریف کرد و گفت: ما با کشور دوست و برادر و همسایه‌مان پاکستان فقط به‌عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم. روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است. امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است و این پیوند ناگسستنی است.وی با اشاره به این‌که دو کشور باید در همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشند، خاطر نشان کرد: ظرفیت‌های بسیاری بین ایران و پاکستان است که تبادل این ظرفیت‌ها در جهت منافع دو کشور و ملت می‌تواند به کار گرفته شود؛ در نشست‌های‌مان با نخست‌وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم.رئیسی مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم را یکسان دانست و تصریح کرد: هر دو در مبارزه با ناامنی‌ها جرائم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی‌ها مصمم هستیم و این نگاه مشترک هر دو کشور است. در یک کلمه دفاع از حقوق‌بشر محور همکاری‌های دو کشور است؛ چه همکاری‌های دوجانبه، چه منطقه‌ای و چه بین‌المللی.رئیس‌جمهور با اشاره به تداوم همکاری بین دو‌ دولت ایران و پاکستان بیان کرد: ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند، مهم نیست؛ مهم آن است که تداوم همکاری‌های دولت‌های دو کشور به نمایندگی از مردم آنها ادامه یابد و تصمیم داریم این همکاری‌ها را در سطوح بالا ارتقا ببخشیم.رئیسی سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را قابل قبول ندانست و گفت: تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
   
مرز ایران و پاکستان یک فرصت است
رئیس‌جمهور مرز ایران و پاکستان را یک فرصت برشمرد و بیان کرد: مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می‌دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به‌ویژه مرزبانان به کار گرفته شود. سفر کوتاه من و نخست‌وزیر به مرزها، برای بازدید و توسعه بازارچه‌های مرزی بود؛ این کار می‌تواند افزایش یابد. گام‌های برداشته شده، کافی نیست و باید این گام‌ها در جهت امنیت مرز و رفاه مردم دو کشور ادامه یابد.رئیس‌جمهور افزود: ممکن است برخی تعمیق همکاری‌ها و روابط دو کشور را نپسندند اما آنچه برای ما اهمیت دارد تداوم همکاری‌های دو کشور در جهت تأمین منافع دو ملت است.رئیسی با بیان این‌که ملت بزرگ ایران تحریم‌های ظالمانه را به فرصتی برای پیشرفت کشور تبدیل کرده‌اند نسبت به انتقال تجربیات و تبادل ظرفیت‌ها دراین زمینه با ملت پاکستان به‌ویژه در بخش‌های مختلف علم و فناوری، تکنولوژی، حمل‌و‌نقل و ترانزیت اعلام آمادگی کرد.رئیس‌جمهور در پایان همچنین ابراز امیدواری کرد که این سفر نقطه‌عطفی در روابط ایران و پاکستان درهمه زمینه‌ها باشد.

امضای ۸ سند همکاری
در جریان برنامه‌های سفررسمی سید‌ابراهیم رئیسی و یات عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی همراه به پاکستان مقامات جمهوری اسلامی ایران و پاکستان پس از برگزاری نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه در حضور رئیسی و شهباز شریف؛ هشت سند همکاری در بخش‌های مختلف تجارت، علم و فناوری، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ و مسائل حقوقی و قضایی به امضا رساندند. «ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاه‌های مرزی مشترک»، «همکاری در بخش سینما و رسانه»، «همکاری در بخش بهداشت دامی»، «همکاری‌های امنیتی»، «همکاری دربخش تعاون و رفاه اجتماعی»، «همکاری در بخش استاندارد» و «همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری» از مهم‌ترین اسناد همکاری میان دو کشور بود که از سوی وزرای راه و شهرسازی، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی و روسای سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و استاندارد با همتایان پاکستانی به امضا رسید.

«ایران» نام یکی از خیابان‌های اسلام‌آباد شد
رئیس‌جمهور اسلامی ایران و نخست‌وزیر پاکستان پس از دیدار دوجانبه، برگزاری نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه، حضور در مراسم امضای اسناد و تشریح دستاوردها و نتایج رایزنی‌های سران ومقامات دو کشور و... از یادمان نام‌گذاری یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» رونمایی کردند.

دیگر خبرها

  • پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • مرز مشترک پاکستان و ایران باید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان پس از سفر رئیسی
  • فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • امضای سند همکاری مشترک بین ایران و پاکستان زمینه‌ساز ارتقاء روابط خواهد بود
  • افزایش همکاری‌های فرهنگی ایران و پاکستان
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • ایران و پاکستان درباره اقبال لاهوری فیلم مشترک می‌سازند