Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: مهمترین تاثیر «مباهله» و مطالعه درباره آن این است که با خواندن و درک این واقعه هر انسانی به حقانیت دین اسلام و حقایق آن بدون، چون و چرا پی می‌برد و دیگر با شک و تردید به آنچه در دنیا و آخرت رخ می‌دهد فکر نمی‌کند. تاریخ انتشار: 15:50 - 03 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۴۰۸۶

محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان در خصوص فلسفه معنای لقوی «مباهله» گفت: روز بیست و ششم ماه ذی‌الحجه را روز مباهله نامیده‌اند، مباهله همانطور که از نامش پیداست کلمه‌ای عربی است که دلالت بر طرفین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اصل و ریشه مباهله به معنی ابتهال و گریه و زاری کردن و توجه خاص به خداوند داشتن است، یعنی با گریه به پیشگاه خداوند برویم.

این کارشناس علوم قرآنی درباره اینکه چرا این روز را مباهله نامیده‌‎اند، تصریح کرد: در آیه ۶۱ سوره آل عمران آمده است: «فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ، پس هر کس با تو درباره عیسی در مقام مجادله برآید بعد از آنکه به احوال او آگاهی یافتی بگو بیایید ما و شما فرزندان و زنان و کسانی را که به منزله خودمان هستند بخوانیم، سپس به مباهله برخیزیم "در حق یکدیگر نفرین کنیم" تا دروغگویان "و کافران" را به لعن و عذاب خدا گرفتار سازیم».

وی ادامه داد: جایی که این احتجاج به مناظره و یا «مباهله» در آن زمان رخ داده بود امروز تبدیل به مسجد شده است که نام این مسجد «مباهله» نامگذاری شده که نزدیک به مسجد النبی در مدینه است.

این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: مهمترین تاثیر «مباهله» و مطالعه درباره آن این است که با خواندن و درک این واقعه هر انسانی به حقانیت دین اسلام و حقایق آن بدون، چون و چرا پی می‌برد و دیگر با شک و تردید به آنچه در دنیا و آخرت رخ می‌دهد فکر نمی‌کند.

***در روز مباهله وجود مبارک امیرالمومنین(ع) به عنوان جان پیغمبر معرفی شد

ابراهیم بهاری کارشناس ارشد علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان در خصوص روز «مباهله پیامبر اکرم(ص)» گفت: در مجموعه تاریخ پر فراز و نشیب اسلام در اواخر عمر شریف «پیغمبر اکرم(ص)» یک اتفاق عظیم دیده می شود، ایشان تمام قبائل و ادیان یهودی و مسیحی که در اطراف مدینه بودند را دعوت به اسلام کردند از جمله طایفه نجران که یکی از طایفه‌های بزرگ مسیحیان بود، رئیس طایفه نجران شخصی به نام «ابو عارفه» بود که با خدم و حشم خود وارد مدینه شد تا با «پیامبر اکرم(ص)» درباره دین مبین اسلام بحث کند، اما ابو عارفه با صحبت هایی که «پیامبر اکرم(ص)» با وی انجام دادند به دین مبین اسلام قانع نشد.

وی ادامه داد: چرا که وی معتقد به «حضرت عیسی(ع)»، «حضرت مریم(س)» و پروردگار عالم بود که آنها را به عنوان پدر و روح القدس می دانست، اما «پیغمبر اکرم(ص)» استنادات الهی خود را بیان کردند اما باز هم ابوعارفه زیر بار نرفت، در این راستا «پیامبر اکرم(ص)» فرمودند: ما بر حقیم اما شما بر حق نیستید پس بیاید برای اثبات حقانیتمان با همدیگر احتجاج کنیم.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: کلمه «مباهله» یعنی نفرین به همدیگر است که دعای یک گروه را خداوند علیه یک گروه دیگر به اجابت برساند، در زبان عربی نیز می گویند «بهل الله» یعنی خداوند نفرین کسی را در حق دیگری به اجابت رساند.

وی تصریح کرد: در قرآن نیز آمده است عایشه می‌گوید که من دیدم «پیغمبر (ص)» با یک صلابت خاصی همراه با حسنین و «فاطمه(س)» و «علی(ع)» از منزل خارج شدند که متوجه شدم برای «مباهله» با قوم نجران می‌روند.


بهاری اظهار کرد: بزرگ نجران هنگامی که حضرت را دید به قوم ایشان گفت لب به نفرین علیه این چهار نفر باز نکنید چراکه «پیغمبر اکرم(ص)» عزیزترین کسان یعنی نوه‌ها، داماد و دختر خود را به همراه آورده است، اگر ایشان لب به نفرین باز کنند از مسیحیت هیچ احدی در قیامت دیگر باقی نمی‌ماند و ریشه مسیحیت از صحنه عالم محو می شود لذا در آن روز عده‌ای مسلمان شدند و عده ای هم پذیرفتند با شرایط اسلام زندگی کنند.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: آنچه که در روز «مباهله» بسیار جالب است این بود که وجود مبارک «امیرالمومنین (ع)» به عنوان جان «پیامبر اکرم(ص)» معرفی شد که در این راستا «امام رضا(ع)» هنگامی که مامون از ایشان سوال کرد فضیلت علی بن ابی طالب در قرآن چیست، حضرت به آیه «مباهله» اشاره کردند و این در شرایطی بود که به هیچ آیه دیگری که صراحتا در خصوص حضرت «امیرالمومنین(ع)» صحبت شده اشاره نکردند.

وی بیان کرد: آیه ۶۱ سوره مبارکه آل عمران به مباهله پیامبر اکرم (ص) اشاره کرده است، خداوند متعال علی(ع) را در روز مباهله جان «پیغمبر اکرم (ص)» معرفی کردند و اگر هر کسی نسبت به شخصیت بزرگوار و خانواده‌ ایشان محبت کند پروردگار عالم چتر امنیت خود را بر سر او می گستراند و رحمت خود را بر او جاری و ساری می کند.

بهاری خاطرنشان کرد: امروز روز بسیار مبارک و عزیزی است، می توانیم بگوییم که هم اندازه و هم وزن روز عید غدیر است، عظمت «امیرالمونین (ع)» و اهل بیت در این روز به عالم معرفی شد و این روز دقیقا یک سال قبل از حادثه غدیر رخ داده است، انشاالله ما بتوانیم با شناخت هر چه بیشتر از خانواده ایشان نسبت آن بزرگواران محبتمان را تقویت کنیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: روز مباهله امیرالمومنین امام علی عید غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۷۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان

غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان در نشست خبری با موضوع تشریح دستاوردها و اقدامات هفته سلامت، افزود : چالش اصلی مان کمبود نیروی انسانی ماندگار در استان است و البته تاکیدی بر نیروی انسانی بومی نداریم واگر در استان ماندگار باشند، برای مان کافی است . 

جاودان گفت: در شرق استان بیشترین کمبود نیروی انسانی داریم که باعث شده است در خدمت رسانی به مردم و بیماران با مشکل مواجه شویم .

وی افزود: در زیرساخت های رفاهی نیز مشکل داریم تا به متخصصان و پرستاران خانه سازمانی دهیم‌‌ و ۱۰۰ میلیارد تومان خانه برای پزشکان و... رهن کرده ایم‌ که این مبلغ را می توانستیم برای توسعه خدمات هزینه کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی استان فعالیت دارند.

جاودان افزود:معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان بدلیل حجم‌ بالای واردات و... در اين استان ، جزو معاونت های بزرگ غذاوداروی کشور است.

وی اظهارداشت :در سال گذشته دو بیمارستان در استان افتتاح شد.

غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بیمارستان ۵۳۱تختخوابی بندرعباس و ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره در جوار بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس و ۱۶۰ تختخوابی میناب در حال ساخت است.

وی افزود: ۱۹۰ پروژه بهداشتی ودرمانی در سال گذشته در استان افتتاح شد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان گفت: ۱۹۰ پروژه بهداشتی ودرمانی هم در سطح استان در حال ساخت هستند.

جاودان افزود: ۱۵۰۰نفر نیروی انسانی برای بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس نیاز داریم‌. البته برای تمام بیمارستان های استان که درحال ساخت است ، ۵هزار نفر نیروی انسانی نیاز داریم.

وی گغت: در سال گذشته دانشکده های غرب و شرق استان نیز راه اندازی شد‌

جاودان اظهارداشت : وزیر و معاونان وزیر بهداشت، شورای عالی انقلاب فرهنگی ،نمایندگان استان در مجلس ،استاندار و نماینده ولی فقيه در استان همواره حامی دانشگاه هستند.

وی افزود: هرمزگان در سال ۶۵ دارای دانشگاه علوم پزشکی شد.

جاودان گفت: در سال گذشته مجتمع آموزش عالی سلامت در بستک نیز راه اندازی شد‌.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان افزود: در زیرساخت های رفاهی نیز مشکل داریم تا به متخصصان و پرستاران خانه سازمانی دهیم‌‌.

جاودان گفت: به لحاظ هزینه و اعتبارات علی رغم شرایط اقلیمی هرمزگان،  اما تفاوتی باسایر استان ها نداریم که باعث بروز مشکلاتی برای اجرای طرح ها و....می شود.

وی افزود: بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی در سفر رئيس جمهور مصوب شد که تجهیزش را پالایشگاه نفت ستاره انجام دهد.

جاودان در پاسخ برسوالی مبنی برگلایه ساکنان اطراف صنایع استان از شیوع بیماری های سرطان و...و آیا اینکه پژوهشی در این بخش صورت گرفته است، تاکید کرد:  مسائل زیست محیطی در شیوع و افزایش بیماری ها اثرگذار است و صنایع بایستی پیوست سلامت داشته باشند که مدیریت ارشد استان ،پیوست سلامت را از صنایع مطالبه خواهند کرد.  

وی در پاسخ به این‌پرسش که‌در محلات حاشیه ای که فاضلاب روان است واز طریق حشرات و حیوانات برخی بیماری ها ممکن است منتقل شود، گفت:در سال های گذشته دانشگاه های تهران و علوم پزشکی هرمزگان نیز پژوهشی در این‌بخش انجام داده اند که چه میزان بیماری ها در این‌مناطق شیوع دارد که بدلیل اینکه آب آشامیدنی و استحمام در این مناطق بهداشتی است ، میزان بیماری ها در این مناطق چندان بیشتر از سایر مناطق نیست ، اما اصلاح فاضلاب روان در محلات زمانبر است که بایستی انجام شود.

حسین پور معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۲هزار نفر نیروی انسانی در استان داریم و ۴هزار نفر کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت ودرمان و.... داریم. در حال حاضر بین ۲۵تا ۷۵ درصد پست های سازمانی مان بلاتصدی هستند.

حسین پور افزود: از بیش از دوهزار نفر مجوز استخدام سال گذشته، ۹۵۰ نفر در آزمون قبول شدند، اما ۲۰۰نفرشان هنوز مراجعه نکرده اند.

وی گفت: دانشکده دندانپزشکی از سال ۱۴۰۰ شروع شده و ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۳۶ میلیارد تومان نیز امسال تعیین اعتبار شده است.

دکتر ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۰۳ هزار نفر اتباع بیگانه ثبت شده در سامانه سیب ، خدمات مان را در استان دریافت می کنند.

وی افزود: درمان کودکان زیرهفت سال در مراکز دولتی رایگان است.

حامد فلاح  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در ۲۲داروخانه در سطح استان دارو برای بیماران خاص، پیوندی و...توزیع می شود‌.

فلاح افزود:در ده ماه اخیر تعداد داروخانه ها از ۱۸۰به ۲۰۵ داروخانه افزایش یافته است‌.

وی گفت:سهمیه دارویی مان بایستی از ۱.۹ درصد به ۲.۴درصد برسد.

معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی افزود: حدود۱۰۰ قلم کمبود دارویی کشوری در استان هم داریم.

فلاح گفت: ۴۰ شرکت توزیع دارویی در خارج از استان هستند که تلاش می کنیم به استان بیایند‌.

جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی در پایان گفت : شعار سلامت امسال ، " سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت " است که بایستی پیشگیری مقدم بر درمان بیماران اعضای خانواده مورد توجه قرار گیرد .

جاودان افزود:هر ایرانی بایستی یک مراقبت سلامت داشته باشد‌.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • رهبر انقلاب: امسال حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت را به همه دنیای اسلام منتقل کنند (فیلم)
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی