Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@14:06:09 GMT

چگونه دست از دروغ گفتن برداریم؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۸۷۵۸۹

چگونه دست از دروغ گفتن برداریم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی است که خواسته یا ناخواسته دروغ می‌گویم خیلی دقت می‌کنم که دروغ نگویم، اما نمی‌شود و بعد از اینکه این اتفاق می‌افتد خیلی پشیمان می‌شوم، خواهشمند است مرا راهنمایی کنید که چگونه از این بحران خلاص شوم.
برای این‌که ما به ترک رفتاری موفق شویم لازم است تا ابتدا هدف خود را محکم کنیم و بدانیم به چه انگیزه‌ای می‌خواهیم این رفتار را در خود از بین ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای استحکام هدف به مطالعه و کنکاش و جستجو و تحقیق نیاز داریم تا آثار اخروی این گناه را بشناسیم. در بعضى از سخنان معصومین علیهم‌السلام از دروغ به‌عنوان گناهى که سبب نازل شدن بلا، مانع استجابت دعا و موجب مرگ زودرس می‌شود، نام‌برده شده است.

برای ترک این عادت بد سعی کنید عادت کنید ابتدا تأملی داشته و سپس صحبت کنید. این رویه را همیشه و در هر اقدام و رفتاری حفظ کنید حتی در ارتباط با خانواده یا دوستان یا ارتباطات کاری و ...
در بسیاری از موارد دروغ به دلیل احساس خودکم‌بینی و حقارت درونی شکل می‌گیرد در حالی که اگر اعتمادبه‌نفس داشته باشیم می‌توانیم حقیقت را با شجاعت و بدون ترس بیان کنیم.

صحبت کردن زیاد به جهت جلب توجه هم یکی از دلایل دروغگویی است، کسی که بسیار حرف می‌زند و کم می‌آورد برای پیدا کردن مطلب به دروغ متوسل می‌شود. کم‌گویی و راستگویی به اعتبار اجتماعی فرد در نزد دیگران می‌‎افزاید.

هر شب پیش از خواب عملکرد روزانه خود را ارزیابی کنید. تعداد دروغ‌های خود را در جدول مخصوصی و در روز مربوطه علامت بزنید. با خود قرار بگذارید که مثلاً در قبال دو دروغ و بیشتر در روز خود را تنبیه کنید؛ مثلاً روزه بگیرید. یا خود را از چیزی دوست‌داشتنی محروم کنید؛ و اگر بر طبق تعهد خود عمل کردید خود را تمجید و تشویق نمایید.

بپذیرید که با ترک دروغ ممکن است در مواقعی در ظاهر زیان ببینید. باز تأکید می‌کنم در ظاهر، اما وقتی طعم و مزه ترک این گناه را چشیدید دیگر موارد قبل را خسران تلقی نمی‌کنید. با پذیرش این دشواری می‌توانید راحت‌تر شجاعت دروغ نگفتن را پیدا کنید.

علاوه بر ضعف‌های درونی، ممکن است عوامل بیرونی هم به کمک انگیزه‌های درونی آمده و انسان را به انحراف از مسیر صداقت بکشانند. عواملی که انسان را به دروغ گفتن روزمره عادت می‌دهد عبارت‌اند از دروغ گفتن‌های مکرر پدر و مادر و بزرگ‌تر‌ها در خانواده، دوستی با افراد دروغ‌گو، محیط اجتماعی ناسالم و اعمال برخی از برنامه‌های رسانه‌ها مثل روزنامه‌ها، مجلات، تلویزیون و اینترنت که هر کدام باید جداگانه بررسی شوند. ولی با تمام این احوال، انسان موجودی است مختار و آزاد که توان رهانیدن خود از تمام بند‌های درونی و بیرونی را دارد. او می‌تواند بیش از دیگران و پیش از دیگران در زندگی خویش نقش داشته باشد. انسان قادر است با توکل بر خدا و اراده خود مهار زندگی خود را به دست گیرد و خود قهرمان زندگی باشد.

دوستان خود را مورد ارزیابی قرار دهید. معاشرت با افراد رفتار آن‌ها را در ما ایجاد می‌کند. انسان‌ها شبیه به هم‌نشینان خود می‌شوند پس اگر دوستانی دارید که قبح برخی از رفتار‌ها برای آن‌ها از بین رفته ارتباط خود را با آن‌ها کمتر یا قطع کنید.

اعتمادبه‌نفس خود را بالا ببرید. در بسیاری از موارد دروغ به دلیل احساس خودکم‌بینی و حقارت درونی شکل می‌گیرد درحالی‌که اگر اعتمادبه‌نفس داشته باشیم می‌توانیم حقیقت را با شجاعت و بدون ترس بیان کنیم.

پیمان‌های کوتاه‌مدت ببندید. با خود تعهد کنید که برای مدت زمان کوتاهی مراقب زبانتان باشید. زمان را بسیار کوتاه بگیرید. به عنوان مثال بگویید من می‌خواهم تا ظهر امروز دروغ نگویم. وقتی زمان را کوتاه انتخاب می‌کنید، احساس می‌کنید که می‌توانید خودتان و زبانتان را کنترل کنید و موفق شوید.

در مراقبت جدی باشید. وقتی با خود عهد بستید که تا فلان موقع دروغ نگویید، حالا باید شروع به مراقبت کنید. حواستان را کاملاً جمع کنید. بسیار جدی باشید. حتی اگر قصد شوخی و مزاح دارید نباید دروغ بگویید. دروغ تحت هر شرایطی بد است و شوخی و جدی ندارد. همین‌طور مراقب باشید در تعارفات روزمره، صادق باشید؛ مثلاً اگر از دیدن کسی واقعاً خوشحال نشده‌اید، از سر عادت‌های تعارفی نگویید: خیلی خوشحال شدم.

منبع : تبیان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا

به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، با اوج گرفتن اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا و سرایت جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین به دیگر دانشگاه‌ها در اقصی نقاط جهان، حامیان رژیم‌صهیونیستی کمپینی با هدف بی‌اعتبار کردن این جنبش بی‌سابقه راه انداخته و در حال نشر شایعات و دروغ‌های بی‌اساسی درباره آن هستند. تارنمای خبری تحلیلی میدل ایست آی به چند مورد از این شایعات بی اساس پرداخته است.

دروغ اول: جنبش اعتراضی حمایت از فلسطین خشونت‎آمیز بوده است
یکی از روایت‌های نادرستی که از ابتدای آغاز تحصن‌های دانشجویی در همبستگی با غزه منتشر شده، خشونت‌آمیز بودن این حرکت است. این در حالی است که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد معترضان دانشجویی طرفدار فلسطین در تظاهرات خشونت‌آمیز درگیر شده‌اند.

میدل‌ایست آی نوشته، تحقیقات این رسانه حاکی از آن است که دانشجویان حتی در دانشگاه کلمبیا و پرینستون که ساختمان‌های دانشگاه را تصرف کردند کاملا مسالمت‌آمیز رفتار کرده و هیچ دانشجویی یا استادی در جریان این اقدامات تهدید نشده یا آسیب ندیده است. حتی پلیس نیویورک نیز پس از برخورد با نخستین گروه از دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا تائید کرد که رفتار معترضان صلح‎آمیز بوده و در برابر دستگیری مقاومت نکرده بودند.

دروغ دوم: دانشجویان یهودی در جریان این اعتراض‌ها آزار و اذیت و تهدید شده‌اند
رسانه‌های راست‌گرا و حامی اسرائیل شایعاتی منتشر کرده‎اند مبنی بر اینکه دانشجویان یهودی در تحصن‌ها و تجمعات حامیان فلسطین در سراسر آمریکا آزار و اذیت شده‌اند. این در حالی است که مصاحبه میدل‌ایست آی با دانشجویان یهودی در دانشگاه‌های تفتس، براون، هاروارد، پرینستون، کالج غربی و دانشگاه کلمبیا این ادعا را کاملا رد کرده‌اند.

این نخستین بار نیست در طول تاریخ همواره از ادعاهای ضدیهودیت به‎عنوان ابزاری برای ساکت کردن انتقادها از رژیم اشغالگر و بی‌اعتبار کردن جنبش دانشجویی استفاده شده است. یکی از دانشجویان یهودی دانشگاه نورث ایسترن ضمن رد ادعای آزار و اذیت دانشجویان یهودی به میدل‌ایست آی می‌گوید: «در یکی از تجمعات فردی از دانشجویان خواست که تا شعار «یهودیان را بکشید» سردهند که دانشجویان ضمن خودداری از تکرار این شعار علیه این فرد اعتراض کردند. بعدها مشخص شد کسی که این کار را کرده یکی از حامیان اسرائیل بوده است.

دروغ سوم:‌ دانشجویان بی‌هدف به‌دنبال تفرقه‌افکنی و آشوب هستند
مطالبه دانشجویان معترض کاملا مشخص است؛ آنان به‌دنبال پایان دادن به نسل‎کشی در غزه هستند. از دیگر مطالبات اصلی دانشجویان افشای رابطه مالی دانشگاه‌ها با رژیم صهیونیستی و پایان سرمایه‌گذاری در اراضی اشغالی فلسطین است. دانشگاه‌های سراسر آمریکا همچنین مطالبات دیگری از جمله لغو اتهامات مظرح شده علیه دانشجویان و استاتید، پذیرش فلسطینیان غزه به‌عنوان بورسیه تحصیلی به دانشگاه‌ها و ایجاد مراکز فرهنگی عرب است.

برخی تحلیلگران با اشاره به شعارهایی مانند «انتفاضه را جهانی کنید» و «از رودخانه تا دریا» را تفرقه‎برانگیز خوانده‌اند اما دانشجویان نشان داده‌اند که حرکت آنها جنبشی فراگیر با هدف آزادی میلیون‌ها نفر است.

دانشجویان همچنین تلاش کرده‎اند تا اطمینان حاصل کنند که مذاکرات فقط بر سر تضمین آزادی بیان یا مخالفت با سرکوب دانشجویی در دانشگاه‌ها نباشد و مساله پایان دادن به اشغال فلسطین را نیز در بر بگیرد.

دیگر خبرها

  • گل محمدی: تعهد کتبی برای کار در تراکتور دروغ است
  • ۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا
  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی چیست؟
  • افزایش مجازات شهادت دروغ در محاکم قضایی
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • پمپاژ دروغ‌های رسانه‌ای علیه دانشجویان معترض دانشگاه‌های آمریکا + فیلم
  • روسیه: اکثر حملات سایبری از سوی آمریکا انجام می‌شود
  • فیلم| علیه خزان شرافت و دروغ دموکراسی در صحن علنی پارلمان اصفهان
  • حزب‌الله: خیزش دانشجویی در غرب، دروغ‌ بودن ادعای دموکراسی دولت‌ آنها را فاش کرد