Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@18:30:45 GMT

ایرانگردی فرهنگ

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۸۱۹۰

ایرانگردی فرهنگ

این یادداشت نگاهی دارد به فعالیت‌های کاروان فرهنگی سفیر آفتاب در شهرهای کشور است. ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۴:۴۴ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، یک رویداد فرهنگی می‌تواند از ایده‌ای جذاب نشأت گرفته باشد. می‌تواند جذابیتش در شیوه اجرای آن باشد. حتی از این ظرفیت برخوردار است که صرفاً با پیشینه‌ پژوهشی قوی نگاه بلندی را در تاثیرگذاری فرهنگی دنبال کند؛ اما زمانی یک اتفاق فرهنگی می‌تواند لقب «حرفه‌ای» و «اثرگذار» به خود بگیرد که نه در یک حوزه خاص بلکه تمام تکه‌های پازل تولید تا اجرای خود پرقوت ظاهر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو هنگام فهم و تحلیل یک اتفاق فرهنگی تمام ابعاد آن دارای متر و معیار متفاوتی است که با بررسی آن‌ها می‌توانیم کلیتش را مورد قضاوت قرار دهیم. برای پی بردن به میزان موفقیت کاروان‌های فرهنگی که در مناطق مختلف کشور به اجرای برنامه های متنوع از جمله اجرای سرود و تئاتر و .. می‌پردازند نیز باید با کنار هم گذاشتن این جزییات به کلیتی نائل شد. موسسه رسانه‌ای سفیر آفتاب یکی از این کاروان‌های فرهنگی است که در ادامه به بررسی ابعاد مختلف برنامه های آن خواهیم پرداخت.

یک‌دو‌سه‌تمام...

در چند سال گذشته حضور کاروان‌های فرهنگی متنوع از جمله کاروان فرهنگ ایران و کاروان کانون پرورش فکری را در ایران شاهد هستیم. این گروه‌ها با حضور در مناطق مختلف کشور به اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی از جمله مسابقه، نمایش ، موسیقی و ... می‌پردازند. اجراهای این کاروان‌ها محدود به مخاطبین خاص و گروه‌های سنی مشخص است. آن‌ها با توجه به محدودیتی که در حوزه کادر متخصص و هنرمند دارند، نتوانسته‌اند برنامه‌های خود را به سطح بالایی از مطلوبیت برسانند و تعداد مخاطبین آن ها هیچ گاه از میزان مشخصی افزایش نیافته است. در کنار این کاروان های پرسابقه کاروان هایی نیز هستند که در هنگام بروز بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و ... در مناطق آسیب دیده حضور پیدا کرده و به اجرای برنامه می پردازند.  هرچند حضور این کاروان ها در کم کردن درد ها و رنج های مردم این مناطق بسیار موثر است اما به دلیل این که در بروز این حوادث حضور سریع اهمیت به سزایی دارد، این کاوران ها بدون مخاطب شناسی دقیق و با سرعت بسیار بالا در مناطق حضور پیدا می کنند و پس از فروکش کردن تب حوادث به همان سرعتی که وارد این مناطق شده اند از آن خارج می شوند و نمی توانند به یک برنامه  منسجم دست پیدا کنند.

سفیری از جانب آفتاب

موسسه هنری رسانه ای سفیر آفتاب در چند سال اخیر نام خود را در ذیل کاروان های فرهنگی ایران مطرح کرده است. کاروانی که با حضور در مناطق مختلف کشور به اجرای برنامه های متنوع از جمله سرود، نمایش و ... می پردازد. استان های خوزستان ، قزوین ، بجنورد از جمله استان هایی هستند که مهمان تریلی کاروان سفیر آفتاب بودند. تریلی با نمایشگر ال ای دی  که تبدیل به یک آمفی تئاتر متحرک می شود تا امکان اجرای برنامه برای مردم این مناطق را فراهم کند. نکته  افتراق فعالیت های کاروان سفیر آفتاب با سایر کاوران های فرهنگی موجود در محتوا و کیفیت برنامه های ارائه شده است. سفیر آفتاب به ارائه ی هنری می پردازد که از آن با نام هنر متعهد یاد می شود. هنری که بیش از آنکه صرف اجرای یک سرود یا نمایش را مد نظر داشته باشد نیاز می بیند که محتوایی ارزشمند را در قالب این اجرا ها به مخاطبین خود ارائه کنند. به همین منظور این اتفاق هنری که محصول حمایت سازمان اوج است، توانسته است گروه های هنری کوچک هنری را ذیل نام خود گرد هم آورد و با سازمان دهی انان برنامه هایی را با موضوعات ملی و مذهبی ارئه کند. هرچند این برنامه ها سرشار از ارزش های ریشه دار است اما در قالب هایی جدید و نوآورانه به مخاطب عرضه می شود. سفیر آفتاب در  برنامه های خود اشک و لبخند را در کنار هم معنی می کند. گاه با یک نمایش طنز مخاطب خود را می خندانند و گاه با عرض توسل به ساحت ائمه اشک مخاطبین را از سر دلدادگی جاری می کنند. مخاطبین سفیر آفتاب را تمام اقشار یک جامعه تشکیل می دهند برای مخاطب سفیر آفتاب بودن نیازی به داشتن طبقه  اجتماعی خاص و  یا سن خاص نیست.

 حضور در شهرهای دیگر و اجرای برنامه تنها فعالیت سفیر آفتاب نیست. گروه های زیر مجموعه   این موسسه در اعیادی چون عید غدیر ، عید فطر و یا در مراسم جهانی اربعین حسینی با حضور در موکب های واقع در مسیر نجف به کربلا به اجرای سرود می پردازند. انان در سال های گذشته نیز با حضور در مسیر راهپیمایی روز جهانی قدس و یا مراسم تشیع پیکر شهدای حمله تروریستی به تهران به اجرای برنامه پرداخته اند. همچنین سفیر آفتاب با گردهم آوردن گروه های هنری بسیار این امکان را فراهم کرده است که در اجرای این مراسم‌ها با هنرمندان شاخصی چون میلاد عرفان پور، قاسم صرافان و محسن رضوانی در حوزه ی شعر، امیرحسین مدرس در امر خوانندگی و ... همکاری داشته باشد.

سفیر عدالت فرهنگی

اگر نام سفیر آفتاب را در موتور های جستجو گر، جستجو کنید با لیستی از تیترهایی با این مضمون مواجه می شوید«سفرآفتاب به فلان شهر رسید» و اگر بخواهم نام این شهر ها را لیست کنم خود ماجرایی مفصل است، در این لیست باید نام هایی از شهرهای استان های بوشهر، قزوین، بجنورد، خوزستان و ... را ذکر کرد، شهرهایی که در کمال ناباوری نه پایتخت هستند نه مرکز استان؛ اما شاهد یک اتفاق هنری و فرهنگی بزرگ هستند از آن اتفاق هایی که بیشتر در تهران و مراکز استان ها رخ می دهد.  کاروان سفیر آفتاب موفق شده است تا به گردهم آوردن و سازمان دهی گروه های فرهنگی هنری کوچک از جمله گروه های تئاتر، موسیقی، سرود و ... مردم مناطق کمتر برخوردار و حاشیه ی شهر ها را در یک رویداد هنری کنار هم جمع کنند و برای آنان برنامه های متنوعی را اجرا کنند. در این شهرهای کوچک که نه خبری از کنسرت های آنچنانی است و نه خبری از سالن های سینما و تئاتر اجراهای کاروان سفیر آفتاب پیامبر توزیع عدالت فرهنگی در بین مناطق مختلف کشور است تا مردم نقاط دور افتاده از مرکز نیز با استفاده از آن بتوانند به برنامه های فرهنگی با کیفیت اجرای بالا دسترسی داشته باشند.

فراتر از یک رویداد

اجراهایی که سفیران آفتاب در سطح شهر به طور پراکنده در اعیاد و مناسبت های مختلف انجام می دهند یاد آور شکل بومی شده  هنر خیابانی است که علاوه بر اینکه هنر را وارد زندگی روزمره مردم یک جامعه می کند این فرصت را برای انان فراهم می کند تا با هزینه ای کمتر از آنچه به طور معمول برای استفاده از یک اثر هنری باید پرداخت شود از اجراهای هنری با کیفیت بالا استفاده کنند. همچنین با حضور افراد یک جامعه در کنار یکدیگر برای استفاده از این برنامه ها، مردم به تعاملات چهره به چهره می پردازند، با یکدیگر همکاری می کنند، حاشیه اجراها ایده ها و نظرات خود را بیان می کنند، برای گذراندن اوقات فراغت در کنار یکدیگر می نشینند و تمام این موارد باعث می شود هم بستگی اجتماعی در بین افراد حاضر در این برنامه ها به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند. این موسسه در آخرین فعالیت خود فراخوانی برای گروه های سرود ارائه کرده است که بر طبق آن گروه های سرود باید سرودهایی را با محوریت عید غدیر اجرا کنند و با ارسال فیلم اجرا های خود در مسابقه ی سرود ویدیو شرکت کنند. در فیلم های ارسالی به این مسابقه بیشتر چهره های نوجوان به چشم می‌خورد که نشان می دهد سفیر آفتاب در جذب نوجوان به هنر و ایجاد دغدغه در این قشر نیز موفق بوده و توانسته است این سنینن را نیز با برنامه ها و دغدغه های خود همراه کند.

فاطمه افتخاری

انتهای پیام/

R1544/P/S4,34/CT12 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره فیلم کودک جایزه های سینمایی سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم کودک جایزه های سینمایی سینما جشنواره فیلم کودک جایزه های سینمایی سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیش از ۲۰۰ برنامه با حضور دو کاروان خدام رضوی همزمان با دهه کرامت

محمدجعفر امامیان مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاهبا اشاره به آغاز دهه کرامت از ۲۱ اردیبهشت و ادامه آن تا ۳۱ اردیبهشت ماه گفت : برنامه‌های امسال این دهه با شعار اقدام و عمل جهادی با پیروی از سبک زندگی اهل بیت (ع) برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه امسال میزبان دو کاروان خدام حرم رضوی حامل پرچم متبرک حرم است، عنوان کرد: این کاروان‌ها در ۲۰۰ محفل و همایش در بیمارستان‌ها، پادگان‌ها، مراکز نظامی، ادارات، زندان‌ها و ... حضور پیدا می‌کنند.

امامیان با اشاره به برگزاری مراسم ولادت حضرت معصومه (ص) و جشن روز دختر در کرمانشاه گفت: علاوه بر این جشن، جشن بزرگ دیگری به مناسبت ولادت امام رضا (ع) در روز دهم خرداد ماه برگزار خواهد شد.

مدیرکانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه با بیان اینکه با راه‌اندازی پویش «همه خادم الرضاییم» به دنبال مردمی کردن برنامه‌ها هستیم، افزود: از همه دستگاه‌ها نیز انتظار می‌رود برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر جشن‌های این دهه همکاری کنند تا فضایی شاد و پویا در استان ایجاد شود.

وی عنوان کرد: برپایی سفره‌های اطعام نیازمندان در روز میلاد امام رضا (ع)، برپایی ایستگاه‌های صلواتی در پنج محله به مدت پنج شب، برگزاری ویژه برنامه عصر شعر ملکوت هشتم، برپایی پیاده‌روی خانوادگی، اطعام ۳۰ هزار نفر و ... از دیگر برنامه‌های در حال تدارک برای برگزاری در دهه کرامت در استان است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۳۰۰ برنامه متنوع و باشکوه در سطح استان
  • اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد
  • اجرای ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • اجرای بیش از ۷۵۰ برنامه فرهنگی در هفته معلم در استان کرمان
  • برگزاری بیش از ۲۰۰ برنامه با حضور دو کاروان خدام رضوی همزمان با دهه کرامت
  • ارسال کمک های بشری روسیه به افغانستان
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود