Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی در برنامه تلویزیونی پرسشگر درباره چالش‌های عدالت آموزشی با اشاره به اینکه همه کودکان باید امکان مدرسه رفتن داشته باشند، بیان کرد: بر مفهوم عدالت آموزشی همه کودکان باید فرصت برابر یادگیری داشته باشند و تحقق این موضوع عدالت اجتماعی را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او با اشاره به افرادی که رتبه‌های برتر کنکور را دارند، گفت: مقایسه وضعیت این افراد نشان می‌دهد آن‌ها از نظر اجتماعی و اقتصادی هم نسبت به دیگران شرایط بهتری داشته‌اند البته در زمینه عدالت آموزشی پیشرفت‌هایی داشته‌ایم و  از مصادیق آن می‌توان به پوشش بیش از ۹۸ درصدی دوره ابتدایی اشاره کرد.   حکیم‌زاده افزود: فرصت برخورداری از آموزش‌های دوره پیش دبستانی یکی از شاخص‌های مهم نظام تعلیم و تربیت است که در این مورد توفیقاتی داشته‌ایم، اما باید این پوشش تحصیلی افزایش پیدا کند، اکنون نرخ پوشش تحصیلی در مناطق کمتر برخوردار شرایط بهتری دارد چرا که چند سالی است ردیف اعتباری ویژه مناطق ۲ زمانه اختصاص پیدا می‌کند.   او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا همه دانش آموزان به یک اندازه فرصت یادگیری دارند یا خیر، گفت: رویه اشتباهی شکل گرفته است و معلمان هرچه با تجربه می‌شوند، حاضر به فعالیت در مناطق محروم نیستند بنابراین جواب این سوال منفی است.   معاون آموزش ابتدایی ادامه داد: در گذشته دانش‌سرا‌های مخصوص عشایر داشتیم که اکنون حذف شده است و در شرایط فعلی هم معلمان با تجربه انگیزه‌ای برای رفتن به مناطق محروم ندارند.   حکیم‌زاده به موضوع جداسازی دانش آموزان هم اشاره و اظهار کرد: دانش آموزان با توجه به تنوع مدارس به مناطق گوناگون می‌روند و شاهد جداسازی آن‌ها هستیم.گاهی این جداسازی‌ها بر اساس طبقات اجتماعی و اقتصادی است که موجب می‌شود برخی دانش آموزان به مدارس غیردولتی، مدارس شاهد و نظایر آن بروند.بیشتر بخوانید: کمک‌های دانش‌آموزی برای بازسازی مناطق سیل‌زده/ «آق‌قلا» و «پلدختر» مقصد اصلی دانش آموزان او با اشاره به اینکه از گذشته مدارس ابتدایی در مرکز توجه نبوده است، گفت: با توجه به وجود مدارس خاص و جداسازی‌هایی که انجام می‌شود ۷۰ درصد دانش آموزان مدارس دولتی از عدالت آموزشی دور می‌مانند، بنابراین باید یکپارچه سازی به ویژه در دوره ابتدایی بیش از پیش، مورد توجه باشد.   معاون آموزش ابتدایی به تشریح وضعیت تراکم دانش آموزی در مدارس ابتدایی هم اشاره و اظهار کرد: بر اساس مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تراکم دانش آموزی نباید در هر کلاس بیش از ۲۶ نفر باشد و وضعیت مطلوب بین ۲۰ تا ۲۲ نفر است، اما اکنون ۶۲ درصد کلاس‌ها تراکم بالای ۲۶ نفر، ۴۸ درصد تراکم ۲۶ تا ۳۵نفر، ۱۲ درصد تراکم ۳۴ تا ۴۰ نفر و ۱.۷ درصد تراکم بالای ۴۱ دانش آموز دارند که موارد این چنینی در مدارس دولتی موجب می‌شود تا همین دانش آموزان در سال‌های کنکور از کد رشته‌های خوب دانشگاهی دور بمانند.   انتهای پیام/ نرخ پوشش تحصیلی در مناطق کمتر برخوردار شرایط بهتری دارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سال های کنکور اخبار مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۵۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار مهر، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص پیگیری املاک آموزش و پرورش گفت: با پیگیری‌های وزارت آموزش و پرورش ۶ هزار سند مالکیت برای املاک آموزش و پرورش صادر شده است. بیشترین اسناد صادر شده برای املاک استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کردستان بوده است که هر سه استان هم از استان‌های مرزی ما هستند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: این موضوع نشان می‌دهد وزارت آموزش و پرورش در پیگیری ۶۰۰۰ سند مالکیت بیشتر به استان‌های مرزی و کمتر برخوردار توجه داشته است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۴۰۳ بسیاری از چالش‌هایی که به واسطه کمبود معلم داشتیم برطرف خواهد شد و مهر ۰۳ مهر ماه آرامی خواهیم داشت و به جای دغدغه کمبود معلم باید از این پس به دنبال رشد کیفیت معلم باشیم.

فرهادی با بیان اینکه به افزایش تعداد کلاس‌های درس و کاهش تراکم کلاس‌ها هم وزارت آموزش و پرورش توجه زیادی داشته است؛ گفت: با پیگیری‌ها و اقدامات جهادی سازمان نوسازی مدارس، ۸۰ درصد مدارس کشور تراکم کمتر از ۳۵ نفر و ۴۷ درصد مدارس تراکمی کمتر از ۲۶ نفر دارند؛ همچنین ۴۷ درصد از کلاس‌های مقطع ابتدایی کمتر از ۲۶ نفر دانش آموز دارند و این نشان می‌دهد در خصوص کاهش کلاس‌های با تراکم بالا وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته به خوبی عمل کرده است.

فرهادی تاکید کرد: کمتر از ۲ درصد مدارس ابتدایی در مرز تراکم ۴۰ نفره هستند که امیدواریم با ادامه نهضت مدرسه سازی دیگر شاهد کلاس‌های درس بالای ۳۵ نفر نباشیم.

وی با اشاره به نهضت مدرسه سازی در مناطق کمتر برخوردار گفت ۲۴ هزار دانش آموز داریم که در مدارس عشایری درس می‌خوانند که با پیگیری دولت و شخص وزیر هیچ بازمانده از تحصیلی نداشته باشیم.

در حال تکمیل..

کد خبر 6090788 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آموزش ایمنیِ ترافیک به ۴۶۰۰ از دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان غربی
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است