Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی گفت: بهتر است صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش بنیان‌ها قبل از اینکه شرکت شوند حمایت کند، زیرا برخی از آن‌ها به جای دانش، خلاقیت می‌فروشند.

مهران گرمه‌ای، رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار فناروی خبرگزاری دانشجو؛ با اشاره به فواید حوزه دانش بنیان در اقتصاد کشور اظهار کرد: شاید اگر خیلی ساده و از منظر ریاضی به اقتصاد دانش‌بنیان نگاه کنیم، می‌بینیم این اقتصاد آن قسمت از اقتصاد کلان است که فاصله قیمت فروش با هزینه تولید بالاست، حال این فروش، فروش خدمات است یا محصول، فرقی نمی‌کند، اما عملا ماده اولیه یا خدمات خام فروخته نمی‌شود بلکه علم و دانش است که دریافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بدیهی است اگر ما در یک اقتصاد سنتی باشیم، در این اقتصاد سنتی تحریم باعث می‌شود هزینه‌های تولید تغییر کند.   گرمه‌ای ادامه داد: زمانی که هزینه‌های تولید یا خدمات بالا برود ممکن است آن تولید یا خدمات از حالت اقتصادی خارج شود. در محصولات دانش‌بنیان فاصله هزینه تولید و هزینه فروش زیاد است و طبیعی است که وقتی تغییرات و تلاطم‌هایی در اقتصاد پیش می‌آید این شرکت‌ها خیلی مقاوم‌تر هستند به طوری که هزینه تولید از هزینه فروش فراتر نمی‌رود، و این همان کلیدواژه‌ای است که به آن اقتصاد مقاومتی می‌گوییم.
وی درباره حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اگر دنبال رد پای این حمایت بگردیم در بسیاری از جا‌ها آن را پیدا کنیم، چون اقتصاد دانش‌بنیان باعث می‌شود که ما اشتغال پایدار هم داشته باشیم. نهاد‌هایی هم که از اشتغال حمایت می‌کنند حمایت‌هایشان خیلی از وقت‌ها مشمول حال شرکت‌های نوآور در پارک‌های علم و فناوری می‌شود. طبیعتا هر کدام از این نهاد‌های حمایتی گوشه‌ای از کار را می‌گیرند و در این فضا حمایت‌ها حداکثری است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی ادامه داد: یک پارک علم و فناوری خود سطحی از حمایت‌ها را از شرکت‌ها پذیرا است؛ این هسته‌های فناور در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری حمایت می‌شوند. این هسته‌ها بعد‌ها تبدیل به شرکت می‌شوند و مسیر معمول اقتصادی را در پیش می‌گیرند که در آن صورت زیاد نیاز به حمایت ندارند، اما اگر دانش‌بنیان شوند و بر پایه دانش خود را بالا بکشند و فروشنده علم باشند در آن صورت صندوق نوآوری و شکوفایی از آن‌ها حمایت می‌کند. از این زمان به بعد همکاری تنگاتنگی میان پارک‌های علم و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی شکل می‌گیرد.
گرمه‌ای بیان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از صندوق‌های استانی یعنی صندوق‌های پژوهش و فناوری و همچنین از پارک‌ها حمایت می‌کنند تا زمینه را برای اقتصاد دانش‌بنیان در استان‌های مختلف ایجاد کنند.
وی در ادامه پیشنهاد‌هایی هم به حامیان شرکت‌‎های دانش بنیان ارائه کرد و گفت: پیشنهاد من به صندوق نوآوری و شکوفایی و دیگر حامیان شرکت‌های دانش‌بنیان این است که کاری کنند تا حمایت آن‌ها از شرکت‌ها به قبل از زمانی برسد که شرکت می‌شوند. طبیعتا برخی از شرکت‌ها هستند که خلاقیت می‌فروشند نه دانش.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی در پایان خاطرنشان کرد: تعامل بین صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، وزارت علوم و دیگر حامیان در حمایت و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار به هم نزدیک است. معمولا هر چیزی که به ذهن روسای پارک‌ها می‌رسد در ذهن مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی هم هست و من فکر می‌کنم هماهنگی خوبی وجود دارد و حتی در اغلب موارد عملیاتی هم شده است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی اقتصاد دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۶۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی

آفتاب‌‌نیوز :

پژوهشکده سامانه‌های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش‌های کاربردی ـ توسعه‌ای، تجاری‌سازی ایده‌های نو و پژوهش‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت‌های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم‌افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره‌گیری از ساختار‌های چابک و پویا از ماموریت‌های این پژوهشکده است. از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم‌انداز خود را "تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین مراکز پیشرو در تجاری‌سازی ایده‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالای کشور" تعریف کرده است.

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافت.

دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودرو‌های استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتور‌ها همچنین دارای کاربرد‌های تفریحی مانند خودرو‌های افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتور‌ها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتور‌ها است. 

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت‌های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری‌های موتور‌های ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استاندارد‌های بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری‌های موتور خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتور‌ها برای کاربرد‌های خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فناوری‌های موتور را از فناوری‌های اصلی و کلیدی در هر سامانه‌ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است، چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه‌ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت‌های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت‌ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی‌های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت‌های بزرگ دنیا فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، "گیربکس مغناطیسی"، "طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا" با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، "آب شیرین کن خورشیدی" و "رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه" از دیگر دستاورد‌های این پژوهشکده به شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • تعاونی‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی ویژه حمایت می‌شوند
  • آغاز عملیات اجرایی انتقال آب غیرشرب به پارک علم و فناوری خراسان شمالی