Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، کامران باقری، از مشاوران و مدرسان سرشناس مدیریت نوآوری و مالکیت فکری و عضو هیات مدیره انجمن مدیریت فناوری ایران، در خصوص اهمیت مالکیت فکری در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان گفت: اولین واحد مالکیت فکری را سال ۸۱ در ایران ایجاد کردیم. همچنین برای صنعت نفت ثبت‌های بین‌المللی را به سرانجام رساندیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: در گذشته بحث مالکیت فکری را یک امر فانتزی می‌دانستند اما خوشبختانه امروزه این تصویر تغییر کرده است. در دهه ۷۰ میلادی بیش از ۸۰ درصد ارزش شرکت‌ها، دارایی فیزیکی آنها شامل تجهیزات، ماشین‌آلات، پول نقد و… بود اما این روند تغییر کرد و امروزه این نسبت کاملا معکوس شده است. در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد ارزش شرکت‌های بزرگ و موفق به دارایی‌های نامشهود مانند برند، دانش و… باز می‌گردد.

وی تصریح کرد: این امر نشان می‌دهد اضافه کردن و نگهداری این دارایی‌ها مهمترین هدف و برنامه شرکت‌های بزرگ و موفق در دنیاست. به بیان ساده‌تر در این سازمان‌ها تصمیمات مربوط به مالکیت فکری در بالاترین سطح سازمانی اتخاذ می‌شود و به تمام بیزینس آنها مرتبط است، لذا بحث مالکیت فکری و تصمیمات مربوط به آن با بحث تصمیمات استراتژیک سازمان رابطه نزدیک و تنگاتنگی دارد.

باقری اظهار کرد: بحثی که تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان از آن نام برده می‌شود، همین بحث مالکیت فکری است، یعنی شرکت‌ها بتوانند از دارایی‌های دانشی و نامشهود خود خلق ارزش کنند. متاسفانه اقتصاد کشور هنوز تا رسیدن به این مرحله فاصله زیادی دارد و فضای اقتصادی کشور به گونه‌ای است که زمین بزرگ و داشتن تجیهزات، یک سرمایه بزرگ محسوب می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن مدیریت فناوری ایران، در رابطه با تفاوت شرکت‌های دانش بنیان و سنتی گفت: تفاوت در این است که شرکت‌های دانش بنیان باید قواعد حوزه مالکیت فکری را بدانند و بیزینس خود را بر مبنای آن پایه‌ریزی کنند. حال اگر در حوزه دانش بنیان، مدیران با این حوزه آشنا نباشند و قواعد آن را نشناسند، این امر می‌تواند خطرناک باشد. در مواقعی از مدیران ارشد این حوزه شنیده می‌شود که اعتقادی به بحث مالکیت فکری ندارند؛ این امر عجیب است چرا که اقتصاد دانش بنیان و بحث مالکیت فکری دو اهرم مهم و متصل بهم هستند.

وی خاطرنشان کرد: چند برداشت نادرست در خصوص مالکیت فکری وجود دارد که مانعی بر سر راه این حیطه است. به عنوان مثال برخی عقیده دارند بحث مالکیت فکری برای ایران نیست و این بحث در بیزینس ایران جایی ندارد؛ این برداشت در گذشته دیدگاه خوبی بود و نیازی نبود که شرکت‌های بزرگ در خصوص مالکیت فکری چیزی بدانند، اما امروزه این دیدگاه دیگر جواب نمی‌دهد.

این استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: علاوه بر این، زمانی که در کشور از مالکیت فکری صحبت می‌کنیم، بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان آن را فقط محدود به ثبت اختراع می‌دانند. ثبت اختراع مهم است اما در اکثر مواقع مهمترین مالکیت فکری، شرکت‌ها نیستند. در بسیاری از موارد علامت تجاری، دانش فنی محرمانه و… می‌تواند مهمترین سرمایه شرکت‌ها باشد.

باقری افزود: مساله‌ای که در حوزه مالکیت فکری مشکل‌آفرین است، عدم شناخت و تسلط کافی شرکت‌ها از قانون و ظرفیت‌های موجود آن است. در اکثر موارد شرکت‌ها و مدیران نمی‌دانند که با این قانون چه می‌توان کرد، لذا رویدادهایی از این قبیل از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.

وی اظهار کرد: ایران از سال ۱۳۱۰ در این زمینه قانون دارد و این قانون چندین بار بازبینی شده که آخرین بار به سال ۱۳۸۶ باز می‌گردد. این قانون مشکلاتی دارد که در حال انجام اصلاحات آن هستیم و امیدواریم قانون جدید ظرف چند ماه آینده مصوب شود، اما مشکل کشور در زمینه مالکیت فکری تنها به قانون مربوط نمی‌شود، تا جایی که می‌توان گفت حدود ۸۰ درصد مشکلات به مواردی غیر از قانون ارتباط دارد.

عضو هیات مدیره انجمن مدیریت فناوری ایران، ضمن اشاره به اینکه سلسله رویدادهایی که صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه مالکیت فکری برگزار می‌کند اقدام بسیار با ارزشی است، بیان کرد: لازم نیست تمام افراد و مدیران، متخصص حقوق مالکیت فکری باشند، بلکه می‌توانند از خدماتی مانند خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در این زمینه استفاده کنند.

باقری در پایان گفت: تا ۱۰ سال پیش در کشور آرزو داشتیم تا خدماتی مانند تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت‌ها فراهم باشد و بتوانند با مشاوره و کمک، خودشان را ارتقاء دهند که خوشبختانه امروز صندوق نوآوری این امکان را فراهم کرده است، لذا اگر مدیران شرکت‌ها تمام دارایی‌های فکری خود را بشناسند و از آن حمایت کنند قدم اول را برداشته و با استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری می‌توانند یاد بگیرند که چگونه از این دارایی‌ها برای خود فرصت بسازند.

انتهای پیام/

169 / 336 دانش بنیان مدیریت و نوآوری مالکیت فکری اقتصاد ظرفیت قانون

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانش بنیان مدیریت و نوآوری مالکیت فکری اقتصاد ظرفیت قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۴۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش در جلسه هیئت مدیره شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اظهار داشت: توسعه ناوگان هوایی با هدف ارائه مطلوب به مردم ایران در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

وی افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامل پرچم کشورمان و با در اختیار داشتن تجربه بسیار گرانقدر و ارزشمند در خدمتگزاری به مردم در صنعت هوانوردی، یک افتخار ملی است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه این نشست با تاکید بر قرار گرفتن برنامه اصلاح و ارتقای سطح خدمات به مسافران در صدر اولویت‌های هما بیان‌داشت: مردم باید از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همواره خاطره خوش در ذهن داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه توسعه ناوگان هوایی باید در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) باشد،‌ گفت: هما با برخورداری از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در بخش فنی و پشتیبانی می‌تواند میزبان تعداد کثیری از هواپیماها برای ارائه خدمات به مردم باشد.

وی با تاکید بر اینکه بخش‌های تهیه بلیت، خدمات پذیرایی، کاهش تاخیر پرواز‌ها و خدمات فرودگاهی بر میزان رضایتمندی مسافران بسیار تاثیرگذار است، گفت: ایمنی اصلی‌ترین اولویت ما در صنعت هوانوردی است و ذره‌ای قصور در این زمینه پذیرفته نیست.

بذرپاش یادآور شد: رسیدگی به معیشت کارکنان خدوم و شریف هما شامل خلبانان، نیروی فنی و پشتیبانی در صف و ستاد با نگاه متفاوت دنبال شود و از هیچ اقدامی کوتاهی نشود.

وی افزود: مولدسازی دارایی‌ها و بهینه کردن منابع جزو لاینفک اقدامات هما است و ارتقای خدمات از مسیر بهره‌ور شدن منابع اتفاق می‌افتد. همچنین از روش‌های مدیریت مشارکتی و استفاده از همه ظرفیت‌های هما برای اداره هرچه بهتر هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: با توجه به حضور نیرو‌های متخصص و متعهد باید سیستمی به‌منظور به‌کارگیری توانایی و مشارکت آنها در مدیریت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طراحی شود.

وی بر استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: با کمک این شرکت‌ها می‌توان راهکار‌های سریع و کاربردی برای برطرف کردن مشکلات  موجود در صنعت حمل و نقل هوایی پیدا کرد.

وی با اشاره به ایجاد ۲ واحد نیروگاهی در سمنان، خاطرنشان کرد: در همین راستا ۲ اقدام صرفه جویانه حداکثری بهره وری و احداث نیروگاه‌های خودتامین در بخش خصوص را دنبال می‌کنیم تا ظرفیت بیشتری ایجاد شود، ضمن اینکه دولت نیز در حوزه تامین انرژی اقداماتی انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم