Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@15:22:35 GMT

حضور پررنگ موسسه نمایشگاه‌ها در هفته کم‌خبر کتاب و نشر

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۷۰۶۹

حضور پررنگ موسسه نمایشگاه‌ها در هفته کم‌خبر کتاب و نشر

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: گزارش «یک‌هفته با کتاب» این‌هفته به واسطه تعطیلی عید غدیر خم در روز سه‌شنبه ۲۹ مرداد، اخبار برگزیده چندانی را در خود جا نداده است. این گزارش ۱۰ خبر برگزیده و مهم را از خبرهای حوزه کتاب و نشر این‌هفته شامل می‌شود که هیچ‌کدام از عناوین‌اش مربوط به خبرهای خارجی و بین‌المللی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش هفته گذشته «یک‌هفته با کتاب» دربرگیرنده ۱۵ خبر برگزیده بود که ۴ عنوانش خارجی و بین‌المللی بودند.

گزارش این‌هفته با ۲ خبر درباره موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران آغاز می‌شود و با خبری که مربوط به تشکیل هیات رسیدگی به تخلفات حوزه کاغذ نشر کتاب می‌شود، ادامه پیدا می‌کند. پیش‌خبر بازگشایی کتابخانه مرکزی پارک شهر و برگزاری نشست شورای سیاستگذاری پایتخت کتاب ایران هم دو خبر دیگری هستند که مربوط به نهادهای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هستند. در ادامه هم خبری از فعالیت‌های خانه کتاب مرور می‌کنیم. ۴ خبر پایانی گزارش درباره دو جایزه ادبی مستقل، اعلام تعدادی از نامزدهای جایزه ادبی شهید اندرزگو و برگزاری شب محمد یونس جعفری در هند هستند.

در ادامه گزارش مرور اخبار مهم حوزه کتاب و نشر را در این‌هفته از نظر می‌گذرانیم؛

چالش موسسه نمایشگاه‌ها در این‌هفته و واکنش به آن

موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی کشور در هفته‌ای که گذشت، به‌واسطه گفتگوی مجید جعفری اقدم مدیر آژانس ادبی پل با خبرگزاری مهر و ادامه جدال لفظی وی با این موسسه، دچار چالش شد. جعفری اقدم در این مصاحبه، گفت: برخی مدیران موسسه نمایشگاه‌ها باید استغفار کنند و از بدنه نشر کشور عذرخواهی نموده و حلالیت بطلبید و کار را به مدیرانی بسپارید که دغدغه کار را دارند.

پس از انتشار گفتگوی جعفری اقدم با مهر، روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به اظهارات مدیر آژانس ادبی پل درباره حضور ایران در نمایشگاه‌های کتاب خارج از کشور واکنش نشان داد و روابط عمومی این موسسه، یادداشتی را منتشر کرد. متن واکنش موسسه نمایشگاه‌ها در قالب نوشته‌ای با ۱۲ بند مفصل در خبرگزاری مهر قابل دسترسی و مطالعه است.

آغاز نمایشگاه کتاب پکن با حضور ایران

خبر دیگری که مربوط به موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی کشور بود، آغاز به کار ایران در نمایشگاه کتاب پکن بود. در خبری که روز چهارشنبه این هفته منتشر شد، افتتاح رسمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب پکن از چهارشنبه ۳۰ مرداد اعلام شد و در خبر مذکور ذکر شد که این نمایشگاه تا ۳ شهریور در مرکز بین‌المللی نمایشگاه‌های پکن دایر است. غرفه موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران هم در این دوره از نمایشگاه بر اساس تفاهم‌نامه مشترک همکاری بین طرفین به مساحت ۱۸ مترمربع برپا است و فعالیت خود را آغاز کرده است.

اعلام خبر تشکیل هیات رسیدگی به تخلفات حوزه کاغذ نشر کتاب

یکی از خبرهای روز شنبه این هفته درباره مساله تخلفات کاغذ نشر بود که در آن اعلام شده بود هیات رسیدگی به تخلفات کاغذ نشر کتاب به‌زودی در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل می‌شود. این هیات با توجه به اهمیت نظارت بر نحوه مصرف کاغذ نشر و با توجه به مفاد شیوه‌نامه اجرایی کارگروه کاغذ در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل خواهد شد تا امر نظارت بر نحوه توزیع و مصرف کاغذ را انجام دهد.

همچنین، شیوه‌نامه رسیدگی به تخلفات کاغذ نشر در حال تدوین است که به زودی همراه با اعضای هیات رسیدگی به تخلفات حوزه کاغذ نشر کتاب اعلام خواهد شد.

اعلام خبر بازگشایی کتابخانه مرکزی پارک شهر

در پیش‌خبر دیگری که این‌هفته منتشر شد، علی نیکنام مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران روز دوشنبه ۲۸ مرداد، ضمن تشریح مراحل بازسازی کتابخانه مرکزی پارک‌شهر تهران، از بازگشایی این کتابخانه، در هفته دولت خبر داد.

برگزاری نشست شورای سیاستگذاری پایتخت کتاب ایران

جلسه شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران این‌هفته با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعضای شورای سیاست‌گذاری و مسئولان فرهنگی شهر یزد، در این شهر برگزار شد.

اعضای شورای سیاست‌گذاری پایتخت کتاب ایران عبارتند از: علیرضا بهشتی، محمود آموزگار، علیرضا مختارپور، علی اصغر سیدآبادی، حجت‌الاسلام ارزانی، دکتر عبدالهی، هانیه گرایلی و ابراهیم حیدری.

برگزاری آیین بزرگداشت مدیر فقید نشر کارنامه

آیین بزرگداشت محمد زهرایی مدیر انتشارات کارنامه روز یکشنبه ۲۷ مرداد در قالب نوزدهمین برنامه عصر کتاب، با حضور محمدرضا شفیعی‌کدکنی شاعر، نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب، هادی خانیکی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، ساعد مشکی طراح و گرافیست، هومن پناهنده مترجم و ویراستار، علی میرزایی سردبیر نشریه نگاه نو، سعید جلالی عضو هیات مدیره شرکت تعاونی کتابفروشان تبریز، محمود آموزگار مدیر نشر کتاب آمه، خسرو طالب‌زاده مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روزبه، سپهر و ماهور زهرایی فرزندان و مهدیه مستغنی‌یزدی در سرای کتاب موسسه خانه کتاب برگزار شد.

برگزاری اختتامیه جشنواره داستان ایرانی ققنوس

مراسم اختتامیه جشنواره داستان ایرانی ققنوس هم روز سه‌شنبه ۲۹ مرداد همزمان با عید غدیر در شهر کتاب دانشگاه برگزار شد. این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی و تشویق مردم به خواندن کتاب‌های داستان ایرانی با مشارکت بیش از ۵۰ نویسنده توسط نشر ققنوس برپا شد که آغاز آن همزمان با روز قلم و پایانش همزمان با عید غدیر بود.

انتشار فراخوان جایزه ادبی هفت اقلیم

دبیرخانه جایزه ادبی هفت‌اقلیم روز شنبه این‌هفته فراخوان نهمین دوره این جایزه را برای بررسی و داوری آثار داستانی منتشرشده در سال ۱۳۹۷ منتشر کرد. این جایزه هر سال به رمان‌ها و مجموعه‌داستان‌های چاپ‌شده در کشور اختصاص پیدا می‌کند.

اعلام نامزدهای داستان بلند و رمان جایزه شهید اندرزگو

دبیرخانه نخستین دوره جایزه ادبی و مردمی شهید اندرزگو، هم این‌هفته اسامی نامزدهای بخش داستان بلند و رمان خود را اعلام کرد. ۶ نامزد نهایی بخش داستان بلند و رمان این جایزه، از میان بالغ بر ۶۵ کتاب داستانی ارزیابی‌شده توسط داوران منتخب، معرفی شده‌اند. آثار نامزد این بخش در حال حاضر به قسمت آرای نخبگانی راه یافته‌اند و قرار است در مرحله نهایی نیز ده نفر از نخبگان حوزه ادبیات داستانی بزرگ‌سال، آنان را به داوری و رأی بگذارند تا در نهایت، از دو اثری که بیشترین تعداد آراء را کسب کرده‌اند، در مراسم اختتامیه جایزه شهید اندرزگو تقدیر شود.  

برگزاری شب محمد یونس جعفری در هندوستان

شبی با مرحوم «محمد یونس جعفری» استاد هندی زبان فارسی، در ادامه سلسله نشست‌های تخصصی گروه بین‌المللی هندیران به همت علیرضا قزوه وابسته فرهنگی ایران در هند و استادان و شاعران حاضر در این گروه، این‌هفته در شهر دهلی برگزار شد.

کد خبر 4698002 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: کتاب و کتابخوانی جایزه ادبی بازار کاغذ طرح پایتخت کتاب ایران کتاب و کتابخوانی ترجمه ادبیات جهان ادبیات بازار نشر معرفی کتاب نقد کتاب عید غدیر خم گردشگری آزادگان جنگ تحمیلی دفاع مقدس جنگ تحمیلی تجدید چاپ جشنواره کتابخوانی رضوی نشر نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۷۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با همراهی یاسر احمدوند رییس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی (ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدای این بازدید علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد دوبرابری داشته است.

وی افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه در ادامه سخنان خود گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

احمدوند در ادامه این بازدید گفت: خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم. حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است و نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است

اسماعیلی از سخنرانان دیگر این بازدید گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد. نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وی افزود: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم. در موضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

اسماعیلی ادامه داد: در زمینه گسترش شبکه کتابفروشان ابلاغ خوبی توسط معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفاً یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

وی افزود: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود. در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

کد خبر 6097961 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ بن دانشجویان ۷۰۰ هزار تومان شد
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی با ۵۰ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب/ توزیع نقشه جانمایی غرفه‌ها از فردا
  • حضور انتشارات نگاه با ۲ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند