Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-26@08:34:41 GMT

چرا از سرنوشت مسافران «جم» درس نمی‌گیرید؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۲۰۲۵

چرا از سرنوشت مسافران «جم» درس نمی‌گیرید؟

به گزارش جهان نيوز، همانطور که در هفته‌های اخیر مدام درباره مهاجرت یک مجری رشد کرده در تلویزیون به شبکه‌ای معاند می‌شنویم، در دو سال گذشته هم درباره مهاجرت بازیگران و برخی عوامل پشت صحنه سینما و تلویزیون به شبکه «جم» می‌شنیدیم. در آن روزگار، «جم» مانند کعبه آمال آنانی بود که مدت‌ها بود در وطن بیکار یا کم‌کار بودند و پیش خود گمان می‌کردند «جم» آنقدر توان دارد که می‌تواند تا سال‌های سال آن‌ها را تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این حال رؤیا‌های مسافران «جم» زودتر از حد تصور نقش بر آب شد و با قتل مشکوک مدیر این شبکه نه تنها بخش عمده تولیداتش متوقف شد که بسیاری از کارکنانش تعدیل شدند و مسافران ایرانی این شبکه نیز یا به وطن بازگشتند یا مجبور شدند به مهاجرت به کشور‌های غربی و ارتزاق از مسیری کاملاً ورای تخصصشان.

آنچه داستان مسافران «جم» را پیوند می‌دهد کلیدواژه مشترک آن‌ها مبنی بر احتیاج مالی است. اغلب آن‌ها که زمانی طرفدار «جم» بودند و بعداً برگشتند یا حتی برنگشتند وقتی در برابر این پرسش قرار می‌گیرند که چرا به «جم» رفتند از کمبود‌های مالی در وطن می‌گویند و اینکه سراب «جم» آن‌ها را فریب داده! اشتباه نکنید؛ این فریب‌خوردگان نوجوانان یا جوانانی نورس نیستند بلکه برخی از آن‌ها میان‌سالانی هستند که اتفاقاً در وطن شهرت قابل قبولی هم داشته‌اند.
این نشان می‌دهد که ملاک گول خوردن نه سن و سال و شهرت آدمی که درک آدمی از واقعیات پیرامونش و توهم داشتن نسبت به توانایی‌هاست. بازیگری که به واسطه یک سریال مطرح تلویزیون گل می‌کند و مدام در تیررس گفتگو‌های رسانه‌ای قرار می‌گیرد در مدت زمانی کوتاه چنان توجه حبابی را تجربه می‌کند که انگاری هنرمندی جهانی است و همین است که باعث می‌شود بی‌توجهی و کم‌کاری‌اش در ادوار بعدی به تصمیم‌گیری‌هایی غلط همچون دل سپردن به رؤیا‌های شبکه‌های معاند منجر شود.
اینکه این فریب سراب دنیای بهتر مدام رخ می‌دهد هم ناشی از همان کم‌تجربگی است. هرکدام از فریب‌خوردگان فکر می‌کنند الگوریتم او با الگوریتم بقیه و الگوریتم شبکه‌ای تازه با «جم» متفاوت است. این یک واقعیت است که به دلایل مختلف بسیاری از هنرمندان سینما و تلویزیون مانند دهه‌های قبل، مجال کار ندارند ولی واقعیت بزرگ‌تر آن است که وقتی بزرگ‌ترین هنرمندان این مملکت هم خارج از مرز‌ها کاملاً عقیم و منفعل نشان می‌دهندچه کاری از یک بازیگر یا کارگردان یا تکنیسین میان‌مایه خارج از مرز‌ها برمی‌آید؟
آن‌ها که این روز‌ها دستمزد هنگفت مجری مهاجرت کرده به یک شبکه معلوم‌الحال ماهواره‌ای را در بوق کرده‌اند و از تفاوت فاحش این دستمزد با دستمزدش در رسانه ملی می‌گویند آیا پاسخی دارند برای این سؤال که کدام یک از این شبکه‌ها به اندازه رسانه ملی، امکان سرمایه‌گذاری چنددهه‌ای روی امثال این مجری را فراهم خواهد کرد؟ بله، شاید شایعات درست باشد و مجری مذکور در بدو همکاری با آن شبکه هم قراردادی هنگفت ببندد ولی برای بعدش چه؟ آیا این شبکه معلوم‌الحال مانند رسانه ملی سال‌های سال مجری مذکور را ساپورت خواهد کرد؟
جهانگیر کوثری مجری باسابقه در خلال گفت‌وگویی درمورد مهاجرت مجری مذکور از حمایت‌هایی گفت که در سالیان مختلف نثار امثال ایشان شد و بر این امر تأکید کرد که به واسطه حمایت از امثال وی بوده که بسیاری از جوانان فرصت عرض‌اندام نیافته‌اند! باز باید یکی پیدا شود و پاسخی دهد به این سؤال که کدام یک از این شبکه‌های ماهواره‌ای که مثل قارچ می‌رویند روی قدیمی‌ترین نیرو‌های خود سرمایه‌گذاری چنددهه‌ای کرده و می‌کنند؟

مهاجرت به قصد حل مشکلات اقتصادی اولین پاسخ همه مهاجران است ولی کجا هستند مهاجرانی که از سرنوشت مسافران «جم» و فریبی که آن‌ها در درک دنیای بهتر داشتند درس بگیرند؟ بماند که در حیطه‌هایی مانند بازیگری یا اجرا این تسلط به زبان مقصد است که به جهانی شدن هنرمند می‌انجامد؛ هنرمندی که زبان مادری را هم الکن و پرتپق ارائه می‌کند را چه به ادعای جهانی شدن با مهاجرت به یک شبکه فارسی‌زبان؟   منبع:جوان کپی متن خبر برچسب ها: شبکه جم بازیگر

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: شبکه جم بازیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۲۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی

  جالب اینجاست که در این میان یک رسانه نوشته بود به‌واسطه ضعیف‌بودن کارنامه عملکرد VOD‌ها یا همان شبکه نمایش خانگی، آمار مخاطبان تلویزیون بالا رفته! و به نوعی نفس تازه‌ای به رسانه‌ملی تزریق شده است؛ اما نکته مهم، صحبت‌های مطرح‌شده از سوی یکی از مدیران شبکه‌های نمایش خانگی است که نشان می‌دهد وضعیت این تولیدات و روابط آنها بیشتر از چیزی که مخاطبان مطلع باشند آشفته است و تنها یک اظهارنظر باعث شده تا دمل چرکین تولیدات عجیب و نمایش خانگی بیشتر از قبل برای مخاطب سر باز کند.حالا با تازه‌ترین نظرسنجی منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، همه این تحلیل‌ها بر باد رفته و نشان می‌دهد که مخاطبان تلویزیون واقعی و حتی بیشتر از آمار اعلام‌شده از سوی مقامات رسانه‌ملی است. آمار منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، از این منظر اهمیت دارد که نه از سوی خود تلویزیون که از سوی یک رسانه مستقل مطرح شده که آمارهایش تاکنون محل استناد بسیاری از تحلیل‌هاست. این آمار نشان می‌دهد که ۴۰.۸درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲درصد شبکه‌ آی‌فیلم و ۲۱درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صداوسیما» به ترتیب ۵۸.۹درصد شبکه سه، ۵۰.۸درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳درصد شبکه یک بوده. همچنین ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صداوسیما هستند.
   
«مردان آهنین» پرمخاطب شد 
این نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صداوسیما» با تعداد نمونه‌ ۱۷۱۵نفرازشهروندان ۱۵سال به بالای سراسرکشور در «هفته آخر فروردین‌ماه» سال‌جاری بوده که به شیوه مصاحبه تلفنی انجام شده و نکات مهمی را از مخاطبان تلویزیون روشن می‌کند. در مدت اخیر مطالبه بسیاری از منتقدان و فعالان رسانه بیان آمار روشن از میزان مخاطبان تلویزیون بود که بارها با حدس و گمان مطرح می‌شد. بااین‌حال، حتی زمانی که خود رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما آمار را به‌صورت شفاف، دقیق و در حضور رسانه‌ها بیان کرد، بازهم این نقدها ادامه یافت. حالا به نظر می‌رسد که با اعلام آمار از سوی مرکز ایسپا، بتوان تحلیل بهتری روی مخاطبان برنامه‌های تلویزیون داشت. بخشی از یافته‌های ایسپا مربوط به درصد مخاطبان به تفکیک برنامه‌هاست. یافته‌های نظرسنجی ایسپا‌ نشان می‌دهد ۹/۳۶درصد از «ایرانیان» برنامه مردان‌آهنین،۳۴.۷درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲درصد برنامه محفل، ۳۲.۳درصد برنامه شب‌خوش، ۳۱.۸درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۱۶درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» ۵۳.۳درصد برنامه مردان آهنین، ۵۰.۱درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۴۹.۴درصد برنامه محفل، ۴۸درصد برنامه شب‌خوش، ۴۶درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۲۳.۱درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵درصد برنامه برمودا بوده است. همچنین ۴۵.۴درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۰.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند. میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۹.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.
   
رشد مخاطب در دوران افول تلویزیون‌های خارجی 
نکته‌ای که در این میان باید به آن اشاره کرد، یکی از جملات رئیس مرکز تحقیقات صداوسیماست که در نشست اخیر گفته بود نباید انتظار مخاطب ۸۰درصدی از رسانه تلویزیون داشت، چراکه در کشورهای دیگر هم این آمار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است. در همان نشست هم برخی خبرنگاران با واکنش‌های کنایه‌آمیز از این مقایسه گفتند و خواستار توضیح شدند که شاکری‌نژاد گفته بود: «امروز در عصری هستیم که مخاطب را باید ترکیبی از برادباند و برادکست دانست و از آن گریزی نیست. در حقیقت این عددها در این عصر چیزی شبیه معجزه است. مثلا مرکز تحقیقاتی در آمریکا یا انگلیس که میزان مخاطب را ارائه می‌کند، به‌ندرت آمارهایش به ۱۰درصد می‌رسد؛ به‌عنوان‌مثال، برنامه پرمخاطب ۲۰۲۳ انگلیس، برنامه مربوط به تاج‌گذاری چارلز بود که ۱۲.۵میلیون نفر درمجموع آن را دیده بودند که حدود ۱۸درصد می‌شود. امروز وقتی با مردم صحبت می‌کنیم متوجه می‌شویم مردم در بستر خارج از تلویزیون و بر بسترهای دیگر مصرف رسانه‌ای دارند. در حقیقت باید به یک فناوری برسیم که وقتی درباره میزان مخاطب صحبت می‌کنیم، هر دو را لحاظ کنیم.» انتشار آمارهای ایسپا در کنار این صحبت‌های مطرح‌شده از سوی شاکری‌نژاد که حداقل آمار را بیان کرده بود، نشان می‌دهد که تلویزیون به‌عنوان یک رسانه سنتی، هنوز هم مخاطبان خود را دارد و بیان آمار ۶۹.۲درصد برای مخاطبان تلویزیون، مهر تاییدی بر درست‌بودن آماری است که مرکز تحقیقات صداوسیما منتشر کرده بود. البته خود مرکز هم در نشست فوق تاکید کرده بود که حداقل آمار را بیان کرده‌ و حتی می‌توان گفت آمار فراتر از این مقدار است. نگاهی به تعداد کلیدواژه‌های تکرارشده در پیامک‌های سامانه ۱۶۲ هم دال بر این است که مخاطبان تلویزیون به شکل دقیق این رسانه را تماشا کرده و از طریق همین سامانه، نظرات خود را درباره جزئیات این تولیدات بیان‌می‌کنند. 

دلیل اهمیت آمار ایسپا
ناگفته پیداست که هر رسانه‌ای برای رسیدن به قله برنامه‌های خود نیاز به اصلاح و دریافت بازخورد دارد و به‌طور قطع برخی تحلیل‌های مطرح‌شده ــ صرف‌نظر از اهداف پشت آن یا صادقانه‌ بودن یا نبودن نکات ــ می‌تواند رسانه‌ملی را در جهت بهبود و استمرار جذب مخاطب هدایت کند. کما این‌که دو محور هویت‌محوری و عدالت‌گستری که در اهداف تحولی سازمان صداوسیما قید شده و هر بار در صحبت‌های رئیس این سازمان مورد تاکید قرارمی‌گیرد هم نشان از همین رویکرد ثبت بازخورد دارد. بااین‌حال، نمی‌توان انکار کرد که برخی از این تحلیل‌ها تنها هدف خود را بر نقد غیرعادلانه و یکطرفه علیه رسانه‌ملی گذاشته‌اند که در این صورت نمی‌توان آن را موثر دانست. آمار۶۹.۲درصد مخاطب برای تلویزیون و بیان آن درزمانی که بحث‌ها پیرامون مخاطبان این رسانه بالا گرفته، می‌تواند فصل تازه‌ای برای ارائه نقدهای درست ومنصفانه و البته نگاه به عملکرد واقعی و مستند رسانه‌ملی باشد.

دیگر خبرها

  • «برمودا» همه رازها را افشا می‌کند حتی راز آقای مجری!
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • خبر‌های رسانه پنج شنبه ۶ اردیبهشت
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • اگر این کار را انجام دهید از دولت خودرو جایزه می‌گیرید!
  • خبرگزاری مهر خلاء رسانه ای در شهرستان های تهران را پر کرده است
  • «به افق فلسطین» وایرال می‌شود اما نه به هر قیمتی!/ مخاطب افت نکرد
  • مردم پنج دهه از صدای اسکویی خاطره دارند
  • «به افق فلسطین» به عبارتی برنامه جبهه فلسطین بود