Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@11:21:40 GMT

آمریکای عهدشکن صلاحیت دم زدن از رعایت تعهد ندارد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۳۹۵۶

آمریکای عهدشکن صلاحیت دم زدن از رعایت تعهد ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو ملی چین، مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا ۲۸ مرداد مدعی شد که چین عهدشکن است و توافقنامه تجاری چین و آمریکا در آینده احتمالاً تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت. گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه ۳۰ مرداد در واکنش به این ادعا گفت کشوری که همیشه چهره عوض کرده و عهدشکنی می کند، اصلا هیچ صلاحیتی ندارد از رعایت تعهد دم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گنگ شوانگ در نشست خبری چهارشنبه گفت: چین هر تعهدی می کند، حتما آنرا عملی می کند. چین در زمینۀ رعایت پیمانهای بین المللی و انجام وظایف خود، سابقه خوبی دارد. برعکس، آمریکا همیشه از تعهدات مهم خود دربارۀ تعادل و ثبات راهبردی جهان پا پس کشیده، بارها از سازمانها و توافقنامه های بین المللی خارج شده و نسنجیده عمل کرده است. چنین کشوری اصلاً هیچ صلاحیتی ندارد با چین درباره رعایت تعهد و اجرای پیمان صحبت کند.

ایرانیان مسلماً نسبت به این گفته های سخنگوی وزارت خارجه چین حس یکسانی دارند. همانطور که عهدشکنی آمریکا سبب شده است که در حال حاضر حفظ و ادامه برجام بعید به نظر می رسد و وضعیت منطقه دم به دم متشنج تر می شود.

ایران و گروه پنج به علاوه یک در ژوئیه سال ۲۰۱۵ پس از ده سال مذاکرۀ سخت در نهایت به یک توافقنامه همه جانبه رسیدند. طبق این توافقنامه ایران تعهد کرد برنامه هسته ای خود را محدود کند و جامعه جهانی هم تعد کرد به تدریج تحریمها علیه ایران را لغو کند.

رسیدن به این توافقنامه ارزیابی بسیار خوبی در جامعه جهانی دریافت کرد، برای منطقه خاورمیانه نویدبخش صلح و ثبات بود و اطمینان جهان برای حل مسائل داغ جهانی از راه سیاسی و دیپلماتیک نیز که با چالشهای گوناگون مواجه است، تقویت یافت.

اما در ماه مۀ سال ۲۰۱۸ دولت ترامپ خروج امریکا از برجام را اعلام کرد و سپس تحریمها علیه ایران را که طبق برجام لغو شده بود، به تدریج بازگرداند. خلیج فارس دچار تشنج و آشفتگی و وضعیت منطقه بار دیگر ناگهان تیره شد.

آمریکا از یک سو این خیال خام را می پرورد که با اعمال فشار حد اکثری ایران را به تسلیم وا خواهد داشت و از سوی دیگر علائم دودی گفتگو با تهران را هوا می کند. اما ایران که از خیلی وقت پیش به مکر و حیله آمریکا آشناست، قاطعانه از مذاکره با یک کشور متقلب خودداری می کند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که اخیراً در فنلاند به سر می برد، اعلمه کرده است رفتار نابخردانه آمریکا قابل پیش بینی نیست و آنها خارج از چارچوب رفتار می کنند. وی در پاسخ به سوال دربارۀ احتمالی علاقۀ ایران به رسیدن به توافق جدید با ترامپ گفت: توافق هسته ای با چشم باز حاصل شده است. ما چون پیش بینی کرده بودیم ممکن است توافق را یکی از طرفها نقض کند، سازوکاری در چارچوب برجام در نظر گرفتیم. در این باره با آمریکا ساعتها مذاکره کردیم. ما از برجام خارج نشدیم و در چارچوب برجام عمل کرده ایم.

ظریف در ادامه به تعهدات برجامی اروپا اشاره کرد و گفت: اروپا ۱۱ تعهد در زمینۀ خرید نفت ایران، سرمایه گذاری در ایران و انجام تبادلات مالی و بانکی و غیره و تعهد به عادی سازی روابط تجاری داده است. ما از اروپا می خواهیم به تعهدات خود عمل کند.

آدم بی اعتبار موفق نمی شود، کشور بی اعتبار زوال می یابد. برخی سیاست بازان آمریکا به خاطر سود شخصی مسائل اقتصادی و تجاری را سیاسی کرده و به اصطلاح «هنر معامله» را در مبادلات کشورها به کار می برند و از عهدشکنی دریغ نمی کنند.

آنها بارها از توافقات حاصل شده در رایزنیهای اقتصادی و تجاری چین و آمریکا هم عدول کرده اند. چنین اقداماتی تنها کرامت و اعتبار ملی آمریکا را زائل می کند. کشور عهدشکن اصلا صلاحیتی ندارد در موضوع وفای به عهد و اجرای تعهدات برای کشورهای دیگر معلمی کند.

کد خبر 4699229

منبع: مهر

کلیدواژه: چین ایالات متحده آمریکا ایران جنگ تجاری برجام ایالات متحده آمریکا رژیم صهیونیستی فلسطین عراق سوریه عربستان سعودی ایران جنگ 2015 یمن روسیه ترکیه دونالد ترامپ کشمیر هندوستان افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۳۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد
  • آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد
  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر ندارد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • شاهکار مهندسان ایرانی در آسیا/ تعظیم سریلانکا به توان فنی ایران
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم