Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@15:28:36 GMT

ماکرون به انگلیس هشدار داد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۴۶۱۲

ماکرون به انگلیس هشدار داد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه روز پنجشنبه قبل از دیدار با «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس هشدار داده خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا ممکن است این کشور را به «شریک زیر دست» آمریکا و دولت تحت سلطه این کشور تبدیل کند. 

رسانه‌های انگلیس گزارش داده‌اند هدف ماکرون از طرح این اظهارات ظاهراً حمله به خوش‌بینی بوریس جانسون در خصوص مزایای «برگزیت سخت» یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ماکرون که در جمع خبرنگاران حضور داشت هشدار داد که تبعات منفی برگزیت سخت را نمی‌توان با عقد توافقات تجاری با دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا جبران کرد. او گفت که انگلیس قربانی اصلی سناریوی برگزیت سخت خواهد بود. او گفت که انگلیس، در صورت پیگیری این سناریو، سرانجام به دولت تابع آمریکا تبدیل خواهد شد. 

به نوشته «اکسپرس»، رئیس‌جمهور فرانسه با اشاره به رأی مردم انگلیس به همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا گفت که مردم انگلیس به اینکه این کشور به دولت تحت سلطه ترامپ تبدیل شود، رأی نداده‌اند.

ماکرون در بخشی از اظهاراتش گفت: «آیا ایالات متحده آمریکا می‌تواند هزینه‌های برگزیت سخت را جبران کند؟ چون انگلیس قربانی اصلی این ماجرا خواهد بود؛ در صورتی که تصمیمی راهبردی برای عملی کردن برگزیت سخت گرفته شود، هزینه آن، تبدیل شدن تاریخی انگلیس به یک دولت تحت سلطه خواهد بود.»

وی اضافه کرد: «فکر نمی‌کنم این چیزی باشد که بوریس جانسون خواستار آن است. فکر نمی‌کنم مردم انگلیس این را بخواهند.»

ماکرون همچنین گفت: «انگلیسی‌ها خودشان را یک قدرت بزرگ و یکی از اعضای شورای امنیت می‌دانند. امکان ندارد با این توجیه که "قدرتمندتر می‌شویم" از اروپا خارج شویم و در نهایت به یک شریک زیردست آمریکا تبدیل شویم که روز به روز رفتارهای هژمونیک بیشتری از خودش بروز می‌دهد.»

یک مقام دولت فرانسه پیش از این روز چهارشنبه گفته بود پاریس احتمال می‌دهد انگلیس بدون توافق با اتحادیه اروپا از این اتحادیه خارج شود. 

 این مقام فرانسوی گفت برای فرانسه الان «برگزیت بدون توافق» محتمل‌ترین سناریو است و این به معنی آن است که به زودی کنترل روی مرزهای اتحادیه اروپا با انگلیس اعمال می‌شود. 

واژه برگزیت، کوتاه شده عبارت انگلیسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است (Britain exits the EU). در واقع فرآیند برگزیت، خارج شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی) از اتحادیه‌ایست که قواعد تجاری، سیاسی و قضایی کشورهای عضو را رقم می‌زند. بریتانیا اولین کشور در این اتحادیه است که قصد خروج از آن را دارد، از این رو فرآیند خروجش با پیچیدگی‌هایی مواجه شده و دارای مولفه‌های متعددی است.

در همه‌پرسی ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در بریتانیا، ۵۳ درصد از شرکت‌کنندگان انگلیس رای به خروج داده بودند. در ولز نیز بیش از ۵۲ درصد رای‌دهندگان رای به خروج دادند. اما در اسکاتلند و ایرلندشمالی شرایط متفاوت بود و به ترتیب ۴۴ درصد و ۳۸ درصد شرکت‌کنندگان رای به خروج داده بودند و اکثریت آراء متعلق به موافقان ماندن در اتحادیه اروپا بود اما مجموعا رای همه بریتانیا به خروج بود.

بعد از کامرون، «ترزا می» به عنوان نخست‌وزیر روی کار آمد اما تلاش او برای توافق با اتحادیه اروپا به جایی نرسید و او نیز مجبور به استعفا از سمتش شد. روی کار آمدن «بوریس جانسون» به عنوان نخست‌وزیر جدید انگلیس احتمال برگزیت بدون توافق را بالا برده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فرانسه انگلیس اتحادیه اروپا دولت ایالات متحده آمریکا اعضای شورای بریتانیا اسکاتلند اتحادیه اروپا انگلیس فرانسه آمریکا برگزیت بوریس جانسون امانوئل ماکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۴۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشور‌های اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا