Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج کنکور امسال بار دیگر نشان داد که پیش شرط صندلی بهتر در دانشگاه، هزینه بیشتر است و بر تمام انشاهای دوران مدرسه‌مان مُهر ثروت بهتر است، زد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، بعد از سال‌ها آموزش وقتی دانش آموزان به ماراتن سرنوشت‌ساز کنکور می‌رسند داستان نابرابری تداعی می‌شود، حکایتی که بر خلاف اصل 30 قانون اساسی دولت را موظف به فراهم‌سازی وسایل آموزش و پرورش رایگان تا پایان دوره متوسطه کرده است، عبارت ویترینی که هر از گاهی یادآوری می‌شود، اما حتی تلنگری را هم در سیستم آموزشی ایجاد نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نتایج کنکور امسال بار دیگر نشان داد که پیش شرط صندلی بهتر در دانشگاه ، هزینه بیشتر است و بر تمام انشاء های دوران مدرسه‌مان مهر ثروت بهتر است، زد.

پژوهشگر آموزشی با بیان ضعف دستگاه آموزشی کشور بیان کرد: یونسکو به دولت‌ها توصیه کرده است 4 تا 6 درصد تولید ناخالص داخلی و 15 تا 20 درصد بودجه عمومی را به آموزش اختصاص دهند، در حالی که در کشورمان 5 تا 2 درصد ناخالص داخلی و 10 درصد بودجه عمومی به آموزش اختصاص داده شده و با این وجود همیشه دولت سعی می‌کند این بودجه را کمتر کند و هزینه‌ها را به جیب خانواده‌ها حواله دهد.

مدارس بی رمق
وی برنامه ریزی های اشتباه در سالهای اخیر را دلیلی بر شکاف عدالت آموزشی دانست و خاطرنشان کرد: تقسیم مدارس به سمپاد، نمونه دولتی، هیئت امنایی و انواع غیر دولتی ها شکاف طبقاتی عمیق میان آموزش در جامعه ایجاد کرده است، که بیشتر مدارس را به جای مکانی برای آموزش و پرورش تبدیل به بنگاههای اقتصادی کرده است.

علی اکبری‌راد یکی از شاخصه های شکاف طبقاتی در هر جامعه ای را مسئله آموزش خواند و تصریح کرد: دانش آموزان در مدارس گلچین می‌شوند و اگر منابع مالی کفاف هزینه های تحصیل را داشته باشند به مدارس خاص هدایت می شوند و به لحاظ آموزشی شرایط ویژه ای را تجربه می کنند.


عدالت صفر آموزشی
وی با بیان اینکه نتایج کنکور این چند سال اخیر نمونه بارزی برای زیر سوال رفتن عدالت آموزشی است، خاطرنشان کرد: دانش آموزانی که در مدارس عادی با کیفیت آموزشی کم، توجه محدود معلم به دلیل جمعیت زیاد دانش آموزان، ساعت های محدود تر آموزش درس می‌خوانند در کنکور با دانش آموزانی با شرایط ویژه تحصیلی ، آموزش خاص، آزمون ها و کلاس های خاص درس خوانده اند رقابت می کنند، این عادلانه خواهد بود؟

این کارشناس علوم اجتماعی کم توجهی به مدارس دولتی و افت شاخص های کیفی در این مدارس را در اعلام نتایج کنکور واضح دانست و افزود: وضعیت مدارس دولتی در سرازیری افت کیفی است و دولت هیچ حساسیتی در این زمینه نشان نمی دهد، خانواده ها مجبورند برای آینده بهتر فرزندانشان هزینه های زیادی کنند و اگر خانواده ای توان این هزینه ها را نداشته باشد مجبور است به رتبه ای کم تر در صندلی دانشگاه قانع شود.

وی ادامه داد: هرچند امکان دارد افرادی در مدارس عادی بتوانند رتبه های خوبی کسب کنند، اما آنچه آمارها نشان می دهد 80 درصد موفقیت های کنکور و المپیاد در 20 درصد مدارس تحقق پیدا کرده است.

تاخت و تاز بی عدالتی آموزشی
اکبری‌راد دسترسی عموم مردم به آموزش و پرورش و یک سطح کیفی را در جهت عدالت آموزشی لازم خواند و تاکید کرد: تنوع مدارس و تاخت و تاز خصوصی سازی، هر روز دهک های پایین را بی رمق تر می کند و استعدادهای زیادی را نابود می سازد.

وی با بیان اینکه 90 درصد قبولی ها از تعداد محدودی از استان ها بودند، تصریح کرد: تهران 17 درصد جمعیت کشور را تشکیل داده است، در حالی که 50 درصد نفرات برتر از این استان هستند.

این استاد دانشگاه گفت: سید جواد رحیمی ، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در مراسم تجلیل از برترهای کنکور بیان کرد که بیش از 89 درصد قبولی های کنکور از 5 تا 6 استان بودند و در این زمینه باید نگاه عدالت آموزشی را پر رنگ تر کنیم.

در ادامه سمیه جلیلی یک معلم جوان دسته بندی مدارس و جداسازی مدارس را ناکام ماندن دانش آموزان طبقات پایین تر جامعه از چرخه رقابت خواند و خاطرنشان کرد: هیچ کشوری  مانند ایران 24 نوع مدرسه ندارد که این افزایش خصوصی سازی با ظاهر فقرزدایی و عمیق تر شدن شکاف عدالت آموزشی همراه است.

توانا بود هر چه دارا بود
وی با بیان اینکه کنکور مصداق بارز توانا بود هر که دارا بود است، عنوان کرد: در مدارس از بدی به تزویر و عدالت سخن می گوییم در حالی که در مدارس عادی آزمون و کلاس ویژه برای تست زنی نداریم، فضای رقابتی مدارس خاص وجود ندارد.

این معلم جوان به دو دل بودن نظام آموزشی و عملکرد نا معلوم آن به کنکور اشاره کرد و گفت: از طرفی به حذف کنکور سخن گفته می شود و از طرفی رتبه های برتر را تقدیر می کنیم، اگر کنکور اهیمت ندارد تشویق نفرات برتر چرا صورت می گیرد و بها داده می شود.

اوضاع کیفی مدارس دولتی روز به روز پایین تر می شود و دانش آموزان را از چرخه رقابت و صندلی بهتر دانشگاه حذف می کند.

کنکور هر ساله نابرابری آموزشی را بازتولید می کند و قربانیان اش را در آزمونی سرنوشت ساز ناکام می گذارد؛ همین باعث می شود خانواده‌ها تمام توان خود را بگذارند تا فرزندانشان در مدارس خاص درس بخوانند تا بتوانند آینده ای روشن تر داشته باشند.

دوپینگ کنکور
شهریه میلیونی که برخی مدارس از والدین گرفته می شود و از طرفی شاهد هستیم در برخی مدارس دانش آموزان به جبر وارد مدرسه می شوند، این باعث شده در برخی مدارس دولتی آمل والدین با هزار ترفند برای ثبت نام اقدام کنند، حتی حاضر شوند مبلغی پول برای دریافت اجاره نامه و امثال آن بپردازند تا بتوانند فرزندانشان را در مدرسه ای بهتر اما با پول کمتر ثبت نام کنند، این تراژدی آینده بسیاری از دانش آموزان را مردود می کند.

امروزه خانواده ها یا مجبورند از لقمه های خود بگذرند و فرزندانشان را به مدارس خاص با تضمین آینده بفرستند و یا اگر توان هزینه ها را ندارند مجبورند از چرخه رقابت محو شوند و در تمام این مراحل جای خالی عدالت آموزشی را در سیستم آموزشی خالی می بینیم؛ چرا که مسئولان ما فرزندانشان در مدارس عادی درس نمی خوانند تا احساس نگرانی کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند

ستاری فرد با بیان اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای موضوع معیشت معلمین رخ داده، گفت: از دهه هفتاد مسئله نظام رتبه بندی معلمین مطرح بود، به خصوص اینکه در سند تحول بنیادین سال ۱۳۹۰ نیز صراحتا تأکید و تصحیح شد که باید انجام شود که در این دولت عملیاتی و به مسئله معیشت معلمان توجه شد.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه امیدواریم کاری که این دولت در بحث رتبه بندی و توجه به معیشت معلمان شروع کرده استمرار پیدا کند، افزود: با همراهی و همکاری مجلس اتفاقی را رقم می‌زنیم تا «معلمی» سرآمد همه مشاغل باشد یعنی کارآمدترین و موثق‌ترین افراد شغل معلمی را انتخاب کنند.

ستاری فرد به دیدار رهبر معظم انقلاب با معلمان اشاره کرد و گفت: حضرت آقا به محور توانمندسازی معلمان اشاره داشتند که باید توانمندسازی در دو بعد «معیشت» معلم و «علمی و انگیزشی» انجام شود که امیدواریم با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، به روز‌های خوب برسیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی خاص معلمین پرورشی و تربیت بدنی شرکت کردند، ادامه داد: جمعا ۱۹ هزار و ۳۷۷ نفر مربی پرورشی و معلم تربیت بدنی از محل این آزمون وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

ستاری فرد با اشاره به سخنان وزیر آموزش و پرورش گفت: به گفته وزیر آموزش و پرورش به زودی مقدمات آزمون دیگر برای مربیان تربیت بدنی و پرورشی در سال پیش رو مهیا می‌شود؛ چیزی که خیلی برای ما مهم است، جذب مربیان با کیفیت برای نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه امروز دچار چالش‌های جدی هستیم، افزود: فقر حرکتی، ضعف حرکتی، تغییر سبک زندگی مردم و ورود بچه‌ها به فضای مجازی که رقیب جدی سلامت جسمی و سلامت روانی بچه‌هاست، توجه به کیفیت و کمیت درس تربیت بدنی اهمیت دارد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر به خصوص بعد از کرونا میزان اضافه وزن و چاقی دانش آموزان و کودکان و نوجوانان به ۳۴ درصد رسیده یعنی از هر سه دانش آموز یک دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت قرار ندارد، ادامه داد: اگر دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت نباشد قطعا در موقعیت مناسب یادگیری قرار نمی‌گیرد.

ستاری فرد با بیان اینکه مسئله سلامت دانش آموز زیربناست، عنوان کرد: ارزان‌ترین و بهترین ابزار و در واقع فرصت کنترل آسیب‌های اجتماعی و تربیت، مسئله بازی و ورزش است، یعنی بهترین فرصت برای تربیت دانش آموز فرصت بازی کردن است.

وی به عیدی وزیر آموزش و پرورش به دانش آموزان ابتدایی اشاره کرد و گفت: موضوع افزایش ساعت درس تربیت بدنی برای دانش آموزان ابتدایی در سال تحصیلی پیش رو صحبت و عیدی وزیر است که امیدواریم محقق شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در قانون اساسی برای تربیت بدنی و آموزش و پرورش صرفا عبارت رایگان استفاده شده، افزود: دو اصل مهم قانون اساسی به تربیت بدنی رایگان و آموزش و پرورش رایگان اشاره شده است.

ستاری فرد که در برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، به جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که هم مشکل نظام وظیفه آن‌ها حل شود، هم اشتغال و ادامه تحصیل آن‌ها صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • نخبه‌پروری در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر