Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر رضا خسرو آبادی، استادیار پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهیدبهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره هوش مصنوعی و چالش های این حوزه اظهار کرد: هوش مصنوعی در حیطه دانش علوم شناختی کاربردهای زیادی دارد که اکنون ما به سمتی می رویم که از هوش مصنوعی در جمع آوری داده های بزرگ برویم.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون پیشرفت های خوبی در زمینه هوش مصنوعی و جمع آوری داده های بزرگ رخ داده است، بیان کرد: محققان ما در مرحله ای هستند که کارهای خوبی در این زمینه انجام داده اند؛ این اقدامات جدید باعث شده که رشته جدید «هوش مصنوعی» با موافقت وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ایران افزوده شود؛ این می تواند کارایی زیادی در علوم اعصاب و شناختی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خسرو آبادی با اشاره به دیگر زمینه های پیشرفت هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد: واقعیت این است که از نظر تجهیزات در زمینه سرورهای پردازشی مشکلی نداریم ولی چالشهایی برای استفاده از محصول حاصل از حیطه هوش مصنوعی وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه وضعیت کشور از نظر تجهیزات و دانش محققان در زمینه هوش مصنوعی وضعیت خوبی است، عنوان کرد: از لحاظ تعداد متخصص در زمینه هوش مصنوعی کمبودی نداریم ولی از لحاظ کاربرد و مقبولیت در صنعت همواره مشکلاتی وجود دارد.

به گفته وی، گروههای پزشکی و گروههای دیگر در صنعت می بایست علاقمندی نشان دهند که بتوانیم به جایگاه خوبی نسبت به سایر کشورها در زمینه هوش مصنوعی دست پیدا کنیم.

این محقق خاطر نشان کرد: در واقع صنایع و وزارتخانه های مرتبط به محصول نهایی حوزه هوش مصنوعی از دستاوردهای این حوزه که حاصل دست محققان است استقبال نمی کنند.

خسروآبادی افزود: معمولا موضوع BigData  یا داده های بزرگ در حجم بالا در سیاست گذاری ها مورد استفاده قرار می گیرد از این رو لازم است که سیاست مدارها از سوی دولت روی کار بیایند تا هوش مصنوعی به این واسطه وارد چرخه استفاده شود.

این استاد دانشگاه افزود: در حال حاضر از هوش مصنوعی کم و بیش در برخی محصولات استفاده شده و از آن برای پردازش اطلاعاتی که انسان توانایی پردازش آن را ندارد بهره برداری می شود.

وی افزود: امیدوار هستیم که این حوزه مورد استقبال قرار بگیرد و از آن به صورت خاص و ثاثیر گذار استفاده شود.

خسرو آبادی افزود: ما در دانش پایه ای در زمینه هوش مصنوعی قدرت زیادی داریم ولی به زمینه هایی که منجر به کاربرد کلان آن می شود وارد نشده ایم؛ البته که شرکتهایی در دانشگاههای شریف و علامه در زمینه مدیریت با استفاده از هوش مصنوعی فعالیت می کنند ولی باز هم آن طور که باید مورد استقبال قرار نگرفته است.

به گفته وی، ورود صنایع و سیاستگذاران به این حیطه و حمایت از محققان فعال در این عرصه می تواند در توسعه علم و کاربرد هوش مصنوعی موثر واقع شود.

وی در پاسخ به اینکه اگر چالش عدم استقبال سیاستگذاران و صنایع برطرف شود فکر می کنید چه زمانی محققان حاصل فعالیت های خود در عرصه هوش مصنوعی ببینند، گفت: در حال حاضر دانش هوش مصنوعی را داریم و فکر نمی کنم بعد از حمایت پروسه زمانبری داشته باشیم چون تجهیزات خاصی نمی خواهد و وجود تجهیزات و دانش فنی می تواند زمینه قوی عمل کردن در این عرصه را  فراهم سازد. این زمان کوتاه میتواند 2تا 5 سال به طول بیانجامد.

کد خبر 4699930 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: هوش مصنوعی دانشگاه شهید بهشتی فناوری نانو نوآوری شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی تحقیقات علمی هوشمندسازی امنیت اطلاعات هوش مصنوعی شرکت هواوی اینترنت ناسا ماهواره گوشی هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۵۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق

به گزارش قدس آنلاین، از بازی‌های رایانه‌ای گرفته تا نوشت‌افزارها، صنایع‌دستی، فیلم و سینما، تلویزیون و رادیو با زندگی ما گره خورده و نیازی نیست بخواهیم برای جا باز کردن این صنایع در زندگی روزمره هزینه کنیم، بنابراین هم برای ما شناخته شده‌ هستند و هم مورد استفاده در زندگی روزمره و تنها اقدامی که باید برای رشد آن انجام داد، فراهم کردن زیرساخت‌هاست.

رشد این صنایع از این منظر دارای اهمیت است که هم منجر به ‌رشد اقتصاد و افزایش تولید ناخالص ملی می‌شود و هم اینکه می‌توان به‌وسیله آن کشور را از تهاجم فرهنگی نجات داد و یا اینکه اولویت‌های فرهنگی خود را در قالب همین صنایع به ‌دنیا مخابره کرد.

توجه به‌ آنچه مدتی است صنایع خلاق نام گرفته به‌قدری دارای اهمیت است که استرالیا میلیاردها دلار برای آن هزینه کرده و درحال حاضر بیش از ۶درصد از تولید ناخالص خود را از ‌این بخش کسب می‌کند و توانسته برای بیش از ۸۰۰ هزار نفر اشتغال‌آفرینی کند که این میزان حدود ۸درصد از کل نیروی کار این کشور را شامل می‌شود.

و یا اینکه گفته می‌شود در سال۲۰۱۸ صنایع خلاق در آلمان حدود ۱۰۰ میلیارد یورو برای این کشور رشد اقتصادی به‌ ارمغان آورده و تنها در این سال این صنایع برای آلمان زمینه اشتغال یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را فراهم کرده است. حال پرسش این است که سهم ایران در زمینه اقتصاد خلاق چه میزان است؟

سهمی کمتر از یک درصد!
مسعود حسنلو، دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با قدس ضمن بیان اینکه صنایع خلاق به ‌صنایعی اطلاق می‌شود که در آنان جنس خلاقیت و نوآوری دخیل است و حوزه‌هایی نظیر انیمیشن، بازی‌ها، نوشت‌افزار، ملزومات سبک زندگی، صنایع‌دستی و... را دربر می‌گیرند، اظهار کرد: صنایع خلاق یک گردش مالی جدی در اقتصاد دنیا دارند که بین ۴ تا ۷درصد جی‌دی‌پی کشورها را حوزه اقتصاد خلاق تشکیل می‌دهد.

وی ضمن اینکه سهم ایران در حوزه اقتصاد خلاق را کمتر از یک درصد دانست و هزینه راه‌اندازی بسیار پایین کسب‌وکارهای خلاق در مقایسه با کسب‌وکارهای صنعتی را یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این حوزه خواند، خاطرنشان کرد: باوجود این مزیت، اما در کشور ما سرمایه‌گذاری خوبی انجام نشده است.

وی ضمن بیان اینکه متأسفانه به‌دلیل وجود سرمایه‌های طبیعی محدود همچون نفت و سهولت تبدیل آنان به ‌پول نقد، به‌ سراغ سرمایه‌های فرهنگی خود نرفته‌ایم، تصریح کرد: به‌صورت کلی حوزه فرهنگ در کشور ما بیشتر از اینکه به‌عنوان یک صنعت و کسب‌وکار دیده شود بیشتر با نگاه ترویجی مورد توجه قرار گرفته است به‌طوری که بسیاری متولی فرهنگ را حاکمیت می‌دانند در صورتی که فرهنگ یک مقوله بسیار پویاست که کنشگر مردمی و بخش خصوصی دارد و ورود مردم به ‌این حوزه است که می‌تواند این اقتصاد را گسترش دهد.

حسنلو به ‌یک خطای شناختی اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه اهمیت صنایع حوزه فرهنگی در سیستم دولتی کشور ما درک نشده و کل بودجه فرهنگی کشور کمتر از ۵درصد بودجه کشور است که این نشان از بی‌توجهی مسئولان به ‌این حوزه دارد.

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم به ‌ظرفیت اشتغال‌زایی این صنایع اشاره و خاطرنشان کرد: برای ایجاد اشتغال در حوزه صنایعی چون فولاد باید میلیاردها تومان هزینه شود تا به ‌اشتغال‌زایی بینجامد؛ اما در حوزه صنایع خلاق این عدد بسیار پایین‌تر است.

وی به ‌کشورهای پیش‌رو در حوزه صنایع خلاق اشاره و ضمن بیان اینکه آمریکا چندین سال است در حوزه سینما و بازی‌های رایانه‌ای فعالیت دارد و چین هم سهم جدی از درآمدزایی خود را از طریق بازی‌های رایانه‌ای کسب می‌کند، افزود: لهستان، فرانسه، انگلیس و کانادا هم در این زمینه به‌صورت جدی وارد شده‌اند و مدتی است تایلند هم در شُرف قرارگیری در جرگه این کشورهاست.

تشکیل کارگروه‌های جدید، سنگی جدید جلو پای کارآفرینان؟
اما پرسش مهمی که در ذهن ایجاد می‌شود اینکه باوجود وزارتخانه‌هایی چون میراث فرهنگی، ارشاد و صمت که سال‌هاست در خصوص این مقوله‌ها فعالیت دارند و موظف به ‌حمایت از فیلم، تلویزیون، سینما، صنایع‌دستی و... هستند و به‌صورت کلی در این سال‌ها کارشناسان متخصص و خبره‌ای در این حوزه تربیت کرده‌اند، چه نیازی به ‌ایجاد این خانه‌ها و مدیریت‌هاست، آیا تشکیل این کارگروه‌ها و ستادها منجر به‌ دوباره‌کاری و موازی‌کاری در صنایع مختلف نمی‌شود؟ آیا تشکیل این ستادها و تعریف مدیریت‌های جدید زمینه این مسئله را فراهم نمی‌کند که کارآفرین و صنعتگر همچون توپی بین زمین وزارتخانه‌ها، ستادها و کمیته‌ها بیش از گذشته پاسکاری شوند و بر شدت و میزان بروکراسی اداری افزوده و در نهایت هم کارآفرین سرخورده‌تر از قبل شود؟

باید کارگروهی مشترک به‌منظور هدایت حمایت‌ها شکل گیرد 
علی پاشایی‌بیدار، پژوهشگر حوزه صنایع خلاق در گفت‌وگو با قدس ضمن رد این مسائل معتقد است برای اینکه مشخص شود چه نهادی و یا فردی در خصوص حمایت از این صنایع وظیفه دارد، باید کارگروهی مشترک به‌وجود بیاید تا همه وزارتخانه‌های مرتبط در یک کارگروه مشترک نماینده داشته و از زوایای مختلف اقدام به ‌بررسی حمایت از این صنایع کنند.

به‌عقیده وی، همان‌گونه که ما وزارت بهداشت و صمت را داریم؛ اما در کنار آنان پارک‌های علم‌وفناوری به‌منظور حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفته‌اند و معاونت علمی رئیس‌جمهوری هم همچون یک نهاد فراوزارتخانه‌ای متولی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شده است؛ برای صنایع خلاق هم باید چنین بستری ایجاد تا زمینه رشد آنان فراهم شود.

پاشایی‌بیدار ضمن اشاره به‌اینکه همه صنایع‌دستی زیرمجموعه صنایع خلاق جای نمی‌گیرند، تصریح کرد: به‌همین منظور باید کارگروهی تشکیل شود تا به ‌تفکیک این صنایع بپردازد و ذیل این کمیته آن دسته از صنایعی که خلاق محسوب می‌شوند، از حمایت بیشتر و جدیدتری بهره‌مند شوند.

موازی‌کاری صورت نخواهد گرفت
محمدحسین ایمانی‌خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق نیز درخصوص این ابهام به ‌خبرنگار ما گفت: به‌صورت کلی قرار نیست پارک اقدام به ‌ارائه تسهیلات مالی به ‌کارآفرینان کند، بلکه هدف ما حمایت فکری و معنوی صاحب ایده است تا درنهایت آنان بتوانند ایده را به ‌محصول تبدیل کنند.

وی با بیان اینکه کارشناسان ما در مرکز به ‌صاحبان ایده مشاوره‌های تخصصی می‌دهند و حتی آنان را به ‌سرمایه‌گذار معرفی می‌کنند و یا مکانی برای فعالیت در اختیار آنان قرار می‌دهیم، خاطرنشان کرد: بیش از چهار سال است این پارک تشکیل شده و حدود ۲۰۰ شرکت در آن مستقرند که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

ایمانی‌خوشخو ادامه داد: به‌دلیل ظرفیتی که صنایع خلاق دارند پیشنهاد ایجاد شهرجهانی صنایع خلاق را داده‌ و موافقت‌هایی را هم از رئیس‌جمهور کسب کرده‌ایم تا در این شهر، کشورهایی که با ایران دارای قرابت فرهنگی هستند پایگاه ایجاد کنند و این‌گونه این شهرها و دهکده‌ها محلی برای تولید، نمایش، فروش و صادرات صنایع فرهنگی باشند. همچنین درصدد هستیم در استان‌های مختلف دهکده‌های صنایع خلاق را نیز ایجاد کنیم.

فرزانه زراعتی

دیگر خبرها

  • با ۲٫۵ ساعت انتظار، الماس خودتان را بسازید
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • جشنواره گیلاس اشنویه به ایستگاه هفتم رسید
  • محصول خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه صادراتی
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • هوش مصنوعی سرآمد علم های روز است / گستردگی این علم از مباحث دفاعی تا زمینه های کشاورزی