Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@02:00:06 GMT

شهر بدون اتومبیل

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۶۴۹۴

شهر بدون اتومبیل

ورود اتومبیل به دنیای انسان‌ها منجر به وقوع انقلابی عظیم در زندگی امروزی شده است و حذف آن تنها بر مبنای توسعه حمل و نقل عمومی، قابل اطمینان و مقرون به صرفه‌ امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از دهه ۱۹۲۰ که اتومبیل‌ وارد شهرها شد، انقلاب بزرگی در ساختار خیابان‌های شهری و حتی کوچه‌ها به وجود آمد و زیرساخت‌های اصلی جاده‌ای متحول شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خلال این سال‌ها، طراحی و ساخت شهرهای جدید و تغییرات به وجود آمده در شهرهای قدیمی که پیش از ظهور اتومبیل‌ها وجود داشت، به گونه‌ای انجام گرفت که بتواند این صنعت را در خود جای دهد؛ صنعتی که با تأثیر فراوانش حتی روند زندگانی و نحوه جابجایی‌های درون شهری شهروندان را دستخوش دگرگونی کرده است.  این امر هرچند منجر به دسترسی آسان‌تر به مراکز شهری می‌شود ولی علاوه بر تأثیرات منفی بر کیفیت آب و هوا و سلامتی، نتیجه آن پراکندگی شهرک‌ها به سمت حومه‌ها است.

وابستگی ساکنان به اتومبیل

در دنیای مدرن امروزی وابستگی مردم به اتومبیل‌ها افزایش یافته است و همین امر تهدید بزرگی برای سلامت عمومی و محیط زیست به حساب می‌آید زیرا تخمین زده می‌شود که وجود بیش از یک‌میلیارد اتومبیل در سراسر جهان، علاوه بر افزایش مصرف انرژی، به انتشار ۷۰ درصدی گاز کربن‌دی‌اکسید و درنتیجه کاهش شدید کیفیت هوا مرتبط است. استفاده مداوم از اتومبیل‌ها نیز منجر به افزایش چاقی، اضافه وزن و بروز بیماری‌های مزمن می‌شود.

از سوی دیگر سالانه بیش از یک‌میلیون و ۲۵۰هزار نفر در سراسر جهان جان خود را در حوادث جاده‌ای از دست می‌دهند. به همین دلیل شهرهای مختلف دنیا اقدام به برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای کاهش وابستگی به اتومبیل‌ها و افزایش فضای لازم برای عابران پیاده، دوچرخه‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی کرده‌اند چرا که این گونه تغییرات بزرگ ممکن است دهه‌ها به طول انجامد. با این حال چند روش ساده برای زمینه‌سازی این تغییرات وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

مناطق بدون خودرو

این مناطق که تردد اتومبیل در آن‌ها ممنوع یا کنترل‌شده است، در اشکال مختلفی در سراسر جهان وجود دارد. از جمله این نمونه‌ها می‌توان از ممنوعیت کامل تردد خودرو در مراکز شهر کپنهاگ و بروکسل، ممنوعیت تردد خوردو و اجازه تردد اتومبیل‌های عمومی تا حداکثر پنج‌کیلومتر در ساعت در شهر گنت بلژیک و جریمه تردد اتومبیل در ساعات اوج ترافیک در لندن نام برد.

البته این اقدامات، محدودیت‌ها و مخالفت‌های فراوانی در پی دارد و تقریبا توسط تمامی صاحبان مشاغل و گروه وسیعی از شهروندان و حتی خود اعضای شوراهای شهری با مخالفت مواجه می‌شود و به همین علت نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق، فرهنگ‌سازی اولیه و مناسب‌سازی شهرها است. البته افزایش قیمت سوخت در کنار سرمایه‌گذاری‌های قوی در بخش حمل و نقل عمومی و مقرون‌ به صرفه بودن آن در شهرهای اروپا، ایالات‌متحده و استرالیا، با کاهش تمایل شهروندان مسن برای رانندگی و تمایل کمتر جوانان برای یادگیری آن‌ مواجه بوده است.

تغییر شکل شهرها

بازسازی و تغییر شکل مجدد شهرها به منظور دسترسی آسان تمامی شهروندان به امکانات رفاهی و تفریحی، در اختیار گذاشتن منازل مسکونی ارزان‌قیمت در نزدیکی محل کار، ترویج فرهنگ فعالیت‌های مناسب برای سلامتی همچون پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، وجود مغازه‌ها در نزدیکی مناطق مسکونی و سهولت در تهیه مایحتاج زندگی، ایجاد مناطق امن برای پیاده‌روی، تأمین وسایل حمل و نقل مناسبی که از انرژی پاک استفاده می‌کند، سرمایه‌گذاری در ایجاد زیرساخت‌های جدید، استفاده از وسایل نقلیه خودران و فراهم آوردن چشم‌اندازی وسیع از مزایای وجود "شهر بدون اتومبیل" برای شهروندان از جمله اقدامات تأثیرگذار در جهت کاهش استفاده از خودروها به حساب می‌آید.

دسترسی همه نقاط به حمل و نقل عمومی

بسیاری از ساکنان شهرک‌های حومه‌ای و مناطق دور از مراکز شهری، ممنوعیت تردد اتومبیل‌ها را به معنای از بین رفتن آزادی برای تردد به شهرها تعبیر می‌کنند و دیدگاهی منفی نسبت به آن دارند. بنابراین فراهم آوردن حمل و نقل عمومی مطمئن، انعطاف‌پذیر و مقرون به صرفه که در اختیار تمام شهروندان قرار دارد و امکان دسترسی به سایر نقاط را فراهم می‌کند، گامی بزرگ در جهت دستیابی به شهری بدون اتومبیل است.

ترجمه از: مریم زمانی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 386912

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کمپین بدون خودرو آلودگی هوا پیاده راه دوچرخه دوچرخه سواری مسیر دوچرخه سواری پیاده روی عابر پياده بلژیک کپنهاگ شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۶۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر پورعلی بعد از ظهر پنج شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران اظهار کرد: در مدت ۱۰ ماهه کاری ام در مدیریت شهری پیربازار اتفاقات خوبی در این شهر صورت گرفت که با همدلی و مشارکت اعضای شورا و شهروندان توأم بوده است.

شهردار پیربازار از استقرار مرکز اورژانس ۱۱۵ در این شهر خبر داد و اضافه کرد: مرکز اورژانس پیربازار از چند سال پیش به تصویب رسیده بود اما نسبت به راه اندازی و استقرار آن اقدام مؤثری صورت نگرفت که با تلاش مجموعه مدیریت شهری و پیگیری‌های شبانه روزی به ثمر نشست.

پورعلی به تشریح جذب امکانات و تجهیزات برای شهرداری پیربازار در سال گذشته پرداخت و بیان کرد: خودروی آتش نشانی برای شهر پیربازار تهیه و مستقر شده و تا راه اندازی کامل سامانه ۱۲۵، شهروندان برای ارتباط با آتش نشانی می‌توانند با شماره ۳۰ - ۳۳۷۱۲۶۲۹ تماس حاصل نمایند.

وی با اشاره به وضعیت نامطلوب ساختمان شهرداری تازه تأسیس پیربازار افزود: خرید یک دستگاه خودروی سواری و همچنین توسعه ساختمان شهرداری پیربازار با تلاش مجموعه مدیریت شهری انجام شده است.

شهردار پیربازار، تخریب پاسگاه انتظامی قدیم و آزادسازی عرصه آن را برگ برنده مدیریت شهری پیربازار برشمرد و بیان کرد: ساختمان رها شده پاسگاه انتظامی پیربازار پس از سال‌ها بلاتکلیفی و بلا استفاده بودن در مجاورت میدان اصلی شهر با پیگیری مدیریت شهری، مجموعه فرماندهی انتظامی تخریب و عرصه آن آزادسازی شد.

پورعلی از بهسازی معابر و محورهای اصلی پیربازار خبر داد و اضافه کرد: ساماندهی و بهسازی محور رشت به پیربازار، پیربازار به چوکام در دستور کار قرار گرفته است.

وی از احداث میدان در مرکز شهر پیربازار خبر داد و افزود: میدان مناسب، استاندارد با اصول ترافیکی در مرکز شهر پس از تخریب پاسگاه قدیم جانمایی و احداث می‌شود.

شهردار پیربازار با بیان اینکه قرارگیری خط ۲۰ کیلوولت فشار متوسط خیابان شهید قربانی نژاد مانع از اجرای پروژه بهسازی و ساماندهی محور پیربازار به چوکام می‌شد، گفت: با هماهنگی و همراهی شرکت توزیع برق گیلان این خط برکنار و جابجا شد تا ساماندهی محور پیربازار به چوکام پس از تکمیل عملیات زیرسازی بدون معارض انجام شود.

پورعلی، استقرار ادارات و نمایندگی‌های دستگاه‌های خدمات رسان را مطالبه جدی شهروندان برشمرد و بیان کرد: راه اندازی نمایندگی ادارات آب و برق و گاز و دیگر دستگاه‌های خدمات رسان در پیربازار از ضروریات است.

وی با بیان اینکه «پُست» دوباره به پیربازار برگشت، افزود: پیگیری مداوم مجموعه مدیریت شهری از طریق اداره کل پست استان سبب شد تا «دفتر پُست» مجدد در این شهر آغاز به کار کرده و راه اندازی گردد.

ارتقای کیفیت خدمات رسانی شهری در پیربازار

شهردار پیربازار با اشاره به اینکه فقر و کمبود و تجهیزات و امکانات در این شهرداری خدمات را دچار چالش می‌کرد، گفت: تقویت و تجیهز ماشین آلات برای شهرداری پیربازار جان دوباره ای به مدیریت شهری در راستای خدمات رسانی به شهروندان بخشید.

پورعلی از ساماندهی و تعیین تکلیف وضعیت آب شرب شهر پیربازار خبر داد و اضافه کرد: شهرداری پیربازار بهمراه شورای اسلامی شهر تا زمان استقرار ادارات و نمایندگی‌های دستگاه‌های خدمات رسان و نه بر حسب وظیفه پیگیر بخشی از مطالبات مهم شهروندان از جمله آب شرب شد.

به گفته وی مساله آب شرب پیربازار با پیگیری مجموعه مدیریت شهری و از طریق بسیج سازندگی سپاه قدس و شرکت آب و فاضلاب گیلان در حال انجام است.

شهردار پیربازار به تشریح بخشی از اقدامات صورت گرفته در این شهر پرداخت و بیان کرد: ساماندهی آرامستان واقع در ورودی شهر، خط کشی معابر. زیباسازی سطح شهر، کاشت گلهای فصلی، تعویض سطل‌های زباله و جایگزینی با سطل‌های گالوانیزه و رنگ آمیزی جداول و … نیز بخش دیگری از اقدامات مدیریت شهری در سال گذشته بوده است که بصورت مستمر در حال اجرا خواهد بود.

پورعلی با بیان اینکه ارتقای کیفیت خدمات رسانی شهری در پیربازار در اولویت قرار دارد، گفت: مدیریت شهری پیربازار به خدمات رسانی شهری نگاه کیفی سازی دارد، رویکردی که به رضایتمندی عمومی ختم شود.

وی با تاکید بر لزوم ساماندهی مدیریت پسماند پیربازار افزود: بر اساس قراردادی پسماند شهر پیربازار به کارخانه کود آلی منتقل می‌شود.

شهرداری پیربازار در سال گذشته برای اولین بار دارای کد اعتباری شده است

شهردار پیربازار با اشاره به اینکه شهروندان پیربازار شایسته بهترین امکانات و خدمات هستند، گفت: بهبود کیفیت زندگی شهری در پیربازار مورد توجه و تاکید مدیریت شهری است.

پورعلی با بیان اینکه شهرداری پیربازار در سال گذشته با پیگیری‌های به عمل آمده از طریق اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان و بانک مرکزی کد دار شده است، اضافه کرد: بعد از گذشته سه سال از عمر شهرداری پیربازار، با پیگیری مجموعه مدیریت شهری و اعضای شورا این شهرداری برای اولین بار دارای کد اعتباری برای دریافت اعتبارات دولتی شد.

وی با اشاره به نقش مهم شهروندان در توسعه و عمران شهری افزود: مشارکت مردم در همه امور کارساز و رهگشاست و این مهم در حوزه مدیریت شهری دو چندان است.

کد خبر 6088450

دیگر خبرها

  • تعطیلی واحد‌های صنفی متخلف در کازرون
  • پلمب واحد‌های صنفی متخلف در کازرون
  • اجرای طرح ایستگاه قانون در استان همدان
  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • لطفا خودخواهانه تردد نکنید!
  • اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریالی برای افزایش ایمنی تردد شهروندان در منطقه ۷ اصفهان
  • کنارگذر‌های رودخانه خشک شیراز تا اطلاع ثانوی مسدود شدند/ شهروندان از تردد در حاشیه کنارگدر‌ها و رودخانه‌ها خودداری کنند
  • تاکسی‌های برقی بدون راننده ماند
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود
  • اعمال محدودیت تردد ناشی از سیل در کاشان