Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@15:53:53 GMT

وزارت ارشاد علیه کتاب سازان

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۷۹۲۸۳

وزارت ارشاد علیه کتاب سازان

 وزیر ارشاد در آخرین پنجشنبه مرداد ماه به مناسبت هفته دولت در صدا و سیما حاضر شد و در خصوص محورهای مهــم و چالش برانگیز حوزه فرهنــگ، ادب و هنر صحبــت کرد. اما آنچــه در آخرین گفته های وزیر تازگی داشت توجه او به مسائل و معضلات صنعت نشر و راه حل او برای از بین بردن این مشکلات بود.


خدیجه زمانیان/

 وزیر ارشاد در آخرین پنجشنبه مرداد ماه به مناسبت هفته دولت در صدا و سیما حاضر شد و در خصوص محورهای مهــم و چالش برانگیز حوزه فرهنــگ، ادب و هنر صحبــت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچــه در آخرین گفته های وزیر تازگی داشت توجه او به مسائل و معضلات صنعت نشر و راه حل او برای از بین بردن این مشکلات بود.

 پیش از این در دیدارهــای مکرر جامعه فرهنگی، نویسندگان و ناشران از شخص وزیر خواسته بودند وزارت ارشــاد به وظیفه خود عمــل کند و مقابل مهم ترین معضل نشر یعنی کتاب سازی های بی رویه را بگیرد.

وزیر هم در پاسخ به درخواست این تعداد گفته بود، ابزار مقابله با پدیده کتاب سازی را در اختیار ندارنــد و فقط از طریق فرهنگ ســازی باید با این پدیده مقابله شود، اما در آخرین گفت وگو سیدعباس صالحی از راه اندازی سامانه ثبت ناشران و مقابله با ناشران غیرفعال و استفاده از نرم افزاری برای مقابله با پدیده کتاب سازی صحبت کرد.

 پایان فعالیت متخلفان حوزه نشر

 پنجشنبه گذشــته آقای وزیر به همه متخلفان هشــدار داد با ایجاد یک سامانه قرار است مولف حقیقی از غیرمولف شناسایی شود. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای مقابله با کتاب سازی، معاونت فرهنگی در مســیر مجــوز دادن با این مدل کتاب هــا برخورد می کنــد و اگر مجوزی هم صادر شــده باشــد ابطال خواهــد کرد، اگر کتاب سازی از نوعی باشد که ارزش افزوده ای به محتوا اضافه نکند و تنها گردآوری از کتاب های دیگــر یا تکه تکه وصل کردن مطالب کتاب های دیگر باشــد در قالــب یک نرم افزار هوشــمند )همانند پایان نامه های دانشگاهی) راستی آزمایی خواهد شد.

 باید با این کار مولف حقیقــی را از غیرمولف جدا کنیم، این سامانه در حال پیگیری است و در اسرع وقت راه اندازی خواهد شد. بر اســاس گفته وزیر اگر با کتاب سازی مقابله شود بسیاری از مشــکلات فعلی نشر حل خواهد شد و خواسته ناشران محقق می شود، اما سامانه مورد نظر آقای وزیر چگونه قرار است مقابل معضل مهم نشر بایستد و مهم ترین مشکل نشر که کتاب سازی های بی رویه ناشران سودجوست را حل کند؟

 نرم افزار ابداعی مؤسسه نور

مدیر نشــر «کتابِ آمه» در پاســخ به این پرسش می گوید: شــاید نرم افزار هوشــمندی کــه آقای وزیر در مورد آن صحبت کردنــد همــان نرم افزار ابداعی مؤسسه نور است که می تواند اثر کپی را از اثر اصل تشخیص دهد و به این صورت کتاب سازی های بی رویه را از بین ببرد.

 محمود آموزگار در توضیح بیشتر گفت: مؤسسه نور که چندین ســال است در قم فعالیت می کنند، در حوزه نشــر بسیار فعال هستند و اقدامات شاخصی انجام داده اند. این مؤسســه تــا به حال چندین بار در نمایشــگاه فرانکفورت حاضر شــده و با عرضه محصولات چشــمگیرش مورد اقبــال مخاطبان خارجی هم قرار گرفته اســت.

 آنچه برای مخاطب خارجی اهمیت داشت حضور این مؤسسه در یک شهر مذهبی و تولید آثار به روزی است که توانسته بسیاری از نیازهای فرهنگی امروز را رفع کند.

 مثلاً تولید در زمینه های متنوع از کتاب های دینی گرفته تا آثار کلاسیک مانند شاهنامه، مثنوی و آثار دیگر و تولید نرم افزارهای مختلف از اقدامات این مؤسسه فعال است. این ناشــر با بیان اینکه این مؤسسه موفق شده بــود نرم افــزاری طراحی کند کــه می تواند اثر کپی را به خصــوص در میان کتاب های ترجمه تشــخیص دهد، گفت: متأســفانه جامعه ما به خواندن آثــار ترجمه اقبال زیادی نشــان داده و ناشران سودجو با سوءاســتفاده از این علاقه، آثاری که بیشــتر مــورد توجــه مخاطب قرار می گیــرد را با تغییر عنوان اثر و تغییر چند فعل و فاعل، با عناوین جدیدی منتشر می کنند.

این آثار در نگاه اول قابل تشــخیص از ترجمه اصلی نیســتند، اما این نرم افزار به راحتی می تواند این آثار را شناسایی کند و مقابل این پدیده بایستد. آموزگار در توضیح بیشتر گفت: به گمانم منظور شــخص وزیر در خصوص اســتفاده از نرم افزار برای مقابله با کتاب ســازی ها، نرم افزار ابداعی مؤسسه نور باشد، چون پیش از این ها، هر زمان از وزیر خواســته بودیم بررسی دقیق تری کند تا این کتاب ها ســاخته نشــود، گفته بود امکانش از نظر فنــی وجود ندارد.

 شــاید همین آدرس به آقای وزیر داده شــده که ایشــان در آخرین صحبت هایشــان از نرم افــزار مقابله بــا پدیده کتاب سازی صحبت کرده اند.

عضو اتحادیه ناشــران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه ایــن نرم افزار قابلیت های گســترده ای دارد، توضیح داد: غیر از تشــخیص آثار کپی از اصل، این نرم افزار قابلیت های دیگری مانند یافتن معانی واژگان را هم دارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وزارت ارشاد کتاب سازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید بهروان، در جریان بازدید از چاپخانه‌ها و صنایع تولیدی شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه، اظهار کرد: با توجه به شعار سال، سلسله نشست‌هایی پارسال در راستای «رشد تولید، مهار تورم» با حضور اساتید برجسته صنعت چاپ، به صورت مجازی برگزار شد.

وی گفت: در این بررسی‌ها تاکید شد فعالین صنعت چاپ برای حفظ جایگاه خود، نیازمند تغییر رویه و ریل گذاری جدید هستند چرا که با رعایت نکردن این مقوله در آینده‌ای نه چندان دور از این چرخه حذف خواهند شد.

معاون برنامه ریزی دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حفظ جایگاه فعالان صنعت چاپ به عنوان صنایع مادر باید در دستور کار ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها قرار گیرد.

بهروان ادامه داد: صنعت چاپ به عنوان تاثیرپذیر می‌تواند در راستای صادرات محصولات تولیدی کشور نقش آفرین باشد.

معاون برنامه ریزی دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: افزایش تولید و فعال بودن صنایع غذایی و شیمیایی نیز می‌تواند به ارتقا و گسترش فعالیت‌های صنعت چاپ کمک کند.

بهروان گفت: از جمله تأکیدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای پاسداشت زبان فارسی، عدم درج عناوین بیگانه بر روی محصولات داخلی است که باید مورد توجه ویژه باشد.

در این سفر یک روزه از فعالیت و نحوه بکارگیری از دستگاه‌های چاپ در شرکت‌های شهرک‌های صنعتی کاوه ساوه بازدید شد.

کد خبر 6098326

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • حضور وزیر فرهنگ در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند