Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@14:01:36 GMT

طرح تشکیل ائتلاف خلیج فارس، نشانه ضعف آمریکا است

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۷۰۴۳

طرح تشکیل ائتلاف خلیج فارس، نشانه ضعف آمریکا است

اصغر زارعی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اهداف آمریکا در تشکیل ائتلافی در خلیج فارس به منظور آنچه آنها تامین امنیت کشتیرانی در آن منطقه عنوان کرده اند، اظهار داشت: با توجه به برخی موضوعات پیش آمده از جمله ناکامی نظامی و تکنولوژیک آمریکا در رصد شرایط منطقه خلیج فارس به وسیله پهپاد های خود، سرنگونی یکی از پیشرفته ترین پهپاد های آنها توسط پدافند بومی ایران، مورد اصابت قرار گرفتن چندین فروند کشتی در بندر فجیره امارات و دیگر اتفاقاتی که در عراق و عربستان حادث شد، آمریکا به شدت نسبت به امنیت خلیج فارس و کشتیرانی و ناوهای خود در آن منطقه احساس نگرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با توجه به این موارد، آمریکا بر آن شد تا جهت آنچه که آنها تضمین امنیت خلیج فارس و تامین امنیت عبور و مرور کشتی ها در این منطقه نامیدند، ائتلافی را در دستور کار خود قرار دهد،افزود: اما با گذشت حدود دو ماه از طرح تشکیل ائتلاف آمریکایی در خلیج فارس، ما شاهدیم که استقبال چندانی از سوی کشورهای دعوت شده صورت نگرفته است.

کارشناس مسائل منطقه اظهار داشت: ایران اعلام کرده که تامین امنیت منطقه خلیج فارس بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و ما اجازه نخواهیم داد که امنیت کشتیرانی و خلیج فارس با حضور نیروهای خارجی به خطر بیافتد و هر تهدیدی نسبت به منافع و امنیت ایران واکنش تهران را در بر خواهد داشت.

زارعی تصریح کرد: نگرانی ها و تردیدهایی در میان کشورهایی که برای حضور در ائتلاف خلیج فارس دعوت شده اند وجود دارد و علی رغم فشارهای وارده، بسیاری از آنها اعلام کرده اند که در ائتلاف نظامی شرکت نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه آمریکا و متحدان آن در منطقه فکر می کردند که می‌توانند همچون گذشته در منطقه خلیج فارس حکمرانی کنند و خواسته‌های خود را بر دیگران تحمیل کنند، ادامه داد: اما نفوذ و قدرت جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت در منطقه، شرایطی را ایجاد کرد که به شدت موجبات نگرانی و آسیب پذیری نیروهای آمریکا و متحدان آن را به وجود آورده است. 

کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه ائتلافی که از طرف آمریکا مطرح شده را می توان به عنوان پوششی بر ناتوانی و ضعف آنها در منطقه قلمداد کرد،گفت: با نگاهی واقع بینانه به موضوع می‌توان متوجه شد که طرح ائتلاف بین المللی در خلیج فارس دقیقاً نقطه آسیب پذیری و ضعفی است که آنها در این مقطع از خود نشان دادند.

زارعی در خصوص اقدامات دستگاه دیپلماسی در برهه فعلی، گفت: در این شرایط جمهوری اسلامی ایران تحرکات دیپلماتیک لازم را در دستور کار خود قرار داده و تماس ها و مذاکرات بسیاری را با کشورهای مختلف به خصوص کشورهای منطقه ای، ایجاد کرده است. 

وی تصریح کرد: سفرهای وزیر امور خارجه و برخی دیگر از مقامات، به کشور های مختلف، تقویت و افزایش روابط با کشورهای جبهه مقاومت، دوستان و متحدان منطقه‌ای و حضور در مجامع بین المللی از دیگر اقدامات دیپلماتیک ایران به حساب می آید که به پشتوانه توانمندی بالای نظامی و دفاعی ایران و جبهه مقاومت، جایگاه بهتر و بالاتری را برای تهران در منطقه به همراه آورده است.

کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه آمریکایی ها از سال ها پیش در منطقه خلیج فارس، از پایگاه نظامی برخوردار بودند و دسترسی های بسیار خوبی را به لحاظ دفاعی و نظامی در این منطقه دارند،گفت: بنابراین ایجاد این ائتلاف بین المللی در خلیج فارس از سوی آمریکا، ظرفیت جدیدی را برای واشنگتن به همراه ندارد.

کد خبر 4699869 محمد مهدی ملکی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت امور خارجه ایران اصغر زارعی خلیج فارس مجلس شورای اسلامی محمد جواد ظریف وزارت امور خارجه ایران ایران حسن روحانی محمدجواد ظریف ایالات متحده آمریکا ارتش جمهوری اسلامی ایران اسحاق جهانگیری هیئت دولت انقلاب اسلامی ایران سپاه پاسداران علی لاریجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۷۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس جفا به مردم محروم منطقه است
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند