Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امیدنامه، محمدرضا عارف در جمع اعضای شاخه جوانان جامعه اسلامی مهندسین در سلسله نشست‌های «بررسی آینده گفتمان‌های سیاسی در نظام جمهوری اسلامی ایران» با بیان اینکه برگزاری این نشست‌ها در یک فضای صمیمی می‌تواند در پرداختن به چالش‌های مهم کشور و رسیدن به راهکارها و راه‌حل‌های اجماعی مؤثر باشد بر ضرورت تداوم این‌گونه نشست‌ها در سه سطح درون تشکیلات، درون تشکل‌های همسو و نیز در میان جریانات داخل نظام تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در آغازین ماه‌های دهه پنجم انقلاب قرار داریم و با چالش‌های جدی بیرونی و درونی یعنی تحمیل تحریم‌های ظالمانه و جنگ تمام‌عیار اقتصادی و نیز ناکارآمدی در بخش‌هایی از حاکمیت و امور اجریی در پاسخ به مطالبات مردم و عدم پاسخ‌گویی و تحقق آرمان‌های نظام در ساختار اداری کشور روبه‌رو هستیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر لزوم آسیب‌شناسی چهار دهه گذشته که آن را الزام حیاتی برای ادامه راه انقلاب و رشد و تعالی کشور دانست، تاکید کرد و اظهار داشت: به نظر من در مقطع فعلی شاید مهم‌ترین کار تحلیل دقیق و آسیب ‌شناسانه واقعی از عملکردها و رفتارها به خصوص در جریانات سیاسی در دو مقطع قبل از پیروزی انقلاب و  چهار دهه اول بعد از پیروزی انقلاب باشد، برای ادامه راه و برای اینکه بتوانیم در پاسخ به مطالبات مردم و رشد و تعالی کشور بهتر جلو برویم، نیاز به این آسیب‌شناسی داریم.

عارف افزود: رمز موفقیت و پیروزی از سال ۴۲ تا سال ۵۷ وحدت فرماندهی راهبردی، انسجام و همبستگی مردم و همراهی مردم با رهبری انقلاب بود.

ناکارآمدی و فساد زمینه اثرگذاری تحریم‌ها در نظام مدیریت اقتصادی کشور را فراهم کرد

وی اضافه کرد: در چهار دهه گذشته با وجود دستاوردهای ارزشمندی مانند مقابله با گروهک‌ها و دشمنان انقلاب، ۸ سال دفاع مقدس، دستاوردهای علمی و مقابله با تحریم‌ها سؤال جدی که مطرح است این است که آیا در تحقق آرمان‌ها و حاکمیت ارزش‌ها و در رشد و پیشرفت و پاسخ به مطالبات مردم موفق بوده‌ایم؟ علل موفق نبودن در برخی موارد چیست؟ باید بعد از گذشت چهل سال از انقلاب مشخص شود که چرا نتوانستیم در تحقق برخی شعارها و وعده‌ها موفق باشیم.

رئیس فراکسیون امید با برشمردن برخی چالش‌های جدی کشور از جمله در حوزه مدیریت آب و محیط زیست، نظام اداری و نظام بانکی، صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای، نداشتن توفیق در مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، چالش اقتصادی و معیشتی مردم و چالش کارآمدسازی نظام مدیریتی، تصریح کرد: به نظرم ناکارآمدی‌ها، سیاستگذاری‌های غلط و فساد، بسیار بیشتر از تحریم‌ها بر اقتصاد کشور و زندگی مردم اثر سوء داشته است. ناکارآمدی و فساد زمینه اثرگذاری تحریم‌ها در نظام مدیریت اقتصادی کشور را فراهم کرد.

عارف استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان، تعامل و همکاری جریانات و تشکل‌های مختلف را مهم‌ترین نیاز گفتمان‌های سیاسی برای مقابله با چالش کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: گفتمان‌های سیاسی داخل نظام باید به حوزه کارآمدی و استفاده از خبرگان و نخبگان توجه جدی کنند.

وی بر ضرورت ارتقای جایگاه تشکل‌های سیاسی و باور به نقش‌آفرینی احزاب تاکید کرد و ابراز داشت: حاکمیت مردم‌سالاری دینی و اجرای اصول مختلف قانون اساسی به ویژه فصل سوم قانون اساسی ضرورت تحزب و توجه به تشکل‌های شناسنامه‌دار را ایجاب می‌کند.

اعتماد مردم به تشکل‌های سیاسی، آسیب دیده است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مردم‌سالاری دینی بدون احزاب فعال و فراگیر عملی نیست، عنوان کرد: یکی از وظایف اصلی احزاب تقویت اعتماد عمومی مردم است، با کمال تأسف به دلیل رویکردهای تخریبی احزاب نسبت به هم اعتماد مردم به تشکل‌های سیاسی، آسیب دیده است.

عارف با بیان اینکه حرکات ائتلافی و جبهه‌ای اگرچه امروز یک ضرورت است و باید حمایت شود اما نمی‌توانند پاسخگوی عملکردها باشند و باید جای خود را به تدریج به احزاب فراگیر و مسئولیت‌پذیر بدهند، یادآور شد: تقویت و میدان دادن به تشکل‌ها و احزاب و آزادی عمل آنها در چارچوب قوانین و مقررات ضرورت حاکمیت مردم‌سالاری و مشارکت مردم در همه امور است.

وی با تاکید بر ضرورت تعامل، همکاری و گفت‌وگوی بین تشکل‌ها و مورد توجه قرار دادن ایده گفت‌وگوی ملی بیان کرد: بسیاری از آسیب‌های دهه گذشته ناشی از دورویی، برچسب زدن‌ها، انحصارطلبی‌ها، سیاست حذف، نگاه‌های قیم‌مآبانه و معیارهای دوگانه در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها، خودبزرگ‌بینی‌ها در میان جریانات سیاسی است.

رئیس فراکسیون امید با مخاطب قرار دادن جوانان گفت: به عنوان یک معلم که از ابتدای انقلاب در مسئولیت‌های مختلف حضور داشتم، باید بگویم که بدون توجه به مهم‌ترین اجزای یک گفتمان اصیل در جمهوری اسلامی ایران نمی‌توانیم کشور را از این شرایط سخت و دشوار به سلامتی عبور دهیم.

توجه به ارتقای اعتماد عمومی رمز موفقیت است

عارف توجه به همبستگی و منافع ملی و مشارکت همه جریانات درون نظام در مدیریت مسیر سخت و دشوار کشور را خواستار شد و با بیان اینکه توجه به ارتقای اعتماد عمومی رمز موفقیت است، اظهار داشت: اخلاق‌مداری و ارتقای فرهنگی جامعه با سازوکارهای نرم و فرهنگی و جاذبه‌های حداکثری و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض به‌صورت باورمند، جدی و فراتر از نگاه‌های سیاسی نیاز اصلی اقتصاد و مدیریت کشور است.

وی با بیان اینکه توجه به زندگی و معیشت همراه با منزلت برای مردم مهم‌ترین مأموریت گفتمانی در کشور است، تصرح کرد: کارآمدسازی نظام مدیریت و اصلاح ساختارهای اجرایی کشور، با استفاده از خبرگان و شایستگان فارغ از سلیقه‌های سیاسی زیرساخت کلیدی برای ارتقای نظام جمهوری اسلامی ایران است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طراحی و اجرایی کردن مشارکت حداکثری مردم در همه رویدادهای سیاسی و اجتماعی مهم کشور و استفاده از ظرفیت لایزال مردم در مقابله با آسیب‌های اجتماعی، ارتقای شاخص‌های فرهنگی و ارتقای شاخص‌های توسعه و پیشرفت، میدان دادن به تشکل‌های مردمی و NGO‌ها را ضرورتی مهم در مقطع فعلی کشور برای عبور از بحران اعلام کرد.

عارف در پاسخ به سوالی درخصوص استفاده افراد از مزیت‌های فعالیت جبهه‌ای و پایبند نبودن به الزامات فعالیت جبهه‌ای خاطرنشان کرد: این یک واقعیت است که متاسفانه عده‌ای از منافع فعالیت جبهه‌ای استفاده می‌کنند و در بزنگاه‌ها هیچگونه پایبندی به مرام و مسلکی ندارند. نمونه‌اش را در انتخابات مجلس دهم و لیست امید دیده‌ایم. عکس یادگاری با ما می‌گرفتند ولی در مجلس به گونه‌ای دیگر رفتار کردند برای حل این معضل هیچ راهی جز تشکیل احزاب فراگیر نداریم.

وی در پاسخ به سوالی درباره لزوم تشکیل مجلس سطح دوم در کشور ابراز داشت: با تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا تصور می‌شد دیگر پیگیری امور محلی به نمایندگان شوراها سپرده شود و نماینده مجلس در سطح ملی پیگیر اهداف کلان‌تری باشد اما متاسفانه کماکان در مجلس شاهدیم مطالبات محلی پیگیری می‌شود. تشکیل مجلس دوم و بالادست در صورت تایید، ضرورت آن که به نطر می‌رسد مورد تایید بخش‌هایی از نخبگان و سیاستمداران است نیاز به اصلاح قانون اساسی دارد.

رئیس فراکسیون امید در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر عدم ارئه تعریف مشخص از اصلاح‌طلبی بیان کرد: این سوال را درخصوص اصولگرایی هم می‌توان مطرح کرد وجه مشترک دو جریان اصیل انقلاب باور به ارزش‌ها و تمامی اصول قانون اساسی است ولی در برخی تاکتیک‌ها و روش‌ها اختلافاتی بین این دو جریان است به خصوص در نگاه به مردم و آزادی و مقوله جمهوریت نظام. هنر اصلاح‌طلبان، جذب است اما در نقطه مقابل جریان رقیب تبحر زیادی در دفع و طرد نیروها دارد. در مقوله‌های فرهنگی همچون ممیزی و سانسور نیز اختلاف نظر جدی بین ما و اصول‌گرایان وجود دارد. گفتمان اصلاح‌طلبی به جد اعتقاد دارد که نباید خود را قیم مردم بدانیم و برای آنها تصمیم بگیریم اما جریان رقیب چنین اعتقادی ندارد.

عارف اضافه کرد: بخش‌هایی از اصول‌گرایان اعتقاد جدی به مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ندارند.

راه‌حل فائق آمدن به چالش‌های کنونی  باور به جوانان و میدان دادن به آنهاست

وی راه‌حل فائق آمدن به چالش‌های کنونی را باور به جوانان و میدان دادن به آنها دانست و با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر انقلاب این بیانیه را نقشه راه کشور در دهه پنجم انقلاب و حاکمیت علم و فناوری در این دهه دانست و یادآور شد: در تمامی مسئولیت‌هایی که داشته‌ام تلاش کردم به جوانان میدان دهم به خصوص در مسائل علم و فناوری. در دولت اول آقای روحانی وعده جوانگرایی محقق نشد اگرچه در دولت دوم ایشان تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفت ولی انتظارات در این خصوص برآورده نشده است و هنوز مقاومت‌هایی در سپردن مسئولیت‌ها به جوانان می‌شود.

رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا برخی اصلاح‌طلبان به سمت اپوزیسیون نظام جذب شدند، عنوان کرد: اولا باید در نظر داشت که اصلاحات و هواداران آن طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود، از سوی دیگر نباید از نظر دور داشت که متاسفانه اصلاح‌طلبان همیشه مورد هجمه و تخریب قرار گرفتند و چه برچسب‌های که به اصلاح‌طلبان زده نشد. باید آسیب‌شناسی شود که چه رفتارهایی که با یک نخبه سیاسی صورت می‌گیرد که در نهایت کارد به استخوانش می‌رسد و از کشور مهاجرت می‌کند. خواهش من این است که موضوعات اینچنینی به صورت جریانی مطرح نشود. اصلاح‌طلبان این ظرفیت را دارند که هیچ گاه به رقیب خود انگ و برچسب نزنند. مثلا در بحث جاسوسی و بازداشت‌های صورت گرفته در ادوار مختلف چرا بیشتر این بازداشت‌ها مربوط به یک طیف سیاسی خاص است؟ آیا نمی‌شود از این موضوع برای اهداف جریانی استفاده کنیم ولی هیچ گاه این موضوعات را برای رقیب خود مطرح نمی‌کنیم و حساب فرد یا افراد محدود منسوب به یک جریان را به حساب کل جریان نمی‌گذاریم.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدرضا عارف اصولگرایی اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۱۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، محمد مهاجری فعال سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی دلایل رد صلاحیت آقای روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در جلسه با وزرای دولت خود مطرح کرد، گفت: از آنجایی که نظرات شورای نگهبان درباره صلاحیت افراد مختلف دارای پارامترهای عینی و ملموس برای جامعه نیست، همیشه سوالاتی به وجود می‌آید. این سوالات هم درباره تأیید صلاحیت افراد و هم درباره ردصلاحیت‌ها وجود دارد. مثلا فرض کنید کسی برای ریاست جمهوری تأیید صلاحیت می‌شود که هیچ سابقه کار اجرایی ندارد و حتی مدیر یک مدرسه هم نبوده، از آن طرف صلاحیت کسی برای مجلس خبرگان رد می‌شود که در دوره‌های مختلف مجلس خبرگان عضو بوده، بالاترین مقام اجرایی کشور بوده و در بالاترین مقام اجرایی کشور حکم او توسط رهبر انقلاب دوبار تنفیذ شده، اتهام فساد مالی و اتهام مسائل اخلاقی ندارد. اما به هرحال ردصلاحیت می‌شود. ببینید افراد دیگری که در معرض شائبه چنین اتهاماتی در مورد ایشان وجود دارد، قرار می‌گیرند به راحتی تأیید صلاحیت می‌شوند. دلیل آن این است که شورای نگهبان از خط‌کشی استفاده می‌کند که مردم نمی‌دانند آن خط‌کش چه عملکردی دارد؟

وی افزود: در مورد آقای روحانی بحث‌هایی که مطرح می‌کرد این بود که شورای نگهبان بنا به دیدگاه‌های سیاسی او را ردصلاحیت کرده است. آقای روحانی دوبار در سال‌های ۹۲ و ۹۶ از مردم رأی گرفته است. این رأی گرفتن از مردم براساس یک وعده‌ای بوده که درباره برجام به آنان داده شد. در مورد برجام حرف مردم این بود که بروید برای رفع تحریم‌ها مذاکره کنید. مثلا شورای نگهبان می‌گوید این مذاکره وادادن در مقابل آمریکا است؟ این در حالی است که اصل مذاکرات و اصل برجام مورد تأیید رهبر انقلاب بود. بارها و بارها نظرات‌شان را درباره برجام در قالب تأیید آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده گفته بودند. البته هر عملکردی ممکن است یک نقاط ضعفی هم به دنبال داشته باشد،‌ اما اینکه شما رئیس دولتی را به خاطر عمل وعده‌ای که به مردم داده و براساس آن وعده رأی آورده رد صلاحیت کنید، به طریق اولی الان می‌توانید بگویید آقای رئیسی هم چنین صلاحیتی را ندارد چون آقای رئیسی به مردم وعده داد من تورم را به نصف تبدیل می‌کنم و نکرده یا مثلا یک میلیون مسکن تولید می‌کند و نکرده است. آیا واقعا شورای نگهبان آقای رئیسی را ردصلاحیت خواهد کرد؟ قطعا نه.

مهاجری در پاسخ به این سوال که چقدر این بندهایی که برای رد صلاحیت آقای روحانی عنوان شده را وارد می‌دانید، گفت: تقریبا هیچ. اصلا نمی‌گویم تقریبا، می‌گویم تحقیقا هیچ‌کدام. ببینید شما وقتی می‌خواهید کسی را ردصلاحیت کنید، نمی‌توانید سیاست‌هایی که فرد براساس آن رأی آورده را دستمایه ردصلاحیت قرار دهید. از همان اول سیاست‌ها می‌تواند در کشور مورد قبول واقع نباشد. اما وقتی کسی سیاستی را مطرح می‌کند و براساس آن رأی می‌آورد، شما نمی‌توانید او را به خاطر اتخاذ آن سیاست‌ها رد کنید. ممکن است شورای نگهبان بگوید در عمل چنین و چنان. من می‌گویم آقای روحانی اگر در مقام ریاست جمهوری چنین اقدامات نادرستی داشته، چه ربطی به نمایندگی مجلس خبرگان دارد؟ وظایف مجلس خبرگان اصلا وظایف دیگری دارد. رهبری در سال‌های دور در مورد آقای روحانی گفته بودند که آقای روحانی جزو عقلای کشور است. چطور ممکن است آدم عاقل رد صلاحیت شود؟ اینکه به هرحال سال‌های سال در سمت نماینده رهبری در شورای عالی دفاع، شورای ریاست ملی، نمایندگی مجلس، دو دوره ریاست جمهوری بوده، به نظرم منطقی نیست که ردصلاحیت شده باشد.

این فعال سیاسی درباره اینکه روحانی صحبت از جواب نامه شورای نگهبان کرد پیش بینی شما چیست، گفت: من این موضوع را قبلا گفتم که شورای نگهبان حتی به خدا هم پاسخگو نیست. شما یقین داشته باشید شورای نگهبان به دلیل اشکال بزرگی که در قانون اساسی وجود دارد و این شورا را مطلق العنان می‌کند، خودش را اصلا در مقابل هیچ‌کسی پاسخگو نمی‌داند. ما در قانون اساسی یک ایراد بزرگ داریم که شما رهبری را در مقابل مجلس خبرگان مسئول می‌دانید اما شورای نگهبان را نسبت به هیچ‌چیزی مسئول نمی‌دانید. حتی اگر خودشان هم به گناه و اشتباه خودشان اعتراض کنند، در هیچ محکمه‌ای قابل رسیدگی نیستند. 

مهاجری در پاسخ به این سوال که با توجه به آسیب‌شناسی سطح مشارکت مردم در انتخابات؛ طرح این موضوع و دلایل رد صلاحیت، چقدر می‌تواند در مشارکت انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: نه اینکه الان رد صلاحیت آقای روحانی در مشارکت تأثیر منفی بگذارد؛ عوامل متعددی در کاهش مشارکت تأثیر گذاشتند که رفتار شورای نگهبان در سال‌های گذشته در صدر عوامل مشارکت‌گریز است. قطعا اگر شورای نگهبان و بقیه دستگاه‌هایی که باید اعتماد مردم را جلب کنند، در جهت کاهش اعتماد مردم قدم بردارند، باید منتظر کاهش مشارکت باشند. 

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این رهبری در انتخابات ۱۴۰۰ درباره رد صلاحیت چهره‌ها گفتند که جفایی صورت گرفته و به خاطر همین به مسئولان هشدار دادند و گفتند باید جبران شود. اما به نظر می‌رسد رویه شورای نگهبان تغییر نکرده است. شما این موضوع را چطور تحلیل می‌کنید، گفت: یکی از اعضا یا سخنگوی شورای نگهبان، بگوید ما چرا آن زمان جبران نکردیم. رهبری به هرحال خطاب به آنها صحبت کردند. 

مهاجری در پاسخ این سوال که به نظر شما تنگ‌تر شدن دایره خودی‌‌ها  چه آسیبی به بدنه کارگزاران و مدیران کشور وارد می‌کند، گفت: تأثیر این اتفاق به راحتی در انتخابات اسفند نشان داده شد. وقتی که دایره انتخاب مردم روز به روز کوچکتر می‌شود، مردم با مشارکت کمتر واکنش منفی نشان می‌دهند. یعنی مبارزه منفی مردم با عدم حضور پای صندوق‌های رأی نشان داده می‌شود. از طرفی هم یک جناح سیاسی هم در کشور ما وجود دارد که از این فرآیند به شدت استقبال می‌کند چراکه می‌داند در مشارکت گسترده رأی نمی‌آورد، تمام تلاشش را می‌کند تا مشارکت کم شود و از هر رفتاری که به مشارکت کمتر منجر شودط، استقبال می‌کند. 

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آینده سیاسی آقای روحانی را با این اتفاقاتی که رخ داده چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: آدم‌ها وقتی در یک سمتی حضور داشته باشند، یک سابقه و یک پیشینه‌ای دارند و پیشینه آنها در مواقع و بزنگاه‌های سیاسی می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد. آقای روحانی می‌تواند در حال‌حاضر یکی از مؤثرترین شخصیت‌های سیاسی کشور باشد که تأثیری در فضای سیاسی کشور داشته باشد و این تاثیرگذاری به مراتب بیشتر از آقای رئیسی، همه اعضای دولت، آقای قالیباف، تمام نمایندگان مجلس یازدهم و ۹۰ درصد نمایندگان خبرگان خواهد بود چراکه اعتبار سیاسی بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • آینده برای لرستان روشن است/ لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت