Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@08:22:37 GMT

باید سیاست حذف تاثیر تحریم‌ها را دنبال کنیم

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۷۶۶۸

سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دومین همایش اساتید بسیجی حوزه‌های علمیه استان‌های قم، تهران، خراسان رضوی و اصفهان  که در مجتمع آموزشی فرهنگی امامت مشهد برگزار شد، اظهار داشت: هر عالم فاضلی همانند یک ستاره در سپهر هدایت الهی عامل اصلی هدایت جامعه به سمت رستگاری و باز کردن زنجیرهای اسارت و بردگی انسان در مقابل طاغوت است، لذا جمع حاضر برای ما بسیار ارزشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- وی افزود: صفحه زمین شاهد یک تحول عمیق و بزرگ است، درست مثل تحولی که در آغاز خورشید عالم تاب اسلام از غار حرا شروع شدچرا که اسلام دوباره بعد سالها تشکیل حاکمیت و قدرت داده است.  

فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه تمدن غرب درحال غروب است، گفت: ما شاهد زوال تدریجی اما آشکار و محسوس تمدن غرب و در عین حال شاهد طلوع و درخشش خورشید اسلام هستیم؛ این واقعیت میدان اصلی تحول در عالم شما می‌دهد. 

سرلشکر سلامی با اشاره به اینکه اتفاقات امروز شبیه اتفاقات صدر اسلام است و به نوعی شاهد یک بعثت مجددی از اسلام هستیم، ادامه داد: در آن زمان نیز هیچکس باور نمی‌کرد آیات و پیام‌های الهی بتوانند از درون دره‌های تنگ و تاریک مکه عالم‌گیر شوند و اسلام دو تمدن بزرگ آن زمان را تحت تاثیر قرار داده و به عنوان تمدنی نوین سعادت بشریت را فریاد بزند. 

وی تصریح کرد: هرگاه اسلام طلوع می‌کند همه منافقان و کافران دربرابر او متحد می‌شوند و امروز نیز همینگونه است اما وقتی به منحنی تغییرات می‌نگرید می‌بینید چگونه قدرت تازه متولد شده توانسته در طول ۴ دهه شکست‌های آشکار و خارج از دامنه تصور و باور انسان را به این دشمنان تحویل کند اما چه عاملی باعث بهم خوردن آن توازن قدرت شده است؟ 

فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: در تحلیل‌های معمول هرکس قدرت بیشتری دارد پیروز می‌شود اما وقتی قدرت قلیل در فضای نابرابری قدرت موفق می‌شود پس باید حقیقتی ماورای آن وجود داشته باشد تا فرمول غلبه حاصل شود در این راستا تصور من این است که ما شاهد تفسیر آیات الهی بر روی زمین هستیم و این امر باور درونی و اطمینان قلبی ما را مستحکم می‌کند. 

سرلشکر سلامی با اشاره به اینکه امروز قلب‌های ما به نصرت الهی مطمئن است، گفت: ما در میدان هستیم و با محاسبات سرکار داریم، قدرت دشمن را برآورد می‌کنیم و به قدرت خود نیز واقفیم و این از برکت حکمت، وحی، قوه تدبیر، میدان تاثیر ولایت  و جاذبه امامت است که سبب می‌شود دشمن بی‌رقیب تاریخ بشر را ظرف ۴۰ سال در یک میدان وسیع جنگ پیوسته متوقف کرد، شکست داده و به زوال کشاند.  

وی با بیان اینکه ما با دشمنی روبه رو هستیم که دارای قدرت اما فاقد حکمت است، خاطرنشان کرد:  دشمنان ما خود می‌گویند که رهبران آمریکا فاقد حکمت هستند درواقع منطق و تکیه‌گاه آنها قدرت و فلسفه آنها ظلم و بردگی انسان‌ها در عالم برای موقعیت‌یابی آمریکا در جهان است و این فلسفه‌ی بدون حکمت، قدرت را به فرسایش و زوال می‌کشاند. 

فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد: دشمنان ما می‌گویند بزرگترین ضعف آمریکا نبود یک رهبری روحانی و کاریزماتیک است چرا که در غرب هرگز رهبرانی طلوع نکردند که به سعادت انسان‌ها بیاندیشند و برای نجات انسان‌ها از ظلم و بی‌عدالتی تلاش کنند تمام فسلفه سیاسی آن‌ها ظلم بوده که این فلسفه‌ای دشمن‌ساز است نه قدرت‌آفرین. 

سرلشکر سلامی تصریح کرد: اما در این سو می‌بینید که یک فلسفه سیاسی عمیق و ژرف حرکات ما در میدان را رهبری می‌کند و عمل نظامی ما تحت تاثیر منطق و فلسفه معنوی و الهی هدایت می‌شود لذا عضلات ما تابع ذهنی است که آیات الهی را مبدأ و مبدع حرکت ما قرار می‌دهد و این فلسفه‌ای است که قدرت و تدبیر می‌آفریند و دلها را جذب می‌کند.  

وی خاطرنشان کرد: وقتی ما به فلسفه اسلام، عدالت و آزادی انسان می‌اندیشیم هیچ بن‌بستی را در راه نمی‌بینیم چرا که اگرچه این قدرت به ظاهر دارای شوکت است اما خداوند به رهبران، امامان و پیشوایان ما یاد داده است که این قدرت‌های بزرگ بسیار کوچک هستند در واقع در جهان‌بینی الهی ما تمامی این قدرت‌های بزرگ اگر مجتمع شوند توان آفرینش یک مگس را ندارند بنابراین در منطق ما هیچ قدرتی بزرگتر از قدرت خدا نیست. 

فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: شکست و پیروزی اموری خارج از قلب و ذهن انسان نیست یک جامعه در قلب و ذهن خود ممکن است شکست بخورد بنابراین اگر جامعه ای دارای استحکام قلب باشد هرگز شکست نمی‌خورد چون اصلا قدرت دشمن را فائقه نمی‌داند لذا مفهوم ابر قدرت دیگر در چنین جامعه‌ای وجود ندارد و ابر قدرت فقط خداست.

وی تصریح کرد: وقتی رهبر ما دشمن را اینگونه و با این منطق می‌بیند، مدام تدبیر غلبه به قدرت را ارائه می‌دهد چون خداوند به شرط جهاد راه غلبه به دشمن را به ما یاد می‌دهد لذا وقتی منطق وحی حاکم می‌شود نوآوری، ابتکار عمل و عدم توقف در حرکت را سبب می‌شود بنابراین عدم توازن در تجهیزات معیاری برای شکست یا پیروزی نیست و اغلب برعکس آن به حقیقت نزدیک‌تر است. 

سرلشکر سلامی ادامه داد: این واقعیت‌ها قلب‌های ما را نسبت به نصرت‌های الهی و حقانیت راهی که می‌رویم مستحکم می‌کند. 

وی با بیان اینکه در این چهل سال تمام جنگ‌های بزرگ در منطقه جهان اسلام اتفاق افتاده است، گفت: اسلام در حال تغییر سیمای جهان امروزین بشریت است و جنگ‌ها نیز معمولا در نقطه تولد قدرت‌ها انجام می‌گیرد؛ وقتی این قدرت ظهور کرد همه علیه قلب تحول آن یعنی ایران اسلامی و ام القرای جهان اسلام متحد شدند و همه قدرت‌ها تمرکز قوای دشمن را در سخت‌ترین شرایط علیه این ملت قرار دارند.

سرلشکر سلامی ادامه داد: با تدبیر، همت، ثبات قدم و قوت ایمان است که این تمرکز به هم می‌خورد و دشمن از قلب این تحول دور می‌شود بنابراین اگر کسی بگوید سلاح‌ و جنگ‌افزارها عامل اصلی عقب نشینی و فرار دشمن شده است صحیح نیست درواقع تسلیحات هستند اما سلب و بی‌جان و فاقد روح هستند و آن کسی که آنها را به کار می‌گیرد تعیین کننده است لذا این ایمان است که از آر پی جی ۷ تاثیری بیش از یک تانک مدرن می‌سازد.

فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: همه تمدن‌های مادی زمانی فرو می‌پاشند که قدرت بیش از حد نظامی پیدا می‌کنند، وقتی افول مدنیت سیاسی و ارزش‌های اخلاقی در آنها اتفاق می‌افتد و قادر نیستند نیازهای مردم تحت سیطره خود را تامین کنند فرو می‌پاشند و این جریانی ثابت است بطوری که مثل شوروی و امپراطوری روم امروز نیز تمام قدرت‌ها مثل انگلستان دیگر نفس ندارند درحالی که روزگاری خورشید در سرزمینشان غروب نمی‌کرد. 

وی افزود: در فضای آرمان‌های دشمن، شکست ما یک آرزو بود و تصور می‌کردند به سادگی امکان‌پذیر است اما امروز تقریبا در پهنه وسیع جهان اسلام قدرت سازی شده است و در اکثر بلاد مهم اسلامی قدرت اسلام را لمس کرده و می‌بینید که در حال تعقیب دشمن هستند. 

فرمانده کل سپاه پاسداران با ذکر مثالی مبنی بر اینکه سیل وقتی مهار می‌شود که فوران تراکم آب را در سطح وسیعی گسترش یابد تا قدرت تخریبی از بین رود، گفت: حال باید دید چه تدبیر و نفوذی از لحاظ روحی باعث شد که دشمن در این سطح وسیع تجزیه شود؟ درواقع گسترش بیش از حد قدرت‌ها سبب افزایش هزینه‌ها و کاهش دستاوردها می‌شود‌ و اکنون شاهد هستیم که در همه جا علیه دشمن جبهه‌ای شکل گرفته است و نیروهای آنان در جبهه وسیعی تجزیه می‌شوند.  

سرلشکر سلامی تصریح کرد: یمن چگونه خود را از زیر آوارها بیرون آورد درحالی که تمام قضاوت‌ها و تصورات جهانی می‌گفت این ملت در برابر شدیدترین تهاجمات از بین می رود اما امروز امارات و عربستان و آمریکا را عاجز کرده است و تمام فرودگاه‌های سعودی زیر سیطره پهپاد و موشک‌های یمنی قرار گرفته است.

وی افزود: در شخصیت رهبران سیاسی سعودی دیگر چیزی از نشاط و عرض اندام سیاسی نمی‌بینید عاجز شده‌اند، راه بسته است و نمی‌دانند چه باید کنند؛ پالایشگاه و فرودگاه‌ها امن نیست و این درحالی است که یمنی‌ها انسانی عمل می‌کنند و شهرها را نمی‌زنند اگر چنین کنند که بحران مهاجرت به بیابان‌ها قطعا نظام سعودی را چالش جدی روبه رو می‌کرد. 

فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه  هرچه دشمن کرد علیه خود آنها تمام شد، گفت: می‌خواستند با توطئه‌های جنگ‌های نیابتی و تکفیری حلقه مقاومت را بشکنند و نفوذ ما از بین ببرند اما امروز اگر ما بخواهیم هم نفوذ انقلاب را کم کنیم نمی‌توانیم. انقلاب ذهن‌ها و قلب‌ها را تسخیر کرده است نه سرزمین‌ها و امروز کسی پیروز است که قلب‌ها را تسخیر کند. 

وی افزود: تحریم به عنوان خطرناکترین سناریو از دید دشمنان تلقی شد و فکر می‌کردند ما را به میز مذاکره و تسلیم می‌کشانند اما همه متوجه شدند این کشور تحت این فشارها باید ظرفیت‌های درونی قدرت را به فعلیت تبدیل کند. 

سرلشکر سلامی ادامه داد: درواقع ما موفق شدیم چون که میل خفیف هم به دشمن پیدا نکردیم چون می‌دانیم هیچ دشمنی برای حل مسائلی ما هیچ تلاشی نمی‌کند و هر فرمولی ارائه می‌دهد در جهت تخریب و کوچک شدن ما است به عبارت دیگر مقاومت با سلاح‌ اتاق نمی‌افتد چرا که مقاومت از روح سرچشمه می‌گیرد و یک مفهوم معنوی است لذا این انسان‌ها هستند که باید تصمیم بگیرند و اراده کنند که بایستند‌ 

فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه آنچه که امروز به ما ثبات بخشیده دلهای مستحکم است، گفت: ما امروز می‌دانیم امید بستن به دشمنان برای حل مسائل ما ساده‌اندیشی است و فقط باید به خدا تکیه کنیم زیرا دشمن هرگز در مذاکره به خواسته‌های ما تن نمی‌دهد. 

وی خاطرنشان کرد: وقتی از منطق مقاومت به مذاکره روی آورید نشانه ضعف است و وقتی دشمن ما را در موضع ضعف ببینید فشارها را بیشتر می‌کن،  پس نسخه مذاکره و سازش اصلأ راه‌حل مشکلات ما نیست و هیچ مسئله‌ای از ما را حل نمی‌کند. 

سرلشکر سلامی افزود: وقتی ما ایستادگی می‌کنیم که بدانیم راه حل مسائل ما مقاومت است مقاومتی که به معنای ایستادن و پذیرش فشار نیست بلکه به معنای حرکت به سمت رونق تولید، محرومیت‌زدایی، تلاش شبانه روزی و بسیج تمام ظرفیت‌ها و منابع و... است. 

وی با اشاره به اینکه مقاومت یعنی تقویت ارکان قدرت ملی ما، بیان کرد: این مقاومت هرچه ادامه یابد قدرت ما را افزایش می‌دهد بنابراین ما امروز بیش از هر زمان دیگری به مردم برای پیروزی بر دشمنان نیاز داریم؛ ما تا پیروزی فاصله‌ای نداریم و من قسم می‌خورم ما راه کوتاهی تا صبح بیشتر نداریم و این آخرین فراز نبرد ما است لذا کافی است تصمیم بگیریم، اراده کنیم و سست نشویم چرا که قرآن، وحی جاری و برای همیشه زندگی بشریت است و همه راه‌ها را به ما یاد داده است بنابراین تحقق این امر، سخت نیست اگر همه با هم متحد شویم، از دشمن دل بکنیم و به رحمت خداوند امیدوار باشیم. 

فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: مردم به نظام امیدوار هستند و در این میان وظیفه علمای بزرگ ما بصیرت‌افزایی، روشنگری و امیدبخشی هرچه بیشتر برای کاهش تاثیر تحریم‌ها است.

سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: بین برداشتن تحریم و برداشتن اثر آن زمین تا آسمان فاصله است؛ برداشتن تحریم یعنی دلبسته به دشمن شدن که تاثیری ندارد چون اروپا نمی‌تواند و آمریکا اراده‌ای برای برداشتن تحریم ندارد بنابراین باید سیاست حذف تاثیر تحریم‌ها را دنبال کنیم. درواقع تحریم‌ها فرصت هستند و ما در فضای تحریم به چنین پیشرفتی در علوم و فناوری دست یافتیم لذا باید بدانیم که سختی‌ها زودگذر هستند و کافیست محکم باشیم. 

وی با بیان اینکه رهبری، مردم و اسلام سه عنصر تفاضل حقیقی قدرت ما با دشمن است، گفت: «ما تا آخر ایستاده‌ایم» این پیام امام (ره) است که امروز به عنوان دستورکار انقلاب از جانب امام خامنه‌ای نیز مورد تاکید قرار گرفته است و ما هرگز به میدان مذاکره نمی‌آییم چرا که قدرتمندتر از هر زمان دیگری هستیم و دشمن، اراده، قدرت، پیشرفت، حرف متکی بر عمل و عمل متکی بر ایمان ما را دیده است.

فرمانده کل سپاه پاسداران افزود: ما سختی‌های تحریم را هم پشت سر گذاشتیم و آموخته‌ایم چگونه بدون تاثیر آن زندگی کنیم لذا کم کم کاری می‌کنیم که تمام آنها به ما محتاج باشند زیرا ما کاملا توانایی حفظ و بسط استقلال کشور را در همه ابعاد داریم امروز دشمن درباره ما به اشباع تحریم رسیده و بیش از این قدرتی ندارد.

سرلشکر سلامی خاطرنشان کرد: قدرت مقاومت آغاز شده و بی‌انتها است اما فشار دشمن محدود است؛ در واقع ما نه بر اساس نفت خلق شده‌ایم و نه بر اساس تعامل با دیگران، ما به رزق خداوند اعتقاد داریم و دشمنان را تسلیم خود می‌کنیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سپاه پاسداران صدر اسلام سرلشکر سلامی خراسان رضوی سپاه پاسداران یمن تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۷۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ با گذشت یک ماه و نیم از آغاز سال و تاکید رهبر انقلاب بر جهش تولید با مشارکت مردم، حال و روز بخش تولیدی کشور تحت تاثیر برخی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت، چندان خوب نیست و فعالان اقتصادی و بخش مولد معتقدند سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم. این در حالی است که به تازگی انجمن‌های بزرگ تولیدی کشور در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، از سیاست‌های بانک مرکزی در حوزه سرکوب نرخ ارز صادرات و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی انتقاد کردند و خواستار واقعی‌سازی نرخ ارز در سامانه نیما مبتنی بر نرخ شناور مدیریت شده نص صریح قانون شدند.

در این میان، نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار با موضوع بررسی راهکار‌های تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم برگزار شد؛ نشستی مهم که با حضور معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد و در آن نمایندگان بخش تولیدی و اقتصادی کشور به بیان نظریات و گلایه‌های خود پرداختند.

جهش تولید با دو مانع اصلی روبه روست

برای نمونه، حمیدرضا فولادگر، رییس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، اظهار داشت: جهش تولید استفاده حداکثری از توان کشور برای تولید با حرکت بر لبه فناوری است؛ اما در مورد مفهوم مشارکت مردم که امسال به جهش تولید اضافه شده است، باید مشخص شود این مشارکت چه ابعادی دارد و با چه روش‌هایی محقق خواهد شد. موضوع جهش تولید با دو مانع اصلی تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی و همین‌طور ناترازی انرژی روبه روست.

خرید مواد اولیه تولید، گران‌تر از قیمت‌های جهانی است

رییس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار افزود: بر اساس اعلام بانک مرکزی برای حفظ میانگین رشد سالانه ۴ درصدی در اقتصاد، به هزار و ۳۰۰ همت تسهیلات جدید نسبت به سال قبل و حدود پنج هزار همت هم برای تمدید تسهیلات گذشته نیاز است؛ یعنی در مجموع نزدیک به ۶ هزار همت تسهیلات فقط برای حفظ رشد ۴ درصدی نیاز داریم. در نتیجه برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم به منابع بیشتری نیاز است.

فولادگر افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت‌های خصوصی واقعی، محصولات داخلی خودمان را به‌عنوان مواد اولیه تولید به قیمت بالاتر از قیمت جهانی دریافت می‌کنند. در این شرایط رقابت چطور ممکن خواهد بود.

علیرضا کلاهی صمدی، رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز درباره تأمین نقدینگی واحد‌های تولیدی، گفت: با توجه به کمبود منابع نقدی در سیستم بانکی راهی جز خرید اعتباری مواد اولیه تولید وجود ندارد. این امر می‌تواند در همه زنجیره تولید اجرایی شود؛ اما به این شرط که از طریق سامانه جامع تجارت از ورود دلالان و قاچاقیان به بورس کالا جلوگیری شود.

قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود

محمدرضا نجفی منش، رییس کمیسیون کسب‌وکار اتاق تهران هم گفت: کمبود نقدینگی از یک‌سو و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز از سوی دیگر، در حال متوقف کردن تولید است. وی با بیان اینکه صنعت خودرو با سیاست دولت در زمینه قیمت‌گذاری دستوری متحمل زیان ۲۰۰ همتی شده است، افزود: درخواست می‌کنیم قیمت‌گذاری دستوری متوقف شود. سیاست بانک مرکزی موجب شده نه تنها جهش تولید نداشته باشیم که کاهش تولید هم داشته باشیم.

بانک‌ها پرداختی برای تسهیلات تولید ندارند/ خودتحریمی در کشور، بدتر از تحریم خارجی است

عباس جبالبارزی، نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران نیز معتقد بود: معمولاً سیاست‌های اجرایی بر خلاف شعار‌های سال دنبال می‌شوند. هر سال در خردادماه بسته رونق تولید ارائه می‌شد، اما در سال گذشته این بسته در مهرماه ارائه شد و بانک‌ها هم اعلام کردند به دلیل سیاست کنترل تورم بانک مرکزی در جلسات کارگروه رونق تولید شرکت نمی‌کنیم، چون اساساً توان پرداخت تسهیلات نداریم. امسال هم وضع همین است. بانک‌ها نقدینگی را جمع می‌کنند، اما از سوی دیگر اعلام می‌کنند از آنجا که تکالیف دیگری چون پرداخت تسهیلات ازدواج و ... بر آن‌ها بار شده، توان پرداخت تسهیلات تولید را ندارند. وی با انتقاد از فرآیند شش ماهه تخصیص ارز، گفت: کدام تولیدکننده می‌تواند امروز ثبت سفارش کرده و شش ماه دیگر ارز مورد نیاز خود را دریافت کند. خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است. فرآیند تخصیص ارز حداکثر باید یک‌ماهه باشد.

ابراهیم بهادرانی، عضو شورای راهبری نیز با بیان اینکه ما در اتاق ایران نگران وضعیت فعلی تولید هستیم و نه جهش تولید، افزود: بر اساس گزارش شامخ در حال حاضر واحد‌های تولیدی با ۴۱ درصد ظرفیت خود، تولید می‌کنند. سال گذشته در بررسی دیگری ۳۹.۷ درصد مشکلات بنگاه‌ها مشکل تأمین مالی بوده است. گزارش ۱۲ ماهه عملکرد سیستم بانکی نشان می‌دهد تورم ۴۰.۷ است و رشد تسهیلات ۲۴.۷ درصد بوده است. همچنین وام‌های بخش دولتی ۸۰ درصد رشد داشته‌اند. یعنی بخش عمده همین رشد ۲۴ درصدی شامل بخش‌های دولتی شده است. ۹۰ درصد تأمین مالی واحد‌های تولیدی نیز از طریق بانک‌ها انجام می‌شود؛ لذا ما نگران هستیم که حتی همین وضع فعلی تولید نیز تداوم نیابد.

لیلا مرادی، مدیرکل دفتر محیط کسب‌وکار وزارت صمت نیز با اشاره به نیاز مالی چهار هزار و ۲۰۰ همتی واحد‌های تولیدی در سال گذشته، گفت: حدود ۱۷۰۰ همت از این نیاز از منابع بانکی و ۸۰۰ همت نیز از بازار سرمایه تأمین شد، ولی ما اصابت این تسهیلات به هدف را ندیدیم و بخش عمده واحد‌های ما گله‌مند بودند. پیشنهاد وزارت صمت این است که بر اساس اولویت‌های وزارتخانه این وام‌ها پرداخت شود. در این صورت هدایت هدفمند نقدینگی بهتر انجام خواهد شد.

ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز

آرش نجفی، رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران نیز با تأکید بر ضرورت تک‌نرخی شدن ارز و کاهش مداخله‌گری بانک مرکزی در بازار ارز، در رابطه به معضل ناترازی انرژی، اظهار کرد: راه‌حل کاهش ناترازی تولید نیست و تولید فقط ناترازی را عقب می‌اندازد. راه‌حل ناترازی بهبود مصرف و افزایش بهره‌وری است. وی افزود: از آنجا که سال گذشته مشکل تأمین گاز وجود داشت، ۱۲ میلیارد دلار سوخت مایع در نیروگاه‌ها استفاده شد؛ در حالی که پروژه پیشنهادی بخش خصوصی برای تعویض بخاری‌ها ۶ میلیارد دلار هزینه دارد.

پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، افزایش یافت


فرزانه صمدیان، رییس گروه انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گفت: آنچه در یک سال اخیر موجب تشدید مشکل تأمین مالی بنگاه‌ها شده، سیاست بانک مرکزی در راستای کنترل تورم و محدودیت ترازنامه بانک‌ها، بوده است. این امر باعث شد تسهیلات به نفع بخش دولتی تخصیص داده شود. در اثر این سیاست، سال گذشته نقدینگی ۸ درصد کاهش یافت. اما بدهی بخش غیردولتی به بانک‌ها با ۶ درصد کاهش و بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی ۴۵ درصد افزایش مواجه شد. در همین حال پایه پولی به‌عنوان موتور تولید تورم، ۱۱ درصد افزایش یافته است.

تشکیل کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید

پس از این اظهارات نمایندگان بخش خصوصی و تولیدی کشور، معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیر بنایی معاون اول رییس‌جمهور گفت: بسته دولت برای اجرای شعار سال، بر مبنای دو محور اصلی تأمین مالی و بهبود فضای کسب‌وکار در دست تدوین است. حمید پاداش با بیان اینکه هنوز مفهوم مشارکت مردم کاملاً روشن نیست، افزود: در دولت روش‌های متعارف مشارکت، همان روش‌های مشخص شده در قانون بودجه تعیین شده است. درباره حوزه‌ای که بخش خصوصی می‌تواند مشارکت کند نیز فعلاً جمع‌بندی ما خدمات فنی و مهندسی است. از اتاق ایران می‌خواهیم برای تعیین شاخص‌ها و حوزه‌های مشارکت مردم کمک کند.

در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است

پاداش با اشاره به اینکه اقداماتی در رابطه با بهبود تأمین مالی غیر بانکی در دست اجراست، گفت: در سال گذشته حدود ۸۰۰ همت تأمین مالی بنگاه‌های از طریق بازار سرمایه انجام شده است؛ اما کافی نیست و باید افزایش یابد. وی با بیان اینکه در خوش‌بینانه‌ترین حالت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه کمتر از ۷ درصد است، افزود: با دستور معاون اول رئیس‌جمهور، کارگروه تأمین مالی برای جهش تولید تشکیل شده است. اولویت روش‌های تأمین مالی در این کارگروه به ترتیب بازار سرمایه، فایننس و از محل افزایش بخش حدید منابع در نظام بانکی است.

وی با تأکید بر اینکه باید نابرابری در دسترسی بنگاه‌ها به منابع از بین برود، ادامه داد: در این راستا قرار است، بخش عمده تسهیلات به بخش خصوصی و بر اساس اولویت‌بندی وزارت صمت تخصیص داده شود. بسته تأمین مالی بخش خصوصی در سراسر کشور آماده شده و این مبنایی برای حل نابرابری تأمین مالی میان بخش خصوصی و دولتی است. وی اظهار کرد: با ایجاد کارگروه تأمین مالی با دو محور اصلی رفع نابرابری در دسترسی بخش خصوصی به منابع و تنوع ابزار‌های تأمین مالی تلاش می‌کنیم مشکل تأمین مالی را حل کنیم.

معاون هماهنگی و نظارت و زیر بنایی معاون اول رئیس‌جمهور، با طرح پیشنهاد تشکیل کارگروه واکنش سریع با اتاق ایران، گفت: برای افزایش تعامل با اتاق ایران یک نماینده از سوی این معاونت به شورای راهبری معرفی خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • طرح نور با پشتوانه‌ مردمی و با قدرت ادامه دارد
  • عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا