Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-04@03:01:56 GMT

پزشکان به قشر مستضعف جامعه بیشتر توجه کنند

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۴۸۲۱

به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسن تسخیری ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز پزشک در سالن اجتماعات درمانگاه امام سجاد (ع) رشت با اشاره به اینکه در روایات علم به سه به دسته تقسیم‌شده است اظهار کرد: فقه برای دین‌داری، طب برای بدن‌ها و نحو برای خوب صحبت کردن این سه قسم است.

وی با بیان اینکه هرکدام از این سه قسمت برای خودشان قواعدی دارند افزود: مردم برای کار‌های دنیا و آخرتشان به سه چیز نیاز دارند که اولی‌فقیه دانشمند و پرهیزگار، دومی امیر و فرمانروای قابل‌اطاعت و سومی پزشکی بصیر و مورد اعتماد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در سپاه قدس گیلان با اذعان به اینکه در اسلام طب جایگاه ویژه‌ای دارد گفت: بخش‌های مهم دین ما در مورد طب است و بخش مهم روایات دین ما نیز به بخش طب پرداخته است.

تسخیری با اشاره به طبابت پیامبران تصریح کرد: دانشمندان امروز به برخی از طب اسلامی پیامبران ما پی برده‌اند و یکی از آن نمونه‌ها خواص انجیر و زیتون برای درمان انسان است که چندین بار در قرآن آمده است.

وی با بیان اینکه قرآن یک کتاب مختص مسائل معنوی نیست اظهار کرد: قرآن به ابعاد و بخش‌های مختلف زندگی انسان پرداخته و مسائل درون خانواده و مسائل پزشکی را نیز مطرح کرده است.

مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه قرآن باید هر روز تفسیر شود افزود: قرآن برای هر اصل و زمانی حرف دارد و برای دوران خاصی نیست.

تسخیری با اشاره به آمدن وظایف طبیبان در روایات گفت: در اکثر روایت‌ها به احساس مسئولیت و تعهد طبیب اشاره‌شده است.

وی با اشاره به اینکه طبیبی که درمان زخمی را رها کند شریک کسی است که زخم را بر بدن وی نشانده است افزود: دارا بودن تقوای پزشکی ازجمله خصوصیات یک طبیب باید باشد.

مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در سپاه قدس گیلان با تأکید بر اینکه طبیب باید تمامی قوانین و مقررات پزشکی را در طبابت رعایت کند بیان کرد: هرکسی که طبابت می‌کند باید از خدا بترسد و طبیب باید خیرخواه بوده و در کار خود جدیت به خرج دهد.

تسخیری با انتقاد از برخی از پزشکان که مادیات برای آن‌ها اولویت دارد گفت: اقدام برخی از پزشکان در زمینهٔ توجه بیش از اندازه به مسائل مالی دور از تقوا پزشکی است و پزشکان باید به افراد مستضعف جامعه توجه بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به برخی نکات اخلاق پزشکی افزود: ایجاد آرامش در مریض ازجمله وظایف پزشک است، زیرا طبیب آرامش‌دهنده انسان‌ها است و باعث امیدواری مریض می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۴۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان

به گزارش «تابناک»، مسعود پزشکیان، نماینده اصلاح‌طلب تبریز در یادداشتی در روزنامه سازندگی نوشت: اخیراً یکی از مواردی که مکرراً درباره موضوعات حوزه پزشکی و فساد در این حوزه مطرح می‌شود، مساله دریافت زیرمیزی یا مبالغی خارج از تعرفه‌های تعیین شده است. ریشه این مساله و فسادی که از این رفتارها ناشی می‌شود را اما باید در سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه جست‌وجو کرد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که به توسعه این رویه‌های غلط در نظام پزشکی دامن زده و می‌زند، مصوبه مجلس یازدهم با عنوان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بود. در همین مجلس که ما هم در آن حضور داشته و داریم با مصوباتی که در ارتباط با همسان‌سازی حقوق به راه انداختند در حقیقت مساله را برای جامعه پزشکی بدتر کردند چراکه در این همسان‌سازی سقف حقوق مشخص کردند و گفتند، پزشک نمی‌تواند از ایکس رقم اضافه‌تر بگیرد و باید دریافتی در سطح تعیین شده، باقی بماند. نتیجه این سیاست‌گذاری هم شد، دریافت سکه و مبالغ نقد توسط برخی پزشکان به صورت غیررسمی در ازای ارائه خدمت به بیمار در شرایطی که هیچ نظارتی بر مساله نبود و البته گرفتاری مردم در این سیستم.

مدافعان همسان‌سازی حقوق در مجلس به اسم اجرای عدالت این رویه را آغاز و به‌رغم اعتراض‌های شدید ما تبدیل به قانون کردند اما باید توجه داشت همین آدم‌هایی که دم از عدالت می‌زنند و در مجلس مدافع اسم عدالت، قوانینی همچون همسان‌سازی حقوق را مصوب می‌کنند بهترین خدمات را در حوزه پزشکی دریافت می‌کنند. درحال حاضر مجلس با بهترین بیمارستان‌های خصوصی قرارداد دارد، بیمارستان‌هایی که چندین برابر تعرفه دولتی‌ها دریافتی دارد. این افراد و مدافعان عدالت البته در این بیمارستان‌ها بهترین خدمت را می‌گیرند و پول زیادی هم برای دریافت این خدمات پرداخت می‌کنند اما برای مردم از عدالت می‌گویند و همواره در قوانین و مصوبات مورد نظرشان تنها به نمایش دادن عدالت اکتفا می‌کنند.

این گرفتاری‌ها در کشور توسط خود ما در مجلس ایجاد شد، این ما هستیم که با سیاست‌گذاری‌هایمان برای مردم یک سفره باز می‌کنیم و برای بقیه یک سفره و برای خودمان سفره دیگری! غیر از داستان همسان‌سازی، یک موضوع تعرفه‌گذاری‌های پزشکان و البته تعرفه‌گذاری‌های جدید در بیمارستان‌های دولتی نیز بر این وضعیت دامن زده و می‌زند. درحال حاضر در بیمارستان‌های دولتی در ازای ارائه خدمت درمانی پول می‌گیرند، درحالی که تجهیزات هم نیست و بیمار باید برای یک جراحی تجهیزاتش را هم از خارج از بیمارستان تهیه کند. این درحالی است که در دولت قبل و در زمان دکتر روحانی حداقل بیمارستان‌های دولتی دیگر پول نمی‌گرفتند. تعرفه‌گذاری دولت برای ویزیت پزشکان نیز بخش دیگری از این ماجراست.

وقتی کشور تورم ۶۰ درصدی دارد، دولت درحالی ‌که مجوز تعرفه‌ها را به ‌نوعی در اختیار خود گرفته، قیمت‌ها را می‌گوید افزایش بیش از ۲۰ درصد مجاز نیست؛ معنی این حرف این است که پزشکان سکه می‌گیرند و زیرمیزی و دولت هم نمی‌تواند جلوی این مساله را بگیرد. همه این موارد به فساد در حوزه بهداشت و درمان دامن می‌زند. در کنار این مساله که موضوع و طرح پزشک خانواده که مهم‌ترین دست‌انداز پیشروی فساد در وزارت بهداشت است نیز به درستی اجرا نمی‌شود اگر طرح پزشک خانواده را به درستی پیاده کنیم، پزشک، درمان و هزینه و روند کار معلوم است و راه بر بسیاری از مفاسد بسته می‌شود. در شرایط فعلی یک بیمار برای یک بیماری ممکن است به چندین مرکز درمانی و پزشک مراجعه و هزینه کند و جواب نیز نگیرد و کسی هم جوابگو نیست، درحالی که در نظام پزشک خانواده یک فرد به‌ عنوان پزشک مسئول جمعیتی تعریف شده است و این جمعیت باید خدمتی از این پزشک بگیرند که در صورت کوتاهی یا هر مشکل دیگری می‌توانند شکایت کنند. وقتی سیستم نظارت می‌کند، پزشکان و اهالی درمان مجبور هستند طبق سیستم عمل کنند اما متاسفانه حتی این گام نیز برای مبارزه با فساد در نظام پزشکی و درمان برداشته نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • انتقاد یک امام جمعه از مشروب‌خوری برخی پزشکان ایرانی
  • انتقاد آیت‌الله مدرسی از مشروب‌خوری برخی پزشکان در فارس
  • شرایط سخت رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ تعهد محضری و ضمانت می گیریم
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم
  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • گولسیانی: پزشکان سپاهان بیشتر از بازیکنان آنها در زمین می‌دویدند!
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟