Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد می تواند و می بایست در نقش یک دولت محله بدون بوروکراسی های زاید نقش آفرینی کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ۳۱ مرداد ماه روز جهانی مسجد بهانه مغتنمی است تا به بازخوانی فرصت طلایی و تمدن ساز مسجد و غفلت های صورت گرفته در این زمینه پرداخته شود. فرصتی که اگر استفاده نشود خسارت های بیشماری را متوجه جامعه خواهد کرد و البته تاکنون نیز اینگونه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مسجد در فرهنگ اسلامی جایگاه بسیار ویژه ای دارد به گونه ای که در داستان معروف مرد نابینا می خوانیم که برای عدم حضورش در جماعت و مسجد به خاطر سختی مسیر، از پیامبر رخصت می طلبد تا در خانه نمازش را اقامه کند و حضرت پیامبر اجازه نمی دهند نمی دهند و به فرد نابینا توصیه می کنند با ریسمان یا طنابی که از منزل تا مسجد وصل می کنی خودت را به اجتماع مسلمین برسان.
  این داستان کوتاه در کنار احادیث و روایات بسیار از ایمه اطهار علیهم السلام نشان از نقش و تاثیر مسجد و نماز جماعت در سازندگی فرد و اجتماع دارد.
  اولین بنای پیغمبر در مدینه مسجد بوده و اداره جامعه در دوران حکومت پیامبر و امیر المومنین و امام رضا علیه السلام با مرکزیت مسجد انجام می شده است. بر اساس روایات در دوره ظهور امام عصر نیز امورات از طریق مساجد دنبال می شود.   دیدار با سفرا و نمایندگان کشورها، جمع آوری کمک برای مستمندان، بسیج نیرو برای اعزام به جبهه و جنگ، حلقات بحث و درس، رفع اختلافات، کمک به ازدواج و اشتغال جوانان و... در کنار محوریت اصلی مسجد یعنی کارکرد ذکر و نماز جماعت، از مسجد پیامبر یک الگوی شایسته ساخته است که در صورت رسیدن سایر مساجد به آن طراز، حتماً منشا خیرات و برکات بسیار خواهد بود. پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی محصول همفکری و هم افزایی مردم در مسجد بود.

مسجد در هر محل می تواند مرکز اجتماع جوانان و نوجوانان، محل مناسب ارضای هیجانات آنان، مرکز تصمیم گیری های محلی، کمک به تصمیم سازی بهتر و دقیق تر مسولان، مرکز آموزش سبک زندگی اسلامی و ایرانی و افزایش مهارت افراد، کمک به هم نوعان، مرکز رسیدگی و مقابله با آسیب های اجتماعی محله، محل روشنگری و بصیرت دهی و کمک به دولت ها برای خدمت رسانی بهتر  باشد. با این تعابیر در واقع مسجد می تواند و می بایست در نقش یک دولت محله بدون بوروکراسی های زاید نقش آفرینی نماید.   امروزه باید اعتراف کرد که فاصله مساجد تا نقطه مطلوب فاصله زیادی است و متولیان امر مسجد که اتفاقاً تعدادشان هم کم نیست باید پاسخگوی وضع کنونی در مساجد باشند. روز جهانی مسجد روز بازخوانی این فرصت و ظرفیت بی بدیل است.
  روز جهانی مسجد بهانه مناسبی است تا متولیان امر مساجد به اقدامات خود در دوره یکساله نمره بدهند و نقاط قوت و ضعف خود را بازخوانی نمایند. روز جهانی مسجد روز بازخوانی و عملیاتی کردن انتظارات امامین انقلاب از مسجد است.

شورای فرهنگ عمومی، مرکز رسیدگی به امور مساجد، اداره اوقاف و امور خیریه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، پایگاه های مقاومت بسیج، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه های علمیه مهمترین مجموعه های نقش آفرین در مساجد هستند که می بایست با یک عزم جدی و آسیب شناسی دقیق، نقاط ضعف موجود را برطرف و رسیدن به مسجد طراز اسلامی را گام به گام و با برنامه مدون دنبال کنند.   قدم برداشتن در گام دوم انقلاب در مرحله خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی از مسیر مسجد محقق می شود و هر مسیری غیر از مسجد اگر بی راهه و گمراه کننده نباشد، قطعا کج راهه و طولانی تر خواهد بود.   انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۴۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان؛ سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در مراسم شصت و دومین سال جایزه البرز ویژه نخبگان و تجلیل از برگزیدگان علمی کشور (دانشمندان، فناوران، طلاب و دانشجویان) که در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: اثربخش بودن در اداره و در حل مسائل کشور مهمترین رسالتی است که نخبگان در شرایط کنونی برعهده دارند و این امر موضوعی خطیر است که بارها تکرار شده و بحث پیرامون آن بسیار است.

وی در ادامه نخبه‌پروری را از دیگر رسالت‌های مهم نخبگان بر شمرد و گفت: نخبه پروری همواره از جمله وظایف نخبگان بوده، و این مسئله نیز مطالبه‌ای است جدی که نخبگان و اساتید دانشگاه و حوزه شاگرد پرور باشند و همتاپروری کنند که این مهم به مدد اخلاق و صفات حسنه‌ای که که متصف به آن هستند اتفاق می‌افتد.

ضرورت تمدن‌سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب

قائم بنیاد ملی نخبگان سپس با بیان ضرورت تمدن سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: به گفته رهبر انقلاب رسالت نخبگان عبور از شیب تندی است که در پیش دارند و باید از امکان خواستن و توانستن فرصت کنونی بهترین بهره را برد. اثرگذاری نخبگان در تمدن سازی بسیار مهم است و نخبگان باید در عرصه‌های داخلی و خارجی نقش خود را ایفا کنند.

سیدافقهی با اشاره به اعتراضات صورت گرفته در دانشگاه‌های مطرح دنیا در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: نقش نخبگان در چنین شرایطی استفاده از بستر ارتباطی به وجود آمده و گفت‌وگو و روشنگری در جوامع است، اینکه هر یک به سهم خود پیام انقلاب و تمدن اسلامی را به گوش جهان و به ویژه نقاطی که تحت سیطره رسانه‌های پرقدرت و امپراتوری رسانه غربی است برسانیم، امروز فرصتی بی بدیل است و انتظار می‌رود نخبگان در این مقطع نقش خود را به درستی ایفا کنند.

نخبگان نقش خود در جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کنند

وی به شرایط اقتصادی حاکم بر کشورهای توسعه یافته اشاره و بیان کرد: کشورهای توسعه یافته با بدهی‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، انحطاط اخلاقی و سقوط بنیان خانواده، حرف از اداره جهان می‌زنند و این در حالی است که حادثه غزه سبک فکر لیبرال دموکراسی حاکم بر این کشورها را به چالش کشید، فرصتی برای ما و ارائه مدل مردم سالاری دینی، مدلی که انقلاب اسلامی ۴۵ سال برای به ثمر رساندن آن تلاش کرده و اکنون علی رغم تلاش این کشورها، پرچم توحید و لا اله الا الله بلند شده است. از این رو امروز نخبه تراز کسی است که نقش خود را در این جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کند.

سیدافقهی با تاکید بر ضرورت عبور از تقسیم‌بندی‌های حزبی و جناحی گفت: انقلاب اسلامی، پیشرفت، فناوری و اقتصاد را ابزاری برای رساندن انسان به کرامت خود می‌داند و این تفاوت انقلاب اسلامی با تمدن غرب است. آن چیزی که خط رهبری و امام است خط انقلاب اسلامی است که اکنون پیام خود را صادر کرده است. کسانی که امروز در منطقه می‌جنگند، پیام انقلاب را درک کرده‌اند و برای صدور پیام و آرمان آنکه کرامت انسانی است، پا به عرصه گذاشته‌اند.

گفتاورد ملی نخبگان؛ بستری برای تفاهم اجتماعی و رشد عمومی

وی در ادامه از اجرای برنامه گفتاورد ملی نخبگان در بنیاد ملی نخبگان و ایجاد ظرفیت برای نقش آفرینی نخبگان در حل مسائل اساسی کشور خبر داد و گفت: گفتاورد ملی نخبگان بستری برای شنیده شدن و تقویت ایده‌های نخبگانی فراهم می‌کند، تا هم بتوان مدیریت کشور را دانش بنیان کرد و هم با اطلاع رسانی مناسب، بستر تفاهم اجتماعی و رشد عمومی را ایجاد کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این برنامه تمام حوزه‌های نیاز کلان کشور از جمله حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و… را که ورود به آن وظیفه نخبگان است مد نظر قرار داده است، گفت: در بنیاد ملی نخبگان از همه ایده‌ها و نقطه نظرات نخبگان در راستای گره گشایی از رفع مسائل کشور استقبال می‌کنیم و تمام برنامه‌ها در همین راستا طراحی و برنامه ریزی می‌شود.

حمایت بنیاد ملی نخبگان از برگزیدگان جایزه البرز

وی ضمن تاکید بر اعتبار و قدمت جایزه البرز نیز گفت: بنیاد به عنوان نهادی حاکمیتی خود را موظف به حمایت از همه اقدامات معتبری می‌داند که در راستای تکریم و حمایت از نخبگان صورت می‌گیرد، از این رو برگزیدگان این رویداد به عنوان مخاطبان سطح یک بنیاد شناخته شده و حمایت می‌شوند.

سیدافقهی در پایان ابراز امیدواری کرد، جریان نخبگانی و توجهی که روز به روز در جامعه ما به نخبگان صورت می‌گیرد، اثرات و برکات خود را به نفع کشورمان ایجاد کند.

کد خبر 6099401

دیگر خبرها

  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • استادان و معلمان باید در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند