Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، درگیری‌های نظامی عدن که بین نیروهای شورای انتقالی جنوب (تحت حمایت امارات) و نیروهای دولت «عبد ربّه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن (مورد حمایت عربستان سعودی) درگرفت، نقطه تحول مهمی در جنگ یمن بود و به رغم اختلافاتی که در صحنه واقعی بین‌ نیروهای متخاصم ایجاد شد، ولی این حوادث نه‌تنها منجر به اختلاف ریاض و ابو‌ظبی نشد بلکه برعکس این مسئله بیشتر به گام مهمی شباهت دارد که می‌بایست اتفاق می‌افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندیشکده «کارنگی» با این مقدمه، در مطلبی به قلم «احمد ناجی»، نویسنده یمنی نوشت که عربستان سعودی و امارات عربی متحده در جنگ یمن همچنان به یکدیگر نیاز دارند و هیچ یک از آن‌ها نمی‌تواند به تنهایی مناطق تحت نفوذ خود را اداره کند.

بر اساس این یادداشت، به رغم تنش‌های مستمر بین نیروهای دولت هادی و شورای انتقالی جنوب طی سال‌های گذشته، این تنش‌ها و درگیری‌ها با حادثه پایگاه «الجلاء» عدن اوج گرفت. در این حادثه ۳۰ تن از نیروهای «الحزام الامنی»، نیروهای تحت امر این شورا در حمله موشکی انصارالله یمن کشته شدند که یکی از آن‌ها «منیر الیافعی»، از فرماندهان معروف جنوب یمن بود.

این حادثه باعث شد که شورای انتقالی جنوب دست به تشدید تنش‌ و درگیری‌ بی‌سابقه‌ای با دولت هادی بزند و در اقدامی، صدها نفر از شهروندان شمال یمن را به اتهام قراردادن اطلاعات نیروهای این شورا در اختیار انصارالله یمن، از عدن اخراج و طرد کرد.

کارنگی‌ می‌نویسد، بعد از این حوادث بود که درگیری‌ها بین شورای انتقالی و دولت منصور هادی در شهر عدن شدت گرفت و در نهایت، به اخراج این دولت از پایتخت موقت منتهی شد. دولت هادی این اقدام را کودتای مشترک شورای انتقالی و امارات علیه خود خواند و این شورا نیز اقدام خود را «پاکسازی جنوب از دولت مشروع» خواند.

بر اساس اس این یادداشت، به رغم شکست دولت هادی و از دست دادن پایتخت، این مسئله به گونه‌ای است که گویا عربستان سعودی با آنچه برای نیروهای تحت امر دولت مذکور افتاده، همدست بوده است. «چرا که به نظر می‌رسد ریاض با هدف راضی کردن ابوظبی و برگرداندن آن به ائتلاف مشترکش، یک گام به عقب‌ برداشته است».

نویسنده یادداشت کارنگی می‌نویسد: «این سیاست ریاض، با عدم مداخله سعودی‌ها برای کمک به تیپ‌های گارد ریاست جمهوری هادی آشکار شد و تنها کاری که آن‌ها کردند این بود که افسران دولت هادی را در آخرین لحظات درگیر از وسط معرکه به جای امنی منتقل کردند».

در مقابل، امارات عربی متحده از حوادث پیش‌آمده در عدن آسوده‌خاطر بود؛ چرا که توانسته بود از حضور نظامی دولت منصور هادی که منافع ابوظبی را در جنوب یمن تهدید می‌کرد، خلاص شود و به محض اینکه شورای انتقالی بر عدن سیطره پیدا کرد، گفتمان و اظهارت آن از «تأکید و اصرار بر جدایی جنوب از شمال» به گفتمان «همکاری و پایبندی به فرآیند سیاسی و دولت مشروع هادی» تغییر پیدا کرد.

احمد ناجی نویسنده این یادداشت در ادامه می‌نویسد: «اتفاقات عدن به گونه‌ای است که گویا این حوادث هدیه ریاض به ابوظبی است در مقابل بازگشت آن به ائتلاف مشترکشان. برای اینکه عربستان سعودی فهمیده است که موضع امارات در اتخاذ راهبردی کاملا مخالف با راهبردهای این کشور، مأموریت اداره امور یمن را برای عربستان سعودی پیچیده خواهد کرد و منجر به افزایش فشارهای منطقه‌ای و بین‌المللی علیه آن خواهد شد».

از طرفی نیروها، پایگاه‌ها و مقرهایی که امارات طی این مدت در جنوب یمن ایجاد کرده، از عربستان سعودی حرف‌شنوی ندارند که هیچ، بلکه در مسیر مخالف با خواسته‌های سعودی‌ها گام برمی‌دارند و تماما وفادار به امارات هستند و این مسئله باعث خواهد شد که ریاض به درگیری بی‌انتهایی با نیروهای شورای انتقالی روی بیارود. آن هم در زمانی که با نیروهای انصارالله در شمال یمن درگیر است.

در ادامه این یادداشت، به سفر محمد بن زاید، ولی‌عهد ابوظبی به عربستان سعودی و دیدار وی با پادشاه و ولی‌عهد این کشور اشاره شده که بعد از سیطره شورای انتقالی بر شهر عدن صورت گرفت.

بر اساس این یادداشت، این سفر نشان می‌دهد که امارات از موضع سعودی در قبال حوادث عدن راضی است و این کشور جز تضمین تسلط اماراتی‌ها بر میدان به دنبال چیز دیگر نیست تا بتواند از این طریق منافع و مصالح اقتصادی خود را در بنادر جنوبی یمن محقق کرده و بر کشتی‌رانی در نزدیک تنگه «باب المندب» نظارت داشته باشد.

نویسنده این یادداشت در پایان می‌نویسد: «محمد بن سلمان، [ولی‌عهد سعودی] درک کرده است همچنان در جعبه محمد بن زاید کارت‌های زیادی وجود دارد که به آن‌ها در یمن، منطقه و یا در صحنه بین‌الملل نیاز خواهد داشت و او (بن‌سلمان) ملزم به همکاری با امارات در این دوره است».

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است

سید احمد پورفرجی رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خوزستان با اشاره به آیه صریح "فبشّر عباد الّذین یستمعون القول فیتّبعون احسنه" و با تأکید بروز اختلاف در جبهه انقلاب بر سر ماندن یا نماندن شهردار اهواز اظهار کرد: حضور آقای امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای ارزشی و انقلابی شده است بالاخره وی خواهد رفت چه در زمان کوتاه مدت و چه بلند مدت؛ ولی اختلافات داخلی ایجاد شده بین نیروهای انقلابی ماندگار می‌شود و فراموش نخواهد شد.

پورفرجی با تاکید بر اینکه "ما نباید شهر را فدای یک نفر کنیم"، بیان کرد: نگاه شورای ائتلاف به فرد نیست بلکه نگاه ما به مردم و مطالبات مردمی است و از این رو ما ملزم به انجام نقد منصفانه برای رضای خدا و مطالبات مردم هستیم. تکلیف شرعی این نیست که ما تلاش کنیم یک نفر را در شهر نگه‌داریم، بلکه تکلیف ما این است که کلانشهر اهواز باید در شأن مردم باشد.

اعضای غایب شورا مقصرِ اختلال در خدمات‌رسانی به مردم

وی گفت: البته آنچه ما در میدان مشاهده می‌کنیم نشان می‌دهد که کار خاصی برای شهر اهواز انجام نشده، و فضای عمرانی و خدمات شهری موجود زیبنده کلانشهر اهواز نیست، و باید در این زمینه تجدید نظر انجام شود. حالا این تجدیدنظر یا باید توسط شهردار انجام شود و یا اینکه مدعی‌العموم یا استاندار به این موضوع ورود کنند تا این مسئله در یک بازه زمانی حل شود که یا شهردار استعفا دهد و یا اینکه به صورت دیگری مشکل حل شود.

وی با اشاره به غیبت برخی اعضای شورای شهر در جلسات شورا گفت: در حال حاضر به دلیل غیبت برخی از اعضا لوایحی بر زمین مانده و مورد تصویب قرار نگرفته است و چنین رویکردی که از سوی این افراد دنبال می‌شود به هیچ وجه شایسته‌ی مردم اهواز نیست چرا که در خدمات‌رسانی به مردم اختلال ایجاد کرده است و در این زمینه اعضای غایب شورای شهر مقصر هستند.

پورفرجی همچنین با بیان اینکه مردم اهواز نسبت به آبگرفتگی‌های اخیر معترض هستند، ادامه داد: علی‌رغم بودجه‌های کلانی که برای رفع معضل آبگرفتگی در اهواز اختصاص یافته است اما این مشکل هنوز به قوت خود باقی است و موجبات نارضایتی شدید مردمی را فراهم کرده است. این معضل باید هر چه سریعتر و به صورت زیربنایی حل شود.

وی با بیان اینکه تمامی اعضای شورای شهر برای ما محترم هستند، خاطرنشان کرد: باید این موضوع را قبول کنیم که در حوزه‌های عمرانی و خدمات شهری اقدام قابل توجهی در کلانشهر اهواز انجام نشده است که این اشکال به شهرداری اهواز برمی‌گردد.

مدیر ناتوان باید کنار برود

پورفرجی گفت: اگر مدیری به دلایل مختلف نظیر بیماری یا ناتوانی؛ تعللی در خدمت به مردم داشته باشد، باید شخصا این موضوع را به مافوق خود اعلام کند که نمی‌تواند به مسوولیت ادامه دهد. چرا که مدیران شرعا مکلف به خدمت به مردم هستند و اگر چنین مدیرانی در استان داریم باید خودشان از مدیریت کناره‌گیری کنند.

رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خوزستان بیان کرد: در مورد شهردار اهواز نیز حرف ما این است که با توجه به اینکه شهردار از خانواده معظم شهداست و دیدگاه انقلابی دارد، از نظر وجدانی، عقلی و شرعی در برابر شهدا مسئول است و باید به این سوال جواب بدهد که آیا مسئولیت شهرداری را به نحو مطلوب انجام داده است؟

وی تصریح کرد: همه مدیران باید بدانند که "جایگاه مدیریتی" در حکم یک امانت محسوب می‌شود که مردم و نظام اسلامی به یک مدیر عطا کرده است و دین اسلام، قرآن، اهل بیت، امام امت و رهبر معظم انقلاب به ما یاد داده‌اند که انسان یا نباید مسوولیتی را بپذیرد و یا اگر مسوولیتی را قبول کرد باید با تعهد، ایثار و به صورت شبانه‌روزی به مردم خدمت کند.

پورفرجی گفت: یکی از موضوعات بسیار مهمی است که باید به آن اشاره کرد موقعیت و جایگاه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در کشور و استان خوزستان است البته مردم از نقش و جایگاه شورای ائتلاف استان در بین مردم و مسئولین آگاه هستند.

وی با بیان اینکه این تشکیلات به خاطر مردم ایجاد شده است، افزود: اعضای شورای ائتلاف نیز کاملا به وظایف خود آشنا هستند و می‌دانند که باید مطالبات مردمی را در حوزه‌های عمرانی،اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی ،بهداشت و...مورد پیگیری قرار دهند.

پورفرجی ادامه داد: مردم نیز باید بدانند که شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بر اساس شرح وظایفی که دارد بدون هیچ ملاحظه‌ای از حقوق آنان دفاع می‌کند و هیچگاه از رسالتی که بر عهده دارد کوتاه نخواهد آمد چرا که هدف این شورا خدمت به مردم است و اگر انتقادی از مسوولین صورت می‌گیرد، برای پیشبرد اهداف نظام اسلامی و خدمت‌رسانی به معنای واقعی کلمه به مردم است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899337

دیگر خبرها

  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است
  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • سیلاب؛ قطار تهران- گرگان را مجبور به توقف کرد
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز:صدای امثال علی نژاد ها در غرب برای بی حجاب کردن دختران معصوم این مملکت صدای کودتای سازمان سیا است