Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@17:39:24 GMT

غذاهای مقوی ویژه نوزاد بالای6ماه

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۵۸۲۳

استفاده از غذای کمکی در کنار شیر مادر، فاز جدیدی را در زندگی کودک آغاز می‌کند. ناطقان: شروع استفاده از غذای کمکی در کنار شیر مادر، فاز جدیدی را در زندگی کودک آغاز می‌کند و لذت استفاده از طعم و مزه‌های جدید را به او می‌آموزد. اما شروع غذای کمکی قبل از ۴ ماهگی به دلیل آماده نبودن دستگاه گوارش شیرخوار برای پذیرش غذا‌هایی غیر از شیر اقدام نادرستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شروع زودرس تغذیه تکمیلی سبب کمتر طلبیدن شیر مادر و باعث کاهش تولید شیر مادر می‌شود.
غذا‌های مقوی و خوشمزه برای نوزادان بالای ۶ ماه
 
امروز قصد داریم برای مادران چند نوع دسر مقوی، مخصوص نوزادان بالای ۶ ماه را آموزش دهیم.

-قبل از تهیه هر نوع غذا برای فرزند خود مطمئن شوید که نوزادتان به مواد به کار رفته در غذا‌ها حساسیت و آلرژی نداشته باشند.
-بعد از اینکه یک غذای جدید به نوزاد خود دادید، دو روز صبر کنید تا مشاهده کنید فرزندتان به آن آلرژی ندارد، سپس می‌توانید دوباره آن غذا را به او بدهید.
-برای تهیه دسر‌هایی که برپایه جو تشکیل می‌شوند ابتدا جو‌ها را کاملاً پودر کنید تا غلظت خوبی پیدا کنند.
- همچنین خیساندن جو قبل از تهیه غذا، علاوه بر کوتاه‌تر شدن زمان پخت، سلامت غذا را هم افزایش می‌دهد.
 
غذا‌های مقوی و خوشمزه برای نوزادان بالای ۶ ماه
طرز تهیه نَرم نوش خانگی با خرما و جو پرک (شش ماهگی به بعد)
مواد لازم:
پودر جو: یک دوم پیمانه
آب داغ: حدود ۳۰۰ میلی گرم
خرما بدون هسته: یک و نیم قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک چهارم قاشق غذاخوری
جوز هندی: یک هشتم قاشق چایخوری
ماست در صورت تمایل: سه قاشق غذاخوری
روش تهیه:
جو پرک و خرما را در آب جوش خیس کنید. با استفاده از مخلوط کن، خمیری نرم به دست می‌آید. می‌توان باقیمانده آن را در ظرف دردار نگهداری کنید. گرچه توصیه می‌شود برای کودک غذا و نوشیدنی تازه تهیه وسرو شود. اگر قصد دارید آن را در یخچال نگهداری کنید ماست به آن اضافه نکنید.
غذا‌های مقوی و خوشمزه برای نوزادان بالای ۶ ماه

طرز تهیه برشتوک میوه و جو (۶ ماهگی به بعد)
مواد لازم:
پودر جو: چهار قاشق غذاخوری
سیب پوست کنده و خرد شده: دو عدد
شیر: شش قاشق غذاخوری
گلابی رسیده پوست کنده و خرد شده: یک عدد
آب سیب یا آب: دو قاشق غذاخوری
کشمش: دو قاشق غذاخوری
روش تهیه:
جو خرد شده را چند ساعت یا یک شب در آب خیس کنید. در یک قابلمه کوچک گلابی، سیب، آب سیب یا آب را ریخته، در ظرف را ببندید. به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه آن را روی حرارت کم بپزید. وقتی که پخته شده شعله را کم کنید و با چنگال آن را له کنید. جو خیس شده و کشمش را هم بریزید. برای بهتر شدن طعم آن می‌توان پوره میوه بیشتری به آن اضافه کرد.بیشتر بخوانید: معجون شگفت انگیزی که خواب نوزادان را منظم می‌کند

غذا‌های مقوی و خوشمزه برای نوزادان بالای ۶ ماه
طرز تهیه کلوچه موز و جو پرک بدون شکر (هشت ماهگی به بعد)

مواد لازم:
جو خرد شده: یک پیمانه
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
شیر: یک چهارم پیمانه
موز پوره شده: یک عدد
آرد کامل ارگانیک ¼ پیمانه
کره ارگانیک آب شده: سه قاشق غذاخوری
روش تهیه:
در یک کاسه شیر، جو و وانیل را با هم مخلوط کنید. بقیه مواد را در غذاساز ریخته تا پوره شوند. موز پوره شده را هم اضافه کنید. آرد و کره را هم در غذا ساز ریخته، مخلوط کنید تا مواد به شکل خمیر پنکیک در بیاید. با قاشق از مواد برداشته روی کاغذ روغنی با فاصله بگذارید و در فر ۱۷۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه بپزید، تا رنگ آن‌ها طلایی قهوه‌ای شود.

غذا‌های مقوی و خوشمزه برای نوزادان بالای ۶ ماه
طرز تهیه پنکیک بدون شکر (۱۰ ماهگی به بالا)

مواد لازم:
جو دوسر: ۲ فنجان
پودر نارگیل خشک: یک قاشق غذاخوری
روغن نارگیل آب شده: یک سوم پیمانه
موز: یک و یک دوم
خرما: سه عدد
آب پرتقال یا سیب: چهار قاشق غذاخوری

روش تهیه:
فر را روشن کنید و روی درجه ۱۷۰ بگذارید. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید. جو را در غذاساز ریخته و کمی خرد کنید و بعد در یک کاسه بریزید. نارگیل خشک شده را هم اضافه کرده و به هم بزنید. موز، روغن نارگیل، خرما و آب میوه را هم به مواد بالا اضافه و مخلوط کنید. جو خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و خوب به هم بزنید. مخلوط فوق باید به صورت خمیر دربیاید. خمیر آماده شده را روی سینی فر بریزید و با پشت قاشق آن را پخش و صاف کنید. به مدت ۲۵ -۲۰ دقیقه در فر بگذارید و منتظر شوید تا لبه‌های آن طلایی رنگ شود. بعد از اینکه پنکیک آماده شد آن را از فر بیرون بیاورید.

کمی زمان دهید تا خنک شود و سپس به قطعات کوچک ببرید. این پنکیک‌ها را می‌توانید در ظرف در دار دو روز نگهداری کنید و در مدت ۲۴ ساعت آن‌ها را مصرف کنید. همچنین می‌توان آن‌ها را در ظرف مخصوص فریزر و یا لای کاغذ روغنی گذاشته و در فریزر نگهداری کنید. در موقع مصرف کافی است آن‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در هوای اتاق بگذارید تا قابل مصرف شوند.

غذا‌های مقوی و خوشمزه برای نوزادان بالای ۶ ماه
طرز تهیه پنکیک پرک جو دوسر (ده ماهگی به بعد)

مواد لازم:
تخم مرغ: دوعدد
آرد جو: یک و نیم پیمانه
نمک: به میزان لازم
دارچین در صورت تمایل یک نوک انگشت
بیکینگ پودر: یک دوم قاشق چای خوری
شیر: یک پیمانه
روغن یا کره: یک دوم قاشق چای خوری
شکر: یک قاشق غذا خوری
وانیل: یک قاشق چای خوری

روش تهیه:
جو را با غذا ساز خرد کنید و در یک کاسه بریزید. شیر، تخم مرغ، کره، وانیل و شکر را با هم مخلوط کنید و به هم بزنید. آرد را اضافه کنید و آن را با بقیه مواد مخلوط کنید. بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. یک تابه را با روغن یا کره چرب کنید و روی حرارت بگذارید. از مایه با ملاقه بردارید و در تابه بریزید و پخش کنید. وقتی یک طرف پنکیک پخته شد. آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم بپزد.

غذا‌های مقوی و خوشمزه برای نوزادان بالای ۶ ماه
طرز تهیه بیسکویت موز و جو برای دندان درآوردن شیرخوار (ده ماهگی به بعد)

مواد لازم:
موز رسیده: یک عدد ‏
روغن زیتون یا کانولا: دو قاشق غذاخوری
آب: ۱۵ میلی لیتر
آرد جو: ۵۰۰ میلی لیتر

روش تهیه:
فر را روشن و روی درجه ۱۸۰ تنظیم کنید. در یک کاسه موز را با آب و روغن مخلوط و با چنگال له کنید. آرد را هم اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا یک خمیر نرم به دست آید. خمیر را به ضخامت ۵ میل باز کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید. تکه‌های خمیر قالب زده را روی کاغذ مخصوص روی سینی فر قرار دهید و به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه در فر بگذارید. تا رنگ آن‌ها طلایی قهوه‌ای شود. بعد از پخت صبرکنید تا بیسکویت‌ها سرد شوندو سپس سرو کنید. آن‌ها را در ظرف در بسته نگهداری کنید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: غذای مقوی ، خوشمزه ، نورادان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: غذای مقوی خوشمزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۵۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نودل برای کودکان؛ ممنوع!

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه‌دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر است.

ایسنا در گزارشی نوشت: در دنیای امروز غذاهای فوری جزو غذاهای محبوب محسوب می‌شوند، یکی از این غذاها، نودل‌های فوری است که در کشور خودمان نیز شاهد تبلیغات گسترده تلویزیونی و بیلبوردهای تبلیغاتی برای این غذای وسوسه‌انگیز هستیم. تبلیغاتی که بینندگانش را به خوردن این نودل‌ها با بسته‌بندی‌های وسوسه انگیز و چاشنی‌های متنوع، ترغیب می‌کنند. اما در این میان تبلیغاتی که برای بچه‌ها انجام می‌شود، بحث برانگیز است.

بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد. چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر هستند. اما بچه‌ها با توجه به طعم‌های خوشمزه این غذای فوری از علاقه‌مندان به آن محسوب می‌شوند و والدینی که به خاطر راحتی آماده شدن آن، حاضرند آن را جایگزین غذاهای سالم برای بچه‌ها کنند.

نودل چیست؟

نودل یک غذای اصیل آسیایی است. غذایی شبیه اسپاگتی که عمدتا از آرد گندم تهیه می‌شود. این غذای فوری ابتدا در روغن سرخ و سپس خشک شده و درنهایت در بسته‌بندی‌های کوچک همراه با یک بسته طعم دهنده از چاشنی‌های مختلف فروخته می‌شوند. معمولا نودل فوری را در آب جوش می‌پزند. بعد از زمان کوتاهی می‌توان نودل را مصرف کرد. البته شیوه استفاده از آن ممکن است در نقاط مختلف فرق کند یا این که برخی‌ها هم ممکن است در هنگام مصرف موادی به آن اضافه کنند. در ادامه درباره مضرات این غذای فوری با خانم سمیرا ابراهیم‌اف متخصص علوم تغذیه و مدیر کلینیک رژیم درمانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور به گفتگو نشستیم:

این متخصص تغذیه درباره ارزش غذایی نودل می‌گوید: نودل در واقع بر پایه گندم ساخته می‌شود و مثل بقیه غذاهای رشته‌ای موجود در بازار است. ترکیب آن برای کسانی که می‌خواهند استفاده کنند ترکیبی اجباری است و از نظر علم تغذیه ترکیب مفیدی نیست چون که کالری خیلی بالایی دارد. یک بسته‌ای که به ظاهر یک بسته خیلی کوچک است اما در همان بسته خیلی کوچک تقریبا ۴۰۰ کالری به فرد می‌رساند. به غیر از کالری بالا، حجم ترکیبات‌اش هم جالب نیست. حدودا ۳۵ درصد انرژی آن از چربی هست. و این درصد بالایی است. معمولا توصیه ما در یک رژیم غذایی مطلوب این است که حداکثر ۳۰ درصد انرژی از چربی باشد. اما با مصرف نودل در یک وعده غذایی ۳۵ درصد از انرژی از چربی است. کربوهیدرات آن تقریبا ۵۵ درصد است که معقول است. اما مشکل آن نداشتن فیبر است. یعنی غذایی تقریبا بدون فیبر است که قندش بلافاصله جذب می‌شود و می‌تواند زمینه ساز ابتلا به دیابت و مشکلات دیگری در درازمدت باشد. پروتیین کمی هم دارد. علاوه بر این‌ها نمک خیلی زیادی دارد و حتی ممکن است به عنوان طعم دهنده به آن منوسدیم گلوکامات(نوعی نمک سدیمی) اضافه کنند که آن هم ضررهای مخصوص به خودش را دارد و می‌تواند استفاده مدام از آن مضر باشد.

با توجه به اینکه این غذای فوری طرفداران زیادی دارد چه میزان از آن را توصیه می‌کنید؟

شاید اگر کسی بخواهد تنوع غذایی داشته باشد. یا دسترسی به غذاهای دیگری نداشته باشد نهایتا یک‌بار درهفته به عنوان یک وعده‌ غذایی و آن هم نه در آخر شب مصرف شود. و این‌که حداقل چاشنی‌های که کناراش را حذف کند تا میزان نمک‌ ‌اش پایین و اگر امکان‌اش هست با سبزیجات مخلوط شود تا درصد فیبرش بالا رود. تا حداقل به این شیوه ترکیبات‌اش مفید تر شود. اگر می‌خواهند ترکیب پروتئینی داشته باشند حتما باید به آن مواد پروتئینی مانند تخم مرغ یا گوشت اضافه کنند. اگر افرادی پروتئین برایشان مهم نیست. حتما سبزیجات را اضافه کنند می‌توانند هر نوع سبزیجاتی را به آن اضافه کنند. با فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، هویج یا هر نوع سبزیجات دیگه ای استفاده کنند. سبزیجاتی که فیبرش را بالا ببرد اثرات مضر کربوهیدارت، چربی، و نمک زیاد راکمی کاهش دهد.

مهم ترین عوارضی که نودل فوری می‌تواند برای یک شخص داشته باشد چیست؟

زمانی که مصرف نودل زیاد می‌شود می‌تواند باعث چاقی شود. چون درصد چربی و کربوهیدرات‌ آن بالا و پروتئین‌اش پایین است. خاصیت سیرکنندگی خیلی زیادی ندارد و فرد وقتی آن را می‌خورد ممکن است بعد از یکی یا دو ساعت گرسنه شود و دوباره به سمت غذا خوردن رود. همچنین نمک زیاد آن می‌تواند زمینه ساز ابتلا به فشار خون باشد.‌

با توجه به تبلیغاتی که برای این غذا می شود و بچه‌ها از طرفداران آن هستند چگونه می‌توان مضرات نودل را برای بچه‌ها کم کرد؟

همان طورکه قبلا هم بیان شد باید ترکیب‌اش اصلاح شود.نخست حذف طعم دهنده‌ای است که همراه نودال است. بعد افزودن سبزیجات است. به خصوص بچه‌ها تا فیبر لازم را دریافت کنند و همچنین سیر کنندگی برای آن‌ها داشته باشد. چون بچه‌ها در حال رشد هستند و نیاز به پروتئین دارند اگر پروتئین کافی دریافت نکنند به جای این که در بدن‌شان عضله سازی انجام شود چربی ساخته می‌شود این موضوع درسنین پایین باعث بیماری‌های مزمن مثل دیابت و کبد چرب در بچه‌ها می‌شود مشکلی که متاسفانه خیلی هم شایع است. بنابراین توصیه می شود برای بچه‌ها حتما منبع پروتئینی و سبزیجات به نودل اضافه و دفعات مصرف آن هم کم شود. همچنین یک بسته نودل در یک وعده برای یک بچه‌ها استفاده نشود. تا جایی که امکان دارد برای بچه‌ها توصیه نمی‌شود چون نمک زیاد ذائقه بچه‌ها را تغییر می‌دهد. وقتی بچه‌ای از کودکی به خوردن این مقدار از نمک عادت داشته باشد، مدام به غذاهای دیگرش هم نمک اضافه می‌کند. به این روش ذائقه بچه تغییر پیدا می‌کند. حتی به نظر من برای بچه‌ها یک‌بار در هفته هم اضافه است و غذای سالمی برای آن‌ها نیست.

با توجه به مضرات نودل مشاهده می‌شود تبلیغات زیادی برای این ماده غذایی به خصوص در تلویزیون برای بچه‌ها می‌شود سیاست گذاری خاصی در این زمینه وجود ندارد؟

متاسفانه این رسانه‌ها به خصوص تلویزیون به جای این که به فکر سلامت افراد باشند به فکر درآمدزایی هستند. با وجود این‌که شورای سیاست گذاری سلامت و مواردی از این قبیل وجود دارد. ولی همچنان تبلیغات پفک را در تلویزیون می‌بینیم. چرا که هدف تلویزیون از تبلیغات فارغ از درستی یا نادرستی کسب درآمد است. متاسفانه چنین تبلیغات در حال انجام است و چاره‌ای در مقابل آن نداریم اما می‌توانیم یک‌سری آموزش‌هایی را به کوکان بدهیم تا مصرف این نوع غذاها کمتر یا حداقل اصلاح شود. باید جا بیافتد که هر چیزی تبلیغ می‌شود حتما مفید نیست.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899544

دیگر خبرها

  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه
  • جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی
  • طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی + مواد لازم و نکات کلیدی آموزشی
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • طرز تهیه مربای توت فرنگی خوش‌رنگ و لذیذ به شیوه خاله‌ها!
  • سه، دو ، یک «آشپز شو»
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود
  • کشف بیش از ۴۴ کیلوگرم تریاک در مراغه