Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@04:21:57 GMT

دولت قانون اسقاط خودروهای فرسوده را اجرا نکرد

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۷۸۶۵

نادر قاضی‌پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، درباره عدم اهتمام بخش‌های مختلف دولت در اسقاط خودرو گفت:‌ متأسفانه مردم تهران هزینه خرید بنز و بی‌ام‌و می‌دهند اما پراید، پیکان و پژو سوار می‌شوند.

وی افزود:‌ متأسفانه برخی خودروهای فعلی در کشور در شرایطی است که در زمستان بخاری آنها کار نمی‌کند و در تابستان کولرش، چرا که این خودروها فرسوده بوده و سیمای پایتخت را به هم زده است و چنین شرایطی در دیگر شهرها هم وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: خودروهای فرسوده اگر هرچه سریع‌تر اسقاط نشوند می‌توانند مشکلات زیست‌محیطی بیشتری را برای جامعه به وجود آورند و با آلودگی هوا ضررهای بسیار هنگفت و غیرقابل جبرانی را برای بهداشت و سلامت جامعه وارد کرده و مصرف فراوان بنزین موجبات خسران کشور را ایجاد می‌کند.

قاضی‌پور اظهار داشت: وزارت نفت می‌تواند با همراهی و همکاری و ایفای وظایفش در مسیر قانون اسقاط خودروها ضمن ایجاد رونق تولید در کشور موجب کاهش مصرف بنزین در کشور شده و با اجرای اقداماتی برای صادرات آن برای کشور ارزآوری داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر سریع‌تر برای اسقاط خودروهای فرسوده اقدام نکنیم موجبات آسیب فراوان به نسلی فعلی و آینده خواهد شد چرا که آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا در ژنتیک انسان تأثیر گذاشته و به دلیل عدم احتراق کامل سوخت موجب متولد شدن فرزندانی نارس و دارای بیماری‌های خاص خواهد شد. ضمن اینکه کودکان فعلی هم به دلیل آسیب‌پذیری بیشتر درگیر انواع و اقسام بیماری‌ها از جمله سرطان‌های مختلف خواهند شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت:‌ نیروی انتظامی و پلیس راهور با توجه به اینکه ایرادات اساسی خودروهای فرسوده مسبب بروز تصادفات فراوانی در کشور هستند می‌تواند با استفاده از ابزارهای قانونی و نظارتی خود از بخش‌های مختلف دولت بخواهد قانون از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را سریع‌تر اجرایی کند.

قاضی‌زاده گفت: شرکت‌های ذوب‌آهن و فولاد مبارکه هم‌اکنون نیازمند آهن قراضه برای تولید ورق‌های مختلف هستند و بر همین اساس اگر از ظرفیت بسیار قابل توجه واحدهای اسقاط خودرو در کشور استفاده کنیم می‌توانیم ضمن اشتغالزایی فراوان در این واحدها که بعضاً 40 تا 50 کارگر در آنجا مشغول است استفاده کرده و نیازمندهای آهن قراضه خود را با اسقاط خودرو تأمین کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود:‌در شرایط تحریم های ظالمانه فعلی اگر به سمت اسقاط خودروهای فرسوده برویم منافع فراوانی برای کشور به همراه خواهد داشت که ضمن ایجاد رونق در شرکت خودروسازی و بهبود کار و تلاش در آنجا می‌توانیم اشتغال بیشتری را در این مراکز صنعتی داشته باشیم. ضمن اینکه اشتغال به وجود آمده در مراکز اسقاط‌کننده خودرو هم منجر به توسعه درآمد در کشور خواهد شد.

قاضی‌پور گفت: در شرایط فعلی که واردات ممنوع است می‌توانیم با بالفعل کردن ظرفیت بالقوه واحدهای اسقاط کننده خودرو به کار و کارگر ایرانی توجه بیشتری کنیم.

وی خاطرنشان کرد:‌ اخیراً طرح ساماندهی خودرو در مجلس با رفع ایرادات شورای نگهبان به تصویب رسیده است که در یکی از مواد آن دولت را موظف کردیم که به ازای تولید هر چهار خودرو یک خودرو را باید از رده خارج کند. ضمن اینکه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در قانون هوای پاک به صراحت آمده است. این در حالی است که دولت تن به اجرای این مصوبه نداده است.

قاضی پور افزود: حالا که لوایح محیط زیستی مثل قانون هوای پاک وجود دارد، سازمان محیط زیست باید اجرای آنها را با دقت پیگیری کند.

وی با اشاره به تعویق ماده ۱۱ و ۱۲ آئین‌نامه فنی ماده ۲ قانون هوای پاک، گفت: این مواد در قانون هوای پاک که مربوط به اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده و تولید موتورسیکلت‌های برقی است، به عقب افتاده در حالی که این یک مصوبه قانونی است که پیگیر این موضوع در مجلس خواهیم بود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد: هدف از جلسات کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا تضمین سلامت شهروندان است و اگر قرار باشد مصوبات و قوانین کاهش آلودگی هوا، اجرا نشود این جلسات و این کارگروه خروجی مثبتی نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: تعویق برخی مواد قانون هوای پاک را از طریق هیأت تطبیق قوانین در مجلس پیگیری خواهیم کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اگر از رده خارج کردن خودروهای فرسوده از سوی بخش‌های دولت که در قوانین مختلف به صراحت وظایفی را برای قوه مجریه در نظر گرفته شده اجرایی نشود گزارشی را در این باره تهیه کرده و نهادهای نظارتی ارسال خواهیم کرد.

قاضی پور اظهار داشت: 2 طرح «ممنوعیت تردد وسایل نقلیه موتوری فرسوده در کلان‌شهرها» و «الزام خودروسازان و موتورسیکلت‌سازان به اسقاط» در خرداد ماه در مجلس به تصویب نمایندگان رسید که دولت موظف است از محل صرفه‌جویی حاصل از بهبود و مدیریت مصرف سوخت ناشی از اجرای این قانون، سازوکار و تسهیلات لازم را برای جایگزینی خودروهای فرسوده حمل و نقل عمومی با خودروهای نو فراهم کند. 

وی گفت: خودرویی که از رده خارج می شود حداقل چند میلیون ارزش مالی دارد اما اراده و جدیتی تاکنون برای اجرای قانون از رده خارج کردن خودروهای فرسوده توسط خودروسازان، وجود نداشته است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: اسقاط خودرو دارای گردش مالی فراوانی در کشور است که می‌توان به درآمد زیاد برای واحدهای اسقاط کننده و شرکت‌های خودروسازی اشاره کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در جمع خبرنگاران در مورد آیین نامه واردات خودروهای کارکرده اظهار کرد: دولت لایحه‌ای درباره خودروهای کارکرده به مجلس تقدیم کرد که تصویب شد و سپس وزارت صمت به تهیه آیین نامه مربوطه متعهد شد. این آیین نامه هم تهیه و برای دولت ارسال شده و تا زمانی که آیین نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، وزارت صمت نمی‌تواند کار دیگری انجام دهد.

وزیر صمت افزود: البته استفاده از فرآیند واردات خودروهای دست دوم در مناطق آزاد آماده و مصوبات آن قابل اجرا است. تا زمانی که ابلاغیه صادر و نظر دولت اعلام نشده باشد، نمیتوانم به برخی سوالات پاسخ دهم‌.

وی در ادامه با بیان اینکه در همه حوزه‌ها ظرفیت‌های خود را در نمایشگاه ایران اکسپو معرفی کردیم، گفت: دلیلی ندارد همه نیازهای‌مان را خودمان تامین کنیم و باید به دنبال مزیت‌های کشور باشیم. این موضوع در سایر کشورها هم صدق می‌کند. بنابراین تعامل و همکاری برای استفاده از ظرفیت‌ها لازم است.

وزیر صمت با بیان اینکه تاکنون اقتصاد ایران تک‌محصولی بوده، تصریح کرد: در حال حاضر به این سمت حرکت می‌کنیم که علاوه بر حوزه انرژی، در سایر بخش‌ها از جمله محصولات دانش‌بنیان ظرفیت‌های خود را شناسایی و فعال کنیم.

به گفته وی، اکنون بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که می‌تواند فرصت خوبی برای چینی‌ها هم باشد تا در آینده بتوانیم با هم همکاری کنیم.

علی آبادی بیان کرد: در حوزه انرژی، برق و غیره ایران ظرفیت‌هایی برای همکاری با چینی‌ها دارد، همچنین کشورهای آفریقایی در یک شرایط تحولی قرار گرفته‌اند و مایل هستند برای خود شرکای جدید انتخاب کنند. به نظر می‌رسد با توجه به ظرفیت‌هایی که کشور در این نمایشگاه بروز داده، ایران می‌تواند جایگزین برخی از شرکای قبلی شود.

وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه ممکن است در استفاده از ارز بتوانیم بهره‌وری بهتری داشته باشیم، اظهار کرد: وزارت صمت از همه شرکت‌ها خواسته که پیش‌برنامه‌ای ارائه و اعلام کنند ارز را برای چه چیزی می‌خواهند. این موضوع ممکن است باعث کدورت برخی تولیدکنندگان شده باشد، اما کار درستی است تا بتوانیم از منابع ارزی استفاده بهتری کنیم. بنابراین تلاش داریم کنترل دقیق‌تری در این حوزه انجام دهیم.

وی افزود: از طرف دیگر ممکن است در حوزه‌ای که قبلاً ارز به راحتی تخصیص می‌دادیم، حالا محدودیت ایجاد شده باشد که این به دلیل سیاست‌های جدید است. هدف این است که ضمن ببشترین استفاده از ظرفیت‌های داخلی، بتوانیم نیازهای جامعه را به خوبی تامین کنیم.

علی‌آبادی همچنین در جریان برگزاری همایش تجاری ایران و چین که در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد، گفت: همکاری ایران و چین برای هر دو طرف سودمند است. هدف اصلی این نمایشگاه شناخت از یکدیگر است. همچنین تلاش کردیم خودمان را باز تعریف کنیم و آخرین وضعیت خودمان را به دنیا نشان دهیم.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه مشخص شد چینی‌ها فرصت‌های زیادی در زمینه‌های نفت و گاز، انرژی، حمل و نقل، پزشکی و در ایران دارند، تصریح کرد: علاوه بر این، ایران می‌تواند برای چین دسترسی برای به بازار سایر کشورها، از جمله کشورهای همسایه را فراهم کند. همچنین عضویت دو کشور چین و ایران در بریکس و شانگهای، فرصت‌های تجاری زیادی را برای دو کشور فراهم می‌کند.

کد خبر 6093568 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • آیین نامه خودروهای کارکرده هنوز در دولت است
  • رئیس‌جمهور ۲ قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
  • رئیس جمهور ۲ قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
  • رئیسی دو قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
  • رییسی دو قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
  • رئیسی ۲ قانون را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۲ قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
  • خبر رییس مجلس درباره حقوق اردیبهشت 1403/ قالیباف: دولت باید متناسب سازی حقوق بازنشستگان را این ماه اجرا کند
  • عکس | مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت
  • مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت