Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@03:52:26 GMT

چرا دونالد ترامپ آلمان را نادیده می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۱۸۵۲

آفتاب‌‌نیوز :

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا امروز برای شرکت در نشست سران "گروه هفت" راهی فرانسه می‌شود. او باز هم در اواخر اوت به اروپا خواهد آمد، این بار برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد شروع جنگ جهانی دوم در لهستان.

ربکا اشتاودن‌مالر، می‌نویسد، ترامپ می‌تواند در بازدید از اروپا به آلمان نیز سفر کند اما او هیچ برنامه‌ای برای سفر به این کشور و دیدار با آنگلا مرکل، صدراعظم آن ندارد؛ نه اکنون و نه در آینده‌ای قابل پیش‌بینی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از دو سال از ریاست جمهوری ترامپ گذشته و او فقط یک بار آن هم برای حضور در نشست "گروه بیست" در هامبورگ راهی آلمان شد و نه به عنوان مهمان مرکل در برلین.

موضوع چیست؟

مسائل متعددی دست به دست هم داده تا دو کشور به یکدیگر نزدیک نشوند؛ از هزینه‌های دفاعی آلمان و موضع این کشور در برابر ایران گرفته تا حمایت آن از راه‌اندازی خط لوله گازی "نورد استریم دو" بین روسیه و اروپا و مقاومت مرکل در برابر منع چین از فعالیت در پروژه‌های بزرگ زیرساختی.

در کنار تنش‌های سیاسی به نظر می‌رسد که ترامپ و مرکل روابط خوبی نیز در دیدار شخصی نداشته باشند. در مراسم بزرگداشت نبرد نرماندی در تابستان سال جاری در بریتانیا ترامپ حتی به مرکل دست هم نداد.

جوزف برامل، کارشناس آمریکایی شورای روابط خارجی آلمان می‌گوید: «عدم تمایل به آلمان و لغو سفر برنامه‌ریزی‌شده ترامپ به دانمارک در ماه سپتامبر بعد از رد پیشنهادش برای خرید گرینلند نمونه‌هایی معمول از "سبک رهبری سوداگرانه" او هستند.»

برامل ادامه می‌دهد، ترامپ خود را "رئیسی" می‌بیند که "اهدافی روشن" را بیان می‌کند و خواسته‌هایش را به "زیردستانش" می‌گوید و برای آن‌ها "پاداش‌ها و مجازات‌هایی" در نظر می‌گیرد با "سودها و ضررهایی" که اگر نتوانند به خواسته او جامه عمل بپوشند، نصیبشان خواهد شد.

به باور برامل، به همین دلیل آلمان و دانمارک "با بی‌توجهی او مجازات شده‌اند." در حالی که "لهستان که توانسته طبق خواسته او عمل کند امتیازهایی مادی" نصیبش شده است.

"نفوذ بیش‌تر" لهستان نسبت به آلمان

در حالی که نقش برلین در واشنگتن رنگ باخته، ورشو از زمان به قدرت رسیدن ترامپ جایگاهی به مراتب بااهمیت‌تر در روابط میان آمریکا و اروپا پیدا کرده است.

نیل گاردینر از "بنیاد هریتیج"‌، مستقر در واشنگتن به شبکه اول تلویزیون آلمان (ARD) گفته است: «لهستان نفوذ بیش‌تری نسبت به آلمان دارد. من لهستان را در حال حاضر دومین شریک مهم [برای آمریکا] بعد از بریتانیا می‌دانم.»

جوزف برامل، کارشناس آمریکایی شورای روابط خارجی آلمان و گرداننده وبلاگ تحلیلی "کارشناسان آمریکا" با هشدار به لهستان و سایر کشورها آن‌ها را به احتیاط در مورد "روابط دیپلماتیک تازه تقویت‌شده" خود دعوت کرده است.

او گفته است: «دوستان فعلی ترامپ در شرق اروپا نباید فریب بخورند. دیر یا زود برای ژئواستراتژیست‌های آمریکا لازم می‌شود به منظور مهار فعالیت‌های گسترده چین در صدد آشتی با مصالح روسیه برآیند.»

"تلاش برای تفرقه‌افکنی در اروپا"

تحلیلگر دویچه وله می‌نویسد، رویگردانی از قدرت اقتصادی اروپا و توجه به کشورهایی که با بروکسل از در نزاع برآمده‌اند درست مانند خدمت به یک هدف استراتژیک بزرگ‌تر یا همان تفرقه افکندن میان اتحادیه اروپاست.

جاکوب کریک‌گارد، کارشناس ارشد مؤسسه اقتصاد بین‌المللی "پیترسون" در آمریکا در گفت‌وگو با شبکه ARD برنامه سفر ترامپ در اروپا را تلاشی برای ایجاد "دودستگی در اتحادیه اروپا" توصیف کرده است. به باور او دولت ترامپ "مخالف چندجانبه‌گرایی" است.

پتر بایر، هماهنگ‌کننده روابط دولت آلمان با آمریکا به روزنامه "زود وست پرسه" گفته است، اگرچه حفظ روابطی خوب با آمریکا هنوز هم اولویتی با ارزش است، اما موضع واشنگتن در برابر اتحادیه اروپا وحدت شکننده میان این دو را به مخاطره می‌افکند.

ترامپ به کرات حمایت خود از "بریگزیت سخت" و بوریس جانسون، نخست‌وزیر کنونی بریتانیا را اعلام کرده است، در حالی که ریچارد گرنل، سفیر این کشور در آلمان اخیرا تهدید کرده که آمریکا می‌تواند نیروهای خود را از آلمان خارج کرده و عازم لهستان کند.

پتر بایر می‌گوید، دولت ترامپ از همان آغاز سعی کرد بین اعضای اتحادیه اروپا تفرقه بیاندازد. او هشدار می‌دهد: «ما باید این موضوع را جدی بگیریم.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ترامپ آلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۱۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است. مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6096232

دیگر خبرها

  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!
  • افشاگری دستیار ترامپ در مورد رابطه با خانم بازیگر فیلم های ...
  • لشکرکشی وسط اتوبان تیم امنیتی دونالد ترامپ برای اسکورت به دادگاه | فیلم
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین