Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیستان و بلوجستان- تنها راه ارتباطی پاکستان به حوزه آسیای میانه، اروپا و نیز کشور عراق و کربلای معلی به‌عنوان قلب زمین است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی راه این استان به روی زوار پاکستانی برای تشرف به عتبات عالیات بازشده است لذا زوار پاکستانی درراه رسیدن به سر مقصد معشوق پا بر خاک این استان گذاشته و گاه شبی را در زائرسراهای میرجاوه و زاهدان سپری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین؛ گروه استان ها: فرهنگ غنی و عشق و علاقه مردم ایران‌زمین به‌ویژه مردمان دیار نخل و آفتاب به سرور و سالار شهیدان باعث شده تا از این کاروان‌ها همچون برادر و میهمانی عزیز پذیرایی کنند تا احساس غربت نکنند.

 درحالی‌که این روزها بسیاری از عاشقان و دوستداران امام حسین (ع) در تدارک هستند تا برای حضور در پیاده‌روی  اربعین، راهی کربلا شوند؛ در این میان زائران پاکستانی نیز که خود را از مرز میر جاوه به کشور ایران می‌رسانند حداقل چندساعتی مهمان، مهمان‌نوازی مردم خونگرم زاهدان در زائرسرای امام رضا(ع) می‌شوند و بعدازآن خود را برای عزیمت به سمت کربلا آماده می‌کنند.

در ایام محرم و صفر، موکب امام خمینی(ره) در مرز میرجاوه و موکب امام خامنه‌ای در زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان دو مکان اصلی استقبال، اطعام و اسکان زائران پاکستانی هستند که بسیاری از مردم خونگرم شرق کشور در قامت خادم برای خدمت به زائران امام حسین(ع) کمر به همت خدمت می‌بندند.

پیش‌بینی ‌ورود بیش از ۷۰ هزار پاکستانی

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان بابیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال نیز هم چون سال گذشته افزون بر ۷۰ هزار نفر زائر پاکستانی از مرز میرجاوه وارد استان سیستان و بلوچستان شوند بیان کرد: سال گذشته کمترین مشکل در زمینه خدمت‌رسانی به زائران حسینی را داشتیم که امسال نیز با جدیت تلاش خواهیم کرد مشکلی بر هیچ‌یک از زوار امام حسین(ع) ایجاد نشود.

پیش‌بینی می‌شود امسال نیز هم چون سال گذشته افزون بر ۷۰ هزار نفر زائر پاکستانی از مرز میرجاوه وارد استان سیستان و بلوچستان شوندمحمدهادی مرعشی با اشاره به اینکه خدمات متعدد و متنوعی هم‌زمان با حضور زائران ارائه می‌شود بیان کرد: ۱۱ کمیته زیر نظر ستاد اربعین سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کنند که در قالب این ستادها خدماتی هم چون حمل‌ونقل، بهداشت و درمان و تأمین امنیت زوار و هم‌چنین مراسم استقبال و تغذیه فعالیت شبانه‌روزی و مستمر دارند.

وی بابیان اینکه  پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۷۰ هزار زائر پاکستانی از طریق مرزهای این استان وارد کشور شوند ضمن اعلام آمادگی برای پذیرایی از این تعداد زائر ادامه داد: سال گذشته ۶۲ هزار و ۶۴ نفر زائر پاکستانی هنگام ورود واکسینه و ۶ هزار و ۸۲۴ زائر ویزیت شدند.

وی بابیان اینکه سال گذشته برای نخستین بارکار خدمات دندانپزشکی نیز به‌صورت رایگان برای زوار انجام شد ابراز کرد: تمامی این خدمات در حالی به زائران پاکستانی ارائه می‌شود که این استان در تخصیص اعتبار برای این اقدامات خیرخواهانه محروم است.

وی اظهار کرد: اضافه شدن ۱۰ گیت اداره گذرنامه به ظرفیت کنونی این مجموعه، ایجاد مسیر پایانه‌ای، حصارکشی امنیتی، ایجاد ۹۰ چشمه سرویس بهداشتی، استقرار قرارگاه رسانه‌ای در مرز و پخش مستقیم از صداوسیما، تأمین امنیت زوار از پایانه تا خروج از استان، استقبال از زائران در زائرسراها ازجمله موارد انجام‌شده در حوزه خدمت‌رسانی به زائران حسینی است.

آمادگی ناوگان حمل‌ونقل عمومی

سرپرست اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان سیستان و بلوچستان نیز به‌عنوان یکی از اعضای ستاد اربعین حسینی بابیان اینکه  در ایام محرم و صفر سال گذشته بیش از ۶۴ هزار نفر زائر پاکستانی از طریق پایانه مرزی میر جاوه وارد کشور شدند بیان کرد: این تعداد توسط ۷۲۲ دستگاه اتوبوس پاکستانی و ۷۳۵ دستگاه ناوگان ایرانی جابجا شدند.

ایوب کرد با اعلام اینکه روند رو به رشد ورود زائران به کشور طی سنوات گذشته نشان می‌دهد امسال نیز باید شاهد افزایش آمار ورودی به کشور باشیم افزود: پیش‌بینی ما بر ورود بیش از ۷۰ هزار نفر زائر پاکستانی از طریق مرز میر جاوه در طی ایام محرم و صفر می‌باشد که جهت استقبال از این عزیزان آمادگی کامل وجود دارد.

وی به‌پیش بینی ۵ نقطه جهت ارائه سوخت به ناوگان پاکستانی اشاره کرد و افزود: علاوه برافزایش امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی و حمام، تعداد ۲۱ دستگاه پاسپورت خوان و ۱۲ گیت ورودی جهت تسهیل در ورود زائران در نظر گرفته‌شده است.

وی یادآور شد: ازآنجاکه هرساله خیل عظیمی از زوار پاکستانی و عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) از طریق پایانه مرزی میرجاوه جهت شرکت در همایش بزرگ پیاده‌روی اربعین حسینی وارد کشور می‌شوند به جهت تسهیل در عبور و مرور و رفاه و آسایش این زوار اقدامات مناسبی در پایانه مرزی میرجاوه انجام‌شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان زائران پاکستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۹۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان گفت: این استان به دلیل استقرار در کنار آب‌های آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشور‌های پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشور‌های حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان از صدور پروانه بهره‌برداری برای دو هزار و ۴۳۸ طرح با سرمایه گذاری ۱۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد.و افزود: این طرح‌ها که در زمینه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود اشتغالزایی شش هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت‌های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیل‌گری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت‌ها در این استان است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: وجود دو بندر مهم کشتیرانی شهید بهشتی و شهید کلانتری در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.
بتول شهرکی افزود: با توجه به ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند وسرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشور‌های افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.
وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده و در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازار‌های افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است وتنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.
وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آب‌های جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از دو هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح‌های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود شش شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان از دیگر ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور است و  از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ۱۵۰۰ زائر عمره‌گزار وارد کشور شدند
  • ۱۵۰۰ زائر عمره‌گزار وارد کشور شدند           
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • زائران ایرانی آماده حج تمتع شدند + تصاویر
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • آغاز به کار چایخانه امام رضا بابلسری‌ها در حرم رضوی